Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Den 27-årige cykelrytter fik prisen i dag til Sportslørdag 2020 i Odense Idrætspark.
Han er en travl mand. Derfor kunne han heller ikke selv være til stede på scenen, da prisen som Årets Sportsnavn på Fyn blev delt ud.
- Hej alle sammen, jeg er ked af, at jeg ikke kunne være der i dag. Først vil jeg gerne sige tusind tak for prisen, den er jeg rigtig glad for. Så vil jeg gerne sige kæmpestort tak til min søde mor, som er der for at tage imod prisen og være min stand in i dag, sagde vinderen, cykelrytter Lasse Norman Hansen i en videohilsen.
Derfor måtte Lasse Norman Hansens mor tage imod en buket blomster, for cykelrytteren selv kommer ikke hjem før engang i februar.
- Det er dejligt, når det går ham så godt, sagde hun.
Ung fynbo sætter danmarksrekord til Sportslørdag
Danmarksrekorden i cykeldiciplinen Derny Pace på ti kilometer blev slået med hele 13 sekunder.
- Det var pokkers hårdt.
Sådan sagde cykelrytteren Ian Millennium, da han efter 40 hæsblæsende omgange havde slået danmarksrekorden i Derny Pace på Odense Cykelbane.
- Jeg har trænet meget for det her på det sidste, så det var fedt nu at prøve at slå rekorden, sagde den forpustede banerytter, da han steg af cyklen.
Derny Pace er en disciplin inden for banecykling, hvor en banerytter skal cykle en distance på ti kilometer. Under de første runder fører en speciel slags knallert kaldet en derny an. Ian Millenniums rekordforsøg blev kommenteret af Allan Poulsen, der var imponeret over den 18-årige cykelrytters resultat.
- Det var fantastisk det her - at slå den med 13 sekunder er jo helt vildt, sagde han.
De bedste tider i verden
Den nye titel som rekordindehaver er Ian Millennium glad for. Han er klar til at forsvare den, hvis nogen prøver at tage den fra ham.
- Det er jo stort, når det er en dansk rekord. Hvis ikke det kommer til at stå et sted, skriver jeg det selv ned, sagde Ian Millennium.
Han havde også kun ros tilovers for Odense Cykelbane, som er kendt for flere flotte resultater.
- De to bedste tider i verden er sat i Mexico City i den tynde luft, de to næste tider er sat her i Odense på tredje og fjerdepladsen. Vi har en af verdens hurtigste cykelbaner, sagde Allan Poulsen.
Han glæder sig til at se, hvad Ian Millennium opnår i fremtiden:
- Ham, der vandt sidste år, er blevet dansk mester i år, så nu må vi se, om Ian kan leve op til det.
Lasse Norman Hansen har haft et utroligt godt år på cykelbanerne. Det blev til VM-bronze for hold i Polen i februar, og der snuppede han også VM-sølv i parløb ved samme lejlighed. Det gjorde han sammen med Casper Folsach.
To gange EM-guld
Det er også blevet til EM-guld for både hold og i parløb sammen med makker Michael Mørkøv. Og så blev det da også lige til en sølvmedalje ved EM i omnium.
Dommerkomitéen var slet ikke i tvivl om, at den fynske cykelrytter skulle have titlen. Derfor blev beslutningsprocessen ganske kort.
Indsamling tæt på at redde konkurstruet sportsklub
En privat indsamling, der blev oprettet efter tyveriet af en stor mængde fyrværkeri, kan sikre Tåsinge Forenede Boldklubbers overlevelse.
Da Tåsinge Forenede Boldklubber om morgenen 28. december opdagede, at en større del af klubbens økonomsike grundlag var forsvundet som dug for solen, så det sort ud.
Fyrværkeri til en værdi af 125.000 kroner var stjålet fra to aflåste containere, og det truede klubben på sin eksistens. Salget af fyrværkeriet skulle nemlig betale regningerne i de stille vintermåneder, hvor indtægterne er små.
