25. okt. 2018 kl. 19:32
Alex Syrik

Roxanas mareridt er slut: Psykologhjælp og bolig på vej

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

8. oktober blev Roxanas søn traumatiseret efter at have overværet en skudepisode i Vollsmose og vidnet. Nu lysner det endelig efter 17 dages kamp om at få myndighederne til at lytte.

Roxanas 12-årige søn overværede en skudepisode 8. oktober i Vollsmose. Det vidnede han om til politiet, men det blev starten på familiens mareridt. Nu har de i 17 dage forgæves kæmpet for at få myndighederne til at lytte. Alt Roxana ønskede var psykologhjælp, og at de ikke skulle bo lige der, hvor hendes søn blev traumatiseret.

“Jeg tror også, vi er mange, der har lært af det her, for det skulle ikke være kommet her til”

— Brian Dybro, Rådmand, SF

Torsdag eftermiddag var Roxana til møde ved Børne- og Ungeforvaltningen i Birkeparken. Og torsdag eftermiddag begyndte mareridtet at ende.

Læs også: Roxanas 12-årige søn vidnede i Vollsmose: Nu må han gemme sig
Gå tilbage Del
24. okt. 2018 kl. 18:31

Roxanas 12-årige søn vidnede i Vollsmose: Nu må han gemme sig

Roxanas 12-årige søn overværede skudepisoden i Vollsmose 8. oktober. Familien fortæller, at de er blevet truet af personer fra Vollsmose, fordi familien har talt med politiet efter episoden.

På trods af omfattende politiske tiltag for at beskytte vidner, har det fortsat meget store konsekvenser at hjælpe politiet. Det viser en sag fra Vollsmose nu.

Her lever en hel familie lige nu i frygt, efter familiens 12-årige søn vidnede i en skudsag. Det var 8. oktober, hvor sønnen overværede nedskydningen af en 28-årig somalisk mand.

Drengens mor har flere gange bedt Odense Kommune om hjælp til at flytte fra bydelen. Hun frygter for sønnens sikkerhed.

Men nu 14 dage efter episoden bor familien fortsat i Vollsmose. Kun deres 12-årige søn er flyttet, fordi familien selv har arrangeret, at han midlertidigt kan bo hos familie uden for Fyn.

“Da jeg åbner døren, så kan jeg se på gangen, at min søn han ryster, han har kastet op og han har tisset i hans bukser”

— Roxanna

Alle kunne se Roxannas søn

Den 8. oktober er Roxanas søn på vej hjem fra skole. Da han passerer en opgang på vej familiens lejlighed, ser han en mand. Manden har affyret skud og med pistolen foran sig, løber manden ned ad trapperne forbi Roxanas søn.

Den 12-årige søn løber rystende ind i familiens lejlighed og ringer til sin mor, der nu står frem og fortæller om familiens mareridt.

Roxannas 12-årige dreng, ved ikke noget om, hvorfor der står en mand og skyder. Han ved heller ikke noget om, hvem det er, der er løbet forbi ham, siger drengens mor, Roxana. Familien flyttede først til Vollsmose i februar.

- Jeg har jo sagt til min søn, at han ikke må åbne døren for nogen, så der går lidt lang tid, før han åbner den. Da jeg åbner døren, så kan jeg se på gangen, at min søn ryster, han har kastet op og han har tisset i sine bukser, siger Roxana.

Roxana kommer ind i lejligheden sammen med en politibetjent, der afhører sønnen. Politibetjenten beder Roxanas søn om at komme hen til vinduet og pege på, hvad han har set. Herefter tager betjenten sønnen med ud på altanen, hvor han også skal pege og forklare, mens politibetjenten råber til en anden betjent på gaden nedenfor.

Det er især denne episode, der gør, at familien nu oplever frygt og trusler. Alle der står på gaden kan se ind i lejligheden på første sal, at sønnen står og peger sammen med en politibetjent.

