17. apr. 2022 kl. 8:16
Fyn
Anton Gyde

Fynske politikere smækker med døren og forlader Nye Borgerlige

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

De tre fynske politikere fra Nye Borgerlige (NB), Kristian Juul Nielsen, Andreas Møller og Jan O. Pedersen oplyser i en pressemeddelelse, at de forlader partiet.

- Desværre kan vi nu konstaterer at NB ikke kan leve op til sine egne krav til omverdenen, siger Kristian Juul Nielsen, som er tidligere lokalformand for de nordfynske kredse og folketingsgodkendt kandidat.

Læs også: Lavt udbud af sommerhuse på Fyn:
  • Det er helt specielt lige i øjeblikket
Gå tilbage Del
16. apr. 2022 kl. 15:09
Fyn

Lavt udbud af sommerhuse på Fyn:
  • Det er helt specielt lige i øjeblikket

Alexander Aagaard

Påsken er ofte det tidspunkt på året, hvor mange får lyst til at kigge på sommerhus. Men i år kan det være en gevaldig udfordring. For der er få sommerhuse til salg.

Tal fra Boligsiden viser, at der i marts 2017 var 622 sommerhuse til salg på Fyn. Siden er det tal faldet fra år til år, og i øjeblikket er 150 fynske sommerhuse til salg.

- Lige nu efterspørger vi kraftigt ekstra huse til salg, siger Søren Aksglæde, indehaver af EDC Assens.

Det er altså ikke alt for mange rundvisninger der bliver givet i de fynske sommerhuse - og det er altså til trods for at der ellers er bud efter dem.

-  Vi har aldrig oplevet et så lavet et udbud af fritidshuse. Så det er helt specielt lige i øjeblikket, tilføjer Søren Aksglæde.

Tendensen med det lave udbud af sommerhuse spænder bredt, og ikke kun på Fyn. Hos Boligsiden.dk har man kunnet se klare tendenser på tværs af landet.

- De seneste cirka fem år har der været rigtig meget tryk på med sommerhusene, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden.dk.

Ifølge Boligsiden.dk kan en af grundene til, at markedet er tømt for sommerhuse være, at der har været rigtig god økonomi i det.

- Så har vi været igennem en periode, hvor renten har været lav, og det vil sige, at man har også kunnet finansiere sit sommerhus rimelig billigt, tilføjer Birgit Daetz.

Coronapandemien, og en deraf kraftig stigning i hjemmearbejdspladser, har også gjort sit til, at gøre sommerhuse attraktive.

- Der er fred og ro, og kan man samtidig sidde ved sit skrivebord og kigge ud over vandet og arbejde, jamen, så kan det ikke være ret meget bedre, forklarer Søren Aksglæde.

Folk siger bare "nå"

Havudsigt og en dukkert i frokostpausen kan være svært at sige farvel til. Det er måske udfordringen i øjeblikket. Og det kommer nok bag på nogle købere, at der er så få sommerhuse til salg

- Folk er generelt overrasket over, hvor lavt udbuddet er i øjeblikket, oplever Søren Aksglæde. 

Det bekræfter kollegaen Benny Hedegaard fra EDC i Faaborg:

- Det er jo ikke sådan, at vi oplever at folk bliver skuffet. De siger bare "nå".

Derfor gælder det om at være hurtig ved havelågen, hvis man gerne vil have fingrene i et af de få sommerhuse, der er til salg.

- Dem, der har været bedst forberedt og ved, hvor meget man kan finansiere, og hvordan og hvornår man kan overtage og så videre, det er den køber, der er bedst stillet til at kunne overtage et sommerhus, siger Birgit Daetz.

Selvom det kan være svært at spå om, så tror man i Assens, at det lave udbud er noget, man skal vænne sig til.

- Der har været så store udskiftninger af ejerne jamen, så så er det klart, at kommer en periode, hvor det hvor der vil være mere begrænset, mener Søren Aksglæde.

Allerede i februar kunne ejendomsmæglerkæden Home melde om stigende interesse for sommerhuse.

