Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Michael Mørkøv beundrer badmintonspilleren Viktor Axelsens kølighed i forbindelse med OL-guldet.
Med Michael Mørkøv som chauffør blev OL-guldet kørt hjem til Danmark på de sidste omgange i parløbet lørdag formiddag.
Efter 200 omgange og 50 kilometer kunne han og Lasse Norman Hansen juble over den samlede sejr.
En sejr, Mørkøv blandt andre tilskriver en anden dansk OL-guldvinder.
Fynsk guld: Danske baneryttere vinder OL-guld i parløb
Banerytterne Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv vinder guld i parløb ved OL i Tokyo. Det er Danmarks tredje guldmedalje ved legene.
Den olympiske velodrom i Izu fortsætter med at kaste danske medaljer af sig.
Efter to sølvmedaljer tidligere på ugen blev det på OL's næstsidste dag til den totale triumf for Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen, der erobrede guld efter en tæt afgørelse i mændenes parløb.
Det er Danmarks tiende medalje ved OL. Håndboldlandsholdet henter senere lørdag nummer 11 i finalen mod Frankrig.
Det danske par vandt med 43 point foran Storbritannien og Frankrig, der begge havde tre point færre.
Femte OL-medalje
Det er femte gang i karrieren, Lasse Norman Hansen tager metal ved et OL, og fynboen rykker dermed op på en delt førsteplads på listen over danske atleter med flest medaljer i OL-sammenhæng.
Kun roeren Eskild Ebbesen og skytterne Niels Hansen Ditlev Larsen og Lars Jørgen Madsen har præsteret noget tilsvarende.
Danskerne lagde roligt ud, men efter 60 af de i alt 200 omgange skruede den rød-hvide duo for første gang tempoet i vejret, og Norman serverede Mørkøv til første danske spurtsejr.
Den danske lejr havde på forhånd udtryk stor respekt for den britiske duo med Ethan Hayter og Matthew Walls, og briterne viste sig hurtigt som en hård modstander.
De to par lurede konstant på hinanden. Da briterne efter omkring 80 omgange forsøgte et udbrud, reagerede Norman lynhurtigt.
Kort efter rykkede Danmark for første gang op på førstepladsen, da Mørkøv hentede tre spurtpoint. På det tidspunkt var Frankrig i gang med et næsten endeløst og i sidste ende mislykket udbrud.
Dobbelte verdensmestre
Det lykkedes aldrig franskmændene at vinde en omgang, men den franske duo fik dog en del spurtpoint som belønning for en enorm kraftanstrengelse.
Både Belgien og Storbritannien forsøgte et sidste desperat angreb, men danskerne havde styr på det og blev klappet over målstregen af den danske delegation på tilskuerpladsen.
Med sejren levede Mørkøv og Norman og til favoritværdigheden. De er dobbelte verdensmestre og har aldrig tabt et internationalt parløb sammen.
Derfor havde duoen da også udråbt sig selv som guldfavorit i disciplinen, der er på det olympiske program for første gang siden 2008.
Dengang måtte Mørkøv sammen med Alex Rasmussen nøjes med en skuffende sjetteplads, men 13 år senere er den 36-årige københavner en af feltets mest erfarne og snu ryttere.
Og da det hele skulle afgøres på den japanske cykelbane, viste de to danske sig atter som en nærmest uovervindelig kombination.
- Jeg har fundet kæmpestor inspiration i Viktor Axelsen under den her olympiade. Jeg har fulgt hans badmintonkampe med stor glæde og set, hvordan han fejede modstanderne af banen.
- På alle 50 kilometer her i finalen var det eneste, jeg tænkte på, at være lige så cool som ham, da han spillede finalen. Det var vi, og vi vandt også i sidste serv, siger Mørkøv til DR.
Den danske duo vandt finalen med 43 point foran Storbritannien og Frankrig, der begge sluttede med 40 point.
Kølige Axelsen
Som Michael Mørkøv er inde på, var badmintonspilleren Viktor Axelsen aldeles overlegen ved OL, som han vandt uden at afgive et eneste sæt undervejs.
Til TV 2 Sport satte Axelsen efterfølgende ord på netop den coolness, han besad på finaledagen.
- Det var en lang dag at gå og vente, men jeg havde det virkelig, virkelig fedt. Jeg snakkede med dem derhjemme, og jeg kunne bare mærke, da jeg smed musik i ørerne i bussen på vej derud, at jeg 'havde den'.
Og det havde Mørkøv og Norman altså også.
Parret lå næsten hele tiden godt med fremme, og som omgangene blev flere, trak de stille og roligt fra konkurrenterne i den samlede stilling.