Forkerte målgruppe

- Grunden til, at jeg er sur og vred, det er, at den her 12-årige dreng bare får at vide, at han skal klare sig selv. Jeg har ikke fået tilbudt psykologhjælp til min søn, jeg har ingen hjælp fået til min søn. Jeg har selv fundet borgmesterens telefonnummer og rådmandens telefonnummer. Jeg har selv skulle stå med alt, og jeg er stadig mor til to små børn og har et arbejde jeg skal passe, siger Roxana.

Familien har fået tilknyttet en sagsbehandler, som i sidste uge ringede til Roxana og fortalte, at de kan ikke få kommunens hjælp til at blive flyttet, fordi hendes søn ikke er i målgruppen.

For Odense Kommune kan ikke hjælpe, fordi Roxana og hendes familie simpelthen ikke er udsat nok. Kommunen henviser til lovgivningen på området. Det fortæller embedsfolk til TV 2/Fyn.

Ugen efter skudepisoden blev Roxana sammen med sine to yngste børn passet op på parkeringspladsen foran sin lejlighed og forsøgt truet til tavshed, fortæller hun. Sagen er nu politianmeldt.

Vi skal beskytte vidner

På baggrund af den konkrete episode, hvor den 12-årige dreng blev afhørt på altanen, er Fyns Politi nu gået i gang med at undersøge, om det var den rigtige beslutning.

Men Fyns Politi kan og vil dog ikke sige noget om, hvorvidt afhøringen skulle være sket på en anden måde.

- På baggrund af jeres henvendelse, vurderer vi selvfølgelig hele tiden på det konkrete tilfælde. Kunne det have været gjort mere smidigt? Men det er ufravigeligt, at vi skal sørge for at sikre de oplysninger, der er i så alvorlige sager, så hurtigt og sikkert som vi kan gøre det. Og så skal vi beskytte de personer, der står frem som vidner, siger Johnny Schou, politiinspektør ved Fyns Politi.

- Truslen mod familien er ikke så alvorlig, at politiet vurderer, at drengen og familien ikke kan være i Vollsmose permanent, siger Johnny Schou.

Ikke hjulpet godt nok

Ib Christensen fra Offerrådgivningen Fyn har rådgivet Roxana. Han er langt fra imponeret over forløbet.

- Hun er ikke hjulpet godt nok endnu. Hun er dybt ulykkelig og det er drengen også. Der skal selvfølgelig mere til. Det er noget skidt for alle parter – både familien og Odense Kommune, siger Ib Christensen, der er rådgiver i Offerrådgivningen Fyn.

Roxana har lige nu kun et ønske. Hun vil ud af Vollsmose.

- Jeg mener, at det er kommunens opgave at sørge for, at min søn får den hjælp, han skal have, og at han ikke skal bo her, og så må vi jo følge med, siger Roxanna.

Men hvorfor flytter i ikke bare selv?

- Vores løn er ikke særlig høj, prøv du selv at finde et sted, hvor man også kan have to børnepasninger. Vi er villige til at tage børnene ud af alt, hvad der hedder skole og vuggestue og flytte et nyt sted hen, siger Roxana.

Odense Kommune kæmper mod organiseret kriminalitet

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) eller rådmanden Brian Dybro (SF).

Tilbage i marts udgav Odense Kommune en pressemeddelelse om, at kampen mod organiseret kriminalitet i Odense styrkes med ti millioner kroner, og en lang række tiltag, der skal styrke en vidnepakke fra Folketinget.

I pressemeddelelsen kan man blandt andet læse "... De nye kommunale indsatser omfatter for eksempel også tilbud om psykologhjælp til odenseanere, der har været ofre for, vidne eller pårørende til en banderelateret forbrydelse, samtidig med at Offerrådgivningen Fyn støttes i det vigtige arbejde med at støtte, rådgive og vejlede ofre for bandekriminalitet".

