Rygeostambassadør:
- Rygeosten kan erstatte kød
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Vil du ligesom Suzy Wengel, Morten Aagaard og mange andre være rygeostambassadør? Så kan du tilmelde dig lige her.
Rygeostens Dag nærmer sig med hastige skridt. Fredag den 13. september går det nemlig løs i Flakhaven i Odense.
TV 2/Fyn mangler dog stadigvæk ambassadører til den store dag, og det kan du hjælpe med.
Når du har tilmeldt dig som ambassadør i vores survey, kan du downloade vores rygeostdiplom nederst i artiklen.
Her kan du se et lille udklip af nogle af de ambasadører, som allerede har tilmeldt sig:
Navn: Claus Holm
Titel: Kok
Hvorfor skal rygeosten hyldes/ bevares/ spises?
"Jeg er tosset med rygeost. Rygeosten er først og fremmest fra verdens fedeste ø, men derudover er det også en kæmpesmagsgiver. Jeg er vild med den".
Navn: Suzy Wengel
Titel: Iværksætter og forfatter
Hvorfor skal rygeosten hyldes/ bevares/ spises?
"Fordi smagen er unik, og så er rygeost en god proteinkilde, der fint kan erstatte kød"
Navn: Morten Aagaard
Titel: Chokolademager
Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?
"Rygeosten har mange ting, som kan bringe chokoladen nye steder hen. Udover røgsmagen kan den tilføre syrlighed og en anderledes konsistens"
Navn: Simon Brandt
Titel: Indehaver af iskæden Paradis Fyn
Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?
"Rygeosten skal hyldes, da den kan spises på alle tider af døgnet og kan bruges til alle lejligheder. Det er smagen af den fynske bonde, der ryger osten over røg fra hans halm. Man bliver nostalgisk og stolt over de fynske traditioner her på øen, hver gang man sætter tænderne i den fynske rygeost."
Navn: Kent Thrane
Titel: Mejerist ved Kirkeby og Thrane
Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?
"Rygeosten er helt fantastisk. Det er ikke noget, jeg skal synes, fordi jeg er mejerist - det er faktisk noget, jeg synes af hele mit hjerte."
Navn: Tine Gudrun Petersen
Titel: Foredragsholder og projektleder
Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?
"Rygeosten er den eneste bevistligt oprindeligt danske ost med en lang og stolt tradition. En ost vi har følelser for på Fyn. Enten varme eller skeptiske følelser. Det er nu blevet til en ost, som hyldes internationalt og som vi med rette kan være stolte af".
Navn: Jørgen Hoff
Titel: Mejerist ved Gundestrup Mejeri
Hvorfor skal rygeosten hyldes/bevares/spises?
"Rygeosten er unik i sig selv. Det er den eneste ost i Danmark, som er en oprindelsesost fra det område, hvor den bliver lavet."
I surveyen nedenfor kan du tilmelde dig som ambassadør til Rygeostens Dag på fredag. Derefter skal du downloade dit diplom, som du finder under surveyen.
Hent dit ambassadørdiplom her
Fredag den 13. september kan du desuden også hente den eksklusive rygeost-pin. Det kan du mellem klokken 14 og 18 i Flakhaven i Odense.
Ambassadørlisten opdateres løbende