- I december, januar og februar har vi næsten ingen indtægter, så salget af fyrværkeri skulle dække udgifterne til vand, varme og lys, siger Jesper Thomsen, der er foreningens formand.
Men nu ser det ud til, klubben kan beholde skindet på næsen på grund af en privat indsamling. Indtil videre er 29.000 kroner tikket ind.
- Det er helt vildt, og det er ikke slut endnu, siger Jesper Thomsen.
Stor opbakning
Allerede i dagene efter tyveriet oplevede klubben stor lokal opbakning. Det fyrværkeri, tyvene ikke var løbet med, kom i høj kurs, og dagene efter blev de bedst sælgende.
- Der var nogen, som bare kom ind og gav en donation, og nogen, der ikke ville have byttepengene tilbage. Der kom også tidligere trænere og andre, som var flyttet fra Tåsinge, siger Jesper Thomsen.
Med den store omsætning og en ekstra levering fyrværkeri blev det muligt at indhente noget af det tabte. Derudover blev en del af det stjålne fyrværkeri fundet i en kælder i Vollsmose og beslaglagt af politiet og kan dermed komme tilbage til rette ejermand.
Der er bare den hage ved historien, at en stor del af fyrværkeriet er opbevaret forkert.
- De har sjosket rundt i det. Der er nok for 30.000-40.000 kroner, som vi ikke får pengene for igen, siger Jesper Thomsen.
Afhænger stadig af goodwill
Ifølge Jesper Thomsen har opbakningen til klubben været fantastisk. På den ene side mener han, at man skal udnytte det momentum, der er, til at bruge opbakningen. På den anden side skal man passe på ikke at køre de frivillige i sænk.
- Vi har trukket på op mod 50 frivillige mellem jul og nytår, som bare har været der for vores blå øjnes skyld. Selv har jeg brugt flere hundrede timer, så det tærer på kræfterne, siger Jesper Thomsen.
Med pengene fra indsamlingen, fyrværkerisalget og de fundne tyvekoster ender klubben med et underskud på cirka 10.000 kroner. Ifølge Jesper Thomsen er det til at håndtere.
- Hvis dem, der skal have penge i januar og februar, kan se med milde øjne på, at vi kan betale i marts eller april, skal det nok gå. Men de har jo ret til deres penge, så det afhænger af, hvor det lander, siger Jesper Thomsen.
Han havde egentlig opgivet tanken om at sælge fyrværkeri igen næste år, men det fundne fyrværkeri kan ikke uden videre leveres tilbage til fabrikanten.
- Problemet er, at alt det, Fyns Politi har beslaglagt, er åbnet. Så vi er nødt til at sælge det igen, siger Jesper Thomsen.
Indsamlingen slutter 15. januar.
- Årets sportsnavn 2019 står for alt det, der er essensen af elitesport på allerhøjeste plan. Her er der i den grad tale om en udøver, der ofte går langt ud over grænsen for, nærmest hvad et almindeligt dødeligt menneske er i stand til at præstere, sagde Leif Rasmussen, sportsredaktør på Fyens Stiftstidende.
Det er ikke første gang, Lasse Norman får den flotte pris som Årets Sportsnavn på Fyn. Efter OL-guld i Omnium ved OL i 2012 i London fik han også prisen.
Vandt Post Danmark etape
På Landevejen er Lasse Norman Hansen nu tilknyttet det belgiske prokontinental-hold Corendon Circus.
Med holdet vandt han blandt andet tredje etape af Post Nord Danmark Rundt 2019 - den længste etape på 200 kilometer mellem Holstebro og Vejle. Samlet set blev Lasse Norman Hansen nummer 4 i klassementet.
Næste store mål for Lasse Norman Hansen bliver selvfølgelig OL i Tokyo. Her satser den unge fynbo på at hente guldmedaljer i både holdløbet og parløbet.
Skulle det lykkes, er der nok en god chance for at Lasse Norman Hansen er med blandt de nominerede til årets sportsnavn igen næste år.