Haglgevær og hash koster fængsel i to år og otte måneder
Artiklen er mere end 30 dage gammel
En 19-årig mand fra Odense er tirsdag blevet idømt to år og otte måneders fængsel for besiddelse af et oversavet haggevær, patroner og hash. Dommen blev anket på stedet.
21. marts i år blev der fundet et oversavet haglgevær, tre patroner og 100 gram hash på en 19-årig mands adresse i Odense.
Politiet fandt udover våben, patroner og hash et stort antal såkaldte pølsemandsposer og en digital vægt, hvilket kan indikere, at den 19-årige har haft videresalg for øje.
Det er han nu blevet idømt to år og otte måneders fængsel for.
Manden er blevet idømt en måneds fængsel for besiddelse af hash, to år og en måned for besiddelse af våben og patroner. Den 19-årige havde derudover en betinget dom og en reststraf på henholdsvis fire måneder og 61 dage.
Tyvebande sigtes for flere fynske indbrud
Fyns Politi har formentlig opklaret 36 indbrud begået på den vestlige del af Fyn, i Østjylland, Sydøstjylland og Syd- og Sønderjylland.
Siden 9. marts har en fem mand stor tyvebande fra Moldova og Rumænien siddet varetægtsfængslet. Dengang var de sigtet for 29 indbrud, men nu mener politiet, at man kan sigte dem for yderligere syv indbrud.
De ekstra sigtelser er blevet tilføjet anklageskriftet med hjælp fra fynboer og jyder. Det fortæller vicepolitiinspektør i Fyns Politi Jesper Pedersen i en pressemeddelelse.
- Der er tale om en sag med meget store mængder tyvekoster. Vores efterforskere fandt umiddelbart frem til 29 gerningssteder, men derefter valgte vi at gå ud med billeder af et udvalg af de mange effekter, vi ikke kunne stedfæste. Det gav pote. Syv forurettede kunne på billederne genkende deres ejendele, og dermed kan vi nu sigte de varetægtsfængslede i sagen for yderligere syv indbrud, siger Jesper Pedersen.
Tyvekoster for millioner
Dermed er det samlede antal sigtelser oppe på i alt 36. Samtidig kan politiet ikke udelukke, at flere indbrud kan tilføjes rækkelsen af sigtelser i takt med, at politiets efterforskere får opklaret sagerne.
Tyverierne er begået siden midten af februar og frem til anholdelsen i marts. Det var allerede dengang et tip, der førte politiet på sporet af tyvebanden.
Tippet ledte betjentene til to ejendomme på det vestlige Fyn, hvor de fem gerningsmænd var i gang med at pakke store mængder tyvekoster.
Politiet skønner, at der på ejendommene lå tyvekoster til en værdi af flere millioner kroner.
Fyns Politi betegner gruppen som omrejsende professionelle kriminelle. De opholdt sig alle lovligt i Danmark. To var ansat på en fynsk virksomhed.
Det giver samlet en ubetinget dom på to år og otte måneder.
- Det var præcis det, jeg bad om, så jeg er tilfreds, siger Kirsten Flummer fra Fyns Politi, der var anklager i sagen.
Anket på stedet
Den 19-årige ankede sin dom umiddelbart efter domsafsigelsen, og ifølge den 19-åriges forsvarer, Mira Tøfting, er både hun og hendes klient skuffet over dommen.
- Vi har hele tiden ment, at sagen skulle henføres under våbenloven og ikke under paragraf 192a, som den er blevet, siger hun.
Straffes man efter paragraf 192a i straffeloven er straffen minimum to års fængsel, mens der efter våben ofte kun gives fire til seks måneders fængsel.
- Vi er selvfølgelig skuffede over resultatet, men vi må give det et forsøg mere i landsretten, siger Mira Tøfting fra Stage Advokater.
Nyborg Voldspil udsat for hærværk, indbrud og ildspåsættelse
Nyborg Voldspil har nu to aftener i træk haft ubudne gæster på de gamle volde ved Nyborg Slot.
Søndag aften væltede ukendte gerningsmænd et stillads ned fra scenen, der er under opbygning frem mod sommerens voldspil. Og mandag aften var det tæt på at gå ende helt galt.
I en mail skriver formanden for Nyborg Voldspil Jesper Bech Madsen til TV 2/Fyn, at de har haft indbrud i en container, hvor der er blevet fjernet værktøj for flere tusind kroner.
Efterfølgende er døren ind til orkesterhuset brudt op, og der blevet sat ild til noget toiletpapir, der var placeret op ad døren.
Fyns Politi bekræfter episoden mandag aften.
- Ilden blev opdaget af nogle af skuespillerne, der befinder sig derude, siger vagtchef Anders Furbo Therkelsen.
Ifølge Jesper Bech Madsen så de fire unge voldspillere røg fra kulisserne, og da det lykkes dem at finde en brandslukker, kan de blot konstatere, at den er blevet tømt ud over scenen. De får hentet noget vand og får ilden slukket.
- Havde det ikke været for de fire voldspillere og deres hurtige reaktion, så kunne mange timers frivilligt byggearbejde have været gået op i røg, skriver Jesper Bech Madsen.
Politi søger vidner
Fyns Politi har efterfølgende været ude og lave en såkaldt gerningsstedsundersøgelse i forbindelse med ildspåsættelse og indbrud.
- Det er en blanding af indbrud, hærværk og ildspåsættelse. Skuespillerne, der opdagede det, nåede ikke at se gerningsmændene, så vi hører gerne fra personer, der eventuelt skulle have set noget, siger vagtchefen og fortsætter:
- Vi har derfor ikke noget signalement. Men vi håber, at nogen kan hjælpe med at komme lidt nærmere en opklaring, siger Anders Furbo Therkelsen.
Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.