I et citat om presset på banderne siger Peter Rahbæk Juel blandt andet: "... Samtidig skærmer vi udsatte borgere mod udnyttelse og misbrug fra bandemiljøet, og vi giver ofre og vidner den nødvendige hjælp, støtte og vejledning, siger borgmester Peter Rahbæk Juel".

Politiets vurdering af skudepisoden 8. oktober var, at der var tale om et familieopgør, og at episoden ikke umiddelbart var banderelateret.

- Det gik godt, det gik rigtig godt. Det var jo selvfølgelig hårdt, at skulle beskrive fra dag et af, hvad der var sket indtil dags dato, siger Roxana til TV 2/Fyn.

Glædestårer

Men den lettede mor fik endnu god nyhed lidt senere, da rådmand Brian Dybro (SF) mødtes med Roxana ude foran Børne og Ungeforvaltningen i Birkeparken.

- Jeg kan forstå, at I jo rigtig gerne vil have en anden lejlighed et sted i Odense, og det har jeg bedt min forvaltning om i dag, og været i kontakt med borgmesteren om, at vi skal hjælpe jer med at finde en lejlighed til jer, siger Brian Dybro.

Læs også: Manglende støtte til vidne:
  • Vi skal hjælpe, når der bliver skudt i vores by
Gå tilbage Del
25. okt. 2018 kl. 14:58

Manglende støtte til vidne:
  • Vi skal hjælpe, når der bliver skudt i vores by

Pernille Gram

En 12-årig dreng overværede en skudepisode i Vollsmose, men har ikke fået tilstrækkelig hjælp fra kommunen. Byrådsmedlem Christoffer Lilleholt mener, at det er dybt kritisabelt.

Den 8. oktober overværede Roxanas 12-årige søn en skudepisode i Vollsmose. Oplevelsen har traumatiseret ham, og familien føler ikke, at de har fået tilstrækkelig hjælp fra kommunen.

Venstres medlem af Odense Byråd, Christoffer Lilleholt (V), bakker op om familien, og mener, at kommunens manglende opbakning er dybt kritisabelt.

- Det gør ondt i maven, at se en mor, hvis 12-årig dreng er blevet sendt væk fra Fyn af hende selv, fordi kommunen eller politiet ikke har kunnet stå ved og hjælpe. Om det er en flytning, eller psykologhjælp eller bare at støtte op, så må vi sige, at vi har fejlet, lyder det fra Christoffer Lilleholt.

Roxana føler sig svigtet. Hun mener ikke, at kommunen har hjulpet hende nok. Ifølge hende er ingen i familien blevet tilbudt psykologhjælp. Samme dag som skudepisoden skete, tisser hendes 12-årige dreng i bukserne på vej ud til videoafhøring på et børnecenter. Det er tredje gang, han skal fortælle historien til myndighederne.

- Jeg forstår ikke, at hverken borgmesteren eller rådmanden ikke er gået ind i det her, og ikke finder en løsning. At det skal i medierne før, at det lykkes, det synes jeg er dybt kritisabelt, siger Venstres byrådsmedlem.

“- Det som Peter Rahbæk Juel sagde op til valgkampen sidst, og som han nok også vandt valget på, var jo, at Odense står imod banderne, og Odense står imod den hårde kriminalitet, og at Odense skal være en tryg by.”

— Christoffer Lilleholt, Venstre

Roxana er efterfølgende blevet gjort opmærksom på af politiet, at Børnecenteret normalt har en psykolog til rådighed. Men da drengen ankom til Børnecenteret og var tydeligt påvirket af situationen, blev han alligevel ikke tilbudt psykologhjælp. Der har heller ingen hjælp været at hente i forhold til at finde en ny bolig uden for Vollsmose.

Odense skal være en tryg by

- Når vi har borgere i Odense, der oplever bandekriminalitet og skyderier og så står frem, så skal vi hjælpe. Så er det uanset, hvilke regler der er, så må vi hjælpe på en anden måde. Der findes altid en løsning, hvis man vil, siger Christoffer Lilleholt.

