muted

I sin indbakke kunne Christoffer Lilleholt en vinterkold fredag læse, at han var en "uduelig lortepolitiker" og "en ægte fjende af befolkningen".

- Jeg gider ikke finde mig i sådan et sprogbrug, og så sletter jeg folk, fortæller Christoffer Lilleholt.

TV 2 Fyn ringer til manden, der har skrevet nogle af beskederne til Christoffer Lilleholt.

Jeg ringer for at høre, hvorfor du har skrevet "fuck, du er så grim at se på"?

Trangen til at hade

Der bliver tavst i den anden ende. Men kun ganske kort.

- Hvad rager det dig? Det rager ikke dig, det rager ikke ham, og jeg vil ikke snakke mere om det.

quote Hvad rager det dig? Det rager ikke dig, det rager ikke ham, og jeg vil ikke snakke mere om det

Anonym

Christoffer Lilleholt stiller op som borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november.
Fotograf: Fotograf: Lasse Beck Frost

Christoffer Lilleholt er valgt til Odense Byråd for Venstre. Derudover er han landets yngste rådmand.

Til november skal vi endnu engang sætte et kryds til kommunalvalget, og ind til da sætter TV 2 Fyn fokus på, hvordan vi taler til hinanden på sociale medier. 

For i den virkelige verden er det formentlig kun ganske få, der vil føle trang til at kalde andre for lortepolitikere - i hvert fald, hvis "lortepolitikeren" hører det.

Telefonen ringer

Manden i telefonen har netop lagt på. Men efter et øjeblik lyder den velkendte elektroniske ringetone. Han ringer tilbage.

Han vil alligevel gerne tale med TV 2 Fyn.

- Jeg synes, det er i orden, at man får igen af samme pose.

Tror du ikke, det ødelægger debatten, at du starter med at skrive, at Christoffer Lilleholt er grim at se på?

- Det er ikke mig, der ødelægger debatten. Det er ham ved at stigmatisere fra starten af. Som om man er en lort og ikke en del af samfundet. Så selvfølgelig fortjener han at få lidt af samme pose igen.

Christoffer Lilleholts øjne er vant til at læse de hadefulde beskeder, der flyder ind i hans indbakke. Det gør først rigtig ondt på politikeren, når kommentarerne rammer hans familie.
Christoffer Lilleholts øjne er vant til at læse de hadefulde beskeder, der flyder ind i hans indbakke. Det gør først rigtig ondt på politikeren, når kommentarerne rammer hans familie.

Beskederne er i virkeligheden ikke nyt for Christoffer Lilleholt.

Han stillede op til byrådet i 2013 og blev til sin egen store overraskelse valgt ind. Siden da har han flere gange gjort sig særligt bemærket - som dengang han foreslog at lukke Vollsmose ned for at bekæmpe det stigende incidenstal.

- Tonen på de sociale medier er blevet for voldsom. Jeg synes nogle gange, det kan fylde lidt meget, hvis der er nogen, der skriver noget om mine nærmeste - min familie, fortæller politikeren.

Efter en smule betænkningstid ringer manden tilbage. Han vil alligevel gerne fortælle, hvorfor han skrev, som han gjorde, til Christoffer Lilleholt.
Fotograf: Fotograf: Lasse Beck Frost

Christoffer Lilleholt får telefonen, hvor manden fortsat er i den anden ende, og efter en længere samtale har politikeren en fornemmelse af, at de to er nået hinanden nærmere. 

Meningen i den anden ende er dog noget anderledes.

- Jeg kunne godt mærke, det var en politiker, jeg talte med. Han er lige så løgnagtig som de alle sammen er, fortæller han efterfølgende til TV 2 Fyn.

Interview af Emilie Foxil, foto af Lasse Beck Frost, skrevet og redigeret af Mie Flyttov.