Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Et flertal i Odense Byråd besluttede onsdag aften at sætte hårdere ind over for medlemmer af kriminelle bander.
Det var Venstre, DF og Konservative, der stillede et forslag om blandt andet flere tvangsfjernelser af børn, der vokser op i familier med banderelaterede medlemmer. Samtidig skal der sættes hårdere ind for at få bandemedlemmerne til at leve op til aktiveringskrav, hvis de er på overførselsindkomst.
Borgerlige mod bander: Fem tiltag skal bekæmpe kriminelle grupperinger
De borgerlige partier i Odense præsenterer på byrådsmødet onsdag fem tiltag, der skal nedbryde byens bander.
Sent onsdag eftermiddag samles byrådet i Odense til byrådsmøde. På dagsordenen er blandt andet et forslag fra Socialdemokratiet om, at Odense skal stå sammen mod banderne.
Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative er enige i Socialdemokratiets intentioner om at bekæmpe banderne, men savner konkret handling bag forslaget. Derfor fremsætter de tre borgerlige partier fem forslag til, hvordan banderne stoppes. Dem vil de have borgmesterforvaltningen til at sikre, bliver sat i gang.
- Vi kan alle blive enige om, at vi skal stå sammen mod bander. Men for at det ikke bare er tomme ord og et slag i luften, er vi nødt til at sætte handling bag, siger rådmand Jane Jegind (V).
Partierne vil blandt andet have lov til at udfordre grænserne for omsorgssvigt og tvangsfjernelse.
- Traditionelt set er omsorgssvigt, hvis børn er udsat for vold eller går for lud og koldt vand. Vi vil spørge, om det ikke også er omsorgssvigt at vokse op med kriminelle familiemedlemmer.
- Vi vil bede forvaltningen om at prøve grænserne af i forhold til, hvad der skal til for, at vi kan tvangsfjerne, fortæller Jane Jegind.
I grafikken nedenfor kan du se, hvilke fem tiltag Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative vil have indført.
Efter en længere debat i byrådssalen om, hvorvidt forslaget skulle vedtages med det samme eller først undersøges og bearbejdes i de enkelte udvalg, lykkedes det de borgerlige at få flertal for at igangsætte stramningerne med det samme.
- Det er selvfølgelig under forudsætning af, at det hele holder sig inden for skiven i lovgivningen, siger Venstres Jane Jegind til TV 2/FYN umiddelbart efter mødet.
Ifølge hende var De Radikales rådmand Susanne Crawley Larsen, der blev udslagsgivende for, at der blev flertal for de borgerliges forslag, da hun efter en længere debat tilkendegav, at hun godt kunne stemme for forslaget.
Derefter valgte socialdemokraterne at tilslutte sig det flertal, der nu tegnede sig.
- Det er dejligt, og jeg vil gerne rose De Radikale for at gå med på forslaget, så vi hurtigere kan skride til handling, siger Jane Jegind.
SF og Enhedslisten stemte ikke for forslaget.
Når borgmesterforvaltningen har godkendt, at juraen overholdes, vil Odense Kommune derefter stramme indsatsen mod bandemedlemmer i byen.
I grafikken herunder kan du se, hvilke punkter Odense Kommune vil stramme.