Flere Reumert-nomineringer til fynske teatre
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Odense Teater er nomineret i tre kategorier til Årets Reumert uddeling, mens Baggårdsteatret i Svendborg også er nomineret.
Årets musical-og musikteater, Årets kvindelige hovedrolle og Årets kvindelige ensemblerolle. Odense Teater er nomineret i alle tre kategorier, når Reumert-statuetterne skal uddeles den 9. juni.
Nomineret er også Baggårdsteatret i Svendborg. I kategorien Årets børne-og ungdomsforestilling er stykket "Knud Romers ABC" nomineret. Stykket blev til i et samarbejde mellem Baggårdsteatret, Den Fynske Opera og Danseteatret sART.
Så længe mit hjerte slår
Det er forestillingen "Så længe mit hjerte slår", der har fået Odense Teater med i opløbet om den prestigefyldte pris som Årets musical- og musikteater.
Stykket fra 2017 blev opført som en hyldest til sangene fra Giro 413, og i en af hovedrollerne kunne man opleve skuespilleren Natali Vallespir Sand.
Hendes præstation i stykket har sikret hende en plads blandt de nominerede i kategorien Årets kvindelige hovedrolle. Natali Vallespir Sand kan, som fastansat hos Odense Teater, inden længe opleves på scenen i farcen "Ding Dong".
I kategorien Årets kvindelige ensemblerolle er det også et af Odense Teaters kendte ansigter, der er nomineret. Det er Betty Glosted, der for sin rolle som sydstatsmor i musicalen "Catch Me If You Can", har fået en nominering.
Det er Bikubenfonden, der siden 1998 har sat fokus på den levende scenekunst med Reumert-priserne. Du kan se alle de nominerede til prisuddelingen på aaretsreumert.dk.
Fynske kulturaktører går sammen om danmarkshistorie
Odense Teater, Odense Symfoniorkester og Den Fynske Opera er på vej med en historisk musicalsatsning i form af en helt ny dansk musical.
Tre markante fynske kulturinstitutioner går nu sammen i et storstilet og ambitiøst kunstnerisk samarbejde. Resultatet bliver en helt ny dansk musical, der tager udgangspunkt i et historisk drama i danmarkshistorien.
Bag projektet står Odense Teater, Odense Symfoniorkester og Den Fynske Opera.
- Vi glæder os til at præsentere musicalen "Leonora Christina", og vi er stolte over, at en af Danmarks mest anerkendte instruktører, Peter Langdal, har sagt ja til opgaven, siger Jens August Wille, direktør på Odense Teater.
- Det bliver virkelig storslået, og en opsætning af den her kaliber er et særsyn i Danmark, tilføjer teaterdirektøren.
Moderne musical
Leonora Christina bliver en moderne musical om en af danmarkshistoriens største politiske intriger. Det er historien om kongedatteren, der sammen med sin mand konspirerede mod Danmark, sad fængslet i Blåtårn og måtte flygte ud af landet anklaget for landsforræderi. En fortælling om kærlighed, magtkampe, højforræderi og ensomhed - og et ægte kongedrama.
- Det er umådeligt tilfredsstillende at være med til at vække vores fælles kunstneriske vision til live og fortælle Leonora Christinas historie som musical med fuld orkesterbesætning, siger Finn Schumacker, der er musikchef for Odense Symfoniorkester.
Premiere i 2019
Den tredje part i det storstilede fynske samarbejde bliver Den Fynske Opera, som i mange år har været foregangsmænd inden for ny dansk musikdramatik.
- Vi er stolte over at være med i den her produktion, og vi ser det som noget ganske særligt, at tre markante kulturinstitutioner i Odense er gået sammen, siger Den Fynske Operas kunstneriske leder, Thomas Storm.
Musikken til den nye musical er skabt af komponisten Stephen Henriksen, og sangteksterne af forfattet af Torben Kirkegaard. Den Reumert-belønnede dramatiker Andreas Garfield står bag manuskriptet, og Peter Langdal instruerer.
Musicalen får premiere i januar 2019 i Odeon i Odense. Billetsalget åbner onsdag 7. marts.