29. nov. 2018 kl. 0:24
Sonny Munk Carlsen / Ritzau Scanpix

Efter Kim Larsens død: Kjukken går i opløsning

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Det giver ikke mening at fortsætte uden hovedpersonen, og derfor har afdøde Kim Larsens orkester, Kjukken, besluttet sig for at stoppe.


Knap to måneder efter Kim Larsens død har hans orkester, Kjukken, besluttet sig for at opløse sig selv.

Det skriver Ekstra Bladet.

I 1994 flyttede Kim Larsen til Odense, og året efter dannede han sit band, Kjukken. Men efter 23 år giver det nu ikke længere mening at fortsætte.

“Vi vil ikke spille uden Kim, så Kjukken er slut. Det er da ærgerligt, men det store problem er jo, at Kim er væk, og savnet af ham er stort - det er problemet”

— Jørn Jeppesen

Det fortæller Jørn Jeppesen, der var Kim Larsens impresario og guitarist i orkestret.

- Vi stopper. Kim var jo solist og forsanger og lagde navn til hele projektet, og solisten eksisterer desværre ikke mere, så vi stopper, siger Jørn Jeppesen til Ekstra Bladet.

Til avisen fortæller Jørn Jeppesen, at det var en fornøjelse at spille med den ikoniske spillemand og musiker, der efter et sygdomsforløb sov ind den 30. september, 72 år gammel.

- Vi vil ikke spille uden Kim, så Kjukken er slut. Det er da ærgerligt, men det store problem er jo, at Kim er væk, og savnet af ham er stort - det er problemet, siger Jørn Jeppesen.

Læs også: 10.000 mindedes Kim Larsen: Han vil leve videre
Gå tilbage Del
5. okt. 2018 kl. 20:15

10.000 mindedes Kim Larsen: Han vil leve videre

Mindeoptoget for Kim Larsen i Odense sluttede med fællessang og et minuts stilhed.


Det store mindeoptog i Odense for Kim Larsen nåede målet på Sortebrødre Torv lidt før halv otte fredag aften. Her markerede folkemængden enden på en højtelsket nationalskjalds liv.

Der er ikke et præcist tal på, hvor mange der har deltaget i optoget, men både Fyns Politi og vores reportere, har vurderet at antallet af deltagere har været i nærheden af 10.000.

På Sortebrødre Torv sluttede folkemængden af med at synge farvel til Kim Larsen. De der var nået frem til pladsen sang "Om lidt" og fyldte Sortebrødre Torv. Herefter holdt folkemængden ét minuts stilhed.

Han vil aldrig blive glemt

Blandt de deltagende var Anja og Laila fra henholdsvis Ullerslev og Munkebo. De havde ikke nået at få en fakkel, da alle byggemarkeder havde udsolgt, så de medbragte et kirkegårdslys.

- Han vil aldrig nogensinde blive glemt, og han vil leve videre, sagde en tydeligt berørt Laila.

- Meget smukt og rørende, supplerede Anja med tårer i øjnene.

Flere gange, mens de bliver interviewet, har de to veninder svært ved at holde tårerne tilbage.

- Jeg har en utrolig stor klump i halsen, ved at se så mange mennesker og opleve den gode stemning, siger Anja og forsikrer vores reporter om, at hun da også har kleenex med i lommen.

“Man giver ikke en mand blomster”

Forud for de mange mindeoptog rundt om i landet hørte man for første gang fra Kim Larsens familie fredag formiddag. Flere af fynboerne mente ikke, at den store opmærksomhed var i Kim Larsens ånd, men familien satte pris på det, selvom de nu også vidste, hvad Kim Larsen ham selv, ville have sagt.

- Kim selv ville have råbt “stop nu” for længst, og så tilføjet: “Man giver ikke en mand blomster”, skriver hustruen Liselotte Kløvborg i et opslag på Facebook.

Kim Larsen døde natten til søndag morgen efter længere tids sygdom med sin familie ved sin side.

Aflyste koncerter

I 2014 måtte Kim Larsen lade sig operere for en diskusprolaps, og Danmarks måske mest kendte flab måtte siden gennemføre flere sommerturnéer siddende. Men han blev ved.

Efter at have kæmpet med kræft gennem længere tid, måtte han i 2018 aflyse en del koncerter i Norge, men 8. august var han tilbage på scenen, da han med sit band Kim Larsen & Kjukken gik på scenen på musikfestivalen Smukfest i Skanderborg, hvor han optrådte siddende.

