Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Flere gange om ugen oplever podere at blive overfaldet verbalt. Tirsdag var en episode nær blevet meldt til politiet.
Tirsdag aften blev poderne hos Care Links kviktestcenter i Stige i Odense overfuset af en kvindelig borger. Det verbale overfald var så voldsomt, at episoden nær var blevet meldt til politiet.
Det sker ifølge områdedirektør i Care Link Lars Bladt flere gange ugentligt.
Efter positiv test: Axelsen fløjet hjem i ambulancefly
Viktor Axelsen har punget ud og betalt et privat ambulancefly for at flyve ham hjem til Danmark.
Badmintonspilleren Viktor Axelsen er allerede i Danmark igen, efter at han i weekenden afleverede en positiv coronaprøve og missede EM-finalen i Ukraines hovedstad.
Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse mandag.
Den danske verdensstjerne har selv arrangeret og betalt et privat ambulancefly, som har fløjet ham hjem til Danmark. Under transporten har han opholdt sig i et såkaldt isolations-chamber, skriver fynboen selv på Facebook.
Dermed slipper han for 13 dage i isolation i Ukraine.
- Jeg vil først blive ‘lukket ud’ af isolationskammeret, når jeg er fremme i København, hvorefter jeg stadig under hensyn til alle gældende regler bringes i isolation på et privat opholdssted, i et endnu ukendt antal dage, til det bliver vurderet at jeg nu kan påbegynde min træning og normale hverdag igen, skriver Viktor Axelsens til en række billeder, hvor man ser ham i den rumlignende dragt.
En ambulance fragtede Viktor Axelsen fra hotellet til privatflyet. Derefter har en ambulance i Danmark kørt ham hjem.
Bakkes op af sportschef
Sportschefen i Badminton Danmark, Jens Meibom, bakker op om Viktor Axelsens beslutning.
- Han har fulgt alle gældende regler og retningslinjer og er nu hjemme, og det tror vi på, kan hjælpe ham i hans bedring.
- Det er vigtigt for Viktor at have muligheden for at træne og få det rigtige at spise i processen om at stå så stærkt som muligt frem mod OL, og det mener vi, at han kan komme til med den her beslutning, siger Jens Meibom.
Flere danskere smittet
Da han lørdag havde spillet sig i finalen ved EM, afleverede han som sagt en positiv coronaprøve. Det betød, at han ikke fik lov at stille op i finalen mod landsmanden Anders Antonsen, som dermed blev europamester.
Flere andre danskere har også været smittet med corona under EM i Ukraine og har været i isolation.
En revidering af den gældende coronaprotokol har betydet, at både Rasmus Kjær, Joel Eipe og Mathias Thyrri kan komme tidligere hjem. De tre kan flyve, når de har været symptomfri i 48 timer og har afleveret en negativ test.
- Det skal selvfølgelig ske i henhold til alle gældende sikkerhedsforanstaltninger og retningslinjer, det er klart, og dem vil vi selvfølgelig leve op til.
- Det betyder meget for Badminton Danmark og for spillerne, at vi kan få dem sikkert og hurtigt hjem, så de kan genforenes med deres familier og nærmeste, ligesom de kan genoptage træningen på det Nationale Elite Træningscenter, siger Jens Meibom.
Daniel Lundgaard er allerede rejst hjem. Han har ikke været testet positiv, men var betragtet som nær kontakt til sin doublemakker Mathias Thyrri.
- Det var uforskammet, og det er uacceptabelt. Det var godt, hun gik, ellers var der ringet 114. Jeg vil ikke acceptere den adfærd, siger områdedirektøren til TV 2 Fyn.
Episoden fandt sted cirka tre kvarter, før testcentret skulle lukke. Inden da havde poderne sat et skilt op, fordi der ikke var tid til at teste flere end dem, der allerede stod i køen, hvis åbningstiden skulle overholdes.
