Løbsdirektør ser frem til vigtig Nyborg-etape:
- Man kan tabe Tour de France på 2. etape
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Løbsdirektør for Tour de France, Christian Prudhomme, var i dag på besøg i Nyborg i anledning af, at der i dag er 100 dage til løbet begynder.
For mange er sommer lig med Tour de France i fjernsynet. I år bliver sommer lig med Tour de France på tætteste hold - i hvert fald for mange fynboer.
For når rytterne skal ud på løbets 2. etape, bliver det med Nyborg som slutby. Nyborg er nemlig målby på den 199 kilometer lange etape, der starter i Roskilde og til slut byder på omtrent 20 kilometers kørsel på Storebæltsbroen.
Fyn her og nu: Liveblog flytter
Her kan du få et overblik de seneste nyheder fra Fyn.
Her og nu:
Følg opdateringerne herunder
Liveblog starter om:
Livebloggen er slut. Tak, fordi du fulgte med.
Spørg til selve livebloggen:
Og netop opløbet på Storebæltsbroen har løbsdirektør, Christian Prudhomme, store forventninger til.
- I Danmark forventer jeg et stort publikum, passion og entusiasme, sagde han og fortsatte:
- Og på Storebæltsbroen bliver det udfordrende for alle ryttere. Det er selvfølgelig umuligt at vinde touren på 2. etape, men det bliver muligt at tabe touren på 2. etape.
Vigtigt at involvere børnene
Sammen med Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V), var løbsdirektøren på besøg på Danehofskolen i Nyborg.
Her var eleverne fra morgenstunden i fuld sving med at male Tour de France-trøjer, der skal pryde Nyborgs gader når feltet til sommer ruller forbi.
Johnny pynter Nyborg til årets største dag:
- Hvem får i det hele taget lov til at lave noget for selveste Tour de France
SAJL har fået til opgave at lave 2.000 trøjer af træ til årets Tour de France. Det skaber stor stolthed hos borgerne at være en del af noget større, fortæller afdelingsleder.
I Nyborg er forberedelserne allerede i fuld gang til sommerens Tour de France.
Hos SAJL bliver der lige for tiden boret, pudset og pyntet på livet løs med træ.
- Normalt forbinder jeg Tour de France med noget, som jeg ser i fjernsynet. Men da jeg fik fortalt, at vi skulle lave trøjer, så synes jeg, at det lød genialt, siger Johnny Andersen, der til daglig arbejder på Skole, Aktivitet, Job og Læring (SAJL).
SAJL, bedre kendt som Nyborg Værkstedet, har fået til opgave at lave hele 2.000 trøjer af træ.
De trøjeformede stykker træ skal ud til alle skoler i Nyborg Kommune. Her får eleverne lov til at male dem og give deres bud på en flot cykelryttertrøje.
Om det er den famøse gule førertrøje, den prikkede bjergtrøje eller deres helt eget design, bestemmer eleverne selv.
Lørdag den 2. juli er den fynske kommune nemlig målby for 2. etape af verdens største cykelløb. Her skal de tusindvis af trøjer pynte i Nyborgs gader til glæde for gæster og lokale.
Stolthed og god energi
SAJL er et beskæftigelsestilbud for socialt udsatte borgere over 18 år. Institutionen er ifølge afdelingslederen en del af SkoleTour, og det betyder blandt andet, at borgerne skal være en del af den danske Tour de France-fest til sommer.
- Når vores borgere skaber noget, som er en del af folkefesten, så giver det noget stolthed og god energi, fortæller Daniel Kielberg-Larsen, der er afdelingsleder af SAJL i Nyborg Kommune og uddyber:
- Borgerne er gået på med krum hals. Der er givet god energi i det, og der var en stolthed at spore, fordi borgerne ligesom forstod, at man var en del af noget større.
Her har borgerne faktisk været så ihærdige med arbejdet af trøjerne, at de faktisk er nået de 2.000 trøjer af træ hurtigere end forventet, fortæller Daniel Kielberg-Larsen.
Verdens øjne på Nyborg
Midt i savsmuld glæder både Johnny Andersen og Christian Wulff sig også til at kunne prale over for venner og bekendte med udsmykningen til sommerens folkefest.
- Det bliver fedt, og det lyder også spændende. Jeg kan sige til folk man kender, at det (trøjerne, red.) har man været med til at lave, siger Christian Wulff.
- Hvem får i det hele taget lov til at lave noget for selveste Tour de France? Det er sgu da stort!, siger Johnny Andersen.
Cykelløbets afslutning i Nyborg kan ifølge kommunen for alvor sætte byen på verdenskortet. Her vil hele verdens cykelentusiaster under eventet have blikket rettet mod den fynske kommune.
2. Etape i Tour de France starter i Roskilde og slutter i Nyborg. Her kommer cykelrytterne gennem flere danske byer, inden de krydser Storebæltsbroen for til sidst at kåre en vinder i Nyborg.
Synet af de mange gule, grønne og polkaprikkede trøjer gav løbsdirektøren et stort smil på læben. For netop børnene er vigtige at involvere.
- Det er så vigtigt at involvere børnene. Sidste år i Frankrig i løbet af Tour de France, var det på TV de 15 til 24-årige, der var mest interesserede i løbet, sagde Christian Prudhomme.
Vil være verdens bedste værter
Også borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs var begejstret over det, der mødte ham på Danehofskolen i dag. For det er et eksempel på det, han håber at Tour de France kan bringe til byen.
- Det vi vil med Tour de France er, at det skal være en folkefest. Det skal være borgerne i Nyborg Kommune, der i fællesskabet står sammen om at skabe en super god oplevelse, sagde han og fortsatte.
- Vi vil være verdens bedste værter. Og derfor handler det om cykelløb, men også om alt det andet, det kan. Det er børn og unge mennesker, der lærer noget om fransk kultur via cykelsporten, men som også får lejlighed til at se ud i verden på den måde.