7. mar. 2022 kl. 19:04
Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

DBU vil lægge nyt træningscenter til en halv milliard i Odense

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Planerne er ved at være lagt for et nyt DBU-træningscenter. Det forventes, at prisen bliver mellem 300-500 millioner. DBU ønsker, at Odense skal være lokationen.

Ved EM sendte danske roligans landsholdet flot afsted til alle kampe fra deres træningslejr i Helsingør. 

Men i fremtiden kan det være, at det bliver i Odense, man skal stå klar med flag og ansigtsmaling for at få et glimt af verdensstjernerne på landsholdet. 

DBU kigger nemlig lige nu på at bygge et fælles træningscenter for både herrer, kvinder og ungdomslandsholdene, og lige nu ser det ud til, at Odense er byen, hvor det skal ligge. Selvom intet er besluttet endnu.

- Samtalerne mellem DBU, SDU, Divisionsforeningen og Odense kommune er meget tætte. Vi har løbende samtaler om, hvordan centeret kan etableres, fortæller Jens Troelsen, institutleder for Idræt og Biomekanik på SDU. 

Læs også: Her er de nominerede til Årets Fynske Sportsnavn
Gå tilbage Del
6. mar. 2022 kl. 17:32
Fyn

Her er de nominerede til Årets Fynske Sportsnavn

10 dygtige fynske sportsudøvere er nomineret til prisen som Årets Fynske Sportsnavn, der uddeles til Sportslørdag den 12. marts.

Hvem er Årets sportsnavn på Fyn 2021? 

Det kan du finde ud af lørdag den 12. marts, når den årlige Sportslørdag løber af stablen.

Her har store som små fynboer mulighed for at prøve skøjteløb, bueskydning, curling, banecykling og bowling, når Odense Idrætshal, bowlinghal, isstadion og cykel- og atletikarena danner rammen om en lørdag i sportens tegn.

Udover Årets sportsnavn vil der også blive uddelt en række andre priser. Det drejer sig om Kammeratskabsprisen, Årets Frivillige Idrætsleder, Den Fynske Idrætsforeningspris og Årets Fynske Fund.

Årets Sportsnavn kåres af en komite, der består af medlemmer fra TV 2 Fyn, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund.

Tidligere vindere af prisen er blandt andre svømmeren Rikke Møller Pedersen, cykelrytteren Lasse Normann Hansen og badmintonspilleren Viktor Axelsen, hvoraf de sidste to også er nomineret i år.

Vinderen af Årets Fynske Sportsnavn kåres på scenen i Odense Idrætshal på lørdag, og herunder kan du blive klogere på de ti nominerede.

Rasmus Lund Pedersen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sportsgren: Cykling


Klub: Team Restaurant Suri-Carl Ras


Resultater: Efter først at have indstillet karrieren som cykelrytter, men derefter genoptaget den, har den 23-årige fynbo for alvor gjort comeback på cykelbanerne verden over. Det har givet ham både en EM-guldmedalje og en OL-sølvmedalje i holdforfølgelsesløb. 

Maiken Fruergaard

Pedro Pardo/AFP/Ritzau Scanpix

Sportsgren: Badminton


Klub: OBK


Resultater: Maiken Fruergaard er en af Danmarks helt store badmintonspillere. Hun er særligt god i doublespil, hvor hun sidste år vandt EM-bronze og DM-guld samt EM-guld for hold. 

Tobias Aagaard Hansen

Sportsgren: Cykling


Klub: Team Uno-X Dare Talenthold


Resultater: Den 19-årige cykelrytter er godt på vej til at blive en af de helt store cykelstjerner herhjemme. I 2021vandt han guld ved Europamesterskaberne i forfølgelsesløb.

August Thor Høst

Sportsgren: Golf


Klub: Odense Eventyr Golf


Resultater: 20-årige August Thor Høst var er en af seks stjernespillere på det danske herrelandshold i golf, og i 2021 var han med til at putte en historisk sejr i hul, da Danmark vandt EM for hold.