Men ifølge embedsmænd fra kommunen og Roxanas sagsbehandler, så kan de ikke få den hjælp, de behøver, fordi de penge, der er sat af til at bekæmpe organiseret kriminalitet, primært er henvendt til at beskytte hjemløse og erhvervsdrivende.

- Det, som Peter Rahbæk Juel sagde op til valgkampen i efteråret, og som han nok også vandt valget på, var jo at Odense står imod banderne, og Odense står imod den hårde kriminalitet, og at Odense skal være en tryg by. Odense er ikke en tryg by, hvis man ser et skyderi, og så ikke bliver hjulpet bagefter, siger Christoffer Lilleholt.

Forventer at finde en løsning

- Alle der ser der har set videoklippet om Roxanas historie, får ondt i maven. Derfor forstår jeg ikke, at rådmanden eller borgmesteren ikke går ind i det her, og får det ændret, siger Christoffer Lilleholt.

- Hvis vi skal tro på, at folk igen træder frem og siger hvad de ser, når der er bandekonflikter, og når der sker skyderier, det gør de ikke, hvis ikke man får den opbakning, man behøver bagefter, siger Christoffer Lilleholt, der forventer at politikerne vil finde en løsning på næste udvalgsmøde.

Roxana skal mødes med kommunen senere i eftermiddag, hvor de skal tale om, hvad der kan lade sig gøre.

TV 2/Fyn følger sagen.

Det berørte Roxana dybt, der ikke kunne holde tårerne tilbage, men rådmand Brian Dybro havde stadig endnu bedre nyheder.

- I morgen sørger jeg for, at boligforeningen eller kommunen kontakter dig med et konkret tilbud, og så finder vi ud af det, siger Brian Dybro.

Det var en træt og presset mor, der tog imod de gode nyheder. Det har været et hårdt forløb for hende, og hun er meget udmattet. Men hun har endelig fået hjælp og mærket, at myndighederne lytter til hende.

- Jeg er rigtig træt, men jeg prøver stadigvæk at være stærk for mine børns skyld, siger Roxana.

- Vi er mange, der har lært af det her

Under samtalen med Roxana fremhævede rådmanden Brian Dybro, at kommunikationen skulle have været bedre.

- Det må have været en helt forfærdelig tid, og det har heller ikke været et særligt godt forløb eller et særligt kønt forløb. Jeg tror også, vi er mange, der har lært af det her, for det skulle ikke være kommet her til, siger Brian Dybro.

Tårerne på Roxanas kinder var ikke til at stoppe. Foruden et konkret boligtilbud, der kommer fredag, så har mødet i Børne- og Ungeforvaltningen også resulteret i psykologhjælp til hendes søn.

- Selvfølgelig havde jeg ønsket, at det her møde havde været før, og at min søn havde fået noget hjælp før. Men jeg er dybt taknemmelig for, at man nu kan hjælpe ham, og at vi får noget hjælp, siger Roxana.

Roxana og hendes søn bliver også nu udstyret med overfaldsalarmer fra politiet. Dermed har Roxana umiddelbart fået opfyldt alle sine ønsker i dag, og familiens mareridt får endelig en ende.

Se hele indslaget.

I går fortalte vi  hvordan Roxannas 12-årige søn havde vidnet i en skudssag og hvordan familien efterfølgende havde følt sig truet . Roxanas ønske om hjælp til at flytte væk fra vollsmose var blevet afvist at Odense kommune.
28. dec. 2024 kl. 19:47

Asta omdanner ikonisk "gå-ud-sted" til techno og lysshow

Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.

Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Fyns Politi indstiller eftersøgningen af Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Både Fyns Politi, Forsvaret og lokale borgere har lørdagen igennem ledt efter den forsvundne Poul Frank Andersen, men det har endnu ikke ført til et fund af manden.

Nu indstiller Fyns Politi eftersøgningen for i dag, oplyser vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn.

