31. aug. 2021 kl. 19:08
Morten Albek

Ekspert om Venstre-drama: Rahbæk Juel har formentlig en relativt god dag

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Det er godt nyt for den siddende borgmester i Odense, at Venstre har valgt at ekskludere Johnny Killerup. Det mener chefredaktør og kommunalpolitisk analytiker Arne Ullum.

Der er røre i vandene hos Venstre i Odense, efter partiet søndag valgte at ekskludere byrådskandidaten Johnny Killerup. 

Ekskluderingen skete, efter Killerup gav udtryk for, at han var klar til at tage borgmesterposten, hvis han skulle gå hen og få flere stemmer end Venstres spidskandidat Christoffer Lilleholt, når danskerne i november skal til stemmeurnerne. 

Da Venstres lokale vælgerforening mente, det var udtryk for mangel på loyalitet, kommer Johnny Killerup ikke som kandidat for Venstre på stemmesedlerne. Og det kan være et hårdt slag for de borgerlige partier i Odense. Det mener Arne Ullum, som er chefredaktør for mediet NB-Økonomi og kommunalpolitisk analytiker. 

Læs også: Smidt ud af Venstre: Johnny Killerup fortsætter kampen for en plads i byrådet
Gå tilbage Del
30. aug. 2021 kl. 19:50

Smidt ud af Venstre: Johnny Killerup fortsætter kampen for en plads i byrådet

Fotograf: Alex Syrik Redigering: Mie Flyttov

På trods af, at Johnny Killerup søndag blev ekskluderet af Venstre, fortsætter han kampen for at komme i Odense Byråd.

Øksen faldt hårdt og hurtigt over Johnny Killerup, da den femmand store bestyrelse for Venstre i Odense City valgte at ekskludere den 54-årige kandidat. 

Men på trods af eksklusionen fra Venstre, fortsætter Johnny Killerup kampen for en plads i byrådet. På onsdag åbner han sin egen valgbutik, og selvom der mangler et partilogo, er sloganet på plads: Vi kan mere - vi skal mere. 

- Jeg glæder mig til at snakke med mennesker, og jeg får energi af at være sammen med mennesker. Det der med at være i dialog og lære nyt fra andre. Så det der med at udfordre og konkurrere, det elsker jeg. 

Egen liste eller andet parti

Selvom Killerup ikke længere er kandidat for Venstre, er der andre veje til en plads i byrådet. I stedet for Venstre, kan Johnny Killerup enten finde et andet parti at stille op for, eller også kan han gå solo og lave sin egen liste. 

- Der er tre-fire partier i spil. Der er jo gode liberale borgerlige alternative og gode partier også her i Odense. Der er forskellige bevægelser rundt omkring i landet. Lars Løkkes bevægelser er et godt eksempel. Og så er der muligheden at lave sin egen liste. 

Hos Konservative i Odense står man ikke klar med åbne arme til at tage imod den tidligere Venstre-kandidat.

- Vi har lavet en fantastisk god liste, som vi både er glade og stolte over, og man går ikke lige fra at være liberalist til at være konservativ på en nat. Så han kommer ikke til at stille op for os til kommunalvalget i november, siger Lars Bendix, der er formand for Konservative i Odense. 

Det er heller ikke muligt at stille op for partiet Nye Borgerlige. Ifølge partiets regler, skal man have været medlem i mindst fire måneder, førend man kan stille op til et valg. Det har Johnny Killerup ikke været, så den mulighed er ikke til stede. 

Spidskandidat vil ikke vige pladsen

Hos Liberal Alliance i Odense siger formand Jannie Ringtved, at de diskuterer muligheden for at tage imod Johnny Killerup, men spørgsmålet er ikke diskuteret færdigt. Den nuværende spidskandidat for Liberal Alliance, Gustav Aakerlund, er dog ikke klar til at vige pladsen som spidskandidat til kommunalvalget i november.

- Vi har endnu ikke talt med Johnny Killerup, men hvis han gerne vil tale med os, må han jo give os et kald. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg skal vige pladsen som spidkandidat for Johnny Killerup, siger Gustav Aakerlund.  