I ugerne efter spillede Kim Larsen & Kjukken tre udsolgte koncerter på Fyn. Først i Den Fynske Landsby 16. og 17. august og derefter 24. august på Valdemars Slot på Tåsinge.

Kim Larsen & Kjukkens første koncert var i Odense i 1995, og den allersidste var i Holbæk 25. august - blot lidt mere end en måned før Kim Larsen gik bort.

Læs også: Personlige minder: Fynboerne siger farvel til Kim Larsen
Gå tilbage Del
30. sep. 2018 kl. 16:58

Personlige minder: Fynboerne siger farvel til Kim Larsen

Morten Urup Skov/ TV 2/Fyn og Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix

"Du gav det bedste til mig og mine venner", skriver en læser i et farvel til Kim Larsen. Læs her et udpluk af de minder som TV 2/Fyns læsere har med den netop afdøde nationalskjald.


Mange fynboer har minder om Kim Larsen, minder som mere eller mindre har sat præg på deres liv.

I et opslag på Facebook har vi bedt læserne om, at dele minder og stunder fra deres liv med Kim Larsen som en sidekammerat - eller bare den nationalskjald alle danskere kendte.

Således skriver Ole Vejsholt om, hvordan han oplevede Kim Larsen blive smidt ud af Odense svømmehal fordi han svømmede på tværs af bassinet.

Susan Kristensen fortæller, at  "uden ham og hans musik havde jeg ikke fået mit navn".

Birgit Nielsen mindes at have ham i sin taxa "til Lørups, hvor han skulle have en natbajer. Den dag glemmer jeg ikke", skriver Birgit Nielsen, mens Hanne Carlsen skriver, at Kim Larsens musik "reddede mit liv. Tak Kim" og tilføjer en række emojis med hjerter som øjne.

Mathias Magnussen Thorsson erkender, at Kim Larsen aldrig har været mere end musik, der af og til spillede i radioen, men han tilføjer, at det ikke gør det "mindre sørgeligt, at et nationalklenodie af hans kaliber i dag er gået bort".

Mette Marie Wehner fortæller, at hun en nat mødte Kim Larsen på Tinsoldaten i Odense. "Vi fik en hyggelig snak og en enkelt øl. Det glemmer jeg aldrig. Tak for alle sangene", skriver hun.

Så er der noget mere drama i Melanie Gade Isagers møde med Kim Larsen. Hun fortæller, at hun var ved at køre ham ned på sin cykel en aften for fem år siden: “Hey Hey se dig for”, råbte han efter hende. Melanie slutter sin kommentar med: "Må han hvile i fred".

Kommentarerne er mange, og du er meget velkommen til at dele dine minder i Facebook-feltet herunder.

Per Krogh Petersen samler måske op på de mange hilsner og minder, når han skriver "TAK til vores alles Kim Larsen for al den dejlige sang og musik, som du har sendt ud over hele Danmark. Du vil være savnet for altid. Du vil altid være i mit musikhjerte. Ære være dit minde. Ønsker at du nu må hvile i fred".

Birgitte Mortensen har gravet dybt i Kim Larsens sangskat og citerer en anden Kim Larsen-fan i et dybtfølt farvel: "Så blev der stille og slut med at købe bananer på Langebro. Jeg ved ikke om din far gir dig lov til at være piano mand i Susan himmelblå, eller om du skal bo på Byens Hotel, du har jo altid været lidt rabalderstræde. Tik tik og tak for de mange sange og strengelege. Mellem os bliver der koldt på Østre gasværk. Du gav det bedste til mig og mine venner, både om dagen og midt om natten, men hvad gør vi nu lille du. Skal vi synge blaffersangen ind til Christianshavns kanal for at snakke med Sømanden Will eller Joanna. I dag var Elefantens sidste vuggevise og der kommer ikke flere papirsklip, men et liv med masser af succes, gør at kloden stadig drejer stille rundt takket være den bedste spille mand i dette land."

Rettelse

  1. Citatet er skrevet af Keld Svalø Jensen.

Søndag aften opfordrer berørte fans af Kim Larsen folk til at stille et lys i vinduet til minde om den danske nationalskjald. I en begivenhed på Facebook står ordene: “Jeg sætter lys lys i mit vindue til minde om alle dem, der forsvandt engang” fra hans sang "Flyvere i Natten", hvor han selv opfordrede alle til at tænde lys.

