- Jeg har en interesse i at svare helt ærligt, når du spørger, om det er hårdt. Og der er jeg bare nødt til at sige ja, siger Jesper Groth:
- Og så bliver jeg bange for, om det lyder utaknemmeligt. Men jeg tror ikke, at der er andre, som bliver rodet ind i det kæmpe cirkus her, som har timer nok i døgnet.
Jeg er virkelig ikke utaknemmelig. Det er en kæmpe stor ting, der sker i mit liv, og det bliver fantastisk at se tilbage på.
32-årige Jesper Groth sidder i sin farverige lejlighed i København i et rødt Hummel-sæt. Hans telefon ringer midt i fortællingen om, hvad der følger med, når man vinder Dansk Melodi Grand Prix.
- Men jeg glæder mig helt vildt meget, men jeg er også spændt, og det er angstprovokerende.
Det er Danmarks Radio, der ringer. Igen. Han skal til kostumeprøve. De understreger, at han ikke må have rødt tøj på, og at han skal komme med en frisk coronatest.
- Og lige om lidt kommer jeres kollegaer og vil lave et interview, fordi vi ikke kan komme på festivaler til sommer.
Frihed i en vagabondvogn
Når Jesper Groth ikke har travlt med Melodi Grand Prix og sin musik – og ind imellem også sit skuespil – nyder han at dyrke sin frihed.
Han går vagabondture med sin kammerat og en barnevogn. De har været flere steder i landet, men har blandt skubbet vognen 155 kilometer på Hærvejen i Jylland. Indtil Jesper Groth måtte give op på grund af hælspore.
- Hvis jeg går og tjener nogle penge nu, er det ikke for at få en Porsche. Der er ikke mere frihed i den end i barnevognen.
Fyr & Flamme:
På vognen hænger også et Ærøflag. Han er nemlig født og opvokset på Ærø og tager stadig tilbage så ofte, det er muligt, fordi han har et fritidshus og ofte er med til arrangementer på øen.
Og stoltheden over hjemstavnen er stor og også tatoveret på hans krop, hvor der står Ærø.
- Ærø er for mig nok lidt en nostalgisk fortælling. Det er et sted, jeg holder virkelig meget af. På en eller anden måde er Ærø jo, ment godt, sådan lidt afsondret samtidig med, at du lynhurtigt kan tage en færge til Fyn og være i større omgivelser,” har Jesper Groth tidligere fortalt TV 2 Fyn i et interview til podcasten ’Bajer og Brunsviger’.
Allemandseje fra den ene dag til den anden
Det er gået stærkt for Fyr & Flamme. I efteråret 2020 havde de deres første hit, Menneskeforbruger, på P3. I december udgav de deres anden single, Kamæleon. Og i foråret 2021 vandt de Dansk Melodi Grand Prix med sangen Øve os på hinanden.
- Vi spillede første gang sammen i Natholdet. Anden gang var på P3, og tredje gang var til melodi grand prixet, siger Jesper Groth, der endnu aldrig har spillet foran et publikum til en koncert. Han har kun spillet på tv eller i radioen. Den tanke gør ham nervøs.
Men når han bliver nervøs, bruger han også elementer fra sin skuespilkarriere, hvor det på teatret altid handler om at stå foran folk på en scene, og hvor han allerede har stået mange gange. En scene, han i øvrigt har drømt om at stå på, siden han var barn.
- Jeg har da sagt nogle gange, at jeg gerne ville, at det hele gik lidt langsommere. Vi satte Store Vega til salg, og så var der udsolgt på halvandet døgn, siger han velvidende om, at det er et kæmpe privilegium.
Det bliver fedt at se tilbage på
Selvom det har været et krævende halvt år, siden udgivelsen af sangen Menneskeforbruger, og tiden efter Dansk Melodi Grand Prix har stået på daglige interviews, prøver og meget andet, glæder Jesper Groth sig til at stå på scenen torsdag aften i Amsterdam.
Jeg glæder mig helt vildt meget, men jeg er også spændt, og det er angstprovokerende.
- Jeg har masser af mareridt om ting, der kan gå galt. Men der er heldigvis en kerne i mig selv, der tror på mig selv, og jeg er motiveret af at skulle bevise noget, siger han og fortsætter:
- Jeg er virkelig ikke utaknemmelig. Det er en kæmpe stor ting, der sker i mit liv, og det bliver fantastisk at se tilbage på.