Visualisering af nogle af mad-containerne i det kommende madmarked.
Storms Pakhus bliver til street food-mekka
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Et nyt samarbejde skal forvandle Storms Pakhus i Odense til arnested for iværksættere og madmarked med international kaliber.
Storms Pakhus ved Odense Havn skal fyldes med madboder, barer, kreative værksteder og kontorpladser. 10 og 20 fods containere skal udgøre bodernes fysiske rammer, og prisen for et måltid skal ligge på 50-75 kroner for et frokostmåltid og 75-125 kroner for et aftensmåltid.
Det er ambitionen for det 3000 m2 store pakhus, som lokale initiativtagere samarbejder med arrangørerne bag Copenhagen Street Food om at give en gastronomisk make-over.
Tidligere i år meddelte personerne bag Aarhus Street Food ellers, at de havde planer om at åbne et marked med forskellige madboder i Odense. De planer er gået i vasken, og nu er det arrangørerne bag Copenhagen Street Food, der indtager den fynske hovedstad.
- Vi ønsker, at Storms Pakhus bliver et fast udflugtssted for alle fynboer, et madmarked med oplevelser for alle sanser, hvor både lokale og turister kan nyde street food, deltage i folkelige events såsom loppemarkeder, banko og meget andet, der gør, at det vil være en ny oplevelse at besøge Storms Pakhus, hver gang, siger Bjørn Hentze, partner i Bargroup, der er en af de fire lokale initiativtagere.
For kokke og kreative sjæle
Ambitionen for Storms Pakhus er at skabe en platform for selvstændige køkkenchefer, som laver street food med omdrejningspunkt i Fyns madkammer og lokale iværksættere, der får en legeplads til at udfolde deres kreativitet.
Hos Food Fyn, en udviklings- og erhvervsorganisation, der hører under Udvikling Fyn, ser man med stor begejstring frem til de muligheder et nyt marked vil bringe med sig.
Nye planer om street food i Odense til sommer
Planerne om et streetfoodmarked i Arkaden er droppet, men nu er der planer om et lignende projekt på havnen.
Først var der planer om et fødevaremarked i det tidligere odenseanske diskotek Arkaden, der skulle åbne i august 2016. Så blev planerne lige pludselig droppet. Men nu er der igen håb om et streetfoodmarked i Odense.
Denne gang går planerne ud på, at odenseanerne skal have mulighed for at købe street food ved havnen.
- Vi har lagt en ansøgning ind ved Odense Kommune og har været til møde med politikerne og rådmændene omkring at lave et containermarked nede på Odense Havn, siger Britt Vorre, der er indehaver af Aarhus Street Food, til TV 2/FYN.
Åbner måske allerede 1. maj
Hvis planerne bliver til noget, kan fynboerne måske allerede fra foråret smage på lækkerier i Odense - ligesom man kan i Aarhus og København.
- Det er en rigtig positiv dialog. Jeg tænker, at omkring 1. maj, så er O-Town Street Food måske en realitet, forudser hun.
I 2016 kunne TV 2/FYN fortælle om, at et streetfoodmarked skulle åbne i Arkaden i Vestergade i centrum af Odense. Planerne faldt dog sammen, og projektet blev droppet.
- Vi er utroligt glade for, at det endeligt er lykkedes at etablere et street food marked i Odense. Med markedet vil der blive skabt helt unikke udviklingsmuligheder for fynske iværksættere inden for restaurationsbranchen, siger Mette Mathiasen, forretningsudvikler hos Food Fyn og fortsætter:
- Det er en nem måde at teste sit koncept på, inden man måske begiver sig ud i etableringen af sin egen restaurant. Og så er det jo en perfekt platform til, at iværksætterne kan give hinanden et vigtigt løft ved at samles under pakhusets tag i det fede markedsmiljø.
Inviterer til informationsmøde
Det er nemlig ikke blot de gastronomisk nysgerrige fynboer, der skal have glæde af Storms Pakhus. Målet er, at madmarkedet også skal være en platform, hvor nyopstartede iværksættere får vind i sejlene ved at være en del af et fællesskab bestående af boder med forskellige kreative erhverv, hvor entreprenørerne kan føre deres idéer ud i livet.
Da man ønsker, at de kreative værksteder er med til at præge indretningen af Storms Pakhus, er der opstillet en række dogmer, man skal tage udgangspunkt i, i større eller mindre grad, for at komme i betragtning. For eksempel skal produktet kunne hænge i loftet, være håndlavet og kunne holdes i hånden.
Arrangørerne inviterer nu til informationsmøde, hvor man som iværksætter, gadekok eller kreativ sjæl kan høre mere om planerne for projektet. Mødet afholdes tirsdag 4. april.