- Der kommer en dame, efter vi har lukket køen. Hun bliver pissesur og siger til de andre i køen, at hun har tænkt sig at lave en scene. Hun flipper ud og overfuser vores medarbejder og kalder hende skældsord af den rigtig nasty slags. Jeg gider ikke engang at gentage ordene, fortæller Lars Bladt.
- Vores anden poder kommer ud, fordi han kan høre, at der bliver råbt og skreget udenfor.
Vagtværn og krisepsykolog
Det verbale overfald skabte så meget utryghed, at en borger, der stod i køen, efterfølgende følte sig nødsaget til at skrive om episoden i en facebookgruppe for at huske andre på, hvordan vi taler til hinanden. Opslaget blev kort efter slettet - fordi kommentarsporet stak af.
Care Link har de seneste tre måneder stået for de fynske kviktests. I den periode er to til tre episoder blevet meldt til politiet, og virksomheden har fast tilknyttet en krisepsykolog.
Vrede borgere overfuser podere: Sådan undgår du at gå forgæves til testcenter
Lederen af testcentret på Billedskærervej i Odense fortæller, at podere flere gange er blevet overfuset af borgere, der har fået slettet deres tider.
Flere tusinde mennesker er dagligt forbi testcentret på Billedskærervej i Odense, og for langt de fleste foregår det uden dramatik.
Men omkring 125 af dem møder op for at finde ud af, at deres tid er blevet slettet, og de derfor ikke kan blive podet.
Det har resulteret i flere ubehagelige episoder, fortæller lederen af testcentret, Birgitte Christensen.
- Vi har oplevet meget grove tilfælde af vrede mennesker, som har chokeret de unge podere, og det er selvfølgelig en svær ting, siger hun.
Den uheldige situation opstår, fordi mange ikke er opmærksomme på, at deres PCR-testtid bliver slettet, hvis de får foretaget en anden i mellemtiden.
Kan nemt undgås
Har man for eksempel booket tid til en PCR-test om fredagen, men vælger at få en PCR-test på et mobilt testcenter inden, frafalder den anden booking, forklarer Birgitte Christensen.
Man kan nemlig kun have én tid ad gangen.
- Det er selvfølgelig nogle, der bliver meget frustrerede over, at de ikke vidste det, siger Birgitte Christensen.
Derfor er det vigtigt, at man er sikker på, at man har en booket tid, inden man møder op på et testcenter.
- Langt de fleste er rigtig søde herude, men der er nogle borgere, der har svært ved at forstå, hvordan man taler til mine podere, og det gør ondt. De 20-30 mennesker kommer til at fylde ret meget, siger testcenterlederen.
Får man taget en kviktest, har det ikke indvirkning på en eventuel booket tid til en PCR-test, oplyser Region Syddanmark.
Mange testet i påsken
Henover påsken har mange borgere i Region Syddanmark valgt at blive testet for coronavirus, og 2. påskedag kulminerede det med 94.789 tests i regionen, hvilket er rekord.
Derfor blev der også flere steder meldt om lange køer, hvilket gav anledning til frustration nogle steder. En frustration, som også er gået ud over poderne.
Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark, har derfor opfordret til, at man husker at behandle poderne pænt.
- Der er det vigtigt, at vi minder hinanden om, at poderne fortjener respekt for det arbejde, de udfører. Eller sagt på en anden måde: Hold den gode tone, siger siger han.
- Vores medarbejdere skal være trygge, og derfor har vi også et vagtværn. Hvis der opstår utryghed kan vi ikke udføre vores arbejde, siger Lars Bladt.
Størst problem i weekenden
Det er særligt på de travle tidspunkter, at poderne overfuses.
- Jeg ved allerede nu, at det bliver et problem fredag eftermiddag og søndag aften. Vi kommer til at skuffe nogen i de tidspunkter, fordi vi ikke kan følge med, fortæller Lars Bladt.
Region Syddanmark har godkendt, at Care Link lukker køen før tid.