Heartland stjæler Eventyrløbets deltagere
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Kristi himmelfartsdag begynder Heartland. Samme dag snører eventyrløberne kondiskoene, men arrangørerne af motionsløbet oplever, at flere melder fra, fordi de skal på festival.
Næsten 17.000 motionsløbere har tilmeldt sig årets Eventyrløb Kristi Himmelfartsdag. Det er en smule færre end sidste år, hvor 18.000 snørede løbeskoene. I år lyder startskuddet nemlig samtidig med, at portene ind til Egeskov Slot og Heartland åbnes.
Det kan mærkes, fortæller løbsleder af Eventyrløbet Poul Grenaa.
Løbeskoene er snøret: Det 41. Eventyrløb skudt i gang
Kristi himmelfartsdag sætter 18.000 deltager i løb, når hornet lyder til dette års Eventyrløb.
Dette års Eventyrløb er i fuld gang, og de mindstes løbesko er allerede snøret og sendt af sted på den to kilometer lange børnerute.
1.400 løbere i alderen 3 til 14 år forventes at gennemføre.
I år deltager 18.000 personer i det ordinære løb, og nogle har rejst længere end andre for at være klar ved startområdet til enten fem eller ti kilometer.
17 sydafrikanere, en enkelt australier og to columbianere har taget shorts og løbenummer på.
I alt har 87 udenlandske løbere har taget turen til Odense, og ved målområdet kan der flages med 31 forskellige flag.
Sol og skybrud
Det 41. eventyrlige løb fra Stadionvej til Odense Atletikstadion bliver en solrig og varm tur i 26 grader.
Et uvejr med skybrud og tordenbyger truer dog i horisonten. Alle løbere skulle dog gerne nå i mål, inden himlen åbner sig omkring klokken 17 torsdag eftermiddag
Skal der sættes løbsrekorder bliver det dermed længe, inden regnen falder. For skal rekorderne slås, skal mændene på ti kilometer-strækningen i mål inden 29 minutter og 33 sekunder. Kvinderne skal nå det inden 33 minutter og 37 sekunder.
På fem kilomter-turen skal deltagerne løbe hurtigere end 14 minutter og 12 sekunder for mænd og 16 minutter og 25 sekunder for kvinder for at slå rekorden.
- Vi har erfaret, at vi har en konkurrent i Heartland. Nogle af vores leverandører og deltagere har tidligere meldt fra uden at begrunde hvorfor. Det er så på grund af Heartland, siger Poul Grenaa.
I forvejen pessimistiske
Allerede sidste år oplevede Eventyrløbet et dyk i antal deltagere - dengang skyldtes det dog ikke Egeskov-festivalen, der lå tre uger efter motionsløbet.
Løbslederen havde derfor på forhånd ikke forventet, at 2019 skulle blive året, der blev slået deltagerrekord.
Heartland henter Michelle Obama til Danmark
Tidligere præsidentfrue Michelle Obama kommer til København i 2019. Eventen sker i samarbejde med den fynske festival Heartland.
Tidligere præsidentfrue Michelle Obama kommer til Royal Arena den 9. april i forbindelse med sin globale bogturné, der startede i 2018.
Det sker i en event, arrangeret af den fynske festival Heartland med titlen: "Becoming: An Intimate Conversation with Michelle Obama".
- Michelle Obama har været på listen over drømmepersonligheder på Heartland, siden vi startede festivalen, skriver Ulrik Ørum-Petersen, direktør for Heartland, i en pressemeddelelse.
- Vi er derfor taknemmelige over, at hun har valgt at gæste København som kun én af seks byer i Europa på sin tour.
Bog-tour
Ifølge pressemeddelelsen vil begivenheden byde på Michelle Obamas "refleksioner om de erfaringer og begivenheder, både offentlige og private, der har formet hende fra barndommen på South Side i Chicago til hendes år som en leder".
Michelle Obamas bog "Becoming" har solgt mere end 2,7 millioner styk verden over. Bogen handler om hendes barndom, hendes opvækst og tiden i Det Hvide Hus som hustru til tidligere præsident Barack Obama.
