Efter Kim Larsens død: Kjukken går i opløsning
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Det giver ikke mening at fortsætte uden hovedpersonen, og derfor har afdøde Kim Larsens orkester, Kjukken, besluttet sig for at stoppe.
Knap to måneder efter Kim Larsens død har hans orkester, Kjukken, besluttet sig for at opløse sig selv.
Det skriver Ekstra Bladet.
I 1994 flyttede Kim Larsen til Odense, og året efter dannede han sit band, Kjukken. Men efter 23 år giver det nu ikke længere mening at fortsætte.
Det fortæller Jørn Jeppesen, der var Kim Larsens impresario og guitarist i orkestret.
- Vi stopper. Kim var jo solist og forsanger og lagde navn til hele projektet, og solisten eksisterer desværre ikke mere, så vi stopper, siger Jørn Jeppesen til Ekstra Bladet.
Til avisen fortæller Jørn Jeppesen, at det var en fornøjelse at spille med den ikoniske spillemand og musiker, der efter et sygdomsforløb sov ind den 30. september, 72 år gammel.
- Vi vil ikke spille uden Kim, så Kjukken er slut. Det er da ærgerligt, men det store problem er jo, at Kim er væk, og savnet af ham er stort - det er problemet, siger Jørn Jeppesen.
10.000 mindedes Kim Larsen: Han vil leve videre
Mindeoptoget for Kim Larsen i Odense sluttede med fællessang og et minuts stilhed.
Det store mindeoptog i Odense for Kim Larsen nåede målet på Sortebrødre Torv lidt før halv otte fredag aften. Her markerede folkemængden enden på en højtelsket nationalskjalds liv.
Der er ikke et præcist tal på, hvor mange der har deltaget i optoget, men både Fyns Politi og vores reportere, har vurderet at antallet af deltagere har været i nærheden af 10.000.
På Sortebrødre Torv sluttede folkemængden af med at synge farvel til Kim Larsen. De der var nået frem til pladsen sang "Om lidt" og fyldte Sortebrødre Torv. Herefter holdt folkemængden ét minuts stilhed.
Han vil aldrig blive glemt
Blandt de deltagende var Anja og Laila fra henholdsvis Ullerslev og Munkebo. De havde ikke nået at få en fakkel, da alle byggemarkeder havde udsolgt, så de medbragte et kirkegårdslys.
- Han vil aldrig nogensinde blive glemt, og han vil leve videre, sagde en tydeligt berørt Laila.
- Meget smukt og rørende, supplerede Anja med tårer i øjnene.
Flere gange, mens de bliver interviewet, har de to veninder svært ved at holde tårerne tilbage.
- Jeg har en utrolig stor klump i halsen, ved at se så mange mennesker og opleve den gode stemning, siger Anja og forsikrer vores reporter om, at hun da også har kleenex med i lommen.
“Man giver ikke en mand blomster”
Forud for de mange mindeoptog rundt om i landet hørte man for første gang fra Kim Larsens familie fredag formiddag. Flere af fynboerne mente ikke, at den store opmærksomhed var i Kim Larsens ånd, men familien satte pris på det, selvom de nu også vidste, hvad Kim Larsen ham selv, ville have sagt.
- Kim selv ville have råbt “stop nu” for længst, og så tilføjet: “Man giver ikke en mand blomster”, skriver hustruen Liselotte Kløvborg i et opslag på Facebook.
Kim Larsen døde natten til søndag morgen efter længere tids sygdom med sin familie ved sin side.
Aflyste koncerter
I 2014 måtte Kim Larsen lade sig operere for en diskusprolaps, og Danmarks måske mest kendte flab måtte siden gennemføre flere sommerturnéer siddende. Men han blev ved.
Efter at have kæmpet med kræft gennem længere tid, måtte han i 2018 aflyse en del koncerter i Norge, men 8. august var han tilbage på scenen, da han med sit band Kim Larsen & Kjukken gik på scenen på musikfestivalen Smukfest i Skanderborg, hvor han optrådte siddende.
