Færre bookinger tvinger Scandic til fyringer
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Scandic har færre overnattende gæster grundet corona. Det betyder færre indtægter, og derfor skal der fyres.
Coronakrisen har givet færre overnattende gæster for hotelkæden Scandic.
Det tvinger nu kæden, som har 27 hoteller i Danmark, hvoraf et af dem ligger i Odense, til at skulle afskedige 250 ud af knap 2000 medarbejdere i Danmark.
Det oplyser Scandic i en pressemeddelelse.
- Coronakrisen har haft og vil fremadrettet have alvorlige konsekvenser for Scandic.
- Ser vi på den aktuelle bookingsituation, ser det ikke godt ud, hvor vi er langt fra normalt niveau, siger Scandics administrerende direktør, Søren Faerber, i pressemeddelelsen.
Corona-sparerunde: Stort mediehus skal fyre op til 100 ansatte
Jysk Fynske Medier forventer at nedlægge cirka 100 stillinger. Coronakrisen har ramt hårdt.
Jysk Fynske Medier, der blandt andet står bag Fyens Stiftstidende, skal igennem en sparerunde og regner med en besparelse, der svarer til 100 medarbejdere.
Det skriver fagbladet Journalisten.
Det er den anden store sparerunde, Jysk Fynske Medier er igennem på kort tid. I efteråret 2019 blev cirka 150 stillinger nedlagt.
Værre end ventet
Medarbejderne var forberedt på, at der ville komme en sparerunde. Men at den skulle blive så slem, som det er tilfældet, var ikke ventet, før coronakrisen ramte Danmark.
Mediehuset er nemlig hårdt ramt økonomisk af epidemien.
- Det viser sig, at der er et fald i annonceindtægterne, som man vurderer vil beløbe sig til 60 millioner kroner årligt fremover. De beregninger bygger på virkningerne af finanskrisen og det fald, der kom derefter.
- Rosener (Jesper Rosener, direktør i Jysk Fynske Medier, red.) kalder det et trappetrin, man går ned på, og det trappetrin vinder vi ikke tilbage, siger Per Schultz-Knudsen, tillidsmand i mediehuset, til Journalisten.
Scandic i Odense betegnes som et mellemstort hotel med sine 102 værelser. Der er på nuværende tidspunkt 25 faste medarbejdere.
900 har været hjemsendt
Igennem de seneste måneder har Scandic haft mere end 900 medarbejdere hjemsendt på lønkompensationsordningen. Det er ifølge direktøren sket i håb om et bedre efterår med stærkere efterspørgsel.
Men som det ser ud lige nu, bliver det ikke tilfældet, siger han.
- Det betyder desværre, at vi må tilpasse vores forretning til et lavere aktivitetsniveau i tiden fremover - en ny virkelighed.
- Vi har gjort alt, der står i vores magt for at undgå opsigelser, men det er desværre ikke længere muligt, siger Søren Faerber.
Han nævner, at han håber at kunne byde så mange som muligt af de berørte medarbejdere tilbage, når situationen er blevet til det bedre.
Danmarks største
Forhandlinger med de relevante medarbejderrepræsentanter er startet for at afsøge alle muligheder og finde de bedste løsninger i situationen, oplyser Scandic.
Scandic er ifølge sig selv både Nordens og Danmarks største hotelkæde. I alt har kæden 280 hoteller og 57.000 værelser.
Hotelkæden har aktiviteter i seks lande og beskæftiger samlet set 18.000 medarbejdere.