Årets Sportsnavn: Seje Stinna får historisk hæder
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
For første gang nogensinde er en udøver fra paraidrætten Årets Sportsnavn. Årets fund blev en ung volleyballspiller.
Den 24-årige fynske paradressurrytter Stinna Tange Kaastrup er Årets Sportsnavn på Fyn.
Kåringen fik hun ved årets Sportslørdag, som dagen igennem har fyldt Odense Idrætspark med sportsglade fynboer.
- Jeg er vildt glad. Jeg har jo været nomineret et par gange, så det var dejligt det endeligt lykkedes, siger Stinna Tange.
Prisen får hun efter en sæson, hvor hun blandt andet vandt to guldmedaljer ved VM i paradressur i North Carolina, USA. Den fynske rytter red på sin hest Horsebo Smarties sig til guld i den individuelle test i grad II-klassen og disciplinen kür.
Netop de to guldmedaljer peger hun også selv på som årets højdepunkt. Og det var faktisk også sidste gang Stinna Tange og hesten Horsebo Smarties red konkurrence sammen.
- Hesten er pensioneret nu, så det er en fin måde at runde vores arbejde af på, fortæller rytteren.
Nu skal holdet til Japan: 17-årige Caroline fra Assens er årets kammerat
Årets kammerat er den 17-årige Caroline Hjæresen Pedersen fra kampsportsklubben Vestfyn Aikikai. Hun fik prisen ved årets Sportslørdag.
Det blev den 17-årige Caroline Hjæresen Pedersen fra Assens, der løb med den ærefulde titel som Årets Kammerat ved Sportslørdag 2019.
Den vestfynske kampsportsudøver vinder udover prisen også 25.000 kroner, som hun kan bruge sammen med sit hold i klubben Vestfyn Aikikai.
Den unge prisvinder havde slet ikke set det komme.
- Det havde jeg faktisk ikke. Det hele er kommet som en overraskelse i små bidder. Man er blevet indstillet, blevet udvalgt og så nu til at jeg har vundet, siger en glad og stolt Caroline Hjæresen Pedersen.
Udover hæder, ære og de 25.000 kroner har hun vundet en smuk statuette, der er lavet af den fynske kunstner Jens Galschiøt. Den kan se frem til en særlig plads.
- Den skal da op på værelset og stå til mindet om en god dag, siger Caroline Hjæresen Pedersen.
Adspurgt af TV 2/Fyns reporter forsøger den beskedne vestfynbo at sætte ord på, hvorfor hun blev valgt som årets kammerat foran de øvrige seks nominerede.
- Jeg har været så heldig at være træner på et børnehold, og så kommer jeg med godt humør på voksenholdet, hvor jeg går. Jeg bliver glad af at gøre andre glade, siger den ydmyge aikido-udøver.
Og på trods af, at hun til daglig dyrker kampsport, ser hun slet ikke sig selv en voldsom pige i hverdagen. Tværtimod så giver kampsporten hende en masse, hun kan bruge også uden for træningen.
- Man får en hel speciel følelse af, hvordan man bevæger sig; hvordan man står og hvordan man bevæger sig i forhold til at have kræfter. Det er ikke det, der er det vigtige, siger Caroline Hjæresen Pedersen.
Indbegrebet af en god kammerat
Den 17-årige vinder fik flotte ord med på vejen fra juryen.
- Caroline bruger imponerende mange timer i sin klub - både som dedikeret udøver og som hjælpetræner for de yngste hold. Hun motiverer, inspirerer, hjælper til og sørger for, at alle i klubben har det godt. Hun er indbegrebet af en god kammerat, og for det har hun i høj grad fortjent Kammeratskabsprisen, fortæller direktør i Fynske Bank, Petter Blondeau.
Han er en del af den juryen, der i første omgang valgte de syv nominerede til prisen. Juryen består udover bankdirektøren af cheftræner i Odense Håndbold, Jan Pytlick samt de to OB-spillere Jens Jakob Dyhr Thomasen og Julius Eskesen.
Tur til Japan
At Caroline Hjæresen Pedersen er en god kammerat, kommer også til udtryk, når man spørger hende, hvad hun skal bruge præmien og de 25.000 kroner til.
- Jeg vil helt sikkert bruge pengene på, at mit hold kan komme på en træningstur til Japan. Vores sport er jo opfundet i Japan, så det vil være en stor oplevelse at kunne tage derud. Og det vil jeg rigtig gerne give mit hold, siger Caroline Hjæresen Pedersen.
