Trine Bramsen traskede i pedalerne, da musikken i hendes ører pludselig blev udskiftet med Henrik Dam Kristensens stemme.
Det var kun to år siden, at hun var rykket ind på Christiansborg som nyslået medlem af Folketinget. Nu havde hun Socialdemokratiets gruppeformand i røret, som havde en habil forfremmelse at tilbyde den uerfarne fynbo.
Hun skulle være partiets nye retsordfører.
Nyheden slog Bramsen så meget ud af kurs, at hun styrtede på cyklen og slog hul på knæet, har hun fortalt til Berlingske. For hun havde aldrig i sin vildeste fantasi drømt om, at kunne få så stort et ordførerskab så tidligt i sin politiske karriere.
Næppe havde hun forestillet sig, at hendes ansigt otte år senere ville klæbe sig til en stribe skandalesager i det danske forsvar.
At halvdelen af danskerne ville mene, at hun klarer sig dårligst af alle ministre.
Eller at hun ville blive kaldt "grundstødt" og peget på som en, statsminister Mette Frederiksen med fordel kan smide af ministerholdet.
Nu er Trine Bramsen igen havnet midt i et stormvejr, der sprænger alverdens skalaer i styrke. For med sagerne om læk i Forsvarets Efterretningstjeneste er tilliden til Danmark ifølge flere tidligere forsvarsministre svækket.
Og Bramsen har fået nok en skandale at rydde op efter.
I krig med it-branchen for "elitært crap"
Vi spoler tiden et par uger tilbage fra dagen, hvor Bramsen mødte asfalten og blev retsordfører. Til dagen, hvor hun for første gang for alvor gjorde sig bemærket.
Bramsen var på daværende tidspunkt partiets it-ordfører, og hun mente tilsyneladende, at det var tid til et "opråb til it-nørderne", som hun i et debatindlæg direkte bad smide tennissokkerne og tale, "så vi kan forstå det!".
- Kunne man bare en lørdag aften forestille sig, at de it-nørder, der normalt sidder hjemme foran skærmen eller spiller World Of Warcraft med vennerne, smed tennissokkerne og kom ud. At der blev indkøbt en ny t-shirt, håret blev redt og nørdsproget nedtonet lidt.
Siden har hun forklaret, at debatindlægget var ment som en debatstarter. Men resultatet var nærmere åben krig.
"Nørderne" fra it-branchen rasede og oprettede en side på Facebook med det ene formål at få Trine Bramsen sat af som it-ordfører, mens politiske kollegaer stod i kø for at tage afstand.
Blandt andre Pernille Rosenkrantz-Theil, som i et - nu slettet - opslag på Facebook kaldte det noget "elitært crap".
Om det spillede ind, da Trine Bramsen bare 11 dage efter sit debatindlæg mistede sit ordførerskab, vides ikke. Men på det tidspunkt havde siden flere end 2500 støtter - og den eksisterer desuden stadig den dag i dag.
Hvem er Trine Bramsen?
Den bramfri partisoldat
Med sit farvel til it-ordførerskabet kunne Bramsen nu træde ind på den retspolitiske arena. Et skifte, som fra it-branchens side blev set som en uforståelig forfremmelse.
Men Bramsen fortsatte med at dele vandene og profilerede sig hurtigt som oppositionens evige torn i øjet. En hardliner, der ikke just puttede med ordene.
Samtidig blev hun hurtigt slået til partisoldet.
Gang på gang tonede hun frem i medierne med forsvar af regeringens beslutninger og partifællers ageren. Sigtede man efter en socialdemokratisk minister, skulle kuglen forbi Bramsen først.
For eksempel vil nogle måske huske, hvordan Mette Frederiksen (S), som dengang var justitsminister, i 2015 valgte at fejre juleaften hos familie på fristaden Christiania. En sag, der fik Pia Kjærsgaard (DF) til at rase og spekulere i, at det mon var en "lille julegave" fra Frederiksen til christianitterne.
Afsted mod pressen gik partifællen Trine Bramsen og sagde, at Dansk Folkeparti burde blande sig fuldstændig uden om, hvor folk tilbringer deres juleaften.