- Mørket gør, at vi ikke kan fortsætte eftersøgningen. Vi har ledt i alle de lyse timer, og vi har afsøgt et stort område, siger vagtchefen, der ikke vil komme omfanget af eftersøgningen nærmere.

I samarbejde med en hundeleder skal det nu vurderes, om det giver mening at fortsætte eftersøgningen i morgen, forklarer vagtchefen.

Han opfordrer til, at borgere i området fortsat kigger i skure, lader og andre gemmesteder efter manden.

Læs også: "Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 16:15

"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul

Lasse Beck Frost Presse-fotos.dk

Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.

- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.

Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.

- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.

Går mod skoven

Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.

- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.

Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.

- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.

Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.

Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.

- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.

28. dec. 2024 kl. 17:29
Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Odense moser Sønderjyske og er klar til finalebrag

LYT
Del
Link
kopieret!

Helt som ventet kommer søndagens pokalfinale i kvindehåndbold til at stå mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold.

I lørdagens anden semifinale vandt Odense med 31-22 over Sønderjyske. Tidligere på dagen havde Esbjerg slået Silkeborg-Voel med 38-26.

Dermed måtte tilskuerne i Silkeborg kigge langt efter spænding på førstedagen af Final 4-stævnet.

Odense førte komfortabelt i stort set hele kampen, og der var ingen træthedstegn at spore, selv om det fynske hold tæller en række profiler fra december måneds EM-slutrunde.

Magtesløse sønderjyder

På forhånd var det svært at tro på Sønderjyskes muligheder. Odense havde vundet de seneste 11 indbyrdes opgør - de fleste ganske klart - og Sønderjyskes seneste sejr over fynboerne er helt tilbage i 2013.

Sønderjyske indledte alligevel med optimisme og et par hurtige scoringer, men Odense fik overtaget med fire mål på stribe og Thale Rushfeldt Deilas scoring til 5-2.

Deila gjorde det siden til 8-4, og Sønderjyske-træner Peter Nielsen reagerede ved at tage kampens første timeout.

Det stoppede dog hverken Odense eller den norske EM-guldvinder Deila, der rundede sit femte mål allerede efter 18 minutter med scoringen til 11-5.

Det var svært at se, hvad Sønderjyske skulle stille op. Holdet forsøgte sig med en ekstra spiller, når det angreb, men dyre boldtab gav Odense muligheder for at score flere gange i det tomme mål, og det gav pauseføring på hele 19-9.

Generelt lavede Sønderjyske alt for mange fejl til at kunne byde Odense op til dans, men holdet fulgte dog bedre med efter pausen.

Odense havde nu heller ikke travlt med at øge den allerede store føring. Det handlede snarere om at gemme så mange kræfter som muligt til søndagens finale.

I størstedelen af anden halvleg havde Odense et forspring i omegnen af ti mål, og forestillingen fes lidt ud i slutfasen.

Søndag klokken 16 gælder det så finalen mod Team Esbjerg, der har vundet pokalturneringen de seneste tre år. Odense vandt sin hidtil eneste pokalfinale i 2020.

28. dec. 2024 kl. 16:15
Lasse Beck Frost Presse-fotos.dk

"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.

- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.

Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.

- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.

Går mod skoven

Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.

- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.

Læs også: Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 12:09

Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul

Presse-fotos.dk

Forsvaret har sendt en helikopter i vejret i eftersøgningen af en forsvundet 70-årig mand, der senest blev set torsdag eftermiddag, hvor han gik i ukendt retning fra sin bopæl i Årslev.

Desuden søger Fyns Politi lørdag med hunde.

Det er ganske normalt, at politiet indsætter hundepatruljer i eftersøgning af en forsvundet person, men det er ikke lige så sædvanligt, at Forsvaret bliver bedt om hjælp.

Åbne marker

Det sker i sager, hvor de geografiske forhold tilsiger, at man også søger fra luften, så større områder hurtigere kan tjekkes igennem, end man kan fra jorden.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, siger vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.