For 4 timer siden
Tophistorie

Partikollega kræver borgmesters afgang: - Han har løjet, og han har løjet om sin løgn

LYT
Del
Link
kopieret!

Kertemindes borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) bliver beskyldt for at have løjet for byrådet i december.


Beskyldningerne kommer fra hans egen partifælle Kristian Hald (S), og de to andre byrådsmedlemmer Malte Jäger (I) og Anne Fiber (C), hvor førstnævnte mener, at han bør gå af som borgmester.


- Jeg håber, borgmesteren går hjem og holder weekend og tænker sig rigtig godt om, og at der ligger en mail på mit skrivebord mandag om, at han har trukket sig som borgmester, siger Kristian Hald til TV 2 Fyn.


Vejbod er omdrejningspunktet

Sagen handler om en mail fra en ministeren for byer og landdistrikter, Morten Dahlin (V), som Kasper Ejsing Olesen modtog fire dage inden et byrådsmøde.

Men borgmesteren fortalte sine kollegaer under et byrådsmøde, at svaret "netop" var tikket ind før mødets start. Sagen kunne derfor ikke nå at komme på den officielle dagsorden.

Svaret fra ministeren handler om en sag, der tager sit udgangspunkt i en langstrakt politisk føljeton om en vejbod i lokalsamfundet. Skovløkke Frilandsgrønt har i flere år kæmpet for at få lov til at fordoble arealet på deres lille vejbod.

Først fik ægteparret bag Verena og Michael Junge afslag fra Kerteminde Kommune. En afgørelse, som senere blev stadfæstet af Planklagenævnet.

Politikerne ville gerne hjælpe ejerne af vejboden, men kunne ikke på grund af lovgivningen. Derfor havde Kerteminde Kommune skrevet til ministeren. Og tre dage før et byrådsmøde i december kom svaret så: ministeren ville ikke gå ind i den konkrete sag.

- Han har løjet, og han har løjet om sin løgn

Kristian Hald mistænkte Kasper Ejsing Olesens oprigtighed omkring mailen, og derfor søgte han aktindsigt. Og her viste det sig, at borgmesteren ikke talte sandt. Derfor kræver Kristian Hald, at borgmesteren træder af. En opfordring, han første gang kom med torsdag til Kjerteminde Avis, og som han gentager fredag.

- Han skriver i sin mail, at han netop havde modtaget skrivelsen 10 minutter inden byrådsmødet, og det er jo ikke sandt. Det konfronterer jeg ham med i en mail og beder ham om at redegøre for, fortæller Kristian Hald til TV 2 Fyn og opsummerer sin version af borgmesterens ageren i sagen:

- Han har løjet, og han har løjet om sin løgn. Min tillid til borgmesteren er væk.

I et svar til Kristian Hald fra Kasper Ejsing Olesen lyder svaret fra borgmesteren, at det var vigtigt for ham, at han fik fat i parret bag vejboden, inden han videresendte den omtalte mail.

Lægger sig fladt ned

Det lykkedes akkurat på vej til temamødet, fremgår det af det mailsvar, som borgmesteren har sendt til Kristian Hald, og som TV 2 Fyn er i besiddelse af.

Men til TV 2 Fyn fortæller Verena og Michael Junge, at de aldrig modtog et opkald fra borgmesteren. Ifølge dem har de heller ikke ubesvarede opkald fra Kasper Ejsing Olesen den dag.

TV 2 Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Kasper Ejsing Olesen. Han har ikke haft mulighed for at stille op til interview fredag, men oplyser til Kjerteminde Avis, at han havde glemt, at han aldrig fik fat i Verena Junge.

Det fremgår af artiklen, at han “lægger sig fladt ned” og beklager, men samtidig understreger han, at han har forsøgt at ringe til Verena, men at hun ikke tog telefonen.

På kant med hinanden tidligere

Det er ikke første gang, at Kristian Hald og Kasper Ejsing Olesen er kommet på kant af hinanden.

I februar sidste år var det Kristian Hald, der var under beskydning fra sine egne partifælder og var tæt på at blive ekskluderet af den socialdemokratiske byrådsgruppe.

En udlægning, som borgmester Kasper Ejsing Olesen dog var uenig i. Årsagen lød dengang på samarbejdsvanskeligheder i den socialdemokratiske gruppe.

