Fynske politikere smækker med døren og forlader Nye Borgerlige
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
De tre fynske politikere fra Nye Borgerlige (NB), Kristian Juul Nielsen, Andreas Møller og Jan O. Pedersen oplyser i en pressemeddelelse, at de forlader partiet.
- Desværre kan vi nu konstaterer at NB ikke kan leve op til sine egne krav til omverdenen, siger Kristian Juul Nielsen, som er tidligere lokalformand for de nordfynske kredse og folketingsgodkendt kandidat.
Lavt udbud af sommerhuse på Fyn:
- Det er helt specielt lige i øjeblikket
Påsken er ofte det tidspunkt på året, hvor mange får lyst til at kigge på sommerhus. Men i år kan det være en gevaldig udfordring. For der er få sommerhuse til salg.
Tal fra Boligsiden viser, at der i marts 2017 var 622 sommerhuse til salg på Fyn. Siden er det tal faldet fra år til år, og i øjeblikket er 150 fynske sommerhuse til salg.
- Lige nu efterspørger vi kraftigt ekstra huse til salg, siger Søren Aksglæde, indehaver af EDC Assens.
Det er altså ikke alt for mange rundvisninger der bliver givet i de fynske sommerhuse - og det er altså til trods for at der ellers er bud efter dem.
- Vi har aldrig oplevet et så lavet et udbud af fritidshuse. Så det er helt specielt lige i øjeblikket, tilføjer Søren Aksglæde.
Tendensen med det lave udbud af sommerhuse spænder bredt, og ikke kun på Fyn. Hos Boligsiden.dk har man kunnet se klare tendenser på tværs af landet.
- De seneste cirka fem år har der været rigtig meget tryk på med sommerhusene, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden.dk.
Ifølge Boligsiden.dk kan en af grundene til, at markedet er tømt for sommerhuse være, at der har været rigtig god økonomi i det.
- Så har vi været igennem en periode, hvor renten har været lav, og det vil sige, at man har også kunnet finansiere sit sommerhus rimelig billigt, tilføjer Birgit Daetz.
Coronapandemien, og en deraf kraftig stigning i hjemmearbejdspladser, har også gjort sit til, at gøre sommerhuse attraktive.
- Der er fred og ro, og kan man samtidig sidde ved sit skrivebord og kigge ud over vandet og arbejde, jamen, så kan det ikke være ret meget bedre, forklarer Søren Aksglæde.
Folk siger bare "nå"
Havudsigt og en dukkert i frokostpausen kan være svært at sige farvel til. Det er måske udfordringen i øjeblikket. Og det kommer nok bag på nogle købere, at der er så få sommerhuse til salg
- Folk er generelt overrasket over, hvor lavt udbuddet er i øjeblikket, oplever Søren Aksglæde.
Det bekræfter kollegaen Benny Hedegaard fra EDC i Faaborg:
- Det er jo ikke sådan, at vi oplever at folk bliver skuffet. De siger bare "nå".
Derfor gælder det om at være hurtig ved havelågen, hvis man gerne vil have fingrene i et af de få sommerhuse, der er til salg.
- Dem, der har været bedst forberedt og ved, hvor meget man kan finansiere, og hvordan og hvornår man kan overtage og så videre, det er den køber, der er bedst stillet til at kunne overtage et sommerhus, siger Birgit Daetz.
Selvom det kan være svært at spå om, så tror man i Assens, at det lave udbud er noget, man skal vænne sig til.
- Der har været så store udskiftninger af ejerne jamen, så så er det klart, at kommer en periode, hvor det hvor der vil være mere begrænset, mener Søren Aksglæde.
Allerede i februar kunne ejendomsmæglerkæden Home melde om stigende interesse for sommerhuse.
Sommerhusmæglerne havde på landsplan en stigning på 5,9 procent i antallet af fremvisninger, mens der i januar blev solgt 11,9 procent flere sommerhuse.
- Sommerhus-salget er kommet overraskende godt i gang med 2022, selv om langt flere danskere nok øjner en ferie under fremmede himmelstrøg i år, fordi corona bekymrer os mindre, og verden åbner sig mere igen, men vi har altså fortsat et godt øje til de hjemlige ferieboliger, udtalte Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent i Home, i februar.