Eksklusion har skabt røre

Eksklusionen af Johnny Killerup har skabt røre i Venstre, og mens partiorganisationen og Lilleholt-støtterne bakker op om eksklusionen, er andre Venstre-folk vrede og rystede over, at den farverige kandidat nu er blevet ekskluderet. En af dem er Flemming Hjort, som har valgt at melde sig ud af partiet på grund af eksklusionen af Johnny Killerup.

- Jeg synes, at den her situation kunne have været håndteret bedre. Det er en voldsom reaktion og en ikke så gennemtænkt eksklusion. Jeg er overbevist om, at han ville have kunne bidraget med noget rigtig positivt til Odense, siger Flemming Hjort, der er direktør og altså nu tidligere Venstre-medlem. 

Udmeldelser bekymrer ikke

Ifølge TV 2 Fyns oplysninger har op i mod fem medlemmer meldt sig ud af Venstre, fordi de var uenige i, at Johnny Killerup blev ekskluderet. Selv har formanden for Venstre i Odense, Casper Christiansen, kun hørt om én person, der har meldt sig ud.

- Det tænker jeg er helt naturligt. Johnny kom med cirka 50 personer, da vi havde opstillingsmøde. De kom kørende sammen med Johnny, da de skulle afgive deres stemme, og de kunne måske godt have interesse i at forlade partiet sammen med Johnny. Alt andet ville nærmest være unaturligt, siger Casper Christiansen.

- Det har åbenlyst skabt splid. Ikke bare i Venstre. Det risikerer også at sprede sig til blå blok, hvis Killerup begynder at søge andre partier. Så det er ikke nogen god nyhed for de borgerlige partier i Odense, siger han.

Han mener, at det var et valg mellem to onder for Venstre at vurdere, om man skulle acceptere Johnny Killerups udtalelser, eller om man skulle ekskludere ham.

- De har så valgt det, de mente, var det mindste onde, siger Arne Ullum.

Gode dage for borgmesteren

Efter at være blevet ekskluderet har Johnny Killerup meldt ud, at han stadig har ambitioner om en plads i byrådet. Både andre borgerlige partier og muligheden for at stille op med egen liste er begge muligheder, men hvilken en det skal være, har den nu tidligere Venstre-kandidat ikke taget stilling til endnu. 

Men uanset hvordan det ender, kan det ende med at være gode nyheder for den siddende borgmester Peter Rahbæk Juel (S). 

- Borgmesteren har formentlig en relativt god dag, for det er ham, der kommer til at tjene på det. Mens der er splid og ballade hos den konkurrerende borgmesterkandidat, er der ro hos borgmesteren, siger Arne Ullum.

Jonas Mattsson
Arne Ullum mener, at det kan være Socialdemokratiets fordel, at Venstre kort før kommunalvalget har smidt Johnny Killerup ud af partiet.

Om Johnny Killerup kommer til at få afgørende indflydelse på valgnatten, er Arne Ullum dog mere skeptisk omkring. 

- Det kan ske, hvis han skulle komme til at sidde med de afgørende mandater, men det vil kræve, at han kan trække nogle mandater over fra rød blok, og det tænker jeg ikke, at en hjemvendt amerikaner er det mest oplagte valg til, siger han. 

Trådt i spinaten

Johnny Killerup har tidligere været opstillet i kommunalpolitik, men er for nylig hjemvendt fra et 25 år langt udlandsophold, blandt andet i USA. Derfor har flere af hans støtter også peget på, at han ville være et friskt pust i byrådet i Odense. 

Men pustet kan have vist sig at være lidt for friskt. I hvert fald mener Arne Ullum, at Johnny Killerup har trådt forkert med sin ageren. 

- Jeg tror, at han dels har åbenlyst store ambitioner, og dels at han kommer med en amerikansk politisk tradition, hvor partier betyder relativt lidt i forhold til den enkelte kandidat, og i Danmark er det bare lige omvendt. 

