29. apr. 2019 kl. 6:49
Google Maps / privatfoto

Vejarbejde: Flere ændringer i trafikken i Odense

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del

Mandag morgen påbegyndes vejarbejde flere steder i Odense. Det giver lukkede veje og omkørsler.

Bilisterne i Odense har nok at holde øje med i denne tid. Udover det omfattende letbanearbejde, der har givet trafikale udfordringer over det meste af byen, er der også almindelig vedligeholdelse og normalt vejarbejde ved siden af.

Ole Holbech / TV 2/Fyn
 

Det giver i denne uge nye ændringer i trafikken.

Blandt andet indsnævres Middelfartvej til et spor ved Vejrmøllevej i Blommenslyst fra 29. april til 3. maj. Hastigheden nedsættes fra 70 til 50 kilometer i timen forbi arbejdsstedet, der ligger lige øst for afkørsel 53 Odense V på Fynske Motorvej.

Læs også: Vejdirektoratet lukker to fynske rastepladser
Gå tilbage Del
29. apr. 2019 kl. 5:05

Vejdirektoratet lukker to fynske rastepladser

Google Street View

Rastepladserne Rønninge N og Rønninge S på Fynske Motorvej mellem Langeskov og Nyborg lukkes fra mandag og to uger frem.

Det skyldes, at Vejdirektoratet udskifter slidt asfalt på begge rastepladser. Mens arbejdet foregår, vil både Rønninge N og Rønninge S være spærret hele døgnet.

- Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne, skriver man i en pressemeddelelse.

Sådan forløber arbejdet

Mandag morgen starter Vejdirektoratet med at affræse den gamle belægning.

Herefter reparerer man skader i den underliggende belægning, inden er lægges ny asfalt og tegnes striber.

Resultatet bliver ifølge Vejdirektoratet en mere jævn kørebane og en bedre køroplevelse for bilisterne.

Google Street View
Foruden Rønninge N lukker Vejdirektoratet også Rønninge S i 14 dage.

Arbejdet skyldes, at der skal tilsluttes fiberkabel ud for Vejrmøllevej.

(Artiklen fortsætter under kortet.)

Næsbyvej spærres

Også mere centralt i Odense er der nye ændringer.

Næsbyvej bliver spærret for trafik mellem Toldbodgade og Wichmandsgade fra mandag 29. april og helt frem til midten af juni.

Læs også: Sporarbejde driller igen passagererne på Svendborgbanen
Gå tilbage Del
28. apr. 2019 kl. 11:57
Opdateret: 29. apr. 2019 kl. 5:40
Fyn

Sporarbejde driller igen passagererne på Svendborgbanen

Ole Holbech / TV 2/Fyn

Fra søndag aften og fem dage frem vil der på Svendborgbanen blive kørt med en ændret køreplan, oplyser DSB. Ændringerne skyldes sporarbejde mellem Odense og Svendborg.

Det betyder, at flere tog kører med ændrede afgangstider, og at enkelte tog bliver erstattet af togbus på hele eller dele af strækningen. En togbus er en bus, der indsættes som midlertidig erstatning for et tog.

Den ændrede køreplan vil gælde i de sene aftentimer fra søndag den 28. april til torsdag den 2. maj. DSB opfordrer passagerer til at tjekke Rejseplanen for at finde ud af, hvilke afgange der er påvirket.

I løbet af de fem dage vil togbusserne standse på alle stationer mellem Odense og Svendborg:

Her standser togbussen

  • Odense Banegård Center: Kottesgade
  • Odense Sygehus: Kløvermosevej, buslommen
  • Fruens Bøge: Skovalleen
  • Hjallese: Forpladsen ved stationen
  • Højby: Højbyvej ved stationen
  • Årslev: Forpladsen ved stationen
  • Pederstrup: Sdr. Højrupvejen ved stationen
  • Ringe: Busholdepladsen, modsat stationen
  • Rudme: Rudmevej ved stationen
  • Kværndrup: Forpladsen ved stationen
  • Stenstrup: Stationsvejen, nord for stationen
  • Stenstrup Syd: Buslommen ved stationen
  • Svendborg Vest: Buslommen ved stationen
  • Svendborg: Holdepladsen foran stationen

 

Kilde: DSB

Også lørdag aften var der indsat togbusser på strækningen mellem Odense og Svendborg. Her skulle Banedanmark lave sporarbejde i Odense, så der ikke kunne køres tog mellem Odense Banegård Center og Fruens Bøge Station.

Årsagen til spærringen er, at der skal laves ny tunnel på Næsbyvej ved Wichmandsgade.

Omkørsel kan foretages via Thomas B. Thriges Gade og Toldbodgade.