For 3 timer siden
Tophistorie
Localeyes / Frants Johannsen / Arkiv

Mor til afdød kvinde: - Jeg får ikke min datter tilbage af en hårdere straf

LYT
Del
Link
kopieret!

Retssagen mod en 19-årig mand er fredag afsluttet.


Han blev dømt for uagtsomt manddrab, efter at han som chauffør i sommer forulykkede i sin bil med tre venner ombord på Nordfyn.


En af passagererne var en ung kvinde, som få dage efter ulykken afgik ved døden på grund af sine kvæstelser. Moren til den afdøde kalder dommen som forventet.


- Det er, som vi forventede, vil jeg sige. En hårdere straf får jeg ikke min datter tilbage af, siger Helene Linde Schiøler, der er mor til den afdøde kvinde, som var med i bilen tilbage i juni sidste år.

- Jeg tror - og håber - at mange har lært noget af den her ulykke, tilføjer hun.

Overskred ikke hastighedsgrænse

Anklager Vimalendiran Kailasanathan gik efter bødestraf på 20 dagbøder á 500 kroner. Her henviste den 19-årige mands forsvarer Bo Møller Jensen til tiltaltes lave indkomst, og mente at bødestørrelsen skulle være 1.500 kroner.

Dommen endte på 4.000 kroner fordelt på otte dagbøder á 500 kroner.

At der er tale om en sag, hvor den 19-årige dømmes for uagtsomt manddrab med en bødestraf er ifølge Vimalendiran Kailasanathan efter bogen.

- I forbindelse med et uheld, som forårsager en andens død, og det er sket ved simpel uagtsomthed, som i dette tilfælde, så straffes det med bøde. Det skal være en grovere uagtsomhed, hvis der skal være tale om en fængselsstraf, siger han.

Forsvarer Bo Møller Jensen havde ingen kommentarer til dommen, som han overfor TV 2 Fyn siger, han tager til efterretning.

Bilinspektørens rapport slog fast, at den 19-årige kørte 76 kilometer i timen i et sving da ulykken indtræffer. Hastighedsgrænsen på stedet var 80 kilometer i timen. Det var en del af argumentet for, at der ikke var tale om grov uagtsomhed at fartgrænsen ikke var overskredet.

Joakim Blomsterberg

Kun i weekenden - byt dig til en bæredygtig garderobe i usædvanlig butik

LYT
Del
Link
kopieret!

Har du et overfyldt tøjskab fyldt med tøj, du er træt af?

Så har du nu mulighed for at forny garderoben - helt gratis og med god samvittighed.

Sådan lyder tilbuddet fra initiativtagerne bag Swopshop, en ny tøjbyttebiks i Odense.

Bag initiativet står Ungdomscenter Højstrup, som med fokus på bæredygtighed og kreativitet ønsker at inspirere flere til at forlænge tøjets livscyklus.

Swopshop finder sted i Odenses gågade fra den 17. til 19. januar.

Alexander Aagaard

Nogle af Europas største fodboldtalenter er i disse dage samlet i Odense

LYT
Del
Link
kopieret!

Henover weekenden er nogle af Europas dygtigste ungdomsfodboldspillere samlet lige her i Odense.

For andet år i træk afholder OB nemlig Christian Eriksen Cup, og en af de unge knægte, der er med, er Nicholas Anthony Demmer fra Sparta Prag, som OB skulle møde.

- Vi får meget ud af det, udover oplevelsen får vi afprøvet taktikker og kommer i form igen efter vinterpausen, siger han til TV 2 Fyn.

Det er andet år, OB afvikler turneringen. Sidste år gjorde OB rent bord og vandt både U17 og U19.

Flemming Ellegaard

Sådan kunne dødsulykke ved Flemløse Biogas være undgået

LYT
Del
Link
kopieret!

Der havde ikke været en dødsulykke ved Flemløse Biogas, hvis svejsearbejdet var blevet gjort ordentligt.

Sådan lyder det fra ingeniør og ekspert Henrik Bang, der har læst rapporten om Flemløse Biogas.

- Man kan se på billederne, at der ikke er tale om god svejsekvalitet, fortæller han til TV 2 Fyn.

Og spørger man ham, om det er svejsningen skyld, at betonformen kollapsede, så er svaret klart.