Odense Håndbold

Frank Cilius / Ritzau Scanpix

Sportsgren: Håndbold


Klub: Odense Håndbold


Resultater: Kvinderne på det odenseanske håndboldhold tog alt, hvad der var at vinde i 2021, hvor de både blev danmarksmestre og pokalvindere. I 2022 skulle de forsvare pokalen, men tabte i finalen.

Kristel Walther

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Sportsgren: Para-Atletik


Klub: Odense Atletik


Resultater: Et amputeret ben stopper ikke 34-årige Kristel Walther, der tidligere har vundet sølv ved EM i para-atletik, og i 2021 var hun i finalen i diskoskast ved para-OL.

Daniel Bækkegaard

Johann Groder/AFP/Ritzau Scanpix
Sportsgren: Triatlon


Klub: Odense Triathlon Klub


Resultater: Efter at en brækket arm satte en stopper for svømmekarrieren, kastede Daniel Bækkegaard sig over triatlon-disciplinerne. Han har tidligere vundet Ironman i Finland og Østrig. I 2021 blev det til VM-bronze. 

Mathias Gidsel

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sportsgren: Håndbold


Klub: GOG


Resultater: Den 22-årige håndboldspiller har haft et forrygende år i 2021. Her blev det til VM-guld og OL-sølv med landsholdet. Her blev Mathias Gidsel kåret til turneringens bedste spiller ved OL.

Viktor Axelsen

AFP/Ritzau Scanpix
Sportsgren: Badminton


Klub: Ingen


Resultater: Der er næppe nogen, der ikke har hørt om badminton-stortalentet Viktor Axelsen, der er nummer et på verdensranglisten. I 2021 blev det til en guldmedalje ved OL og en bronzemedalje ved VM for hold. 


Lasse Norman Hansen

Eric Feferberg, Scanpix
Sportsgren: Cykling


Klub: Team Uno-X


Resultater: Lasse Norman Hansen slog for alvor sit navn fast, da han vandt OL-guld i Omniumi 2012. Efterfølgende er det blevet til adskillige medaljer, senest en guldmedalje og sølvmedalje i henholdsvis parløb og holdforfølgelse til OL i 2021 og en VM-sejr i parløb.

Det er nemlig i samarbejdet med SDU, at det er blevet relevant at kigge mod Odense i etableringen af det nye center. 

Her kan man nemlig både finde pladsen og ekspertisen, der skaber grundlaget for den store investering. På SDU har man siden 2015 samlet forskere på området og opbygget en høj ekspertise på forskningsområdet. 

- Det er cutting edge inden for fodbold udvikling, man vil etablere i Odense, siger Jens Troelsen, der ikke mener, at det før er set i international fodbold.

Fodbold og leg

Lige nu træner landsholdene i hele landet. Kvinderne har lejr i Viborg, og herrerne er i Helsingør. Ungdomsholdene træner forskellige steder i landet. Men det skal være slut, hvis man får bygget det nye træningscenter. 

Centeret har været i støbeskeen siden 2018 og bliver ikke bare to 11-mands baner med omklædning. 

- Der er brug for at skabe en helt ny flade for at binde leg og fodbold sammen med utraditionelle baner med nye miljøer, siger Jens Troelsen. 

“Vi hælder til, at det kommer til at ske. Det er bare et spørgsmål om hvornår”

— Jens Troelsen, institutleder, Idræt og Biomekanik, SDU

Derfor er det nødvendigt at etablere et helt nyt center fremfor at købe sig ind på et allerede eksisterende træningsanlæg. 

- Hvis man skal have en hybridbane med mulighed for 3D-analyse af spillet, kan det ikke ske på en bane der allerede er etableret, siger Jens Troelsen.

300-500 millioner

Hjulpet afsted med indtægterne fra EM-slutrunden er der penge på kistebunden af DBU. 

Til weekendens DBU-kongres i Silkeborg blev det offentliggjort, at DBU i 2021 havde et overskud på 85 millioner kroner. Det er dog langt fra nok til at dække de 300-500 millioner, det tænkes at koste at etablere træningscenteret i følge dr.dk.

Læs også: Alle studser over episode med Eriksen
Gå tilbage Del
6. mar. 2022 kl. 13:01
Fyn

Alle studser over episode med Eriksen

Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix

Christian Eriksen spillede alle 90 minutter og endte i en spøjs nærkamp, da Brentford slog Norwich lørdag eftermiddag.