Sommerhusmæglerne havde på landsplan en stigning på 5,9 procent i antallet af fremvisninger, mens der i januar blev solgt 11,9 procent flere sommerhuse.

- Sommerhus-salget er kommet overraskende godt i gang med 2022, selv om langt flere danskere nok øjner en ferie under fremmede himmelstrøg i år, fordi corona bekymrer os mindre, og verden åbner sig mere igen, men vi har altså fortsat et godt øje til de hjemlige ferieboliger, udtalte Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent i Home, i februar.

Han forklarer, at Nye Borgerlige "tager stærk afstand fra nepotisme, kammerateri og rygklapperi".

- NB er forkæmper for retten til selv at vælge som individ. Politikerne, staten og kommunerne skal stå i anden række i forhold til de individuelle ønsker og målsætninger, udtaler Kristian Juul Nielsen, men forlader altså partiet, fordi det ikke kan leve op til de krav i egne rækker.

Den tidligere verdensmester i speedway Jan O. Pedersen siger om sine bevæggrunde for den pludselige exit:

- Jeg kan ikke længere se mig selv i projektet og siger tak for denne gang, jeg ønsker partiet held og lykke fremover.

Jan O. Pedersen, som ellers har status som kandidat til Folketinget, tidligere byrådsmedlem og nuværende 1. suppleant til Kerteminde byråd, ønsker ikke, at udtale sig yderligere.

Andreas Møller, 1. viceborgmester i Odense Kommune, taler i pressemeddelelsen blandt andet om "uopretteligt tillidsbrud" og siger:

- Der har været nogle forløb og sager over en længere periode der gør, at der er opstået et uopretteligt tillidsbrud, udtaler Andreas Møller og tilføjer, at "man skal også sætte foden ned overfor arbejdsvilkår der ikke er i orden".

Andreas Møller flyttede fra Faaborg-Midtfyn Kommune til Odense 1. juni sidste år. Han har tidligere været medlem af Faaborg-Midtfyn Kommunes kommunalbestyrelse, og har tidligere været medlem af både Venstre og Konservative.

Læs også: Stjålne kanoer fra Odense Aafart er fundet
Gå tilbage Del
16. apr. 2022 kl. 8:34

Stjålne kanoer fra Odense Aafart er fundet

Odense Aafart

I en grøftekant nord for Odense har politiet fundet 19 af de 22 kanoer, der er blevet stjålet fra Odense Aafart i marts.

19 af de 22 stjålne kanoer fra Odense Aafart er blevet fundet. Det bekræfter direktør Eva Pasgaard.

- Der er ikke sket noget med dem, siger Eva Pasgaard til TV 2 Fyn.

Kanoerne blev fundet i grøften på H.C. Lumbyes Vej i det nordlige Odense.

Politiet sikrer spor

Odense Aafart blev lørdag morgen kontaktet af Fyns Politi, der havde fundet tre læs med kanoer i grøften nord for Lumby tæt på Otteruplandevejen.

- De er bare blevet dumpet der, siger Eva Pasgaard.

Arkivfoto/Local Eyes

Politiet har lørdag morgen været i gang med at sikre spor i håb om at finde ud af, hvem der har stjålet kanoerne. 

- Jeg tror ikke, de har været langt væk. Efterlysningen har gjort, at de er blevet varme, som man kalder det, fortæller hun.

Stjålet for 400.000 kroner

I starten af marts fik Odense Aafart stjålet 22 ud af deres 25 kanoer. Tyveriet skete, mens kanoerne var opmagasineret for vinteren, og tilsammen blev der stjålet for en værdi af omkring 400.000 kroner.

Arkivfoto/Local Eyes
Politiet har lørdag morgen sikret spor på H.C. Lumbyes Vej nord for Lumby.

Efterfølgende er det væltet ind med tip fra folk, der muligvis har set de stjålne kanoer forskellige steder i landet.

På grund af tyveriet måtte Odense Aafart i sidste weekend skyde sæsonen i gang uden kanoer.