- Det er svejsningens skyld. Der er bindingsfejl, og derfor har svejsningen ikke den styrke, den skal have, uddyber Henrik Bang.

Han forklarer også, at konsekvensen ved bindingsfejl er, at hvis den bliver belastet, så går den i stykker, som det også var tilfældet ved Flemløse Biogas.

Malte Noes

Kemiske stoffer i fjord vækker bekymring: - Blandt de værste i Danmark

LYT
Del
Link
kopieret!

Kemiske stoffer flyder rundt i Nyborg Fjord, og det bekymrer forperson for Alternativet Nyborg, Bjarne Christiansen.

Partiet beder derfor miljøminister, Magnus Heunicke (S), om at forholde sig til potentielle kemiske udledninger i Nyborg Havn og Fjord.

De er samtidig bekymrede for udvidelsen af havnen, hvis det kommer til at betyde, at forholdene bliver endnu værre.

I dag kl. 15:54
Fyn
Thomas Greve

Alt for meget symbolsk klimapolitik - Lilleholt jubler over ny lov

LYT
Del
Link
kopieret!

Din varmeregning bliver nok ikke billigere. Men måske kan du skrue op for radiatoren med lidt bedre samvittighed.


Det er i hvert fald meldingen fra Lars Christian Lilleholt (V), efter et folketingsflertal har besluttet at afskaffe prisloft på overskudsvarme.


- Ved at fjerne prisloftet på overskudsvarme åbnes nye muligheder for at udnytte energi, der ellers ville sive ud i den bare luft.

- Derfor glæder det mig, at Fjernvarme Fyn klart melder ud, at de er i arbejdstøjet og klar til nye projekter, der kan føre til en grønnere fjernvarme, siger Lars Christian Lilleholt.

Prisloft i vejen for grøn omstilling

Prisloftet har frem til i dag i mange tilfælde hindret fjernvarmeselskaberne i at udnytte overskudsvarme. I dag udgør overskudsvarmen kun fire procent af Danmarks fjernvarmeproduktion.

Men nu har fjernvarmeproducenterne altså fået frihed til at indgå aftaler med flere producenter af overskudsvarme.

- Det er reel grøn omstilling og ikke symbolpolitik, som der er alt for meget af i klimadebatten – også i Odense.

Ud over regeringspartierne står Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre bag loven, som altså forventes vedtaget inden sommer.

I dag kl. 14:55
Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Skibsværft i knibe - servicerer både søværnet og russisk skyggeflåde

LYT
Del
Link
kopieret!

Søværnets skibe bliver serviceret side om side med skibe fra den russiske skyggeflåde på det fynske skibsværft Fayard, men det skal nu undersøges, om den praksis kan fortsætte.


Det skriver Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse i et svar til Ritzau om det familieejede skibsværft, som på havnen i Odense har serviceret gasskibe, der understøtter den russiske krigsøkonomi.


- Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse er bekendt med den beskrevne potentielle problemstilling og er i færd med at afklare de faktuelle forhold heri.

- I forlængelse heraf vil FMI tage stilling til, om disse forhold er forenelige med status som leverandør, skriver styrelsen.

Servicere russisk skyggeflåde

Værftet Fayard servicerer skibe fra den russiske skyggeflåde, som er skibe, der fragter russisk naturgas og kan undgå sanktioner ved ikke at sejle under russisk flag.

EU har sanktioneret 79 skibe som værende del af den russiske skyggeflåde. USA har sanktioneret 183 skibe. Men antallet kan være langt højere.

Fayard er blandt de 12 danske skibsværfter, der for et år siden indgik en "længerevarende aftale" med søværnet om at servicere den danske flåde.

- Disse aftaler omhandler almindeligt værftsarbejde og eftersyn på alle søværnets skibe, skriver styrelsen fredag.

Et godt marked

Flere medier har beskrevet problematikken. Jyllands-Posten beskrev det i 2022, hvor det fra Fayard lød, at arbejdet på gasskibene er "et godt marked for os", som værftet er "rigtigt taknemmelig for".

Fayard servicerer ikke sanktionsramte skibe og følger de gældende regler, lød det tirsdag.

- Vi holder os løbende opdateret herom, lød det fra den danske virksomhed, som er den største i Norden af sin art.

Selv om skibene slører deres tilhørsforhold, er det muligt at lægge to og to sammen.

Det siger dansk-ukrainske Yevgeniy Golovchenko, adjunkt ved Københavns Universitet, der det seneste år har forsket i skyggeflåden.