Én episode går igen i alverdens medier, efter at Christian Eriksen og Brentford besejrede bundproppen Norwich i Premier League.

I Spanien, i Norge og i Sverige skriver de om det underfundige kram, som Christian Eriksen fik af Brandon Williams i første halvleg af kampen.

Og i Skotland, Belgien og sågar i footballglade USA skriver de om soccer-situationen, hvor Williams så ud til at forbarme sig, da han så, hvem der havde væltet ham omkuld.

"Selv rivalerne vil kramme ham" og "genial reaktion fra modstanderen" skriver de forskellige medier blandt andet om situationen, hvor Williams "rasende greb fat i modstander og indså, at det var Christian Eriksen".

- Det var genialt, sagde den tidligere Manchester City-spiller Micah Richards undervejs på BBC Radio 5 Live, for situationen bliver naturligvis også vendt i England.

- Williams’ reaktion var fantastisk. ”Det er Eriksen. Jeg kan ikke være sur på Eriksen”.

Eriksen: Ville han "slåsse eller kramme"?

Det var lige netop sådan, det så ud. Williams virkede tydeligt irriteret over at blive stoppet, indtil han lagde mærke til, at han lå sammen med Christian Eriksen, der startede inde i en professionel fodboldkamp for første gang, siden han fik hjertestop under Danmarks EM-premiere mod Finland i sommeren 2021.

Og lige så spøjst det så ud, lige så spøjst var det at ligge der, fortæller Christian Eriksen til TV3 Sport.

- Jeg prøver at stoppe en kontra, hvor han kommer rundt. Og så holder jeg – og selvfølgelig får jeg et gult kort. Det havde jeg forventet. Men efterfølgende blev han liggende lidt længe, synes jeg. Og jeg var lidt i tvivl, om han ville slåsse eller kramme. Men til sidst kiggede vi på hinanden: "Hvad ligger vi her for?" Og så var det helt fint.

Brentford vandt kampen 3-1. Det betyder, at holdet ligger nummer 15 i Premier League med 27 point. Norwich ligger sidst med 17 point.

- Det er et skalerbart projekt i et trecifret millionbeløb, siger Jens Troelsen.

Derfor er der også brug for eksterne donorer, og her kommer Odense Kommune på banen. I følge borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er man nemlig klar til at gå ind og tage en del af det økonomiske slæb, men lovmæssigt er der elementer, man ikke må financiere kommunalt. 

- Den melding, som DBU kommer med om, at de ser Odense som en god mulighed, det er jo en meget vigtig erklæring. DBU sætter hånden på kogepladen og siger: "Vi er klar til at investere." Det letter jo arbejdet med projektet, for næste fase handler også om at kunne få nogle fonde om bord, siger Peter Rahbek Juel.

- Hellere før end siden

Det er derfor heller ikke muligt at vide på nuværende tidspunkt, præcis hvordan træningscenteret ville komme til at se ud.

Men tidsperspektivet er i følge Jens Troelsen forholdsvis kort. Han er nemlig klar til at præsentere de spritnye faciliteter allerede inden for et par år, hvis aftalen og økonomien falder på plads. 

Læs også: OB fyrer sportschef
Gå tilbage Del
28. feb. 2022 kl. 21:01

OB fyrer sportschef

Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Michael Hemmingsen har været spiller, sportschef og træner i OB, men mandag melder klubben, at man afslutter samarbejdet med sportsdirektøren.

Odense Boldklub har mandag stoppet samarbejdet med Michael Hemmingsen, der har været sportschef i klubben siden årsskiftet 2019/2020.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Årsagen er, at man foretager en række organisatoriske ændringer i klubben, efter svenske Bjørn Wesström i januar tiltrådte som ny fodbolddirektør i klubben. 

- Michael har bidraget med en masse positive ting for klubben, og jeg ønsker ham alt det bedste i fremtiden. Jeg har taget en beslutning ud fra, hvordan jeg ser, at klubben skal organisere sig i forhold til de udfordringer, der ligger forude, og her er klarhed et nøgleord for organisationskonstruktionen, og det skal afspejle rollerne og deres jobbeskrivelser. 

