Torsdag eftermiddag ventes tidevandet at lægge et meter højt tryk på vandstanden i Nyborg.
DMI varsler nemlig, at kraftig vind medfører, at vandstanden ved de fynske kyster i eftermiddag meget vel kan ramme et niveau på mellem 110 og 130 centimeter over normalen.
Men i Nyborg er de klar. Et nyere pumpesystem har nemlig stået sin prøve, og med pumpen kan kommunens Vej, Park og Natur-afdeling nemlig sikre, at kældrene i midtbyen undgår oversvømmelse.
Pumpesystemet pumper vand ud af voldgraven, som så kan tage imod det vand som kommer ind via åerne, når havets vandstand stiger.
Det fortæller Bettina Østergaard Fisker, som er driftsleder i Vej, Park og Natur.
- Der er en sluse ved voldgraven, som lukker, når det er højvande i Storebælt, så vandet ikke løber ind. Men vi har stadigvæk tryk bagfra, fordi det er et å-system.
- Det, vi gør, når vi kan se det i god tid, er, at vi tømmer så meget vand ud af voldgraven som overhovedet muligt, og så begynder vi at dæmme op inde i gravene, forklarer Bettina Østergaard Fisker.
Slut med indsats fra Haderslev - forhåbentlig
Inden pumpesystemet blev tilsluttet måtte Beredskabsstyrelsen rykke ud fra Haderslev med store pumper og slanger, når situationen opstod.
Det betød slanger over en af de mest trafikkerede veje i Nyborg - hvilket var til gene for trafikken, som måtte omdirigeres.
- Nu opstår problemet først, når vandet løber henover vejen, siger Bettina Østergaard Fisker.
Under "bekymringsgrænsen"
Og det sker ifølge prognoserne ikke torsdag. Fyns Politi, som overvåger situationen oplyser til TV 2 Fyn midt for middagen, at vandstanden ikke vil nå "bekymringsgrænsen". Varslet lyder, at vandstanden vil toppe ved et maksimum på 130 centimeter.
Til gengæld kan Nyborg se frem til en udfordring syd for byen.
På dæmningen på Dyrehavevej ved Holckenhavn, kan der opstå problemer.
- Sker det, er vi nødt til at lave omkørsel derude. Og det kommer vi måske ud i i aften, forudser Bettina Østergaard Fisker.
Torsdag formiddag blev spærret af ved parkeringspladsen fordi vandet står højt på stedet.