Nyt regnskab: Nyborg Strand begrænsede corona-katastrofen
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Sommeren og efteråret ser lovende ud, fastslår hotellet i netop offentliggjort regnskab.
Hotel Nyborg Strand var hårdt ramt af corona-krisen i 2020. 31 medarbejdere blev fyret, og yderligere 12 ansatte sagde op eller fik ikke kontrakterne fornyet.
Alligevel lykkedes det hotellet at afværge den helt store økonomiske katastrofe i 2020.
Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab.
Se fynboernes egne billeder af uvejret på Sydfyn
Fredag aften blev Sydfyn ramt af et voldsomt uvejr, der har skabt store problemer for mange fynboer. Se billeder af uvejret.
Det gik særdeles voldsomt for sig, da Sydfyn fredag aften blev ramt af hvad DMI målte til at været et dobbelt skybrud med 32,6 millimeter nedbør på 30 minutter i Svendborg. I alt faldt der over 70 millimeter regn.
Det førte blandt andet til en lukning af Svendborgmotorvejen på grund af de voldsomme mængder vand på kørebanen, og ifølge SSG i tilfælde som disse arbejder for forsikringsselskaberne med at pumpe vand og sikre bygninger, er der kommet 70 anmeldelser om skader i forlængelse af vejrliget.
Herunder kan du se en masse af fynboernes egne billeder af det meget voldsomme hagl- og regnvejr, der førte til store oversvømmelser flere steder.
Har du billeder af uvejret, er du meget velkommen til at sende dem til redaktionen@tv2fyn.dk.
Omsætningen faldt godt nok med 53 procent sammenholdt med 2019, men underskuddet blev begrænset til 6,7 millioner - hvilket var 18 millioner kroner dårligere end året før.
Bruttofortjenesten dykkede fra 93 til 56 millioner kroner.
- Ledelsen betragter årets resultat som tilfredsstillende i en helt ekstraordinær situation, hedder det i ledelsesberetningen.
Kompensation
Hotellet lukkede midlertidigt 18. marts, alle medarbejdere undtaget elever og ledergruppe blev hjemsendt.
Hotellet var lukket i fire måneder og begrænset af restriktioner i seks måneder af 2020.
I den periode har hotellet gjort brug af statens kompensationsordninger – herunder lønkompensation og refusion af faste omkostninger.
Hoteldirektør om hjælpepakker:
- Vi ved stadig ikke, om vi er købt eller solgt
Selvom Hotel Nyborg Strand er glade for aftalen om hjælpepakkerne, er det svært for dem at vide, hvor de står, før der foreligger en lovtekst.
Sent tirsdag aften indgik regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier en aftale, der forlænger hjælpepakkerne frem til 31. januar 2021.
Hjælperpakker, der ifølge Jan Grimstrup Larsen, som er direktør på Hotel Nyborg Strand, ikke har den ønskede effekt.
- Udfordringen er, at man nu kigger ind i at lave en hjælpepakke, som vi fortsat ikke har nogen lovtekst på, siger han.
Selvom han er glad for, at der er kommet en aftale på plads, peger han særligt på et kritikpunkt.
- Jeg har nu gået i tre en halv måned og ventet på lovteksten på den hjælpepakke, der kom i sommers. Det vil sige, at vi ved ikke, om vi er købt eller solgt, siger han og fortsætter:
- Det vidste vi ikke i går, og det ved vi faktisk heller ikke i dag. Så længe der ikke foreligger en lovtekst, kan jeg ikke læse op på, om jeg faktisk kan bruge det her til noget som helst.
Brug for lønkompensation
Ifølge Sten Slot, der er formand for Horesta i Syddanmark, er hjælpepakkerne ikke tilstrækkelige.
- Der mangler lønkompensation, og det betyder, at nogle er nødt til at fyre ansatte, siger han.
Før coronakrisen havde Hotel Nyborg Strand 110 fastansatte plus elever. I dag er de nede på omkring 70 plus elever.
- Vi er rigtig glade for det, vi fik i foråret. Vi fik noget lønkompensation og noget kompensation for faste omkostninger. Men siden 9. Juli har vi fået nul kroner, og det betyder, at vi er på herrens mark i forhold til vished om, hvad det er, vi kigger ind i, siger Jan Grimstrup Larsen.
Ifølge Sten Slot burde man lave et oplevelsesfradrag, ligesom man har gjort det med håndværkerfradraget.