- Det kan være svært at sige entydigt. Men meget ofte kan man godt regne ud, hvilke skibe der er særlig mistænkelige, når de sejler med for eksempel enten russisk råolie eller naturgas, siger han.

Udover at pengene går til Ruslands krig mod Ukraine, pointerer han, at de udgør en miljømæssig risiko, fordi skibene ofte er gamle, fejlramte eller dårligt forsikrede, hvorfor de danske skatteydere kan komme til at betale, hvis skibene får problemer med olieslip.

Desuden er der mistanke om, at skibene bruges til at sabotere og spionere. Rusland har en tradition med at bruge civilflåden til spionage helt tilbage fra Den Kolde Krig, siger adjunkten.

Vil udvide sanktioner

Tidligere på ugen blev emnet igen aktuelt, da den store internationale avis Financial Times skrev om flere skibsværfter i Europa, herunder Fayard.

Natolandene omkring Østersøen - herunder Danmark - udtrykte tirsdag i en erklæring, at man nu vil sætte hårdere ind over for Ruslands skyggeflåde.

I den forbindelse lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), at det "klart" var noget, myndighederne skulle se på.

- Først og fremmest kan jeg simpelthen ikke forstå, hvis det er rigtigt. Altså, jeg kan ikke begribe, hvis der er et dansk værft, der bidrager til Ruslands krig inde i Europa, og det skal de simpelthen få stoppet, sagde hun.

Hun udbad sig tid til at se på sagen, som regeringen ellers tidligere er blevet bedt om at forholde sig til.

Efter statsministerens engagement i sagen er der dog sket noget. I et svar til Ekstra Bladet i september 2024 lød det fra FMI, at værftet ikke havde "forbrudt sig mod dansk lov og danske regler".

I dag kl. 14:31
Fyn

450 ton beton faldt ned - men skrækkelig dødsulykke kunne være undgået

LYT
Del
Link
kopieret!

Dårlige svejsninger fik 450 ton beton til at kollapse på toppen af biogassiloen i Flemløse på Fyn.


Det fastslår Arbejdstilsynet, og det er forklaring, der nu understøttes af en af landets mest vidende svejseeksperter, nemlig Henrik Bang, der er ansat som svejseingeniør hos Force Technologiy.


Han har læst hele rapporten fra Arbejdstilsynet og mener, at ulykken helt kunne være undgået, hvis svejsningerne havde været udført korrekt.


Dårlig kvalitet

Ifølge Arbejdstilsynets observationer, der illustreres af tegninger i påbuddet til det tyske firma Formtec Spezialschalungs GmbH & Co var flere svejsninger mørke og anløbet og havde givet sig i den stålkonstruktion, der skulle bære støbeformen.

Desuden havde svejsesøm sluppet i selve samlingen, hedder det.

På den baggrund siger Henrik Bang, at de pågældende kantsøm i svejsningen ikke har været lavet i en ordentligt kvalitet

- Der er intet i vejen for at svejse kantsøm som følger svejsereglerne i Eurocode og EN 1090, som er fælleseuropæisk standard, men det skal gøres ordentligt. Skal standarden været helt i top kan man lave fuldt gennemsvejsede svejsesøm – særligt når der er tale om konstruktioner i høj risikoklasse. Her kan man kontrollere kvaliteten inde i svejsningen med eksempelvis ultralyd. Til gengæld er svejsningen formentlig 20-40 procent dyrere, siger Henrik Bang.

Svejsninger skal kvalitetssikres

Han mener dog, at pengene er givet godt ud, hvis det handler om, at ansatte ikke skal komme til skade ved deres arbejde.

- Derfor er det vigtigt, at svejsningerne kvalitetssikres, siger Henrik Bang.

Da jernkonstruktionerne er malede, går han ud fra, at de ikke er svejsede på stedet. Ifølge påbuddet til Formtec Spezialschalungs GmbH & Co tyder alt på, at Henrik Bang har ret.

Overfor Arbejdstilsynet har Formtec nemlig oplyst, at ”virksomheden ikke selv producerer de enkelte dele til støbeformskonstruktionen, men efter støbningen hjemtager den konkrete støbeformskonstruktion, når arbejdet er færdigt, hvorefter de enkelte dele bliver renset, tjekket for fejl mv., hvorefter de bliver genbrugt i en ny konstruktion.”