"Goddag, det er Danmark..."
Som partifællen Freddy Blak engang fik sagt, mister Socialdemokratiet 500 stemmer, hver gang Trine Bramsen "åbner munden i medierne". Og vi skulle da heller ikke langt ind i hendes tid som retsordfører, før kritikken haglede efter et interview med TV 2s Poul Erik Skammelsen.
Her diskuterede Bramsen med bloggeren Peter Kofod, hvorvidt Danmark havde været udsat for overvågning af USA, ligesom whistlebloweren Edward Snowden kort tid forinden havde afsløret om Tyskland.
Der herskede ingen tvivl om, at overvågning fandt sted i Danmark, mente Kofod, mens Bramsen havde en noget anden tilgang:
- Hvis man nu forestiller sig, at vi skulle undersøge, om USA overvåger Danmark ulovligt, og vi har på ingen måde grund til at tro det, så skulle vi ringe over til USA og sige: Goddag, det er fra Danmark, vi skal bare lige høre: Overvåger I os ulovligt?
Udtalelsen gjorde, at Peter Kofod dårligt kunne holde masken, da han sagde, at "slår man op i et leksikon under politikerlede, så er der et billede af Trine Bramsen".
- Jeg ved ikke, om hun lyver eller bare slet ikke fatter, hvad der foregår, sagde han.
Fængslet FE-chef
Man kan vist roligt sige, at citaterne fra TV 2-interviewet i 2014 ikke er ældet med ynde.
I sommeren 2021 kunne DR afsløre, at den amerikanske efterretningstjeneste NSA har udnyttet et samarbejde med Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) til at aflytte danske internetkabler.
Præcis som Snowden i 2013 havde fortalt var tilfældet med den tyske tjeneste.
Præcis som Trine Bramsen dengang afviste skulle være tilfældet i Danmark.
DR's afsløring skete på baggrund af anonyme kilder, og fire medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste er siden blevet anholdt for at lække fortrolige oplysninger. Herunder den øverste sket for FE, Lars Findsen.
Derudover kom det fredag frem, at også den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er sigtet for at bryde sin tavshedspligt.
Hvad FE-chefen og de tre andre konkret er sigtet for, har offentligheden endnu ikke fået kendskab til. Måske vi aldrig får det.
Sikkert er det dog, at sagen kommer oveni en bunke møgsager så massiv, at den tangerer til en rekordudnævnelse.
Her er 8 af skandalesagerne
Arvede skandalesager
Ganske kort tid efter at Bramsen i 2019 tiltrådte sin nuværende stilling som forsvarsminister, kunne Berlingske berette om seksuelle overgreb og kvinder, der sov med kniv under hovedpuden.
Siden erstattede Bramsen den hjemsendte - og siden dømte - hærchef Hans Christian Mathiesen, som var under anklage for nepotisme, da ministeransvaret skiftede hænder.
Samtidig sendte hun 500 chefer på kursus i offentlig forvaltning, hvilket i brede kredse blev opfattet som en upopulær, kollektiv afstraffelse.
Man kan argumentere for, at store dele af det, Bramsen havde at slås med, da hun overtog ministerkontoret fra Claus Hjort Frederiksen (V), var arvegods.
Det var da også netop en af grundende til, at netop Bramsen blev sat ind. For med en fortid som konsulent i Forsvaret, blev hun vejet tung nok til at kunne klare oprydningsarbejdet.
Dengang beskrev politiske med- og modstandere hende som den type politiker, der på imponerende vis kunne være den første på NEWS en tidlig morgen og samtidig være den sidste politiker, danskerne så, før de slukkede tv'et sent ud på aftentimerne.
- Holder hun aldrig fri?, spurgte DF's Peter Kofod for eksempel i et interview med Information umiddelbart før Bramsen blev minister, mens en kredsfælle fortalte, hvordan hun nærmest havde slidt sine partifæller op under en valgkamp, fordi hun bare "blev ved og ved" med at stemme dørklokker.
Engagementet går igen i langt de fleste beskrivelser.