26. nov. 2024 kl. 22:43
Thomas Larsen-Bjerre

Seneste nyt fra dødsulykke:
  • Hårdt og ubarmhjertigt, siger Fyns Politi om redningsaktion

LYT
Del

To personer er omkommet, flere er kommet alvorligt til skade, og en person er fortsat savnet i forbindelse med en sammenstyrtningsulykke på Flemløse Biogas i Glamsbjerg.

TV 2 Fyn følger udviklingen.

Har du oplysninger om ulykken, kan du skrive til redaktionen@tv2fyn.dk.

Alvorlig sammenstyrtningsulykke på biogasanlæg

Følg opdateringerne herunder

28. nov. 2024 kl. 6:18
Fyn
Kort nyt
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Blæst giver udfordringer på flere fynske broer

LYT
Del

Blæsende vejr fra morgenstunden udfordrer trafikken på flere broer på Fyn.

På Storebæltsbroen er vinden så kraftig, at man nægter køretøjer med trailere på under 2.500 kilo passage, oplyser Vejdirektoratets trafikinfo.

Også på Lillebæltsbroen og Svendborgsundbroen advares der mod kraftig blæst.

Det ventes at vinder løjer af ved middagstid. Kør forsigtigt på broer indtil da.

28. nov. 2024 kl. 6:14

Hjerteskærende brev fra 14-årig pige: Jeg er bange for at være alene med de andre elever

LYT
Del

Hun bliver nedstirret, ignoreret og hængt ud på sociale medier.

Pigen er 14 år og går i 8. klasse på en skole i Odense, hvor hun i længere tid har oplevet at blive mobbet af sine klassekammerater. For nyligt skrev hun et brev til skolens ledelse om sine oplevelser, og hvad det gør ved hende. Et brev, som TV 2 Fyn har fået unik indsigt i, og som repræsenterer et hjerteskærende vidnesbyrd fra en ung pige, der burde være tryg ved at gå i skole, men som ikke er det, og som næsten ikke modtager undervisning den dag i dag.

- Jeg tænkte, at hvis jeg nu selv skrev et brev, ville de (skolen, red.) måske forsøge at hjælpe mig, siger hun.

Med brevet var det hendes håb, at skolen ville få øjnene op for situationens alvor, og hvordan det påvirker hende.

"Jeg er bange for at være alene med de andre elever. Jeg vil gerne have at mobningen stopper. Jeg vil gerne kunne gå i skole uden at være bange. Jeg håber, at I kan hjælpe med mig at få det bedre."

Sådan skrev hun blandt andet i brevet, som du kan læse i sin fulde længde herunder.

Anonymisering

TV 2 Fyn har indvilget i at anonymisere den 14-årige pige og valgt at anonymisere den pågældende folkeskole i Odense, da TV 2 Fyns ærinde med denne historie ikke er at kaste lys på en konkret konflikt mellem elever på en konkret skole, men at vise konsekvenserne af mobning og mistrivsel blandt fynske børn og unge.

/

Julia Christiansen, der er mor til pigen, har siden foråret 2024 forsøgt at få stoppet mobningen gennem skolen.

- Uanset hvor mange gange vi har kontaktet ledelsen og uanset, hvor mange gange min datter har kontaktet sin underviser, er der intet sket. Mobningen er fortsat, siger hun til TV 2 Fyn.

En situation, hvor familien oplever, at der ikke er sket nogen forbedring i klassen på trods af møder og handleplaner i samarbejde med skolen. En skole, hvor ledelsen mener at have brugt de rammer, den har.

Situationen er desværre ikke er enestående ifølge Børns Vilkår. Dem vender vi tilbage til.

Julia Christiansen stiller sig nu frem for at fortælle om sin følelse af magtesløshed.

- Jeg står som forælder, og vil gøre alt for at hjælpe mit barn. Men jeg kan ikke, for jeg afhænger fuldstændigt af andre mennesker, af voksne, der arbejder på skolen, siger hun.

Digitale angreb

Det er ikke kun i skolen, at Julias datter kæmper mod mobning. Det er også på sociale medier, som Snapchat og Instagram. I gruppechats for klassen og på en sladder-side på Instagram bliver Julia Christiansens datter også udsat for mobning og nedladende kommentarer.

- Der bliver skrevet nogle rigtigt grimme ting om hende på en sladderprofil på Instagram. Der bliver skrevet, at hun er ulækker, altid går i det samme tøj, at hun stinker, og at hun kun har kærester for at få gaver fra dem, fortæller Julia Christiansen.

Selv fortæller datteren om en episode, der gjorde rigtig ondt på hende.

- Jeg fortalte de to piger, jeg troede var mine veninder, noget personligt. Pludselig kan jeg se, at de har skrevet det, jeg har delt med dem, i en chat, hvor alle kan se det.

Herunder fremgår en række andre opslag i en såkaldt sladdergruppe på Instagram, hvor Julias datter bliver omtalt af adskillige personer.

/

Medhold fra kommunen

For Julia Christiansens datter har perioden med mobning haft store konsekvenser. Hun går kun i skole to timer om dagen efter en længere sygemelding med stress-symptomer.

