Hver dag nyder mange odenseanere at slentre gennem Munke Mose og kigge på dyrene i den zoologiske have på vej ud til Skovsøen.
I fremtiden kan man med stor sandsynlighed dele den oplevelse med en del turister. TimeOut, et engelsk magasin, der bliver udgivet i flere lande, har nemlig kåret Odense til én af Europas byperler. Byen indtager fjerdepladsen på en liste over i alt 16 byer, og har blandt andet selskab af Milano og Valencia.
Det er et pejlemærke, og det er jo en måde at orientere sig om et land. På samme måde, som turister nu vil orientere sig i Odense
I magasinet bliver vinbaren Lalou nævnt med sætningen: "Head to Lalou for a early bev", og det glæder ejerne at vinbaren i Pogestræde at få den omtale.
- Det er jo et betydeligt rejsemagasin, så det er vi selvfølgelig stolte over, siger Thomas Brieghel, der ejer Lalou sammen med kompagnonen Ivan Laursen.
Det skriver TimeOut om Odense
Et pejlemærke
Når Thomas Brieghel og Ivan Laursen serverer deres forskellige vine på Lalou er det allerede for flere turister.
- Der kommer en del turister fra Norge, som har børn, der studerer i byen, men vi ser mest odenseanere her, siger han.
Men alt det kan ændre sig med så fornem en plads på listen over bedste steder at opleve mad, natteliv, kultur og samfund rundt i Europa. Et magasin som Thomas Brieghels kompagnon Ivan Laursen selv benytter sig meget af på sine rejser.
- Det er et pejlemærke, og det er jo en måde at orientere sig om et land. På samme måde som turister nu vil orientere sig i Odense, siger Thomas Brieghel.
Nu håber han snart at kunne byde endnu flere turister indenfor.
- Man kan håbe, at det er et magasin, der har en stor impact. Og det virker det til, at det har, siger han.
Tryk på billederne nedenfor og få idéer til mad, natteliv, kultur og samfund i Odense.
BLANDEDE OPLEVER I ODENSE
H.C. Andersens Hus
H.C. Andersens Hus
TimeOut har peget på H.C. Andersens Hus som et must-see, når man kommer til Odnese.
30. juni 2021 åbnede den største nye attraktion i Odense i mange år - et nyt H.C. Andersen Hus. Museet er tegnet af den berømte japanske arkitekt Kengo Kuma og består af både indendørs og udendørs rum, der tilsammen strækker sig over 12600 m2 (2/3 af museet befinder sig under jorden).
Storms Pakhus
Storms Pakhus
Storms Pakhus er et af de steder, mange Odenseanere elsker at besøge for at hygge sig med drinks og street food.
Pakhuset blev bygget omkring 1942 og blev i de første mange år brugt til opbevaring af træ, men i september 2017 åbnede Storms Pakhus som et street food-marked, hvor målet var at bevare det gamle pakhus’ sjæl og historie.
Munke Mose
Munke Mose
Der bliver gået mange ture i Munke Mose, som er et af de helt store grønne arealer i Odense.
I 1881 købte Odense Kommune arealet af Munke Mølles fabrikker, fordi man ønskede at friholde området for bebyggelse.
I dag bliver Munke Mose brugt i stor stil af unge mennesker til hyggelige sommeraftener, mens det også er fra parken, man kan sejle afsted i enten cykelbåd, kano eller med Odense Åfart.
Lalou Vinbar
Lalou Vinbar
Lalou Vinbar i Pogestræde midt i Odense bliver nævnt af TimeOut som et godt sted at få et glas vin.
Hos Lalou vinbar er det muligt at prøve vin som stammer fra hele Europa og fra provinser, som enten ejeren eller medarbejderne selv har besøgt, boet i eller smagt sig frem til. Derfor kan du hos denne lille vinbar i Pogestræde nyde et afprøvet glas vin eller en flaske, hvis lejligheden passer.
Sortebro Kro
Sortebro Kro
Sortebro Kro indgår også i TimeOuts bud på en perfekt dag i Odense.