Udover det blev Stinna Tange Kaastrup, som den eneste handicappede rytter, nomineret til verdens bedste ridesportsatlet. Det var som bare én ud af tre ryttere fra hele verden.
Født uden ben
Stinna Tange Kaastrup er født uden ben, og begyndte at ride da hun var syv år. Ridningen skulle hjælpe Stinna med at udvikle hendes muskulatur, men det er blevet til så meget mere end det.
I dag er Stinna Tange Kaastrup kendt i det meste af den danske ridesport. Den ambitiøse rytter fra Fyn har inden VM-titlerne vundet talrige danmarksmesterskaber og nordiske mesterskaber.
Nominerede til Årets Sportsnavn
- Badmintonspiller Viktor Axelsen
- Bueskytte Maja Jager
- Cykelrytter Søren Kragh Andersen
- Cykelrytter Lasse Norman Hansen
- Gymnasterne Oliver Olsen og Jakob Lund
- Racerkører Nicolaj Møller Madsen
- Orienteringsløber Tue Lassen
- Pararytter Stinna Tange Kaastrup
- Skytte Stine Nielsen
- Vægtløfter Jane Aaberg
Medaljer ved OL
Ved de Paralympiske lege i Rio de Janeiro i 2016 vandt Stinna Tange Kaastrup og hesten Horsebo Smarties to bronzemedaljer.
I januar 2017 modtog hun "Kulturministerens Handicapidrætspris" netop for hendes to PL-medaljer.
Hun ridder til daglig for Hovgaard Rideklub ved Skårup på Sydfyn.
Dermed har Stinna Tange skubbet den fynske badmintonstjerne Viktor Axelsen af tronen. Han har vundet prisen de sidste to år, men selvom han også var nomineret i år blev det ikke til et hattrick.
Stinna Tange har også mod på flere titler i fremtiden. Det store håb er en medalje eller to ved de kommende olympiske lege i Tokyo 2020.
Rekordforsøg: 16-årig fynbo missede rekord i banecykling
Det lykkedes ikke banerytteren Tobias Aagaard Hansen fra Fyn at sikre sig rekorden i Thorvald Ellegaard Cykelarena.
Lørdag eftermiddag klokken 14.30 begyndte et rekordforsøg i Thorvald Ellegaard Arena i Odense.
Den 16-årige banerytter Tobias Aagaard Hansen skulle cykle ti kilometer på under 9 minutter og 18 sekunder. Det er nemlig den hidtidige danmarksrekord i disciplinen Derny Pace.
Men det lykkedes ikke.
- Jeg er skuffet. Det er træls, fordi det bliver lidt mistimet i starten. Vi kører for langsomt de første par gange, siger Tobias Aagaard Hansen.
Derny er en disciplin indenfor banecykling, hvor rytteren følger efter en motorcykel (derny). Motorcyklen fører an i de første omgange, hvor tempoet hele tiden øges. Derefter slutter rytteren selv i et meget højt tempo.
Men så langt nåede Tobias Aagaard Hansen ikke. På et tidspunkt i rekordforsøget kører dernyen fra ham.
- Vi skulle indhente den langsomme start, og det gør vi for hurtigt. Og så går jeg simpelthen i det røde felt, forklarer det 16-årige stortalent i banecykling.
Og når først man er kommet i det røde felt, er det nærmest umuligt at slå rekorden. Derfor blev rekordforsøget stoppet cirka halvvejs igennem de 40 runder.
Hvis Tobias Aagard Hansen skulle have slået rekorden, skulle han have kørt med cirka 65 kilomter i timen i gennemsnit.
Forsøger igen
Den tidligere rekord blev sat sidste år af Robin Skivild og lyder på 10 kilometer på 9,18 minutter. Dengang blev rekorden også sat i cykelarenaen i Odense.
Men i år blev der altså ingen ny banerekord.
Det forhindrer dog ikke Tobias Aagaard Hansen i at tro på en rekord.
- Jeg prøver igen til næste år. Der skulle jeg gerne være lidt stærkere og hurtigere. Nu skal jeg ud på landevejen og køre min første sæson som U 19, og så satser jeg på en rekord næste år, fortæller Tobias Aagaard Hansen.
Selvom det ikke lykkedes et hive en rekord hjem i denne omgang, så kører det stadig rigtig godt for det 16-årige talent fra Fyn. Han er nemlig nykåret juniordanmarksmester i sprint-disciplinen.
Årets fund
Det var ikke kun Stinna Tange Kaastrup, der fik priser ved Sportslørdag 2019. Der blev også fundet en vinder blandt de helt unge og up-coming sportstalenter.