- Jeg vil derfor gradvist bygge organisationen op med de roller, der giver os mest mulig effekt, og så vender vi retur, når der er mere at fortælle, siger Björn Wesström til OB.dk

Ingen forklaring

Michael Hemmingsen har ikke kun fungeret som sportdirektør i OB. Sidste år blev han indsat som midlertidig træner, imens klubben jagtede en ny.

Det skete som følge af fyringen af den tidligere træner Jakob Michelsen. Klubben begrundende nyheden med et utilfredstillende resultat i den igangværende sæson. 

Ifølge Michael Hemmingsen selv kommer det ikke som en overraskelse, at samarbejdet ophører. 

- I forbindelse med ansættelsen af Björn opstod der en situation i forhold til fordelingen af ansvarsområder, hvor en del af de opgaver, jeg blev ansat til at udføre, ikke længere var til stede, og derfor er løsningen omkring mit ophør helt forventeligt, siger han til OB.dk

- OB har en stor plads i mit gamle fodboldhjerte, og jeg har været glad for at være en del af klubben igen i de seneste to år. Jeg har lært meget, som jeg kan tage med videre, og jeg har nydt samarbejdet med Niels Thorborg og alle ansatte i både Odense Sport & Event og i OB. Vi har sat en stærk kurs for fremtiden, som vil være indbringende for OB, og jeg ønsker OB alt det bedste i fremtiden.

Den mangeårige OB-mand får også rosende ord med på vejen fra Niels Thorborg, der er bestyrelsesformand i Odense Sport & Event, som er selskabet bag OB. 

- Michael Hemmingsen er en legende i OB, og han har betydet alverden for klubbens kultur og historie. Vi har dog måtte tage en strategisk beslutning, så vi er bedst muligt rustet til fremtiden, og som en konsekvens af det, vil en del af Michaels opgaver naturligt ligge ved Björn Wesström, siger han. 

- Vi ønsker Michael alt det bedste fremadrettet, og vi er ikke i tvivl om, at han vil følge striberne fremadrettet, når han fortsætter som ambassadør, ligesom vi vil følge hans videre karriere.

Med under Miraklet i Madrid

I sin tid som fodboldspiller nåede Michael Hemmingsen at spille for fynske klubber som Bellinge, Assens, B1909 og OB.

Mere end 400 kampe blev det til i den stribede trøje. Og han var blandt andet med i den historiske kamp i 1994, der nu er kendt som Miraklet i Madrid, hvor OB vandt 2-1 og det spanske storhold Real Madrid. 

Karrieren tæller også flere år som træner. Her har han blandt andet stået i spidsen for Randers, Vestsjælland og Næstved. 

I december 2019 blev Michael Hemmingsen præsenteret som en tidligere "OB-kæmpe", da klubben offentliggjorde ham som den nye sportschef. 

Søndagens uafgjorte kamp mod FC Midtjylland i Odense blev hans sidste. Det samme blev den for assistenttræner Peter Feher, der har været i klubben siden sommeren sidste år.

På sin hjemmeside skriver OB, at dette samarbejde er ophørt i forbindelse med ændringer i organisationen i trænerteamet.

- Vi hælder til, at det kommer til ske. Det er et spørgsmål om hvornår. Så det er forhåbentligt før end siden, siger Jens Troelsen. 

Og weekendens melding har også bragt optimisme ind på borgmesterkontoret. 

- Jeg tror bestemt på, at det kan lade sig gøre. Det kan jeg høre, det gør DBU også, med den melding de kommer med, og på den måde er det et vigtigt skridt på vej imod en realisering, siger Peter Rahbæk Juel. 

En af de spillere, der måske kan komme til at træne der, er OB's ungdomstalent Jacob Breum. Han har spillet på U19-landsholdet i det forgangne år og er også nomineret til Årets Fynske Fund. Vinden af den konkurrence og mange andre bliver fundet til Sportslørdag den 12. marts. 

30. dec. 2024 kl. 14:36
Tophistorie
Fyn
OUH

Chokerede kolleger mindes afdøde Kim Brixen: - Jeg er dybt rystet og i sorg

LYT
Del
Link
kopieret!