Sortebro Kro ligger ved indgangen til Den Fynske Landsby. Sortebro Kro fungerede som kro og i øvrigt også som posthus indtil omkring 1920. I 1945 blev bygningen genrejst som en del af Den Fynske Landsby. Her har den siden ligget som eksempel på, hvordan en ægte 1800-tals landsbykro så ud. Men modsat de mange andre gamle bygninger i Den Fynske Landsby er Sortebro Kro ikke et museum, men derimod en af Danmarks smukkest bevarede restauranter.
Skulpturpark Hollufgaard
Skulpturpark Hollufgaard
Hollufgård skulpturpark er åben hele året og byder på mange og varierede kunstoplevelser i det fri. Du er velkommen til at kigge forbi og gå en tur. Selve parken er et fint eksempel på et kultur- og naturlandskab med stor diversitet. Der kommer hele tiden nyt i parken da danske og udenlandske gæstekunstnere hvert år skaber nye værker.
Selve haven var oprindeligt en renæssancehave - i 1700 tallet blev den moderniseret efter datidens stil. Man kan stadig i dag fornemme glimt af den romantiske havestil. Blandt andet er de gamle lindealléer intakte og Sneglehøjen (anlagt 1760), der indeholdt herregårdens vinkælder kan også stadig ses.
Den Fynske Landsby
Den Fynske Landsby
I den Fynske Landsby kan man opleve Fyn, som det så ud i det 18. og 19. århundrede.
Et komplet landsbymiljø er blevet genskabt med bindingsværksbygninger, hegn, husdyr, en landsbydam og en landsbygade. Hele landsbyen er omgivet af opdyrket jord.
Museet fortæller historien om livet på landet omkring 1850'erne og inkluderer genstande fra dengang.
Restaurant Pasfall
Restaurant Pasfall
I Brandts Passage ligger Restaurant Pasfall, der i 2017 var nævnt i Michelinguiden. Køkkenet er fransk inspireret med fokus på lokale, fynske råvarer af høj kvalitet.
Odense Zoo
Odense Zoo
Odense Zoo er et besøg værd, hvis man vil se en masse vilde dyr fra hele verden.
Oplev fascinerende løver og sibiriske tigre. Se chimpanser svinge sig i højden og følg giraffer og zebraers vandring på savannen. Lad tropiske regnskyl føre jer til Sydamerika og mød tapirer og kæmpestore søkøer. Afslut eventyret akkompagneret af pingvinernes kaldelyde i den antarktiske kulde.
Haven kan besøges året rundt, når coronarestriktionerne tillader det.
Restaurant Carlslund
Restaurant Carlslund
Restaurant Carlslund er kendt for deres æggekage med flæsk.
Carlslund blev opført i 1871 af kammerherre Chr. Benzon på Kristiansdal, det nuværende Dalum Kloster. Carlslund er opkaldt efter hans søn, Carl. På det tidspunkt lå der allerede flere udskænkningssteder i Fruens Bøge Skov.
Carlslund udbrændte den 20. juni 2015 som følge af en påsat brand, men lokale private investorer har genopført Carlslund, så det igen fremstår som et traktørsted, med egetræsbindingsværk og stråtag i en udførelse, som stort set er identisk med den brændte bygning, men med forbedrede toiletforhold og køkkenfaciliteter, der lever op til nutidens krav.
Kulturbotanisk have
Kulturbotanisk have
Kulturbotanisk Have er én af Odenses grønne parker, men med sit helt eget særpræg. Haven har en flersidig funktion, idet den kan benyttes både som almindeligt grønt område, inspirationshave for haveelskere og som undervisningssted for børnehaver og skoler.
Haven indeholder mange spændende træer og buske. Af danske arter findes for eksempel vrietorn, taks og avnbøg. Af udenlandske arter kan nævnes kinesisk vandgran, ungarsk lind og arter af kastanie.
Visit
Visit
Hos Visit i Skt. Gertruds Stræde kan man få alverdens cocktails - og du har sikkert ikke hørt om ret mange af dem.
Baren sætter stor ære i at kunne servere klassiske cocktails med respekt for historierne bag og kan godt lide at lege.