Politiet har ikke noget konkret at gå efter andet end det store geografiske område. Det er blandt andet tjekket, om der har været aktivitet på mandens konti eller lignende.

- Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter Vestergaard.

Vagtchefen formoder lørdag kort før middag ikke, at han har været udsat for en forbrydelse.

Men kredsen har bedt offentligheden om hjælp til at finde 70-årige Poul Frank Andersen.

I politiets efterlysning fremgår det, at han har hvidt hår og gråt fuldskæg. Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt.

- Det er selvfølgelig med forbehold for, at han kan have skiftet den i mellemtiden, så man må ikke stirre sig blind på, at han skal have den her dragt på.

Politiet har ingen viden om, om den pågældende kedeldragt er en termokedeldragt eller ej.

Eftersøgningen med hunde og helikopteren fortsætter ifølge vagtchefen, så længe det giver mening. Den fortsætter som udgangspunkt, til det bliver mørkt.

Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.

- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.

Læs også: Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring
Gå tilbage Del

Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Den 70-årige Poul Frank Andersen, der forsvandt torsdag aften, er endnu ikke fundet, oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Vi savner ham stadig. Når det bliver lyst, tager vi ud og leder efter ham igen med hunde, siger vagtchef Peter Vestergaard.

- Folk i området, der har skure, lader eller andre gemmesteder, må gerne kigge efter, om han er søgt derind i løbet af natten, siger vagtchefen videre.

Torsdag eftermiddag forlod Poul Frank Andersen sin bopæl i Årslev og gik i en ukendt retning. Han er sidst set omkring Dømmestrupvej ved Årslev omkring klokken 18 torsdag.

Han var iklædt en sort eller grå kedeldragt og har hvidt hår samt gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.

Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.

- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.

28. dec. 2024 kl. 14:50
Alexander Aagaard

Voldsomt vejr varslet nytårsnat: Ekspert kommer med anbefaling

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er varslet blæsevejr for alle pengene, når der skal tages hul på 2025 natten til onsdag. Det kunne TV 2 Vejret berette lørdag formiddag på baggrund af en ny prognose.

Og det giver anledning til at udvise ekstra forsigtighed. Affyring af nytårskrudt og blæsevejr er nemlig ikke den bedste kombination, påpeger ejer af Krudthuset i Ringe til TV 2 Fyn.

- Hvis det er på grund af blæsevejr, så anbefaler jeg altid batterier. Det er det mest sikre at skyde af på sådan en dag, hvis det blæser, siger han.

Så glem raketterne?

- Umiddelbart ja.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke.

Læs også: Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 10:36

Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fynboerne kan godt forberede sig på, at det bliver særdeles blæsende nytårsnat.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke, hvis prognosen holder.

- Hvis denne prognose kommer til at holde, så vil der også komme snebyger nytårsnat, siger meteorolog Jens Ringgård.

Det er den amerikanske regnemodel GFS, der har lavet prognosen, og TV 2 Vejret påpeger, at den er behæftet med en vis usikkerhed, når det kommer til graden af vindstyrke. Men at det kommer til at blæse natten til onsdag er der ikke megen tvivl om.

Andre dele af landet vil opleve vindstyrke af orkanstyrke ifølge prognosen.

TV 2 Vejret

De fem udvidede fyrværkeriråd

  1. Brug altid beskyttelsesbriller. Også selvom du kun er tilskuer.

  2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Fyrværkeri opfører sig ikke altid efter hensigten, og der er ingen kvalitetskontrol på fyrværkeri, der ikke er godkendt.

  3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden. Følg altid brugsanvisningen om sikkerhedsafstand.

  4. Hold sikkerhedsafstanden, og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.

  5. Gå aldrig tilbage til en fuser. Fusere er utilregnelige og skal fjernes med skovl og spand.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Gård brænder: - Der er synlige flammer

LYT
Del
Link
kopieret!