Valget faldt på den 16-årige Clara Bernberg Windeleff, der til dagligt spiller volleyball på både bane og strand for Fortuna Odense og Odense Beachvolleyklub.
- Det havde jeg ikke lige regnet med. Det er virkelig fedt, fortæller Clara Bernberg Windeleff.
Hun er nummer et på U18 og U21 ranglisten for beachvolleyspillere og blev sidste år kåret til den bedste hæver ved det åbne nordiske mesterskab i indevolley.
Clara Bernberg Windeleff var nomineret sammen med roeren Sofie Halling Vikkelsø og cykelrytteren Jakob Hindsgaul.
Det er en komite, der bestemmer, hvem der skal kåres til Årets Sportsnavn og Årets Fund. Komiteen består af folk fra TV 2/FYN, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund.
Chris kæmper mod p-selskab efter afgift på egen p-plads: - Hvor er den sunde fornuft?
kopieret!
Det kan ske for selv den bedste.
Betaling af p-billetten smutter, og i forruden sidder den gule lap med en p-afgift, når du vender tilbage til bilen. Øv.
Men Chris Jensen fra Odense fik forleden en p-afgift for at holde på sin egen p-plads.
Han betaler hver måned for sin egen p-plads, men pludselig sad der en afgift i forruden. Nu kan han ikke få den annulleret, og det frustrerer ham.
Chris Jensens problem er dog, at afgiften sådan set er god nok. Han skal nemlig have et parkeringskort liggende synligt i forruden, når hans bil står på den p-plads, han betaler for. Det har han også til daglig, men denne dag var den gledet ud til siden og altså ikke synligt. Det kostede en afgift på 875 kroner.
- Det er jo som sådan helt i orden. Men jeg skriver så til dem, at jeg har betalt, og jeg har tilladelsen – men det er de ligeglade med, siger Chris Jensen. Han hver måned betaler 450 kroner for sin parkeringsplads.
På Apcoas hjemmeside fremgår det tydeligt, at er ens licens ikke synlig ved kontrol, så koster det en afgift.
Den del medgiver Chris Jensen - han erkender den fejl. Alligevel henvender han sig til Europark, som er ejet af Apcoa, for at få afgiften annulleret.
- Jeg henvender mig til dem og siger noget må være gået galt. Det er min bil, min plads, jeg har kortet, og jeg har betalt for det. Jeg forstår ikke, at der ikke er nogen sund fornuft, der siger: det kan vi godt se, siger Chris Jensen.
Han mener, at det er alt for rigidt et system, når man ikke kan få rettet noget som her, hvor der tydeligt er tale om en fejl, og at der ikke bliver kigget på, at han hver måned betaler for en p-plads, og at afgiften er udstedt til ham, der betaler for pladsen.
- Når de svarer en tilbage er det helt umenneskeligt og ren jura. Jeg gør en indsigelse, fordi jeg er uenig. Der får jeg så bare et brev tilbage, hvor der står, at hvis ikke jeg betaler, må sagen tages videre.
Kan du ikke bare betale afgiften?
- Jo det kunne jeg nemt. Men på et tidspunkt må man også lige stille sig op og sige, hvornår er nok, nok. Det har jeg så valgt at gøre nu, siger Chris Jensen.
TV 2 Fyn har rakt ud til parkeringsselskabet Apcoa, som administrerer den parkeringsplads Chris Jensen betaler for hver måned.
Apcoa har ikke ønsket at stille op til interview. Apcoa er heller ikke vendt tilbage med svar på TV 2 Fyns spørgsmål, som er sendt via e-mail.
Tre juledage overstået - flere havde indbrud end sidste år
kopieret!
Julen er ovre og de fleste er vendt hjem til egen bolig igen. Det betyder også, at flere har opdaget, at der har været ubudne gæster i hjemmet, mens de har været væk. Ifølge Fyns Politi er der anmeldt lige under 50 indbrud på Fyn fra den 23. december til og med den 26. Det fortælle vagtchef Kenneth Taanquist.
Sidste år var tallet sidst i 20’erne, lyder det.
Alligevel understreger han, at det på trods af en stigning fra sidste år lader til at være godt naboskab og lys i hjemmet, der holder tyvene ude.
- Det er vores indtryk at folk har været gode til at hjælpe hinanden, huske at lade lidt lys være tændt. Og det hjælper altså på det, siger Kenneth Taanquist.
