For anden dag i træk: Svanefamilie får nu flyttehjælp fra Dyrenes Beskyttelse
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
For anden dag i træk har en svanefamilie forsøgt at flytte residens fra en sø i nærheden af motorvejen. Nu bliver dyrenes beskyttelse involveret som flyttehjælp.
For anden dag i træk har en svanefamilie forsøgt at flytte residens. Svanefamilien med otte svaneunger har forsøgt at krydse motorvejen.
Den farlige flytning får trafikken til at stå stille.
- I dag er det lykkedes dem at dirigere trafikken, siger vagtchef ved Fyns Politi Kenneth Taanquist.
Private standsede trafikken
Fyns Politi har søndag morgen modtaget flere opkald fra borgere, der er stødt på svanerne ude ved Fynske Motorvej syd for Odense.
Farlig flytning: Svanepar og svaneunger ville krydse motorvejen
En svanefamilie på to voksne og otte ællinger havde sat sig for at ville flytte. Ruten gik bare igennem motorvejen, og det fik en bekymret bilist til at ringe efter politiet.
Et svanepar med otte svaneunger havde intentioner om at krydse motorvejen syd for Odense. Det var imidlertid en forholdsvis farlig beslutning fra svane-mor og svane-far, så indsatslederen fra Fyns Politi fik dem overtalt til at gå en anden vej.
En bekymret billist ringede lørdag formiddag til Fyns Politi og fortalte om svaneparet og dets svaneunger, der så ud til at ville forsøge at krydse motorvejen.
Vores Indsatsleder på specialopgave. Svanepar med ællinger ville krydse Motorvejen syd for Odense. Overtalt til at afstå og i stedet gå i nærliggende sø. Det lykkedes. #politidk pic.twitter.com/6sJbGrVIUH
— Fyns Politi (@FynsPoliti) June 13, 2020
- Vores indsatsleder var i nærheden, og kunne konstatere, at det var rigtigt nok. De kunne godt tænke sig at krydse motorvejen, siger vagtchef ved Fyns Politi Kenneth Taanquist.
Et farligt liv
Det er en specialopgave, som politiet også kan komme ud for, som der står i tweetet.
- I denne omgang lykkedes det indsatslederen at overtale svaneparret og ællinger til at vende om, siger vagtchefen.
Rundt omkring motorvejen er der mange vandhul og et rigt fugleliv, og nogle gange vil de flytte, men på gåben er det farligt hen over motorvejen.
- Det er et farligt liv, det må vi konstatere. Men de fik en god behandling af politiet, siger Kenneth Taanquist.
Han håber, at svaneparret ikke kommer i tanke om at ville flytte igen, for så går det måske galt en anden gang.
- Det betyder at flere private borgere har standset trafikken og holder stille. Begge spor i begge retninger har været standset, siger vagtchefen.
Folk der holder stille på motorvejen er generelt en dårlig idé. Derfor har Fyns Politi ringet til Dyrenes Beskyttelse, der nu skal give dem mere permanent flyttehjælp.
Flyttehjælp fra Dyrenes Beskyttelse
Svanefamilien bestående af en han, en hun og otte svaneunger har holdt til ved nogle søer syd for motorvejen syd om Odense.
Nu er det ihærdigt lykkedes dem at standse trafikken og komme over på den anden side nord for motorvejen, hvor de nu holder til i Glisholm sø.
Svanefamilie på Fynske Motorvej v. afk. 50 er igen hjulpet af motorvejen - først af bilister og senere med ass. fra politiet. Vi undersøger nu om de kan flyttes, så ulykker undgås. Hvorvidt deres rejse udløser 14 dages karantæne står hen i det uvisse. Kør forsigtigt. #politidk pic.twitter.com/U4WOm2bDFR
— Fyns Politi (@FynsPoliti) June 14, 2020
Men det er ikke et trygt sted for dem at holde til ved, hvis de nu skulle beslutte sig for at flytte tilbage igen. Derfor bliver Dyrenes Beskyttelse nu involveret, og skal hjælpe svanefamilien med at finde et mere sikkert og mere permanent hjem.
- I morgen er der jo mere trafik, og så vil det formentlig gå galt. De har været heldige med at flytte på en søndag, hvor trafikken er lidt søvnig, siger Kenneth Taanquist.