Store Torv spærret af: Mistanke om påsat brand i Rosengårdcentret
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Rosengårdcentret i Odense blev først på eftermiddagen mandag ramt af en brand.
Omkring 13.45 udbrød der brand i Rosengårdcentret. Et vidne fortalte til TV 2/Fyn, at branden opstod i kælderen på Store Torv. Det bekræfter indsatslederen fra Beredskab Fyn, som tilføjer, at branden opstod på et af toiletterne, og at sprinklersystemet gik i gang.
Omkring en time efter alarmen gik kunne centret melde, at alt var normalt igen, men at der skulle ryddes op i kælderen. Samtidig blev spærringen af Store Torv fjernet.
TV 2/Fyns reporter på stedet fortæller, at man formoder at branden er påsat, og at Fyns Politi nu overtager sagen. Politiet får adgang til overvågningsbilleder, som efter al sandsynlighed vil indeholde billeder af, hvordan branden er opstået.
En kilde fortæller, at handicaptoilettet er sodet fuldstændig til, men at ilden ikke bredte sig fra handicaptoilettet.
Flugt fra psykiatrisk afdeling: Kvindelig ansat truet med tandbørste
Flugt fra Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart varede i 22 minutter.
Ved at holde en tandbørste op på halsen af en kvindelig ansat på Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart lykkedes det søndag aften for to yngre mænd at true sig ud i friheden.
Mændene flygtede klokken 20.36, men efter blot 22 minutter anholdt politiet begge uden dramatik, oplyser Fyns Politi og fyens.dk.
Muligvis var tandbørsten filet til, så den var blevet skarp, lyder det fra politiet, som til fyens.dk oplyser, at der nu vil blive rejst flere sigtelser mod mændene.
Fangeflugt fra psykiatrisk afdeling i Middelfart i dag kl. 2036. 2 M på 21 og 23 år truede ansat til at lukke sig ud i friheden. Fanget af politiet efter 22 minutter på fri fod. Sidder nu på Odense politigård for afhøring til et retslig efterspil. Den ansatte er uskadt #politidk
— Fyns Politi (@FynsPoliti) 20. januar 2019
Det drejer sig om trusler mod en offentlig ansat, om ulovlig tvang og om selve flugten.
De to mænd er henholdsvis 21 og 23 år. Den ene er anbragt på den lukkede hospitalsafdeling ifølge en dom, mens den anden er varetægtsfængslet.
De to mænd vil sandsynligvis blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af mandag.
Kontrol hele ugen: Politi på jagt efter cyklister og knallerter
Politiet kontrollerer i uge fire cyklister og knallerter. Arkivfoto.
I uge fire gennemfører Fyns Politi en indsats mod cyklister og knallerter. Det skal mindske ulykker blandt bløde trafikanter.
Fra mandag til fredag i denne uge har Fyns Politi fokus på cyklister og knallerter i trafikken.
Politiet gennemfører nemlig en landsdækkende kontrol af de bløde trafikanter. Det skriver de i en pressemeddelelse.
Det er især de cyklister og knallerter, der tager unødvendige chancer i trafikken og bryder færdselsloven, som politiet er på jagt efter.
Det drejer sig blandt andet om lovovertrædelser som at køre for stærkt, køre over for rødt og tale i telefon, mens man kører, som betjentene holder godt øje med i denne uge.
Og med god grund.
Bløde trafikanter er nemlig mere udsat for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker. Derfor laver politiet en målrettet indsats mod de tohjulede trafikanter.
På landsplan blev 27 cyklister og ni knallertførere dræbt i trafikken i 2017. Yderligere 766 cyklister og 292 knallertførere kom til skade. I mange af ulykkerne var en risikobetonet adfærd hos de tohjulede trafikanter en medvirkende årsag til ulykken.
Kontrollen løber fra 21. januar til og med 27. januar.
Bilister skøjtede rundt på sneglatte veje
Frostgrader og sne har givet problemer for fynske bilister. SOS Dansk Autohjælp har registreret op mod 50 sager.
Mange fynboer stod mandag morgen op til et snedækket landskab. Det har givet problemer for flere i morgentrafikken.
Det oplyser vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher ved SOS Dansk Autohjælp til TV 2/Fyn.
- Vi har haft travlt hele vejen rundt her til morgen, oplyser hun.
Hun fortæller, at man allerede klokken 10 har rykket ud til op mod 50 sager. Det er både en blanding af biler, der er kørt galt og som skal bugseres, og så er det til biler, der ikke kan starte efter en frostkold morgen og nat.
Og netop den kolde morgen og snevejret har ifølge Anette Bjørn Juncher været årsag til de glatte veje og mange uheld.
- Det er helt klart, at når vi har haft frostgrader på vejene og så får sne oveni, giver det glatte veje rundt omkring, fortæller vagtcentralchefen.
Hun har ikke overblik over, om der er nogen tilskadekommende ved de mange trafikuheld.
Biler landet på træet
Hos Fyns Politi har man indtil videre været kaldt ud til fem biluheld, der skyldes snefaldet. Det oplyser vagtchef Lars Thede.
- Der har ikke været nogen alvorlige kollisioner, men der har alligevel været et par uheld, vi er rykket ud til, fortæller Lars Thede.
Blandt andet er to biler i Ringe med 11 minutters mellemrum landet på taget efter at være gledet ud på de glatte veje. Desuden er en mandlig bilist på Odensevej i Broby skredet i et sving og ramt et træ.
- Han har muligvis nogle skulderskader, men ikke noget mere alvorligt. Han var selv i stand til at gå derfra, siger vagtchefen ved Fyns Politi.
I to andre uheld var flere biler involveret. På den vestfynske motorvej mellem afkørsel 56 Ejby og 55 Aarup var tre biler involveret i et harmonikasammenstød. Det lukkede i en periode det ene spor i retningen Middelfart til Odense og skabte kø. Den er dog opløst nu.
Også på Farsbøllevej i Søndersø kørte to biler sammen. En bil var på vej ud ad et sving, men mistede herredømmet og drejede rundt. Herefter ramte bilen en modkørende bil.
Selvom der ikke har været alvorlige personskader opfordrer Lars Thede fra Fyns Politi bilisterne til at være opmærksomme.
- Kør efter forholdene. Nogen gange skal man køre langsommere, end man lige forventer, forklarer Lars Thede.