Kim Brixen er pludseligt afgået ved døden i lørdags. Det har efterladt tidligere og nuværende kolleger i sorg og chok.

- Jeg er dybt rystet og i sorg. Det er bare helt uventet og et enormt tab, fortæller regionsdirektør Jane Kragelund.

Kim Brixen og Jane Kraglund nåede at arbejde sammen i mere end ti år. Frem til sin død var han lægefaglig direktør på OUH.

Hun fik besked om hans død lørdag. Samme dag, hvor han pludseligt døde i hjemmet efter at være blevet dårlig om morgenen.

Vil blive savnet

- Det er et enormt tab. Det kan jeg slet ikke sætte ord på. Jeg vil personligt savne ham helt vildt, fordi han var en fantastisk kollega, der havde blik for andre. Fagligt vil han også blive savnet vildt meget. Han var drivkraften på mange af de landvindinger og resultater, som OUH og Regionen har opnået inden for forskning, siger Jane Kraglund.

Læs også: OUH-direktør er gået bort - døde pludseligt og uventet
Gå tilbage Del
30. dec. 2024 kl. 11:08
Tophistorie
Fyn

OUH-direktør er gået bort - døde pludseligt og uventet

Et dødsfald har ramt direktørgruppen på Odense Universitetshospital. Lægefaglig direktør Kim Brixen døde pludseligt og uventet i hjemmet i lørdags.

Medarbejderne på OUH er blevet skriftligt orienteret om dødsfaldet i weekenden, og OUH bekræfter mandag formiddag over for TV 2 Fyn.

- Kim blev dårlig fra morgenstunden og døde kort tid efter. Hans hustru var ved hans side, da han gik bort, står der i mailen til de ansatte.

En hjertevarm kollega

Kim Brixen har gennem de seneste ti år fungeret som lægelig direktør på OUH.

- Han har med stor ildhu, entusiasme og faglighed sat et meget markant og ambitiøst præg på vores fællesskab her på OUH. Det gælder ikke mindst i forhold til forskningsområdet, som havde et helt særligt sted i hans hjerte.
Kim var både en inspirerende, vidende og hjertevarm kollega og leder, og han vil blive savnet blandt mange.

Kim Brixen blev 67 år. Han efterlader sig sin kone Pernille Hermann, der er overlæge på OUH, og to døtre.

Siden 1980’erne har den nu pensionerede cheflæge Michael Hansen-Nord i perioder arbejdet sammen med Kim Brixen. Tydeligt påvirket fortæller han om sin gode kollega.

- Jeg er berørt og ked af, at Kim ikke fik mere tid. Han vil blive savnet, fortæller han.

- For pokker, han var en god kollega. Altid smilende og imødekommende.

Også fagligt var Kim Brixen en mand, der gennem tiden har sat et stort aftryk på OUH.

- Han havde en meget stor forståelse og viden omkring etablering og gennemførelse af medicinske studier. Han var kvalitetsmands af allerhøjeste grad, fortæller Michael Hansen-Nord.

Familien har endnu ikke oplyst, hvornår Kim Brixen bisættes.

25. dec. 2024 kl. 12:00
Tophistorie
Fyn
TV 2, Robert Wengler/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv

LYT
Del
Link
kopieret!

Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?

Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.

Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.

Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.

Regler og betingelser:

Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.

Din besked er sendt 👍
Beklager! Noget gik galt 😞
30. dec. 2024 kl. 17:29
David Leth Williams/Ritzau Scanpix

Har du styr på reglerne til nytår? Test din viden her

LYT
Del
Link
kopieret!

Hvordan var det nu lige med afstanden til nytårsraketten, var der også noget med stråtage og sikkerhed, og hvad gør man egentlig med en fuser?

Bulder og brag kommer til at fylde i nattehimmelen, når vi hopper ind i 2025.

Og med nytårsaften lige rundt om hjørnet, er det sidste chance for at få helt styr på regler og gode råd.

Derfor har vi på TV 2 Fyn sammensat en teoriprøve med 10 spørgsmål, så du kan komme sikkert ind i det nye år.