- Jeg er bare virkelig lettet. Nu kan vi fokusere på alt det sjove, siger Eva Pasgaard.

Politi: En borger opdagede kanoerne

Ifølge Fyns Politi var det en borger, der opdagede kanoerne lørdag morgen ved halvottetiden. 

- Det er en borger, der opdager, at der står tre trailere med kanoer, og så kan vi godt gætte, at det nok er dem, der er blevet stjålet. Odense Aafart har været forbi for at hente dem her til morgen, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen. 

Vagtchefen ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, hvem der opdagede kanoerne. 

Odense Aafart har tidligere udlovet en dusør på 20.000 kroner til den, der kan hjælpe med at få kanoerne lokaliseret, så der er muligvis en borger, som får glæde af lidt ekstra på bankkontoen.

Hvor er de sidste tre kanoer?

Mandag fik Odense Aafart leveret 15 nye kanoer, og med fundet af 19 af de gamle kanoer har Odense Aafart nu alt for mange kanoer. 

Ifølge direktøren kan det være, de kan nå at afbestille nogle af de nye.

Arkivfoto/Local Eyes
Kanoerne blev fundet i grøften på H.C. Lumbyes Vej i det nordlige Odense.

Det er endnu uvist, hvad der er sket med de sidste tre kanoer fra Odense Aafart. 

Opdatering

Artiklen er opdateret med en kommentar fra Fyns Politi.

4. jan. 2025 kl. 16:24
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DMI varsler "spændende vintervejr" de kommende dage

LYT
Del
Link
kopieret!

Selvom søndagen umiddelbart kommer til at starte stille og roligt, så er der “spændende søndagsvejr” i sigte, skriver meteorolog Henning Gisselø i en kommentar på DMI’s hjemmeside.

For som dagen skrider frem vil vinden tiltage, og samtidig er der sne eller tøsne på vej over Danmark fra sydvest. Det giver risiko for snefygning flere steder.

Ud på natten vil nedbøren gå over i regn, og med temperaturer under og omkring frysepunktet, så kan man opleve isslag med superglatte veje, cykelstier, fortove, når man skal ud ad døren mandag morgen.

I alt forventer DMI, at der kommer mellem 10 og 20 millimeter nedbør, og derfor opfordrer de til, at man færdes udenfor med ekstra forsigtighed.

4. jan. 2025 kl. 15:24
Local Eyes

Vej spærres i ni måneder - skal bygge ny bro

LYT
Del
Link
kopieret!

Arbejdet med at anlægge den nye jernbane mellem Odense Vest og Kauslunde er godt i gang, og fra mandag og frem til september i år kommer det til at påvirke trafikanter på Søndersøvej ved Vissenbjerg.

Der skal nemlig bygges en ny bro, som skal føre jernbanen under Søndersøvej ved Fynske Motorvej. Derfor omlægges trafikken til en midlertidig vej lige nord for motorvejen ved frakørsel 54 Vissenbjerg, oplyser Assens Kommune på sin Facebookside.

Trafikanter på strækningen skal være opmærksomme på, at hastigheden på omlægningsstrækningen er sænket til 40 km/t.

Assens Kommune
4. jan. 2025 kl. 14:26
René Standbygaard/DSB

Flere togafgange rammes - passagerer risikerer at vente 50 minutter

LYT
Del
Link
kopieret!

Skal du med regionaltog mellem Odense og Fredericia i de sene aften- eller nattetimer, så skal du være ekstra opmærksom den kommende uge.

Fra søndag 5. til torsdag 9. januar og natten efter kører enkelte tog på strækningen efter en ændret køreplan på grund af sporarbejde, skriver DSB på sin hjemmeside.

Det betyder, at man skal hold et ekstra godt øje med Rejseplanen, da de berørte tog kører mellem otte og 50 minutter senere end normalt fra flere stationer undervejs.

4. jan. 2025 kl. 13:25

SFO-børn satte Danmarks-rekord - nu vil de i rekordbog

LYT
Del
Link
kopieret!