Krudtsælgere frygter kunder kvæler nytårsaften: - Synd for de små
kopieret!
I år er nye regler for fyrværkeri trådt i kraft, som betyder, at det nu kun er lovligt at fyre af i to dage - fra den 31. december til 1. januar.
Men den nye lovgivning får flere fynske fyrværkerisælgere til at se på fremtiden med bekymring. To fyrværkeriforhandlere, som TV 2 Fyn har talt med, tvivler nemlig på, at alle kan overholde reglerne.
Og hvis ikke folk kan holde i raketterne i ro, så frygter forhandlerne, at det kan føre til yderligere stramninger, som i sidste ende vil betyde, at man ikke må sælge eller købe nytårsfyrværkeri.
- Så siger politikerne, at nu er der ikke noget, der hedder nytårskrudt, og det vil være synd for de små, siger Claus Oldenbjerg, der driver Krudttossen.
Kan du forudse, hvad der sker i 2025? Tip en 13'er og vind kæmpe gavekurv
kopieret!
Vinder Viktor Axelsen Denmark Open, bliver det nye supersygehus udskudt endnu en gang, og vender forsiden tilbage på tv2fyn.dk?
Hvis du kan spå om året 2025, kan du vinde en gavekurv til en værdi af 500 kroner.
Du skal have kigget i spåkuglen og indtastet dine svar, inden kongens første nytårstale begynder den 31. december.
Vinderen findes, når året 2025 går på hæld.
Regler og betingelser:
Husk at udfyld både mail og telefonnummer, så vi kan komme i kontakt med vinderen. Ved deltagelse accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig. Vinderen vil blive kontaktet direkte og skal være indstillet på, at præmieoverrækkelsen filmes til web og tv. Flest korrekte svar vinder. Er der lige mange korrekte svar, findes vinderen ved lodtrækning. Seneste besvarelse gælder.
Brobizz advarer om svindel-mails
kopieret!
Selskabet Brobizz advarer lige nu sine kunder om falske e-mails, hvor der er såkaldt phishing i omløb. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.
Når hackere forsøger at lokke fortrolige oplysninger ud af dig, kaldes det for phishing. Hackerne vil foregive at være en virksomhed eller lignende, som du er fortrolig ved, og derigennem forsøge at få dig til at give dem fortrolige oplysninger – oplysninger som de derefter kan misbruge. Et forsøg på phishing sker oftest via falske e-mails eller sms’er, lyder det på hjemmesiden.
Derfor opfordrer Brobizz til at man grundigt kontrollere, hvilken e-mail, der er afsenderen.
Du kan se hvilke e-mails Brobizz bruger her.
Nu bliver bybusser i Nyborg gratis for særlig aldersgruppe
kopieret!
Kan gratis busdrift få de unge til at køre med? Det vil tiden vise i Nyborg Kommune, hvor unge under 16 år snart kan køre gratis med bussen i Nyborg – og det har de unge selv ønsket og være med til at bestemme. Sådan lyder det i opslag på kommunens Facebook-side.
De gratis bybusser er vedtaget af byrådet som en del af budgetaftalen for 2025. Det er lokalruterne 680, 681, 682, 709, 711, 712, 713, 714, 715 og bybus 1 og 2 der fra 1. januar gøres gratis for børn og unge under 16 år.
De regionale ruter (rute 161-162, 195, 800A, 900A, 920-921) og uddannelsesruterne (809, 819, 830, 831, 833, 865) er ikke omfattet af tilbuddet.
Danskere ventes at bytte gaver for over halv milliard
kopieret!
Butikkerne skal regne med, at danskerne kommer til at flokkes dertil for at bytte julegaver, de ikke er helt tilfredse med. I hvert fald hvis man skal tro en prognose fra Dansk Erhverv, der spår, at julegaver for 600 millioner kroner byttes oven på julen i år.
- Vi forventer, at hver fjerde dansker skal ud og bytte i hvert fald en gave, siger Bo Dalsgaard, der er fagchef for forbrugeraftaler og forbrugerklagesystemer hos Dansk Erhverv.
Prognosen baserer sig på to befolkningsundersøgelser, som analyseinstituttet Norstat har lavet for organisationen.
Sidste år endte det med at være omkring 25 procent af danskerne, som fik julegaver, der byttede mindst en af dem.
Fredagsvejret bliver stille, gråt og mildt
kopieret!
Det bliver en skyet, diset og stedvist tåget dag, hvor der i perioder vil falde lidt regn eller finregn hist og her.