Spørgsmålene er baseret på oplysninger fra Dansk Erhverv, Sikkerhedsstyrelsen, Bolius, GF Forsikring og en artikel fra TV 2.

30. dec. 2024 kl. 16:26
Fyn
Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Læge udstilles med navn efter alvorlige fejl - overså tegn på kræft og depression

LYT
Del
Link
kopieret!

Styrelsen for Patientklager har offentliggjort navnet på en fynsk praktiserende læge, efter han gentagende gange har fået kritik.

Kritikpunkterne går blandt andet på, at lægen overså symptomer på kræft hos to patienter og ikke lavede en underretning på en patient, der havde tegn på depression.

I den ene sag blev en patient behandlet mod hæmorider, selvom vedkommende havde mere permanente gener, som burde have rejst en mistanke.

Patient klagede efter kræftdiagnose

Lægen, Torsten Rahbek Rudbæk, har blandt andet praktiseret hos Idrætsklinikken i Odense.

I den omtalte sag lyder kritikken, at Torsten Rahbek Rudbæk skulle have rejst mistanke om endetarmskræft og have henvist til et kræftpakkeforløb på denne mistanke.

Men det gjorde han ikke, og efterfølgende har patienten valgt at klage, da vedkommende fik konstateret endetarmskræft.

I en anden lignende sag kritiseres den fynske læge for ikke at agere på, hvad der kunne være symptomer på kræft.

Ingen underretning trods tegn på depression

I en tredje sag kritiseres Torsten Rahbek Rudbæk for ikke at have opfyldt sin underretningspligt i en sag om et barn, der muligvis havde behov for særlig støtte.

Gennem fem konsultationer i 2021 blev der rapporteret tegn på angst, depression og udtalelser om ikke at ville leve. Det fik dog ikke lægen til at lave en underretning.

Det er på trods af, læger har pligt til at handle ved mistanke, uanset om en anden sundhedsperson allerede har sendt en underretning.

Fuldt navn offentliggjort

Styrelsen for Patientklager begrunder selv, hvorfor de har valgt at offentliggøre navnet på den fynsk praktiserende læge.

- Afgørelsen vil blive offentliggjort, da det er tredje gang inden for de sidste 5 år, vi giver kritik til praktiserende læge Torsten Rahbek Rudbæk, skriver de på deres hjemmeside.

TV 2 Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Torsten Rahbek Rudbæk. Han har dog ikke ønsket at kommentere sagen.

- Som læge har jeg tavshedspligt og må derfor ikke udtale mig om konkrete patientforløb, skriver han i et skriftligt svar.

30. dec. 2024 kl. 15:28
Alexander Aagaard

Derfor holdt dronning Margrethes kronebil pludselig midt i gågaden

LYT
Del
Link
kopieret!

Folk i gågaden i Odense fik sig mandag et overraskende syn, hvis de befandt sig omkring Brandts Kunstmuseum ved middagstid.

For pludselig kom dronning Magrethes Bentley Bentayga Hybrid kørende op foran Brandts Kunstmuseum, og var man lidt heldig fik man også dronningen at se.

Hun var nemlig forbi museet på privat besøg.

Det oplyser museets direktør Stine Høholt, der fortæller, at dronning Magrethe kom for at se udstillingen Nål og Tråd, hvor det seneste portræt af dronning er udstillet.

- Dronning Magrethe viste meget stor interesse for emnet og værkerne, fortæller direktøren efterfølgende.

Udstillingen “dykker ned i håndarbejdets righoldige traditioner og kunstneriske nybrud.”

TV 2 FYN

Fire dage uden held - politiet leder stadig efter Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Poul Frank Andersen er væk på fjerde døgn, efter han forsvandt fra sit hjem torsdag, men trods en ihærdig eftersøgning, er han endnu ikke fundet, oplyser vagtchefen hos Fyns Politi Peter Westergaard til TV 2 Fyn mandag.

- Status er, at vores hundeleder stadig har nogle områder, hvor de mangler at komme hen og søge efter ham.

Eftersøgningen er stadig koncentreret om Pouls bopæl og nærliggende områder. Vagtchefen oplyser, at politiet ikke har nogen indikationer på, at Poul Frank Andersen er taget andre steder hen.