273,5 meter.

Så lang en musetrappe havde børnene på Soltoften SFO i Marstal på Ærø lavet i løbet af december, inden de gik på juleferie. Og det er intet mindre end en Danmarksrekord, skriver Ærø Kommune på sin Facebook-side.

Og Ærø Kommune skriver, at de forventer, at rekorden finder vej til Børnenes Rekordbog.

Børnene har selv lavet musetrappen, men med god opbakning fra det voksne personale, lyder det fra pædagog Christian Kurt Nielsen.

- Vi voksne holdt os på sidelinjen – dog ikke uden at friste med brændte mandler og æbleskiver undervejs.

4. jan. 2025 kl. 12:17
Kim Haugaard/Midtjyske medier/Ritzau Scanpix

Clay-direktør sørger over tabet af Peter Brandes: - En af de helt store, der har forladt os

LYT
Del
Link
kopieret!

Den fynske multikunstner Peter Brandes er lørdag morgen afgået ved døden i en alder af 80 år.

Og det er en af de helt store kunstnere, vi har mistet. Sådan lyder det fra Pia Wirnfeldt, der er direktør for CLAY Keramikmuseum Danmark i Middelfart.

- Det er en af de mest begavede kunstnere, vi har mistet. Peter var et menneskeligt og kunstnerisk intellekt ud over det sædvanlige, fortæller hun til TV 2 Fyn.

Står bag kæmpe-vase

Peter Brandes er blandt andet kendt for sine udsmykninger af flere danske kirker. Herunder Roskilde Domkirke og senest Aarhus Domkirke. I sin levetid har han også lavet kunstværker til udstilling i Danmark, i udlandet og til dronning Margrethe.

Ude foran CLAY Keramikmuseum i Middelfart står der en vase, der rager knap fem meter op i luften. Vasen er i folkemunde kendt som Sevilla-vasen, da Peter Brandes skabte den til verdensudstillingen i 1992 i Sevilla.

Men på kunstneren selv omtalte vasen som Isak-vasen, fortæller Pia Wirnfeldt:

- Reelt hedder den Isak-vasen, fordi motivet på vasen er Isak, der står på Morija-bjerget, hvor hans far Abraham havde taget ham hen for at ofre ham til gud.

Pia Wirnfeldt kalder vasen et “monumentalt værk og en milepæl i dansk keramikhistorie”. Et betydningsfuldt værk, som fortæller og markerer, hvilken betydningsfuld kunstner, Peter Brandes var.

Markant kunstner

En kunstner, der var optaget af at formidle de helt store religiøse og mytologiske fortællinger, som han udtrykte i alt fra maleri, keramik, glasmosaik, tegninger og meget andet.

- Vasen er et vartegn for museet. Folk, der har besøgt Clay, husker den vase, som står meget majestætisk ved siden af den gamle hovedbygning. Den er næsten 5 meter høj, og man skal bevæge sig rundt om den for at få historien foldet ud, fortæller Pia Wirnfeldt.

Men Peter Brandes var meget mere end den kendte vase, som i øvrigt også er afbilledet på et af de kendte, brunlige skilte, der står langs de danske motorveje for at vise bilisterne, at Clay Musuem er i nærheden.

Udsmykningen af kirker har altid draget multikunstneren, som også har udsmykket Nordlyskatedralen i Norge. Og det er også vigtigt for Pia Wirnfeldt at anerkende den betydning, som Peter Brandes har haft med udsmykning af kirker både i Danmark og internationalt:

- Han er måske en af de mest markante kunstnere i det seneste halve århundrede i forhold til udsmykning af kirker. Det er en af vores helt store og epokegørende kunstnere, der desværre har forladt os, slutter hun.

Steen Egelund Nielsen / Privatfoto

Havn tæt på at blive oversvømmet

LYT
Del
Link
kopieret!

I den sydlige del af Lillebælt er der blevet skubbet så meget vand ind, at vandstanden lørdag formiddag står omkring en meter over dagligt vande ved flere havne.