Temperaturen vil befinde sig et sted mellem seks og otte grader, og det vil føles lige så mildt, som det ser ud, at bevæge sig udenfor. Vind vil der nemlig ikke være meget af.
Og det bliver generelt gråt, stille og mildt vejr de kommende dage, indtil vi når søndag. Her forventes en koldfront med regn at bevæge sig ned over landet nordfra.
Er din hund klar til nytår? Få tjeklisten her
kopieret!
Er man en af de hundeejere, hvis firbenede ven reagerer kraftigt på fyrværkeri, så er Dansk Kennel Klub klar med en tjekliste, der kan hjælpe ens hund gennem nytårsdagene.
I et opslag på Facebook opfordrer de til, at man har planlagt, hvor ens hund er nytårsaften, hvis man ikke er hjemme. Kan man ikke tage den med sig, skal man overveje, om den skal passes.
Derudover skal man skynde sig, hvis hunden skal have angstdæmpende medicin, og i tilfælde af at ens hund kan finde på at løbe væk, er det en god idé at sikre sig, at der er et lovpligtigt hundetegn i hundens halsbånd.
Sidst men ikke mindst kan man venligt huske folk på den nye lovgivning, hvis de affyrer fyrværkeri før 31. december.
Ventetiden i Familieretshuset stiger - fynsk politiker vil undgå "tåbeligt dobbeltarbejde"
kopieret!
Foreningen af Faste Værger i Danmark foreslår, at det fremover skal være kommunerne, som skal oprette værgemål for demente og senhjerneskadede borgere.
Blandt andet for at mindske ventetiden og undgå dobbeltadministration ved, at der ikke er to myndigheder, som skal sagsbehandle de samme sager, lyder argumentet. Det skriver DR.
KL er ikke videre begejstret for forslaget, men flere ordførere på Christiansborg synes, at forslaget er spændende, og de er parate til at kigge på, om kommunerne skal overtage opgaver fra Familieretshuset. Blandt andet fynskvalgte Katrine Daugaard, der er socialordfører for Liberal Alliance.
- Hvis der er dobbeltarbejde, er det jo tåbeligt, siger hun.
Vej kortvarigt spærret på grund af politiarbejde
kopieret!
Torsdag eftermiddag var det ikke muligt at passere Lillebæltsbroen.
Af Vejdirektoratets trafikinfo fremgik det, at broen var spærret i begge retninger på grund af politiarbejde.
TV 2 Fyn har været i kontakt med Fyns Politi, der oplyser, at Sydøstjyllands Politi kortvarigt var til stede på broen, men derudover ikke har yderligere at tilføje.
Selv Christian Eriksen har deltaget - Traditionsrigt fodboldstævne sparket i gang
kopieret!
2. juledag blev et af Danmarks største indefodboldstævner sparket i gang i Odense idrætshal.
Stævnet, Fyens Stiftstidendes indefodboldstævne, er en tilbagevendende tradition og har været afholdt næsten hvert år siden 1961.
Over fem dage spilles mere end 1.000 kampe.
Gennem årene har fodboldtalenter som Christian Eriksen og Rasmus Falk slået deres folder til stævnet.
Og hos både stævneleder og forældre glæder man sig til at bruge de kommende dage rundt om det brune trægulv.
Vejret skifter frem mod nytårsaften
kopieret!
Vejret over Danmark styres i øjeblikket af et højtryk over Centraleuropa, der giver os det milde og grå vintervejr. Til gengæld sørger det også for mest tørt vejr.
Det bliver der dog lavet om på i den kommende weekend, hvor et vejrskifte ventes at finde sted.
Året ser således ud til at slutte af med markant mere ustadigt vejr, når der bliver åbnet for, at lavtrykkene kan sende regnvejr ind over landet.
I starten af det nye år viser prognoserne så lidt køligere, som måske kan være med til at give sne til Danmark.
Rekordmange dage med strømpris under nul kroner i 2024
kopieret!
Danske elkunder har kunnet glæde sig over et rekordhøjt antal dage, hvor strømprisen har været under nul kroner.
Det viser en opgørelse lavet af energiselskabet NRGi og forsikringsselskabet Gjensidige. I Østdanmark har der været 275 timer, hvilket er 19 procent flere end de 231 timer i 2023.
- Der har været et stort fokus på de tidligere års meget svingende elpriser, særligt når prisen er høj. Men vi ser nu også flere perioder med lave eller negative elpriser, siger Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi, i en pressemeddelelse.
Det er særligt kunder med en variabel elaftale, der har fordel af de negative elpriser.