Fyns Politi vil dog stadig meget gerne høre fra folk på 114, hvis man har set Poul Frank Andersen, der var iført en sort eller grå kedeldragt ved sin forsvinden.

30. dec. 2024 kl. 12:56
Lasse Beck Frost

Rekordår hos Møllekroen – stor efterspørgsel på bestemte retter

LYT
Del
Link
kopieret!

Flere vælger fortsat at bestille nytårsmenuen udefra. Det mærker de også hos Møllekroen i Agedrup.

Med 3500 menuer slår de rekord igen i år. Siden sidste år er antallet af ordrer steget med 10 til 12 procent. Men bestillingerne har over tid ændret sig.

- Der er meget mere behov for specialkost i forhold til allergener og den måde, folk har valgt at leve på. Der er stor efterspørgsel på veganske- og vegetariske menuer, siger Søren Pontoppidan Grønning, der er indehaver af Møllekroen.

Møllekroen kunne allerede søndag melde udsolgt.

30. dec. 2024 kl. 12:05
Fyn
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Toiletrum sprængt i stykker - flere anmeldelser om fyrværkeri-hærværk

LYT
Del
Link
kopieret!

Flere postkasser, et toiletrum og en dør er de seneste dage sprængt i stykket af fyrværkeri.

Den fremgår af Fyns Politis døgnrapport.

På Skolevej i Ebberup blev en rude i døren til et toiletrum i et klubhub knust, hvorefter et kanonslag blev kastet ind. En del af inventaret blev ødelagt. Hærværket er sket mellem den 27. og 28. december, hvor det blev anmeldt til politiet.

Et par dage før gik det ud over en dør til et skraldespandsskur i Aarup. Her havde en ukendt person lagt fyrværkeri ved døren og fyret det af. Døren gik i stykker og lægterne sprængt af, men der skete derudover ikke yderligere skade. Det skete mellem den 25. og 27. december.

Lovligt at købe - ulovligt at fyre af

Derudover har flere anmeldt hærværk på postkasser - også begået med fyrværkeri.

I Otterup blev en postkasse, der var placeret ved offentlig vej på Norup Høje, ødelagt. Det skete mellem den 27. og 28. december. Den 29. december gik det ud over en postkasse på Old Gyde i Glamsbjerg.

Det har været lovligt at købe fyrværkeri siden den 15. december. Det er dog først tilladt at fyre af den 31. december og 1. januar.

30. dec. 2024 kl. 11:08
Fyn

OUH-direktør er gået bort - døde pludseligt og uventet

LYT
Del
Link
kopieret!

Et dødsfald har ramt direktørgruppen på Odense Universitetshospital. Lægefaglig direktør Kim Brixen døde pludseligt og uventet i hjemmet i lørdags.

Medarbejderne på OUH er blevet skriftligt orienteret om dødsfaldet i weekenden, og OUH bekræfter mandag formiddag over for TV 2 Fyn.

- Kim blev dårlig fra morgenstunden og døde kort tid efter. Hans hustru var ved hans side, da han gik bort, står der i mailen til de ansatte.

En hjertevarm kollega

Kim Brixen har gennem de seneste ti år fungeret som lægelig direktør på OUH.

- Han har med stor ildhu, entusiasme og faglighed sat et meget markant og ambitiøst præg på vores fællesskab her på OUH. Det gælder ikke mindst i forhold til forskningsområdet, som havde et helt særligt sted i hans hjerte.
Kim var både en inspirerende, vidende og hjertevarm kollega og leder, og han vil blive savnet blandt mange.

Kim Brixen blev 67 år. Han efterlader sig sin kone Pernille Hermann, der er overlæge på OUH, og to døtre.

30. dec. 2024 kl. 10:16

Maskeret røver truede medarbejdere i Rema 1000

LYT
Del
Link
kopieret!

Med et tørklæde eller halsedisse trukket op over næsen og hætten trukket over hovedet, truede en røver sig til kontanter i Rema 1000 på Jernbanevej i Nørre Aaby med en lommekniv.

Han fik udleveret et ukendt kontantbeløb i en Rema 1000-pose og løb fra stedet.