Et større kavaleri blev rullet ud efter en anmeldelse om brand i en gård på Egsgyden i Faaborg lørdag formiddag. Det oplyser Fyns Politi, der lige nu arbejder på stedet, til TV 2 Fyn.

- Der er synlige flammer, da vi ankommer til stedet, siger vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn og tilføjer, at der er tale om en brand i et fyrrum.

Politi og brandvæsen fik dog styr på flammerne, inden branden bredte sig til hovedhuset, der ifølge vagtchefen “ser ud til at kunne reddes”.

Hvordan branden opstod, kan vagtchefen ikke komme nærmere ind på. Det skal brandtekniske undersøgelser nu forsøge at fastslå.

Hverken mennesker eller dyr kom til skade i forbindelse med branden.

28. dec. 2024 kl. 13:20
Ole Holbech

Cyklist påkørt af letbanetog

LYT
Del
Link
kopieret!

Fyns Politi blev tilkaldt efter et sammenstød mellem en kvindelig cyklist og et letbanetog lørdag formiddag. Det oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Hun kommer for langt frem, og det er her påkørslen sker, siger vagtchef Peter Vestergaard, der tilføjer, at kvinden ikke kom til skade ved påkørslen.

Uheldet skete ved krydset mellem Svendborgvej og Hjallesevej, og det resulterede i, at letbanetoget holdt stille, indtil politiet ankom til stedet.

- Vi får os en snak med både chaufføren og cyklisten, siger vagtchefen, der påpeger, at det er ren og skær held, at kvinden ikke kom til skade.

- Det kan sagtens gå galt, når man bliver påkørt af et tog på 40 ton.

Letbanen kører igen efter planen.

28. dec. 2024 kl. 12:09
Presse-fotos.dk

Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Forsvaret har sendt en helikopter i vejret i eftersøgningen af en forsvundet 70-årig mand, der senest blev set torsdag eftermiddag, hvor han gik i ukendt retning fra sin bopæl i Årslev.

Desuden søger Fyns Politi lørdag med hunde.

Det er ganske normalt, at politiet indsætter hundepatruljer i eftersøgning af en forsvundet person, men det er ikke lige så sædvanligt, at Forsvaret bliver bedt om hjælp.

Åbne marker

Det sker i sager, hvor de geografiske forhold tilsiger, at man også søger fra luften, så større områder hurtigere kan tjekkes igennem, end man kan fra jorden.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, siger vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.

Politiet har ikke noget konkret at gå efter andet end det store geografiske område. Det er blandt andet tjekket, om der har været aktivitet på mandens konti eller lignende.

- Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter Vestergaard.

Læs også: Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring
Gå tilbage Del

Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Den 70-årige Poul Frank Andersen, der forsvandt torsdag aften, er endnu ikke fundet, oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Vi savner ham stadig. Når det bliver lyst, tager vi ud og leder efter ham igen med hunde, siger vagtchef Peter Vestergaard.

- Folk i området, der har skure, lader eller andre gemmesteder, må gerne kigge efter, om han er søgt derind i løbet af natten, siger vagtchefen videre.

Torsdag eftermiddag forlod Poul Frank Andersen sin bopæl i Årslev og gik i en ukendt retning. Han er sidst set omkring Dømmestrupvej ved Årslev omkring klokken 18 torsdag.

Han var iklædt en sort eller grå kedeldragt og har hvidt hår samt gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Vagtchefen formoder lørdag kort før middag ikke, at han har været udsat for en forbrydelse.

Men kredsen har bedt offentligheden om hjælp til at finde 70-årige Poul Frank Andersen.

I politiets efterlysning fremgår det, at han har hvidt hår og gråt fuldskæg. Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt.

- Det er selvfølgelig med forbehold for, at han kan have skiftet den i mellemtiden, så man må ikke stirre sig blind på, at han skal have den her dragt på.

Politiet har ingen viden om, om den pågældende kedeldragt er en termokedeldragt eller ej.

