Tang-entusiaster: Fyn har det bedste tang
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
I Lillebælt ved Middelfart findes noget af Danmarks bedste tang. Det mener to tang-entusiaster, som står bag en ny kogebog om havalgerne.
Fynsk tang er i høj kurs hos to tang-entusiaster, som nu har skrevet en bog om planten.
- Det er rigtig godt lige under Lillebæltsbroen. Der er god gennemstrømning, og det bliver hurtigt dybt, så forholdene er optimale for eksempelvis sukkertang, som ellers er svært at finde, siger Liselotte Kira Gregers Andersen, som er køkkenchef hos Cheval Blanc og en af de to forfattere til bogen 'Tang - Et hav af mad'.
Ikke en plante
Tang er ikke en plante, men betegnelsen for havalger, som vokser på eksempelvis sten og klipper, og det har mange gode egenskaber, mener Liselotte Kira Gregers Andersen.
- Tang fremhæver smagene i andre ingredienser og tilfører umami. Og så findes der enormt mange forskellige slags tang med mange forskellige smage, så det kan bruges i både salt og sødt, siger Liselotte Kira Gregers Andersen.
Tang er overset
Hendes kærlighed til tang har nu resulteret i en kogebog. Den har hun skrevet i samarbejde med Anita Dietz, som har sit eget firma, hvor hun høster og produktudvikler tang til butikker og restauranter.
- Vilde urter har længe været 'in', men tang har været overset i Danmark. Selvom det har været brugt i udlandet i mange år, siger Liselotte Kira Gregers Andersen.
Klik i playeren øverst i artiklen for at se, hvordan Signe Ryge er med til at fiske og tilberede tang sammen med tangentusiasterne