Tre døde og fire kom til skade ved ulykken i Flemløse.

Arbejdstilsynet overvejer fortsat om et eller flere firmaer skal politianmeldes.

I dag kl. 14:14
Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Axelsens gambling gav ham en skidt start i Indien

LYT
Del
Link
kopieret!

Med 9-2 i indbyrdes opgør var Viktor Axelsen favorit mod Loh Kean Yew i fredagens kvartfinale ved India Open, men den lynhurtige singaporeaner er altid en farlig modstander.


Selv om Viktor Axelsen undervejs bøvlede både med at finde sit spil og problemer med ryggen, så endte det med en dansk triumf med 21-19, 13-21, 21-8 mod verdensmesteren fra 2021.


Dermed er den dobbelte olympiske mester klar til lørdagens semifinale i Super 750-turneringen - samme niveau som Denmark Open - hvor enten Jonatan Christie fra Indonesien eller Lin Chun-Yi fra Taiwan venter.


Satsede alt for meget

Hvor Axelsen i sin kamp torsdag kom flyvende fra start og rykkede fra på scoretavlen, var det stik modsat i fredagens kvartfinale.

Axelsen spillede alt for satset, og den lynhurtige Loh udnyttede det til med stærkt kontraspil at spille sig i front med 9-2.

Herefter fandt den danske olympiske mester mere ro i sit spil, og han begyndte at flytte modstanderen mere rundt. Det gav straks pote.

Han ventede, til den rigtige chance kom, før han gik efter pointet, og stille og roligt blev singaporeanerens store forspring spist.

Ved 16-16 var der atter kontakt, og Axelsen stormede videre til 19-16. Men der var grund til dansk bekymring. Axelsen så ud til at døje med lidt rygproblemer.

På trods af at Loh kom på 19-19, fik Axelsen bjærget sættet med 21-19.

Mærkeligt sæt

I andet sæt fulgtes de to spillere pænt ad frem til 6-6. Så virkede det til, at danskeren glemte alt om, hvad der havde virket i kampen hidtil.

Han gik med på at duellere i netspillet, og på få minutter var de nået frem til opholdet i sættet med singaporeaneren foran 11-6.

Det blev et mærkeligt sæt, som derfra foregik i lavt tempo. Axelsen forsøgte ikke for alvor at lave endnu et comeback, og Loh forsøgte at komme så roligt som muligt til sætsejren.

Den rolige vej til sætsejren så imidlertid ud til at have lullet Loh i søvn. Han kom aldrig nogensinde i gang i tredje sæt, hvor der stod Axelsen på det hele.

Inden singaporeaneren havde set sig om, byttede de side med dansk føring på 11-4. Axelsen var komfortabel og rolig, og når han er det, er der ingen andre spillere i verden, som kan hamle op med ham.

Han fortsatte videre til 15-4-føring, hvorfra han stille og roligt kørte sejren i hus.

I dag kl. 13:01
Fyn

19-årig dømt for uagtsomt manddrab - sådan forløb retssagen

TV 2 Fyns journalist Joachim Næshave var til stede i Retten i Odense, da en 19-årig blev dømt fredag formiddag. Hør journalistens opsummering i videoen.

TV 2 Fyns journalist Joachim Næshave var til stede i Retten i Odense, da en 19-årig blev dømt fredag formiddag. Hør journalistens opsummering i videoen.

Alexander Aagaard

Fynsk fængsel får flere fanger - det er en supertanker, der skal drejes

LYT
Del
Link
kopieret!

Det kniber med pladsen i de danske fængsler.

Derfor udvider man flere steder, blandt andet i Ringe Fængsel.

Her går man fra 91 til 141 pladser, altså en udvidelse med 50 pladser.

Det er udvisningsdømte, der sidder i fængslet på Midtfyn.

Fængselsforbundet mener, at der mangler op mod 1.000 fængselsbetjente på landsplan. Og det kan også give udfordringer, når man udvider fængslerne.

Det mærker Niels Jensen også. Han er fællestillidsrepræsentant for fængselsbetjente i Syddanmark.

- Når der kommer flere indsatte og færre fængselsbetjente, så påvirker det selvfølgelig vores arbejde, fortæller han til TV 2 Fyn.

Niels Jensen beskriver videre situationen som en supertankertanker, der skal drejes.

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Fyn lige ved hånden.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her