Slog til efter en nat på Google: Ægtepar uden campingerfaring køber fynsk campingplads
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Søren og Troels Jydholm Jørgensen forlod bolig og job i Københavnsområdet for at blive campingpladsejere i Nyborg. Nu har de åbnet for deres første sæson.
Grønnehave Strand Camping i Nyborg har fået nye ejere. Ægteparret Søren og Troels Jydholm Jørgensen hev teltpælene i Helsingør op og købte campingpladsen, da lejligheden bød sig.
Nu har de åbnet campingpladsen. Den første sæson med dem som ejere.
- Jeg kunne godt mærke, at jeg var ved at være færdig med byen, og jeg savner det slet ikke, kan jeg mærke. Overhovedet ikke. Det er bare vildt lækkert at bo langt ude på landet, fortæller Troels Jydholm Jørgensen.
Ægteparret kommer fra henholdsvis bil- og forsikringsbranchen og teater og restaurationsbranchen, og ud over et par ferier som børn, har ingen af dem erfaring med camping.
Danmarks bedste campingplads ligger på Fyn
Danskerne har stemt. Danmarks bedste og næstbedste campingplads ligger på Fyn.
Er der noget fynboerne ka', så er det pløkker, camping og grillma'.
Det har den fynske campingplads Hasmark Strand Camping nu bevist. De kan nemlig prale af at være Danmarks bedste campingplads ud af næsten 500 mulige campingpladser i Danmark.
Det er en afstemning blandt brugerne på sitet OpdagDanmark, der har besluttet, at den nordfynske campingplads skulle kåres som landets bedste.
- Vi ved jo godt, at vi er den bedste campingplads, men det er simpelthen et kæmpe skulderklap, at gæsterne synes, at vi er de bedste, siger Mette Saksager Skifter, der er medejer af Hasmark Strand Camping og fortsætter:
- Det er ubeskriveligt, hvad det her betyder for os.
Det skal fejres
Den flotte titel kommer på et tidspunkt, hvor der faktisk kun er en uge til, at campingpladsen lukker ned for sommeren. Hasmark Strand Camping har omkring 38.000 indtjekninger i løbet af en campingsæson.
Hvordan skal i fejre, at i har fået titlen som Danmarks bedste campingplads?
- Vi kan jo ikke rigtig nå at fejre det så meget, inden vi lukker ned for den her sæson. Men vi regner da med, at vores campister skal være en del af den store fejring, fortæller Mette Saksager Skifter.
- Det bliver nok til en stor fest for vores faste campister, inden vi åbner den 12. april 2019. Måske bliver det også til et campingstunt med nogle gode tilbud til campisterne.
De to bedste i landet
Ikke nok med at Hasmark Strand Camping vinder afstemningen og bliver Danmarks bedste campingplads, så går andenpladsen også til en fynsk campingplads.
CampOne Bøjden Strand får omkring 200 stemmer mindre end Hasmark Strand Camping og bliver den næstbedste campingplads i Danmark.
- Vi må leve lidt efter Pippi Langstrømpes ordsprog, der siger, at "det har jeg ikke prøvet før, så det er jeg nok rigtig god til", fortæller Søren Jydholm Jørgensen.
- Det bedste valg nogensinde
Derfor har de tidligere ejere hjulpet til fra sidelinjen den seneste måned. Blandt andet har Ulla Monberg Jensen besvaret spørgsmål som "hvor længe tager det at gøre toiletbygningen rent" og "hvad skal der laves på pladsen, før den er klar til gæster".
Nu står ægteparret på egne ben.
- Det er det bedste valg, vi nogensinde har taget. Det føles så godt i maven, forsikrer Søren Jydholm Jørgensen.
Fastliggerne Irene og Ejner Rasmussen har i 30 sæsoner camperet bag deres grønne stakit på Grønnehave Strand Camping. De glæder sig til en sæson med nye ejere.
- Jeg tror, det kommer til at gå godt. De er virkelig hyggelige at snakke med, fortæller Ejner Rasmussen.
Fastliggere tilfredse med nye ejere
Campist Erik Trolle glæder sig ligesom sine naboer til, at Søren og Troels Jydholm Jørgensen får ordentligt fat på campinglivet.
- Det var ved at blive en pensionistplads. For at sige det på jævnt dansk, så skete der ikke en hujende fis faktisk. Det gør der nu. Det kan vi jo se, siger han.
Den 23. september kan Søren og Troels Jydholm Jørgensen og campisterne gøre status på ægteparrets første sæson som campingpladsejere. Da går Grønnehave Strand Camping nemlig i vinterhi indtil foråret 2020.
Hurtig undsætning: Kerteminde Camping redder livredderne
Meget tyder på, at stranden ved Kerteminde alligevel bliver bemandet med livreddere til sommer. Kerteminde Camping har besluttet at donere de 30.000 kroner kommunen ville spare på livredderne.
- Jeg synes simpelthen ikke, at vi kan være det bekendt. Livredderne skaber tryghed for os alle, så det er vigtigt for vores by, at denne ordning fortsætter, siger Gitte Charlotte Enevoldsen, der er ejer af Kerteminde Camping.
Tidligere onsdag fortalte TV 2/Fyn, at kommunen havde valgt at spare livredderne væk for at spare 30.000 kroner.
Men det var en helt forkert beslutning, mener ejeren af Kerteminde Camping.
- Det er slet ikke fornuftigt. Nu har vi haft livreddere og livreddertårne i så mange år, så det må vi ikke droppe på grund af 30.000 kroner, siger Gitte Charlotte Enevoldsen til TV 2/Fyn.
Ifølge Trygfonden rykkede livredderne i Kerteminde sidste år ud til to livreddende aktioner. 40 gange ydede livredderne assistance i vandet, 160 gange gav de førstehjælp og 1.600 gange gav de råd og vejledning om sikkerhed ved stranden i Kerteminde.
Hjælp skaber glæde
Udmeldingen fra Kerteminde Camping bliver modtaget med glæde af Jesper Hempler (SF), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Kerteminde Kommune.
- Besparelser har forskellige konsekvenser, men det må aldrig blive et spørgsmål om liv og død, så derfor glæder det mig, at vi får hjælp, siger udvalgsformanden.
Udgifterne til LIvredderordningen er fordelt, så Trygfonden betaler løn, uddannelse og udstyr til livredderne, mens Kerteminde Kommune skal betale for opmagasinering af livreddertårnet og overnatning til livredderne i otte uger. En samlet udgift på 30.000 kroner.
- Livredderne kommer til at bo i en af vores hytter med bad og toilet. Det har de gjort før. Den eneste forskel er, at vi nu selv må betale, i stedet for at kommunen betaler. Men det er bestemt også det værd, siger campingejeren.