- Der har han simpelthen trådt godt og grundigt i spinaten i forhold til den demokratiske tradition,  vi har i partier i Danmark. 

Læs også: Erhvervsspidser raser efter Killerup-exit:
  • Det er stensikkert, at jeg ikke stemmer Venstre
Gå tilbage Del
31. aug. 2021 kl. 17:50

Erhvervsspidser raser efter Killerup-exit:
  • Det er stensikkert, at jeg ikke stemmer Venstre

Fotograf: Alex Syrik Redigering: Martin Christian Dreyer

Det er skuffende, skammeligt og ærgerligt, at Venstre ikke har plads til Johnny Killerup som kandidat til kommunalvalget. Sådan lyder det fra flere erhvervsspidser i Odense.

Et interview på TV 2 Fyn har fået store konsekvenser for politikeren Johnny Killerup, der søndag blev smidt ud af hans daværende parti Venstre. 

Nu reagerer flere af Odenses erhvervsspidser på ekskluderingen, der også risikerer at få konsekvenser for partiet til kommunalvalget i november.

- Johnny har min fulde støtte og opmærksomhed. Det er stensikkert, at jeg ikke stemmer Venstre til det kommende valg. Han har helt klart min stemme, siger Henrik Anker, der er formand for Odense Robotics og direktør for robotvirksomheden Gibotech.

- Jeg havde sådan set frem til, at han kom i byrådet for Venstre. Jeg syntes, han var det helt rigtige sted politisk, og at vi virkelig med ham i spidsen kunne være med til at gøre en forskel for Odense.

Indtil mandag aften var Henrik Anker også medlem af Venstres Erhvervsforum. Efter TV 2 Fyns dækning af ekskluderingen meldte han sig ud med øjeblikkelig virkning. 

- Hvis det er spillereglerne, at man ikke kan favne sådan en som Johnny Killerup, ønsker jeg ikke at være med. Det er skammetligt, at et liberalt parti ikke har plads til ham, siger direktøren.

Ville tage borgmesterkæden

Samme holdning har Martin Rosenbæk. Han udviklede spilhjemmesiden og virksomheden HLTV.org i Odense, som han i 2020 solgte for næsten en kvart milliard kroner. 

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at Odense mister en mand, som har masser af erhvervserfaring i modsætning til mange andre, der er mere levebrødspolitikere. Den konkurrence som Venstre ønsker i samfundet gælder åbenbart ikke internt i partiet, siger han.

Også i den odenseanske it-branche bliver ekskluderingen af Johnny Killerup mødt med ærgrelse.

- Det er piværgerligt. Han har sagt, at han gerne vil sætte skub i tingene, og at det kan gøres hurtigere, end det bliver gjort nu. Det er ærgerligt, hvis det synspunkt ikke bliver repræsenteret fremover, siger regionalchef Lotte Jensen fra IT-Branchen, der er et fællesskab for 800 it-virksomheder.

Johnny Killerup fik søndag meddelelsen om, at han ikke længere var ønsket på Venstres stemmesseddel i Odense. 

Alex Syrik
Johnny Killerup har tidligere siddet i Odense Byråd, da han blev valgt ind i 1989. Nu er han hjemvendt efter 25 år i USA, og nu vil han igen sidde med ved det ovale bord i byrådssalen.

Reaktionen fra Venstre Odense City kom efter et interview med Johnny Killerup på TV 2 Fyn, hvor den nu daværende Venstremand udtalte, at han var klar til at snuppe borgmesterkæden fra Christoffer Lilleholt i tilfælde af, at Venstre fik stemmer nok til et blåt flertal, og Johnny Killerup samtidig fik flere personlige stemmer end partiets spidskandidat.

I denne uge har TV 2 Fyn ligeledes talt med flere fremtrædende erhvervsfolk på Fyn, der bakker op om rådmand i Christoffer Lilleholt. En af dem er direktør for emballagevirksomheden Bluepack og formand for Dansk Industri på Fyn, Poul Strandmark. Han forstår godt Venstres ekskludering af Johnny Killerup.

