Varm op til Rygeostens dag: Fem nye rygeostopskrifter
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Rygeostpizza, rygeosttærte og brændende kærlighed med et rygeostetwist
Rygeost og pizza hænger umiddelbart ikke sammen. Det samme gælder brændende kærlighed og rygeost. Ikke desto mindre har fem rygeostentusiaster i samarbejde med Mejeriforeningen Ost og ko. lavet fem forskellige opskrifter, hvori rygeosten indgår.
I en af opskrifterne skal du blandt andet blande rygeosten sammen med kartoffelmos for at give mosen en røgsmag. I en anden skal du erstatte den klassiske tomatsauce på en pizza med rygeost.
Du kan se de fem opskrifter her:
Maria Charlotte Larsens pizza med rygeost:
Artiklen fortsætter under billedet.
- En gang imellem skader det ikke at udfordre lidt med de klassiske retter. Det er nemlig altid sjovt at sammensætte nye smage, og hvis de lykkes, er det blot en lille sejr, skriver Maria Charlotte Larsen på sin blog.
Martin Villumsens brændende kærlighed med rygeost:
Artiklen fortsætter under billedet.
- Rygeost kan både bidrage med røg, syre og cremethed i maden. Det kan for eksempel være det cremede element på en kartoffelpizza eller bidrage med røg og syre i en klassisk kold kartoffelsalat eller i en cremet bygotto, skriver Martin Villumsen på sin blog.
Cecilie Lykkes risotto med rygeost:
Artiklen fortsætter under billedet.
- Jeg elsker risotto, og det er for mig den perfekte comfort food. Og at blande det med noget af det bedste jeg ved nemlig ost. Jeg er jo trods alt mejeriingeniør, så fik jeg bikset en lækker efterårsrisotto med rygeost sammen, skriver Cecilie Lykke på sin blog.
Mads Vindfelds tærte med karamelliserede porrer, fennikel og rygeost:
Artiklen fortsætter under billedet.
- Siden jeg var spæd-ish har jeg kunnet indtage store mængder rygeost. Og det er der en meget simpel grund til. Det smager hamrende dejligt, skriver Mads Vindfeld på sin blog.
Anna Nordenlund Larsens spinattærte med rygeost:
- Sådan en røget, mild, let, luftig, salt og cremet ost er altså en sand fornøjelse at integrere både på morgenbordet, til frokost eller til aftensmaden, skriver Anna Nordenlund Larsen på sin blog.