I ugerne efter spillede Kim Larsen & Kjukken tre udsolgte koncerter på Fyn. Først i Den Fynske Landsby 16. og 17. august og derefter 24. august på Valdemars Slot på Tåsinge.
Kim Larsen & Kjukkens første koncert var i Odense i 1995, og den allersidste var i Holbæk 25. august - blot lidt mere end en måned før Kim Larsen gik bort.
Personlige minder: Fynboerne siger farvel til Kim Larsen
"Du gav det bedste til mig og mine venner", skriver en læser i et farvel til Kim Larsen. Læs her et udpluk af de minder som TV 2/Fyns læsere har med den netop afdøde nationalskjald.
Mange fynboer har minder om Kim Larsen, minder som mere eller mindre har sat præg på deres liv.
I et opslag på Facebook har vi bedt læserne om, at dele minder og stunder fra deres liv med Kim Larsen som en sidekammerat - eller bare den nationalskjald alle danskere kendte.
Således skriver Ole Vejsholt om, hvordan han oplevede Kim Larsen blive smidt ud af Odense svømmehal fordi han svømmede på tværs af bassinet.
Susan Kristensen fortæller, at "uden ham og hans musik havde jeg ikke fået mit navn".
Birgit Nielsen mindes at have ham i sin taxa "til Lørups, hvor han skulle have en natbajer. Den dag glemmer jeg ikke", skriver Birgit Nielsen, mens Hanne Carlsen skriver, at Kim Larsens musik "reddede mit liv. Tak Kim" og tilføjer en række emojis med hjerter som øjne.
Mathias Magnussen Thorsson erkender, at Kim Larsen aldrig har været mere end musik, der af og til spillede i radioen, men han tilføjer, at det ikke gør det "mindre sørgeligt, at et nationalklenodie af hans kaliber i dag er gået bort".
Mette Marie Wehner fortæller, at hun en nat mødte Kim Larsen på Tinsoldaten i Odense. "Vi fik en hyggelig snak og en enkelt øl. Det glemmer jeg aldrig. Tak for alle sangene", skriver hun.
Så er der noget mere drama i Melanie Gade Isagers møde med Kim Larsen. Hun fortæller, at hun var ved at køre ham ned på sin cykel en aften for fem år siden: “Hey Hey se dig for”, råbte han efter hende. Melanie slutter sin kommentar med: "Må han hvile i fred".
Kommentarerne er mange, og du er meget velkommen til at dele dine minder i Facebook-feltet herunder.
Per Krogh Petersen samler måske op på de mange hilsner og minder, når han skriver "TAK til vores alles Kim Larsen for al den dejlige sang og musik, som du har sendt ud over hele Danmark. Du vil være savnet for altid. Du vil altid være i mit musikhjerte. Ære være dit minde. Ønsker at du nu må hvile i fred".
Birgitte Mortensen har gravet dybt i Kim Larsens sangskat og citerer en anden Kim Larsen-fan i et dybtfølt farvel: "Så blev der stille og slut med at købe bananer på Langebro. Jeg ved ikke om din far gir dig lov til at være piano mand i Susan himmelblå, eller om du skal bo på Byens Hotel, du har jo altid været lidt rabalderstræde. Tik tik og tak for de mange sange og strengelege. Mellem os bliver der koldt på Østre gasværk. Du gav det bedste til mig og mine venner, både om dagen og midt om natten, men hvad gør vi nu lille du. Skal vi synge blaffersangen ind til Christianshavns kanal for at snakke med Sømanden Will eller Joanna. I dag var Elefantens sidste vuggevise og der kommer ikke flere papirsklip, men et liv med masser af succes, gør at kloden stadig drejer stille rundt takket være den bedste spille mand i dette land."
Søndag aften opfordrer berørte fans af Kim Larsen folk til at stille et lys i vinduet til minde om den danske nationalskjald. I en begivenhed på Facebook står ordene: “Jeg sætter lys lys i mit vindue til minde om alle dem, der forsvandt engang” fra hans sang "Flyvere i Natten", hvor han selv opfordrede alle til at tænde lys.