- Jeg begræder ikke hans eksklusion. Der er ikke plads til to konger i samme organisation. Når Johnny Killerup går ind i den organisation og siger, at han vil have topposten, må der reageres, og så skal han vippes ud, når der demokratisk er valgt en anden leder, siger han.

Killerup stiller stadig op

Selv kalder Johnny Killerup ekskluderingen for en overreaktion, og Erling Daell, der er arving til den fynske Harald Nyborg-koncern, der også omfatter byggemarkedskæden Jem&Fix, er enig.

- Det er et kæmpe tab for Venstre og enormt klodset håndteret af partiet. Jeg er sikker på, at Johnny nok skal komme sig, komme ind i byrådet og sætte en positiv vækstdagsorden, der vil skabe arbejdspladser og dynamik til gavn for velstand og velfærd for Odenses borgere, siger han.

På Johnny Killerups facebookside får han ligeledes opbakning fra en del erhvervsfolk i Odense, men der er også flere, der bakker Venstres eksklusion op.

- Johnny Killerup har braget igennem loftet ved ikke at respektere de medlemsdemokratiske beslutninger om valg af borgmesterkandidat. I en virksomhed såvel som i Venstre vil man aldrig kunne accepterer den form for illoyalitet, Johnny Killerup har udvist, siger Venstre Odenses formand, Casper Christiansen.

Det er endnu usikkert, hvilket parti Johnny Killerup i stedet stiller op for. Han forsikrer dog, at hans navn står et sted på stemmesedlen 16. november.

TV 2 Fyn har også forsøgt at få en kommentar fra formand for Venstre Odense City, Peter Jarlsten. Han har ikke ønsket at kommentere ekskluderingen. Venstres borgmesterkandidat, Christoffer Lilleholt, har endnu ikke vendt tilbage på TV 2 Fyns henvendelser.

Arne Ullum vurderer, at Johnny Killerup umiddelbart ikke står til at få den store indflydelse på valgnatten, men hans ageren kan betyde, at hvis han sidder med et eller flere mandater, kan partierne uden for blå blok se ham som en mulig allieret. 

- Hvis socialdemokraterne mod forventning skulle stå og mangle et mandat på valgnatten, så er han jo den første, man vil tænke på. Han har allerede ytret, at han er klar til at være illoyal mod det etablerede system, så jeg kan godt forstå, at Venstre har trukket en streg i sandet, siger Arne Ullum og fortsætter. 

- Som jeg hører det fra relativt centralt placerede kilder, så er det ikke første gang i de seneste to-tre måneder, at han har skabt tvivl om sin loyalitet over for spidskandidaten. 

3. jan. 2025 kl. 22:20

Lægekoncern ramt af cyberangreb

LYT
Del
Link
kopieret!

Lægekoncernen Alles Lægehus vil fredag give besked til patienter, der er blevet ofre for det cyberangreb, som ramte lægekoncernen 9. december.

Det oplyser Alles Lægehus til DR Nyheder.

Lægekoncernen oplyste i en pressemeddelelse 30. december, at det kriminelle angreb har omfattet persondata fra patienter og medarbejdere, og at man fortsat undersøger omfanget.

Alles Lægehus har 130.000 patienter landet over, men det er endnu ukendt, hvor mange af disse der er ramt.

På Fyn har Alles Lægehus afdelinger i Faaborg og Gelsted.

Vinterberedskabet kører på højtryk

LYT
Del
Link
kopieret!

Fredagen blev starten på en række af dage med temperaturer under frysepunktet og sne.

I Faaborg-Midtfyn Kommune gør de deres for at holde vejene sikre og farbare, men Carsten Nøhr, som er leder af Park, Vej og Natur i Kommunen, opfordrer alligevel til at køre forsigtigt og i god tid.

- Der er jo mange kilometer veje vi skal holde, så tag dig god tid når du skal ud og køre. Hellere komme ti minutter for sent, siger han.

