Frivillige skaber ny søredningsstation i Faaborg

Flere frivillige har ønsket at starte en søredningsstation i Faaborg. Ønsket har fået stor opbakning, og snart begynder arbejdet på den nye station.

På nuværende tidspunkt er der ingen søassisstance på kysten mellem Rudkøbing og Assens, men det bliver der snart lavet om på.

Lige nu er der søredningsstationer i Rudkøbing og Assens, men der er for langt mellem de to stationer, hvis man spørger stationslederen fra Dansk Søredningsselskab Rudkøbing, Jørgen Rosenfeldt.

- Hvis vi skal dække dele af Faaborg i samarbejde med Assens, så er der langt, hvis vi pludselig får en opgave i Lohals, siger Jørgen Rosenfeldt.

- Det vil være godt med en station i Faaborg, så den nye station kan dække et stykke ned mod os og et stykke mod Assens.

Og nu ser det ønske ud til at gå i opfyldelse, da opbakning fra en række frivillige har muliggjort en ny søredningsstation i Faaborg.

For knap to uger siden blev der holdt møder i Faaborg for at finde frivillige, der ville drive redningsstationen.

Det krævede mindst 20 frivillige at drive den nye søredningsstation, men opbakningen var større end forventet. Flere end 35 frivillige er interesseret i at hjælpe.

Den nye station i Faaborg vil i samarbejde med det stationerne i Assens og Rudkøbing dække stort set hele det Sydfynske Øhav.

Søens vejhjælp

Den kommende søredningsstationen i Faaborgs vigtigste opgave bliver at hjælpe til søs.

- Vores primære opgave er det, vi kalder søens vejhjælp. Hvis der er nogen, der løber tør for brændstof, knækker en mast eller farer vild, så er det os, de kalder på.

- Vi bliver også kaldt ud til livreddende aktioner. Vi bliver kaldt ud til det hele, men vores primære opgave er frivillig søredning.

Udover hjælpen til søs skal der også klares opgaver på land, såsom økonomi og PR-arbejde, så der bliver brug for mange kompetencer.

quote Når der er tale om frivilligt arbejde, så er der altid nogle som melder fra

Jørgen Rosenfeldt, stationsleder i Dansk Søredningsselskab Rudkøbing

De frivillige er fundet, men der er stadig mange timers arbejde, inden den nye station kan tages i brug.

- Vi skal have indkaldt de frivillige til et møde om opstarten på den nye station. Det får vi gjort i starten af marts, siger Jørgen Rosenfeldt.

Herefter skal de frivillige uddannes, så de kan sejle båden. De skal tage et førstehjælpskursus, en duelighedsprøve og et såkaldt VHF-kursus, som er et radiohåndteringskursus, der skal sikre, at de frivillige kan betjene en VHF-radio, hvorigennem bådejere og de frivillige kan kommunikere.

- Der kan sagtens være frivillige med på båden uden de nævnte uddannelser, men der skal altid være mindst én på båden, som har de uddannelser og som er godkendt af os.

Selvom stationslederen fra Rudkøbing kan glæde sig over de mange frivillige i Faaborg, betyder det frivillige arbejde også, at flere melder fra.

- Når der er tale om frivilligt arbejde, så er der altid nogle som melder fra. Enten fordi de kører træt i det, eller fordi de ikke har tid. Det kan også være folk bliver for gamle. Derfor er vi altid på jagt efter frivillige.

- Jeg kunne godt bruge flere frivillige her i Rudkøbing. Omkring fire til fem nye frivillige. 

Ifølge Jørgen Rosenfeldt kan søredningsstationen være i drift efter sommerferien. Han satser på opstart omkring slutningen af august eller start september.

Inden at søredningsstationen er kørende, er der behov for en til halvanden million kroner. Pengene skal findes via fonde. 

Oversigt

    Oversigt