Andre så stort på regler: Til sidst forlod Grith sin plads med rollator: - Jeg sidder frustreret tilbage

Det var en besværlig omgang for Grith Nynne Bagge at få sin rollator med til den megakoncert Bruce Springsteen tirsdag holdt i Odense. En besværlig omgang, der endte med alligevel at have været nytteløs.

Først fik hun ikke noget at vide, så var der stramme regler, og så var det hele tilsyneladende ligegyldigt.

43-årige Grith Nynne Bagge fra Dalum havde glædet sig til tirsdagens koncert med Bruce Springsteen, men fordi hun sidste år blev diagnosticeret med den sjældne sygdom syringomyeli, er hun afhængig af en rollator.

Hun købte billetten uden at blive informeret om, at rollatoren kunne være et problem, men da hun ved en tilfældighed opdagede, at den krævede en dispensation, fik hun at vide, at hun kun måtte opholde sig i et afgrænset område for gangbesværede.

Live Nation, der stod bag koncerten, stod fast på, at det var sådan reglerne var, men da koncerten indtraf kunne både Grith Nynne Bagge og andre gæster bemærke, at flere bevægede sig frit på pladsen med både kørestole, krykker og rollatorer. 

Ændrede reglerne undervejs

Da koncerten gik i gang, kunne Grith Nynne Bagge se, at flere gæster havde medbragt hjælpemidler som krykker og rollatorer på pladsen, og da hun talte med en sikkerhedsvagt, fik hun at vide, at det måtte hun selvfølgelig godt.

Det undrer hende nu.

Grith Nynne Bagge understreger, at hun har fuld respekt for, at sikkerhedsrisikoen er førsteprioritet ved sådan et arrangement.

- Selvfølgelig skal de sikkerhedsmæssige foranstaltninger være overholdt, men det klinger altså lidt hult, når man står ude på pladsen og ser det modsatte ske, siger hun da TV 2 Fyn taler med hende dagen derpå.

Grith Nynne Bagges sygdom gør blandt andet, at hun har meget lidt energi. Derfor havde hun prioriteret koncerten som en ting, hun ville nyde med sin mand, efter hendes liv havde ændret sig drastisk.

- Jeg sidder tilbage med en frustration over at have brugt så mange kræfter og energi på alt det her, og så kunne det i virkeligheden sagtens lade sig gøre, siger hun.

Sådan så det ud inde fra handicapområdet, hvor der var stillet stole frem.
Sådan så det ud inde fra handicapområdet, hvor der var stillet stole frem.
Foto: Privatfoto

- Det handler ikke om, at jeg vil sidde de reglementerede sikkerhedsforanstaltninger overhørig koste hvad det vil. Det absolut vigtigste for mig er selvfølgelig, at vi alle - handicappede som mennesker uden handicap - er sikret de bedste og mest sikre omstændigheder, uanset hvor vi befinder os, tilføjer Grith Nynne Bagge.

TV 2 Fyn har spurgt Live Nation, hvorfor de pludselig ændrede reglerne.

- Undervejs i koncerten vurderede vi, at vi godt kunne lukke lidt op, fordi der slet ikke var fyldt foran det område, som vi havde have lavet til folk i kørestole og med nedsat funktionsevne. Vores vurdering var, at det var sikkert og ville give en bedre koncertoplevelse, skriver PR og Promotion Manager Heidi Degn i en mail til TV 2 Fyn.

Lyden var bedre midt for scenen

Grith Nynne Bagge fandt plads i handicapområdet og her var oplevelserne blandede. Hun understreger, at vagterne i området var både søde og hjælpsomme og at udsynet til Bruce Springsteen var godt, fordi de havde lavet en skærm i retning af området.

Anderledes forholdt det sig dog med lyden, der var knap så god. Hun beskriver, hvordan der kun var sat én højtaler op i retning af handicapområdet og at det i kombination med en uheldig vindretning, gjorde lyden dårlig.

- Midt for scenen får du den bedste lydoplevelse, og jeg havde jo egentlig drømt om at stå i midten, men nede bagved, så jeg ikke generede nogen med min rollator, siger hun.

Størstedelen af koncerten blev hun i handicapområdet.

- Jeg tænkte, at jeg også skal give det en chance. Der er ikke nogen, der skal sige til mig, at jeg ikke har gjort, hvad jeg kunne for at overholde reglerne, siger hun og tilføjer, at hun mod slutningen af koncerten bevægede sig ned midt for scenen.

- Vi kunne jo se ude på pladsen, at der var masser af mennesker med rollatorer, kørestole og krykker, og folk sad også med tæpper, det var simpelthen så hyggeligt.

- Det var jo lige det, jeg havde drømt om, som jeg heldigvis fik en lille snert af til sidst, tilføjer hun.

Til sidst i koncerten begav Grith sig ud til resten af koncertpladsen.
Til sidst i koncerten begav Grith sig ud til resten af koncertpladsen.

For mange mennesker i handicapområdet?

Grith Nynne Bagge fortæller med stor begejstring, at handicaptoiletterne fungerede rigtig godt med rollatoren.

Men hun havde indtryk af, at de måske ikke havde været forberedt på, at så mange ville have dispensation til at opholde sig i området, for der var forholdsvis lang kø ved toiletterne, og de stole, der var til rådighed blev hurtigt optaget.

Grith Nynne Bagge understreger dog, at personalet på pladsen gjorde alt, hvad de kunne for at imødekomme de forskellige behov.

I et skriftligt svar til TV 2 Fyn fortæller Livenation, at der ganske rigtigt var flere i handicapområdet end forventet.

"Ja, vi gav flere dispensationer end forventet og langt flere end nogensinde før. Vi havde lavet ekstra plads på kørestolspodiet end til de kørestolspladser vi havde solgt, da vi til disse shows indimellem oplever at folk kommer i kørestol uden en kørestolsbillet. For at undgå en dårlig oplevelse for kørestolsbrugeren henvises de derfor til det hævede podie, så de kan se udover de stående gæster. Der kom en del flere af denne slags, som ikke havde søgt dispensation, ligesom der var flere ansøgere end forventet."

Oversigt

    Oversigt