3. jan. 2025 kl. 20:56
Morten Albek

Så meget dyrere bliver det at eje en diesel- eller benzinbil

LYT
Del
Link
kopieret!

Da vi hoppede ind i 2025, tog udgifterne til benzin- og dieselbiler ligeså et hop op.

Det er med andre ord blevet markant dyrere at tanke sin bil, især hvis du til daglig pendler i en dieselbil.

På grund af nye afgifter tager prisen på en liter diesel et ordentligt ryk op med 65 øre per liter. Den årlige såkaldte udligningsafgift på dieselbiler er dog samtidig sat ned.

Derfor rammer de nye højere afgifter på diesel især dem, der kører langt og tanker meget.

Værst for pendlere

Ifølge FDM vil man faktisk spare lidt penge i det samlede regnskab som dieselbilist, hvis man kun kører 10.000 kilometer om året.

Men kører man mindst 15.000 kilometer om året, hvilket de fleste dieselbilister gør, så bliver det dyrere.

Og kører man 20.000 kilometer om året i en dieselbil, vil det betyde en stigning i udgifter på 975 kroner.

Når man op på 30.000 kilometer, så fordobles beløbet til en ekstra udgift på næsten 2.000 kroner.

For benzinbiler ser regnestykket lidt anderledes ud. Der er ikke modregning i en fast afgift, så der rammer stigningen rent med 23 øre ekstra per liter.

Det vil sige, at hvis du kører 20.000 kilometer i en benzinbil, giver det en ekstraregning på 293 kroner.

Det frustrerer Kennet Herskind, der kører i en benzinbil.

- Det er vanvittigt, som benzinpriserne allerede er steget, fortæller han frustreret til TV 2 Fyn.

Mulig marginal gevinst til elbilister

Kører du i elbil, skal du ikke frygte stigende afgifter. Tværtimod.

I Danmark vil man nemlig opleve et marginalt fald i afgiften på elektricitet.

Dog er det kun elbilister, der lader op uden abonnement, som kan se frem til en besparelse.

Men selv for disse elbilister er besparelsen minimal.

For kører man 10.000 kilometer, lyder besparelsen på 79 kroner. Det skriver FDM.

3. jan. 2025 kl. 20:11

Danskerne får billigere boliglån

LYT
Del
Link
kopieret!

Renterne på bankernes boliglån er faldet støt i løbet af 2024. Det viser Mybankers rentestatistik, som opgør de renter, som bankkunder får tilbudt gennem Mybankers platform.

Den gennemsnitlige tilbudte rente på et boliglån i banken var på lige under 4,5 procent i december 2024. Det var 2,1 procentpoint lavere end et år tidligere.

Også den gennemsnitlige tilbudte rente på et andelsboliglån var lavere ved udgangen af 2024 end et år tidligere.

Ifølge Mybanker faldt gennemsnittet af de tilbudte renter på et andelsboliglån hver eneste måned i løbet af 2024. I december lå gennemsnittet på 4,3 procent, hvilket var ét procentpoint lavere end et år tidligere.

3. jan. 2025 kl. 19:09
Sophie Gommesen

Hav af blomster lagt foran ulykkessted

LYT
Del
Link
kopieret!

Et par dage efter ulykken, der kostede 24-årige Tobias Lund fra Odense livet, vælter kondolencerne ind i form af blomster og lys lagt ved ulykkesstedet.

Blandt andet kan man tyde, at familiemedlemmer og venner har været forbi. Der står blandt andet skrevet.

Passer på dig og vores familie.

Vent på mig!

Din kone vil jeg altid være.

Du vil altid have den største plads i mit hjerte.

Vi deler jeres sorg.

Og det er ikke kun på Nyborgvej, at man finder kondolencer. Tobias Lunds fodboldklub mindes også den unge odenseaner i et opslag på Facebook.

3. jan. 2025 kl. 18:03
Sophie Frederikke Gommesen

Lastbil skal tømmes på motorvejen efter brand

LYT
Del
Link
kopieret!