- Det har haft meget store psykiske konsekvenser. Hun begyndte at isolere sig, og sige at hun ikke vil gå i skole, og at hun er bange. Hun fortalte mig, at hun føler stress bare ved tanken om at skulle i skole. Hun kunne begynde at ryste, når hun skulle af sted, fortæller Julia Christiansen

Dialogen og møderne med skolen har ikke hjulpet. Derfor valgte Julia Christiansen at skrive en klage til Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM). En klage, som blev sendt videre til Odense Kommune, og som kommunen gav familien medhold i kort tid efter.

Screendump

TV 2 Fyn ville gerne have spurgt skolen, hvordan den i perioden har ageret, ligesom TV 2 Fyn ville have spurgt, hvorfor situationen i klassen ikke er blevet bedre. TV 2 Fyn har fået et skriftligt svar fra skolens leder

- Jeg kan af hensyn til de implicerede elever og familier ikke kommentere den konkrete sag, som lige nu behandles i DCUM. På skolen arbejder vi med læringsmiljøer, hvor alle børn kan trives. Når der alligevel indimellem opstår episoder med mobning blandt skolens børn og unge, håndterer vi det jævnfør skolens antimobbe-strategi. Det sker blandt andet gennem dialog med børn og forældre og via handleplaner på individuelt niveau og på klasseniveau med fokus på klassefællesskabets sociale trivsel.

En håndtering, som Julia Christiansen og hendes datter altså ikke oplever har båret frugt og været med til at stoppe mobningen i klassen.

Tør ikke række hånden op

Det her er langt fra et enestående tilfælde, lyder det fra Børns Vilkår, der udtaler sig til TV 2 Fyn på et generelt plan. Lone Smidt, der er der er uddannelseskonsulent peger på, at mange skoler mangler de rette kompetencer og tiden til rigtigt at sætte ind over for mobningen. Det siger hun på baggrund af undersøgelser, Børns Vilkår har foretaget.

- Seks ud af ti af de lærere, vi har spurgt, savner konkrete redskaber til at håndtere mobning på en forsvarlig måde, hvor det faktisk lykkes.

Grundlæggende, understreger hun, at mobning ingen hurtig løsning har.

- Mobning er et udtryk for, at der er noget utrygt på spil i et fællesskab, som det faktisk kræver lang tid at genoprette, siger hun og fortsætter.

- Et utrygt fællesskab kan for eksempel komme til udtryk som en hård tone, eller at ingen tør række hånden op af frygt for at blive gjort til grin. Det gør det enkelte barn usikker over for sin plads i fællesskabet. Den usikkerhed kan man forsøge at lindre ved at finde sammen om at holde andre ude, og så er det, at mobningen opstår. Mobningen skyldes ikke onde børn, men onde mønstre. Der skal sættes ind mange steder for at kunne lykkes med at genetablere et trygt fælleskab.

Julia Christiansen og familien har besluttet, at de vil finde en ny skole til deres datter i fremtiden.

28. nov. 2024 kl. 6:12
Fyn
Kort nyt

Regnfuld start på dagen - men så kommer vejrskifte

LYT
Del

Den kraftige regn fra i nat stilner af i løbet af morgenen, oplyser TV 2 Vejret.

Temperaturerne vil ligge på mellem fem og seks grader i løbet af dagen.

Vinden vil være frisk fra nordøst først på dagen, men den aftager og bliver svag fra nordvest hen mod aftenen.

Fra torsdag eftermiddag vil regnen være helt ophørt, og enkelte steder vil solen sågar bryde gennem skydækket.

I aften og i nat holder det tørt, og temperaturerne vil falde med en enkelt eller to grader.

27. nov. 2024 kl. 22:54
Fyn
Kort nyt

Hardhitter går i kødet på rådmand

LYT
Del

Det fynske folketingsmedlem Karsten Hønge (SF) er mildt sagt ikke begejstret for beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholts (V) forslag om, at alle førtidspensionister løbende skal vurderes, om de kan arbejde.

- For det første så vil det skabe så meget usikkerhed og utryghed blandt de mennesker, der har fået en førtidspension. Mange af dem har fået det på grund af, at de kan have nogle psykiske udfordringer. Gad vide, hvordan det så virker og få at vide, at du hele tiden skal til eksamen hvert fjerde år, siger Karsten Hønge.

27. nov. 2024 kl. 22:26
Kort nyt

Blæst skaber forbud mod påhængskøretøjer over Storebælt

LYT
Del

Trailere og andre påhængskøretøjer med en faktisk totalvægt på under 750 kilo må ikke køre på Storebæltsbroen i begge retninger.

Det oplyser Vejdirektoratet på dets trafikkort.

Det blæser kraftigt, hvilket ligger til grund for forbuddet. Vinden forventes at aftage hen mod midnat.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her