Fyn vil ha' tarteletter - her får du Claus Holms opskrift

I tv-kokken Claus Holms opskrift på tarteletter indgår der både fynsk øl og fynsk flø'e.

Fynboerne vil have tarteletter. I hvert fald, når der skal mad, som havde sin storhedstid i 1960'erne, på bordet.

Det er udkommet af Coops mormormad-konkurrence. Over 23.000 har landet over stemt og ligesom på Fyn, så foretrækker danskerne tarteletter.

På Fyn kommer mørbradgryde ind på en andenplads, mens boller i karry landede på en tredjeplads.

Og får du nu lyst til tarteletter, så kan du møde op i SuperBrugsen i Kerteminde i dag, onsdag, mellem 17.15 og 18.15. Her vil den fynske kok Claus Holm uddele smagsprøver på sin version af tarteletter.

Men du kan også selv gå i krig.
TV 2/Fyn giver dig nemlig her Claus Holms version af tarteletter - og de er selvfølgelig lavet med fynske råvarer:

Holms fynske tarteletter (4 Pers) 
8 stk tartelet 
400 gram kyllingebryst i tern
100 gram spegeskinke 
Frisk purløg
2 stk æbler 
1 fynsk mørk øl
Sennep
70 gram rygeost 
Salt og peber 
Lidt fynsk fløde ;-)

God appetit. Bum!

 

Når familien i 60'erne samledes til frokost om søndagen, var der ofte tarteletter på bordet. Og det er faktisk stadig fynboernes favorit, når det kommer til mormorretter fra 60'erne. Det viser en konkurrence, som COOP har lavet.

 

Oversigt

    Oversigt