En lastbiltrailer brød tidligere fredag i brand på Fynske Motorvej, hvilket fik beredskabet til at spærre motorvejen helt ved Motorvejskryds Odense.

Branden er slukket og motorvejen er genåbnet, men et stort arbejde udestår endnu med den brandskadede lastbilstrailer, oplyser politiets vagtchef.

- Vi afventer en lastbil med en grab og nogle tomme lastbiltrailere, så vi kan få flyttet godset væk fra motorvejen i nye trailere. Derefter skal den brandskadede trailer løftes op på en blokvogn, for bremserne er blokeret helt, siger Steen Nyland.

Vagtchefen oplyser at godset i traileren er tungt men ufarligt. I forbindelse med bjærgningen skal dele af motorvejen spærres igen.

3. jan. 2025 kl. 17:06
Fyn
Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Unge sniffede lightergasubemandet bibliotek - nu har borger fået nok

LYT
Del
Link
kopieret!

Han kunne lugte det, med det samme han satte sig på biblioteket i Otterup.

Stanken sivede rundt i lokalet, og Per Hermansen var ikke i tvivl om, hvad det var, og hvor det kom fra.

Han kiggede over på fire unge mænd, der her mellem bøger og blade sad og sniffede lightergas tidligt torsdag aften.

Biblioteket i Otterup var som sædvanlig åben og ubemandet i tidsrummet. Så der var intet personale til at bevidne, hvad de unge fordrev tiden med.

Derfor skrev Per Hermansen et opslag i Facebookgruppen ’Det sker i Otterup’.

- Ved du, hvad dine børn laver, skrev han, mens han kunne høre den ene lightergas-dåse efter den anden blive åbnet.

Han skrev og forklarede videre, hvad han så på biblioteket. Her opholdt han sig i en times tid, inden han tog hjem med en tung hovedpine efter at have lugtet lightergas.

Men billedligt talt kom hovedpinen også af tanken om den situation, Otterup efterhånden er i, fortæller Per Hermansen.

- Der er et generelt problem med stoffer i byen, siger han.

- Det er noget, der skal gøres noget ved nu. Det er en samlet opgave, som både forældre og SSP skal løfte.

Lightergas er grænsen

SSP i Nordfyns Kommune er blevet gjort opmærksom på lightergas-episoden på biblioteket i Otterup torsdag aften. Det oplyser SSP-konsulent Per Jensen i en besked til TV 2 Fyn.

- Vi er bekendt med hændelsen og er i gang med forebyggende indsatser, skriver han.

Også på biblioteket i Otterup er man på sagen. Hans Trygve Birkeland er bibliotekar og driftskoordinator, og han har set overvågningsbillederne fra torsdag aften igennem. Her kan han ikke se, at de unge sniffer lightergas, men han fortæller, at man har fundet de tomme dåser i en skraldespand uden for biblioteket.

Tidligere har de unge af og til opholdt sig på biblioteket, men hen over julen har de været der nærmest dagligt, fortæller Hans Trygve Birkeland.

- En del borgere har henvendt sig om unge, der hænger ud på biblioteket om aftenen. Det har vi været klar over. De har dog aldrig opført sig uordentligt. Men lightergas er vores grænse, og derfor har vi taget fat i SSP, siger Hans Trygve Birkeland.

- Hvis vi smider dem ud af biblioteket, går de bare et andet sted hen og sniffer lightergas. Så det er vigtigt, at nogle voksne tager hånd om dem.

Flere problemer

At der endelig er et fokus på de unge, og hvad de laver om aftenen i Otterup, var, hvad Per Hermansen ville med sit opslag på Facebook. Alt for længe har ingen gjort noget ved et åbenlyst problem, mener han.

- Skal en af de unge dø, før der bliver gjort noget, spørger han.

I Facebookgruppen ’Det sker i Otterup’ er det ikke første gang, der bliver gjort opmærksom på problemet.

I december beskrev en ekspedient, hvordan teenagere er begyndt at købe to-tre dåser lightergas ad gangen, og i november lagde en kvinde billeder op af en tom dåse lightergas kastet ved skolens legeplads.