Eftersøgningen med hunde og helikopteren fortsætter ifølge vagtchefen, så længe det giver mening. Den fortsætter som udgangspunkt, til det bliver mørkt.

28. dec. 2024 kl. 11:44

Kan man danse til det? Atypisk musikgenre er rykket ind på ikonisk natklub

LYT
Del
Link
kopieret!

Techno, lys og dans. Det er, hvad du bliver mødt af, når Boogies Dance Café holder Thursday Rave Club.

Boogies Dance Café bliver i ny og næ om torsdagen omdannet til en hyldest af technomusikken, skæve visuelle elementer og såkaldt samtidsperformance. Asta Leonora Sandvad er en af medarrangørerne til disse events. Derudover er hun også en af de faste artister bag dj-pulten, hvor hun spiller techno det engagerede publikum.

- Jeg synes, det er sjovt at kunne blive ved med at overraske folk. De ved aldrig helt, hvad de skal høre, når de skal høre mig spille, fortæller Asta Leonora Sandvad.

Det dårlige rygte

Technomusikken bliver ofte forbundet med stoffer og noget meget voldsomt. Men når man kommer til technorave på Boogies Dance Café, så kan man med ro i maven give sig hen til musikken og stemningen, fortæller Asta Leonora Sandvad.

- Jeg tror oftere, jeg ser folk, som er ædru til de events, vi laver, end at folk vælter rundt og er megapåvirkede og fulde, siger dj’en, der tit bliver mødt med misforståelsen om det hårde technomiljø med stoffer.

Hvad er techno?

Techno er en samlet betegnelse for elektronisk danse- og lyttemusik skabt på synthesizere, trommemaskiner, samplere, sequencere og computere.

Technomusikken har rødder i den eksperimenterende elektronmusik i Darmstadtskolen, og den tyske gruppe Kraftwerk eksperimenterede i 1970'erne med at komponere musik på baggrund af små sequencergentagne motiver.

Også inspireret af bl.a. synthpop og disco begyndte dj's som Juan Atkins (f. 1962), Derrick May (f. 1963) og Kevin Saunderson (f. 1964) i midten af 1980'erne i Detroit at opbygge musik med en kølig, futuristisk lydarkitektur og repeterede beats.

Via housemusikken og klubkulturen bredte techno sig fra Detroit til England og siden til resten af Europa.

(Kilde: lex.dk)

Stærkt fællesskab i technomiljøet

Asta Leonora Sandvad har en klar mission med de her særlige torsdage på Boogies. Det handler for hende om at tage noget mindre kommercielt - technomiljøet - og bringe det ind i noget mere kommercielt, som er det klassiske natteliv på Boogies.

Missionen er at synliggøre det her miljø, som Asta Leonora Sandvad har fået stor glæde ud af at finde.

- Jeg blev mobbet sindssyg meget i folkeskolen, så det der med fællesskaber er ikke noget, jeg har haft. Jeg synes, det er rart at kunne sprede kærligheden og fællesskabet, fortæller hun.

Asta Leonora Sandvad fandt sit fællesskab gennem en fælles kærlighed for technomusikken. Derfor bliver hun ved at arrangere Thursday Rave Club, så andre kan opleve den samme fællesskabsfølelse.

28. dec. 2024 kl. 10:36
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat

LYT
Del
Link
kopieret!

Fynboerne kan godt forberede sig på, at det bliver særdeles blæsende nytårsnat.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke, hvis prognosen holder.

- Hvis denne prognose kommer til at holde, så vil der også komme snebyger nytårsnat, siger meteorolog Jens Ringgård.

Det er den amerikanske regnemodel GFS, der har lavet prognosen, og TV 2 Vejret påpeger, at den er behæftet med en vis usikkerhed, når det kommer til graden af vindstyrke. Men at det kommer til at blæse natten til onsdag er der ikke megen tvivl om.

Andre dele af landet vil opleve vindstyrke af orkanstyrke ifølge prognosen.

TV 2 Vejret

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her