Han forklarer, at Nye Borgerlige "tager stærk afstand fra nepotisme, kammerateri og rygklapperi".
- NB er forkæmper for retten til selv at vælge som individ. Politikerne, staten og kommunerne skal stå i anden række i forhold til de individuelle ønsker og målsætninger, udtaler Kristian Juul Nielsen, men forlader altså partiet, fordi det ikke kan leve op til de krav i egne rækker.
Den tidligere verdensmester i speedway Jan O. Pedersen siger om sine bevæggrunde for den pludselige exit:
- Jeg kan ikke længere se mig selv i projektet og siger tak for denne gang, jeg ønsker partiet held og lykke fremover.
Jan O. Pedersen, som ellers har status som kandidat til Folketinget, tidligere byrådsmedlem og nuværende 1. suppleant til Kerteminde byråd, ønsker ikke, at udtale sig yderligere.
Andreas Møller, 1. viceborgmester i Odense Kommune, taler i pressemeddelelsen blandt andet om "uopretteligt tillidsbrud" og siger:
- Der har været nogle forløb og sager over en længere periode der gør, at der er opstået et uopretteligt tillidsbrud, udtaler Andreas Møller og tilføjer, at "man skal også sætte foden ned overfor arbejdsvilkår der ikke er i orden".
Andreas Møller flyttede fra Faaborg-Midtfyn Kommune til Odense 1. juni sidste år. Han har tidligere været medlem af Faaborg-Midtfyn Kommunes kommunalbestyrelse, og har tidligere været medlem af både Venstre og Konservative.
Stjålne kanoer fra Odense Aafart er fundet
I en grøftekant nord for Odense har politiet fundet 19 af de 22 kanoer, der er blevet stjålet fra Odense Aafart i marts.
19 af de 22 stjålne kanoer fra Odense Aafart er blevet fundet. Det bekræfter direktør Eva Pasgaard.
- Der er ikke sket noget med dem, siger Eva Pasgaard til TV 2 Fyn.
Kanoerne blev fundet i grøften på H.C. Lumbyes Vej i det nordlige Odense.
Politiet sikrer spor
Odense Aafart blev lørdag morgen kontaktet af Fyns Politi, der havde fundet tre læs med kanoer i grøften nord for Lumby tæt på Otteruplandevejen.
- De er bare blevet dumpet der, siger Eva Pasgaard.
Politiet har lørdag morgen været i gang med at sikre spor i håb om at finde ud af, hvem der har stjålet kanoerne.
- Jeg tror ikke, de har været langt væk. Efterlysningen har gjort, at de er blevet varme, som man kalder det, fortæller hun.
Stjålet for 400.000 kroner
I starten af marts fik Odense Aafart stjålet 22 ud af deres 25 kanoer. Tyveriet skete, mens kanoerne var opmagasineret for vinteren, og tilsammen blev der stjålet for en værdi af omkring 400.000 kroner.
Efterfølgende er det væltet ind med tip fra folk, der muligvis har set de stjålne kanoer forskellige steder i landet.
På grund af tyveriet måtte Odense Aafart i sidste weekend skyde sæsonen i gang uden kanoer.
- Jeg er bare virkelig lettet. Nu kan vi fokusere på alt det sjove, siger Eva Pasgaard.
Politi: En borger opdagede kanoerne
Ifølge Fyns Politi var det en borger, der opdagede kanoerne lørdag morgen ved halvottetiden.
- Det er en borger, der opdager, at der står tre trailere med kanoer, og så kan vi godt gætte, at det nok er dem, der er blevet stjålet. Odense Aafart har været forbi for at hente dem her til morgen, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen.
Vagtchefen ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, hvem der opdagede kanoerne.
Odense Aafart har tidligere udlovet en dusør på 20.000 kroner til den, der kan hjælpe med at få kanoerne lokaliseret, så der er muligvis en borger, som får glæde af lidt ekstra på bankkontoen.
Hvor er de sidste tre kanoer?
Mandag fik Odense Aafart leveret 15 nye kanoer, og med fundet af 19 af de gamle kanoer har Odense Aafart nu alt for mange kanoer.
Ifølge direktøren kan det være, de kan nå at afbestille nogle af de nye.
Det er endnu uvist, hvad der er sket med de sidste tre kanoer fra Odense Aafart.