Røveriet fandt stedet klokken 20.23, og røveren beskrives som en hvid mand i alderen 18-25 år. 180-185 centimeter høj og spinkel af bygning. Han talte dansk.

Under røveriet var han iført sort jakke med hvidt mærke på venstre skulder og mindre hvidt logo på venstre bryst. Han havde mørk hættetrøje under jakken. Han var iført lyseblå jeans og mørkeblå kondisko. Han maskerede sig med tørklæde eller halsedisse og bar mørke handsker.

Morten Albek

Fynsk attraktion slår tre rekorder på ét år

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er blevet slået rekorder på stribe på Egeskov Slot i 2024.

Slottet har åbent 340 dage om året, og på de dage har 300.000 besøgende nået forbi slottet i Kværndrup. Det er flere end nogensinde før.

Det skriver Egeskov Slot i en pressemeddelelse.

Derudover har årets julemarked slået alle tidligere rekorder med over 40.000 besøgende, ligesom slottes halloween-arrangement i efterårsferien også slog rekord.

- Efter et vådt forår har sensommeren og efteråret bragt mange gæster, og vi ser en markant stigning i udenlandske besøgende, som vender tilbage, fortæller Henrik Neelmeyer, direktør på Egeskov.

I højsæsonen beskæftiger Egeskov Slot 140 medarbejdere.

30. dec. 2024 kl. 7:18
Fyn
Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Fyn har oplevet det vådeste år i minimum 14 år - sandsynligvis nogensinde

LYT
Del
Link
kopieret!

2024 skriver sig ind i historiebøgerne som et ekstraordinært vådt år.

Ganske vist blev det ikke til nogen ny nedbørsrekord på landsplan, men det gjorde det formentlig regionalt.

Således har 13 kommuner oplevet det vådeste år, siden kommunale opgørelser blev lavet første gang i 2011.

Med stor sandsynlighed har disse kommuner faktisk oplevet det vådeste år nogensinde, vurderer TV 2s meteorolog Andreas Nyholm.

For vejret er blevet markant vådere de seneste årtier. Og på landsplan var 2023 det klart vådeste år i Danmark – mens i år har været det næstvådeste, siden målinger begyndte i 1874.

Inden året er omme, kan yderligere fem kommuner slå rekord i målt nedbør siden 2011.

Langt over en meters nedbør

De rekordvåde kommuner befinder sig alle i det sydlige Danmark, hvor året altså har været ekstremt vådt.

Flere kommuner har i denne del af landet fået langt over en meters nedbør.

Mest ekstremt har det været i Vejen og Esbjerg Kommune. Her er der blevet registreret over 1200 millimeter nedbør, og det er første gang, at vi ser så store nedbørsmængder noget sted i Danmark.

I det hele taget er året nærmest druknet væk i Syd- og Sønderjylland, da der er kommet lidt mere end 1,1 meters nedbør på tværs af hele regionen.

Omvendt ligger nogle af de tørreste kommuner øst for Storebælt. Her har mange fået mellem 700 og 750 millimeter i løbet af året, hvilket er under landsgennemsnittet.

Næstvådeste år nogensinde

At de enkelte kommuner har fået så meget nedbør skyldes, at året som helhed har været ekstremt vådt.

Længe så det endda ud til, at 2024 kunne blive rekordvåd, men med mindre nedbør end normalt i oktober og november blev året afsporet i forhold til at nå denne rekord.

Alligevel er det blevet til hele 912 millimeter nedbør på landsplan, hvilket gør 2024 til det næstvådeste år i dansk vejrhistorie – kun overgået af 2023.

Til sammenligning falder der i gennemsnit 759 millimeter nedbør i Danmark om året. Dermed er der tale om to år, som har været meget vådere end normalt.

De våde år er noget, vi skal vænne os til i et fremtidigt varmere klima.

For når klimaet bliver varmere, kan atmosfæren indeholde mere vanddamp, og dermed kan den afgive mere nedbør.

Ifølge klimaatlasset ved Danmarks Meteorologiske Institut bliver det danske klima op til 23 procent vådere i slutningen af århundredet, hvis der sammenlignes med perioden 1981 til 2010.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her