Torsdag rykkede flere af de nyvalgte kandidater fra Fyn ind på Christiansborg som debuterende folketingsmedlemmer.
En af dem var Kim Aas, som også reagerer på efternavnet Christensen.
- Bare tænk, at det her er et sted, hvor jeg skal arbejde? Jeg tror det kommer til, at tage nogle uger inden at jeg føler, at nu er jeg faldet på plads.
Kim Aas er socialdemokrat og med 2.337 personlige stemmer i ryggen flyttede han ind på sin nye arbejdsplads.
- Jeg har det som en lille dreng der har vundet i lotto eller et eller andet. Det er lidt uvirkeligt, sagde det nybagte 52-årige fynske folketingsmedlem, da TV 2 Fyns reporterhold mødte ham ved det ikoniske Christiansborg.
Helt grøn som politiker er den læreruddannede fynbo fra Ryslinge dog ikke. Hans politiske karriere startede for alvor i 2014, hvor han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Alligevel har hans nye politiske milepæl været en forløsning.
- Det går fra, at man er i valgkamp, hvor man jo går og tror på det og tænker "YES" det skal nok gå denne her gang, til man alligevel har den der lillebitte tvivl.
- Og så lykkedes det. Luften går lige ud af en - og så kommer det bare ind igen med fuld kraft. Træthed og glæde. Det hele, er bare samlet i én. Det er helt vildt, fortæller en tydeligt rørt Kim Aas og prøver at sætte flere ord på, hvad det betyder for ham:
- Det er svært at beskrive. Jeg får helt gåsehud bare ved at tanken om, at nu skal jeg ind og sidde her i de næste fire år, siger han og slår armene ud mod det næsten 300 år gamle parlament på Slotsholmen i Københavns centrum.
- Altså det kan jo ikke være ret meget større. Det er for vildt, og solen skinner. Det er bare lækkert.
- Jeg er en stolt mand. Det må jeg sige.
Fra sang til Borgen
Mens Kim Aas trækker erfaring som lærer og arbejde som SSP-konsulent med ind på Christiansborg, så tager den debuterende politiker Katrine Daugaard en kandidatgrad i musik fra Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole og erfaring som ejer af en bed and breakfast med ind på Slotsholmen.
Hun fik 2.861 personlige stemmer, og begyndte sin første dag med at spise frokost i folketingets kantine, Snapstinget, sammen med sin folketingsgruppe i Liberal Alliance.
- Det har været dejligt. Og så har jeg fået adgangskort hertil. Der er jo en masse en masse praktik, der skal på plads, fortæller en glad 41-årig Katrine Daugaard.
Som Kim Aas er hun overvældet.
- Man bliver jo bare enormt ydmyg, først og fremmest, af at være i de her fuldstændig fantastiske, historiske rammer.
- Det er faktisk først i dag, at det rigtigt går op for en, at man er så heldig at blive valgt til et så vigtigt hverv som det her, siger hun.
En del af den praktik der skal på plads er parkeringstilladelse, mobiltelefon, computer, et såkaldt tjenestepas og, måske vigtigst, et genbrugs-net lavet af gammelt betræk fra stole på Christiansborg.
Katrine Daugaard er den ene af i alt 79 folketingsmedlemmer, som er kvinder. Og det er den største andel nogensinde ifølge Ritzaus optælling.