Fra "energibundt" til den type partisoldat, der selv ikke over en fyraftensøl kunne finde på at indrømme, hvis hun selv eller partiet har ramt skævt. Den type, som Bramsen formentlig ville ønske, at hun selv var omringet af lige nu.
Og skævt rammer den fynske forsvarsminister altså fra tid til anden. For selvom mange af Forsvarets dårligdomme ganske vist har rødder i tidligere regeringsperioder, er der det seneste år kommet markant flere skandaler til.
Mange af dem for Trine Bramsens egen regning.
Beskyldte "uvorn" journalist for at lyve
I december 2020 gik 23 værnepligtige i et åbent brev sammen og modsagde direkte forsvarsministeren, som forinden havde sagt, at ingen værnepligtige havde aflivet mink.
Til TV 2 fortalte en af brevets forfattere, at hun personligt havde placeret levende mink i en aflivningstrailer og sprøjtet dem med dekontamineringsmiddel.
Godt en måned senere kunne man i forsvarsmediet OLFI læse, hvordan et interview med Trine Bramsen var kørt helt af sporet. Ja, faktisk var det gået så galt, at ministeren havde rejst sig og forladt lokalet.
Hun følte sig ifølge en af sine presserådgivere ydmyget på eget kontor.
Da TV 2 efterfølgende spurgte hende til forløbet, kunne hun ikke genkende Ritzau-journalistens udlægning. Hun mente i stedet, at journalisten havde opført sig "uvornt", talt grimt til hende og sagt: "Luk, dig gider jeg ikke tale med".
Efter at have lyttet hele interviewet igennem udtalte Ritzaus chefredaktør til TV 2, at der ikke på noget tidspunkt under interviewet blev brugt ord, der tilnærmelsesvis kunne minde om dem, Bramsen mente at have hørt.
De uheldige sager klumpede sig sammen i den periode af Bramsens ministertid.
For kort tid efter skandaleinterviewet, som det hurtigt blev døbt i medierne, gik fem formænd for Forsvarets ansatte sammen og formulerede et åbent brev med sønderlemmende kritik af deres minister.
De skrev blandt andet, at hun manglede "helt grundlæggende forståelse for, hvad Forsvaret var for en størrelse", og at hun da ikke kunne være i tvivl om, at der var "dårlig stemning".
Fuld tillid fra Mette Frederiksen
Ingen ministre i denne periode er har et bagkatalog af dårlige sager som Bramsens.
Ingen har fået flere opfordringer fra oppositionen til at gå af.
Og ingen er af politiske analytikere og kommentatorer blevet dømt kriseramt med så jævne mellemrum.
Alligevel har statsminister Mette Frederiksen ikke offentligt givet den fjerneste indikation på, at Trine Bramsen ministertaburet er vaklende. Tværtimod slog Frederiksen det senest i forbindelse med sigtelsen af FE-spionchef Lars Findsen hen som en selvfølgelighed, at hun har fuld tillid til sin forsvarsminister.
Mette Frederiksen selv spillede da også en rolle i en af de seneste dårlige Bramsen-sager. For mens Taliban var på voldsom fremmarch og nærmede sig Afghanistans hovedstad, Kabul, med hastige skridt, var der "festlig stemning" ved en koncert i Odense.
Det skrev statsministeren på Instagram, hvor hun delte et billede af hende selv sammen med byens borgmester og Trine Bramsen.
Billedet vakte i sig selv harme, og både Frederiksen og Bramsen blev på baggrund af det kritiseret for manglende dømmekraft.
Men godt et døgn senere traf Bramsen en beslut, der gav kritikerne rigeligt med ekstra skyts.
Efter det stod klar, at Taliban nu havde indtaget den afghanske millionby, gennemførte den danske forsvarsminister nemlig et timelangt kampagnebesøg i det sydfynske.
Undervejs tog hun en kort pause fra programmet for at tale med en lokal fisker om sæler, hvilket i dagevis skubbede Mette Frederiksens koncert-billede i baggrunden og i stedet rettede kritikken mod Bramsen alene.
TV 2 Fyn ville gerne have spurgt Trine Bramsen, hvordan hun forholder sig til sin egen upopularitet, men det har ikke været muligt at få et interview.