Det gør sig blandt andet gældende ved Faaborg Havn, hvor vandstanden er 99 centimeter over normalen.

Af den årsag ligger vandet nu og skvulper ved havnekanten.

Vandstanden er imidlertid nedadgående resten af dagen, så det forventes ikke at give problemer.

4. jan. 2025 kl. 10:08
Liselotte Kahns / Privatfoto

Undrede du dig også over denne lysende plet på himlen? Her er forklaringen

LYT
Del
Link
kopieret!

TV 2 Vejret har modtaget flere billeder fra undrende danskere fredag aften og natten til lørdag. Hele omdrejningspunktet er en lysende plet lige ved siden af Månen.

- Hvad er det, der er over månen? Det har jeg aldrig set før, spørger TV 2 Vejrets læser Kent Bering Coort.

Ved første øjekast kunne det ligne en meget klar stjerne, men faktisk er der tale om noget helt andet. Det er nemlig planeten Venus, der sammen med Månen lyst flot op på den danske vinterhimmel.

I anden halvdel af januar vil mange af planeterne være synlige på samme tid. Eksempelvis i perioden 16. til 20. januar, hvor Saturn og Venus står lige ved siden af hinanden.

4. jan. 2025 kl. 9:27
Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Flere husstande ramt af strømafbrydelse

LYT
Del
Link
kopieret!

Opdateret klokken 14:27: Flere husstande har fået strøm igen.

Vores Elnet er ramt af driftsforstyrrelse, der påvirker strømforsyningen til flere husstande på det østlige Fyn.

Det fremgår af virksomheden hjemmeside, hvor de oplyser, at der er tale om en “uvarslet afbrydelse”.

Det oplyses ikke, hvor mange husstande, der er påvirket af strømafbrydelsen, men Vores Elnet har markeret et større geografisk område med en rød cirkel, som værende påvirket af strømafbrydelsen.

Strømafbrydelsen er registreret omkring klokken 08.30 og forventes afsluttet 10.32.

TV 2 Fyn arbejder på at få en kommentar fra Vores Elnet.

4. jan. 2025 kl. 8:49
Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Peter Brandes er død

LYT
Del
Link
kopieret!

Den danske multikunstner Peter Brandes er lørdag morgen død, 80 år gammel. Det oplyser hans nære ven Aksel Evin Olesen på vegne af familien til Ritzau.

Peter Brandes blev født i Assens på Fyn i 1944, gik på Marie Jørgensens Skole i Odense, Mulernes Legatskole og Odense Katedralskole.

Den verdenskendte kunstner har boet og arbejdet i Paris siden 1972, og Peter Brandes er særligt kendt som kirkekunster og har udsmykket både Roskilde Domkirke og Aarhus Domkirke.

Han står også bag Sevilla-krukken, som han skabte i forbindelse med verdensudstillingen i Sevilla i 1992. Den står i dag som et væsentligt vartegn ved Clay i Middelfart.

4. jan. 2025 kl. 8:12
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Axelsen modtager fornem hæder efter stort år med OL-triumf

LYT
Del
Link
kopieret!

Viktor Axelsen modtager prisen B.T. Guld. Det skriver mediet på sin hjemmeside. I 2024 vandt Axelsen blandt andet guld ved OL i Paris.

Det er Danmarks 40 største atleter, der stemmer om prisen, efter at B.T.'s læsere har nomineret ti sportspræstationer fra året.

Ud over Axelsen var banecyklingens firekilometerhold, sejleren Anne-Marie Rindom, kajakroeren Mads Brandt Pedersen, håndboldherrerne, cykelrytterne Mads Pedersen, Jonas Vingegaard og Julie Leth samt håndboldspillerne Mikkel Hansen og Mathias Gidsel nomineret.

Normalt uddeles prisen i forbindelse med DR's store prisuddeling i Herning, men denne gang har B.T. valgt at gå i en anden retning ved at offentliggøre det på sin egen platform.

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her