Ifølge pressemeddelelsen beskriver hvordan hun "skulle balancere kravene omkring moderskab og arbejde".
Billetprisen vil ligge mellem 300 kroner og 3.450 kroner.
I september var tidligere præsident Barack Obama på besøg i Kolding, hvor han i en time underholdt 680 gæster.
Besøget fik stor opmærksomhed for, at Kolding Kommune betalte 750.000 kroner for det, i en tid hvor kommunen havde vedtaget et budget med store besparelser.
Samtidig vakte det opmærksomhed, at billetterne kostede op til 17.500 kroner stykket.
- Vi var i forvejen pessimistiske på baggrund af, at vi gik lidt ned i deltagertal sidste år. Vi har dog også erfaret, at der er så mange andre løb og konkurrenter nu, at det er naturligt, at tallet vil falde, fortæller Poul Grenaa.
Samtidig understreger løbslederen at samtlige fynske løb er faldet i deltagertal.
- Så jeg er ikke skuffet, siger han.
Letbanen volder løbsproblemer
Eventyrløbsruterne strækker sig som vanligt over fem og ti kilometer i det vestlige Odense. Det har dog ikke været helt uproblematisk at planlægge årets ruter, fordi store dele af byen er gravet op, mens letbanebyggeriet pågår.
Regnen reddede Kents DHL-pølser
Tirsdag, onsdag og torsdag løber op mod 18.000 løbere DHL og for mange hænger det uløseligt sammen med grillpølser. For Kent Kristensen og hans team blev en ordentlig omgang regn redningen.
Det er sjældent, at løbsarrangementer er glade for regn, men i år er et af Fyns største løb, DHL Stafetten, utrolig glad for, at skyerne nåede at åbne sig, inden startsskuddet blev affyret tirsdag.
På grund af det omfattende og langvarige afbrændingsforbud var den velduftende tradition med grillpølser efter fem kilometer truet. Men en ordentlig skyller, der uden megen ophold, blev ved med at give i næsten tre døgn, kunne der alligevel fyres op i kullene.
Til stor glæde for grillmester Kent Kristensen og hans team i pølsevognen.
- Grillen hører til DHL'en, siger han, og de med løbeskoene på er enige.
- Vi kommer 160 mand. Det er som en firmaudflugt for os, og så er det hyggeligt, at man kan få en øl og en grillpølse bagefter, siger Ole Jensen.
Vegetarpølser, chilipølser, frankfurtere og ringridere
DHL Stafetten er sammen med Eventyrløbet Fyns største motionsarrangement. Inden løbet tirsdag havde 15.800 tilmeldt sig, og arrangørerne forventer, at op mod 18.000 deltagere har løbet ruten i området i Fruens Bøge og langs Odense Å inden torsdag.
Mandag klokken 17 blev afbrændingsforbuddets ophævelse en realitet for Kent Kristensen. Der måtte fyres op under gassen og kullene, og så fik personalet i pølsevognen travlt med at finde pølser.
- Vi har en god slagter, vi kunne ringe til, siger Jette Larsen.
Pølsevognen blev proppet med både vegetarpølser, chilipølser, frankfurtere og ringridere, og nu skal den velkendte duft af brændte kul bare klare resten af arbejdet og lokke sultne løbere til både tirsdag, onsdag og torsdag.
Og så behøver regnen i øvrigt ikke blande sig mere i dette års DHL Stafetten.
- Vi har haft mange udfordringer på grund af letbanen. Vi har fået halveret vores standpladser ved Højstrupparken og Cirkuspladsen. Vi prøver at finde alternativer og har stadig lidt grønne områder inde i Idrætsparken, hvor vi opstiller standpladserne, fortæller Poul Grenaa.
Under løbet, der varer fra klokken 10 til 17.30, vil Christmas Møllers Vej være lukket for biltrafik. Stadionvej er spærret mellem Højstrupvej og Rugårdsvej. Samtidig er Rugårdsvej lukket mellem Stadionvej og Jernbanevej, indtil alle løbere er sendt af sted omkring middagstid.