- Så kunne folk gå ud og bruge nogle penge i vores branche, der virkelig er i knæ nu, siger han.
En usikker fremtid
Hos Hotel Nyborg Strand forventer de i november at omsætte for omkring 10 procent af det, de omsatte for i samme periode sidste år.
At der endnu ikke er en lovtekst, der fortæller hotellerne hvor de står, giver ifølge Jan Grimstrup Larsen en enorm usikkerhed i branchen.
- Det er kejserens nye klæder, indtil jeg ser, hvad det indebærer. Lad mig se, at kejseren har klæder på. Så er det fint, og så vil jeg også kunne skabe noget mere tryghed internt i blandt mine ansatte, siger han.
Han påpeger, at branchen har hårdt brug for hjælp.
- Vi har behov for vished, og vi har behov for klare udmeldinger, siger han.
Hvor længe hotellet kan overleve, som situationen er nu, kan direktøren ikke sige, før han ved præcist, hvordan hjælpepakkerne kan hjælpe hotellet.
- Vi har ikke tænkt os at bukke under, men det vil give os en nemmere planlægningsfase og vide, hvad vi har at forholde os til, siger han.
- Væsentligste fokusområder har været et tæt og intensivt samarbejde i ledergruppen, et tæt samarbejde med vores tillidsrepræsentanter, udvidet information til medarbejdere, gennemgang af leverandøraftaler, et nødvendigt vedligeholdelsesniveau, samt fokus på miljø og bæredygtighed, hedder det i regnskabet.
Optimisme
I 2021 har hotellet været lukket siden nytår og åbnede dørene 6. maj 2021.
- Ledelsen har udarbejdet scenarier omfattende perioden frem til 30. juni med en meget væsentlig reduktion af aktivitetsniveauet. Men sommeren tegner meget fint med en øget gennemsnitstid for de bookede ophold. Andet halvår ser lovende ud med stor efterspørgsel, konferencerne ligger tæt i hele perioden, står der optimistisk i ledelsesberetningen.
Samtidig slås det dog fast, at årsregnskabet for 2021 vil blive påvirket af manglende aktivitet i første halvår.
Hoteldirektør jubler over plan for genåbning:
- Vi er så klar
Planen for en yderligere genåbning af landet, som faldt på plads natten til tirsdag, er godt nyt for Nyborg Strand Hotel & Konferencecenter.
I ultålmodig spænding har de ansatte på Nyborg Strand Hotel & Konferencecenter siden marts set frem til en udmelding om landets yderligere genåbning.
Derfor var glæden stor, da alle folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige natten til tirsdag blev enige om en plan.
- Det her er jo en festdag. Allerede klokken ti minutter over fem fik jeg nyheden om, at nu var der lavet en aftale. Det er jo en stor, stor glæde for hele vores branche, siger Jan Grimstrup Larsen, direktør Nyborg Strand Hotel & Konferencecenter.
De nærmere detaljer for, hvad og hvordan der lempes på coronarestriktionerne, er afgørende for hverdagen på hotellet, hvor meget skal planlægges og koordineres. På den måde kan man nu endelig planlægge sommerens bemanding, ferier og konferencer.
- Vi ser frem til at få gæster på torsdag, men vi er så umådeligt glade for, at vi nu endelig har fået nogle klare linjer for, hvad fremtiden bringer os.
Alle testes inden arbejde
Ifølge direktør Jan Grimstrup Larsen vil hotellets ansatte blandt andet tage en coronatest, inden de møder på arbejde, så der ikke sker nogen smittespredning. Med andre ord er det hele parat til gæster.
- Vi er så klar. Vi har øvet os og trænet, og vi har forberedt os rigtig lang tid på den her dag, siger direktøren, der ligesom sine ansatte glæder sig til at komme op i gear:
- Det er euforisk at komme på arbejde og se, at vi faktisk er flere på arbejde i stedet for bare nogle få stykker.
- Men ledergruppen arbejder målrettet for at skabe de bedste løsninger til tiden efter covid-19. Vi er overbeviste om, at hotellet, når markedsforholdene normaliseres, vil stå klar til at fortsætte med et flot opgraderet produkt og dedikerede medarbejdere, hedder det.
Hotel Nyborg Strand er økonomisk godt polstret med en egenkapital på 152 millioner kroner.