Selv har Per Hermansen også set, hvordan handel med stoffer foregår på åben gade i Otterup.

Han mener, at en af årsagerne til problemet er, at de unge ikke længere har nogen steder at tage hen i Otterup. Så ender de steder som biblioteket, når personalet er taget hjem, og hvor selvbetjeningsåbningstiderne gør, at man stadig kan komme ind. Derfor er han glad for, at kommunens SSP-arbejde nu går ind i sagen.

- Det var også på tide, siger han.

3. jan. 2025 kl. 16:10
Allan Lundgren/Ritzau Scanpix

Medisterpølse tilbagekaldt efter salmonella-fund

LYT
Del
Link
kopieret!

Coops luksusmedister tilbagekaldes efter fund af salmonella, skriver fødevarevirksomheden Hilton Foods Danmark i en pressemeddelelse.

Produktet er solgt i Kvickly, Brugsen, SuperBrugsen, Fakta Tyskland og FK Tvøroyi (Færøerne).

- Symptomerne på infektion med salmonella er diarre, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast. Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger, lyder det i pressemeddelelsen.

Hilton Foods Danmark oplyser, at produktet bør kasseres eller leveres tilbage til butikken, hvor det er købt.

Helt præcist er der tale om produktet "luksusmedister, 600 gram" med pakkedatoen: 26.12.2024 og sidste anvendelsesdato: 02.01.2025.

3. jan. 2025 kl. 15:21
Sophie Frederikke Gommesen

Motorvej spærret - brændende lastbil blokerer

LYT
Del
Link
kopieret!

Beredskabet har valgt at spærre Fynske Motorvej i vestgående retning ved motorvejskryds Odense, da en brændende lastbil holder i nødsporet. Det oplyser Vejdirektoratets trafikinfo.

Motorvejen vil formentlig være spærret til branden er slukket.

Biler som skal mod Odense og Middelfart kan køre via rampen til Svendborgmotorvejen og flette ind på Fynske Motorvej igen.

Opdatering 16.05: Motorvejen er igen åben for trafik.

3. jan. 2025 kl. 14:48
Sophie Frederikke Gommesen

Politi advarer: Makaber video af tragisk dødsulykke delt på nettet

LYT
Del
Link
kopieret!

Nytårsnat mistede den 24-årige Tobias Lund livet i en tragisk ulykke med fyrværkeri, der indtraf kort efter midnat på Nyborgvej 67 i Odense.

Siden er mennesker strømmet til med blomster, lys og beskeder til den afdøde. Men midt i sorgen over tabet kommer familien med et opråb efter en makaber video af ulykken er blevet delt på internettet. Et familiemedlem til den afdøde beder på Facebook om, at videoen ikke bliver delt.

TV 2 Fyn har set en video, der er optaget i sekunderne efter ulykken, på det sociale medie Reddit. Den er siden blevet fjernet igen.

På videoen, som er rystet, kan man høre skrig og se den 24-årige på få meters afstand af kameraet. På videoen kan man ikke se hvor voldsomme skaderne er, men det er tydeligt at han havde blod og sod i ansigtet.

Ulovligt at dele

At dele videoen er ikke blot makabert, men også strafbart, advarer Mads Boel fra Fyns Politi.

- Det er strafbart at dele den slags. Det er et brud på straffelovens paragraf 264d. Og udover at være ulovligt er det også etisk forkasteligt. Så det vil vi opfordre til at stoppe med øjeblikkeligt, siger han til TV 2 Fyn.

Lovparagraffen lyder, at man kan straffes med op til seks måneders fængsel, hvis man deler billeder eller videoer vedrørende en andens private forhold som kan forlanges unddraget en bredere offentlighed. Blandt andet når materialet vedrører en afdød person.

Fyns Politi har ikke selv set videoen endnu, men vil reagere, hvis det lykkes at finde frem til personer, som deler den.

Politiet er i gang med at efterforske sagen og undersøger blandt andet, om der var tale om ulovligt fyrværkeri.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her