Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Langt over halvdelen af danskerne går nu mere op i prisen på energi end tidligere.
Mange har formentlig ikke skænket el- og varmeregningen de helt store tanker tidligere. Det var bare noget, der skulle betales.
Men med energipriser, der den seneste tid har været på himmelflugt, er situationen nu en helt anden.
Tre familier går ind i kendt bøfkæde: Jensens Bøfhus varsler nye menuer
Ny ejerstruktur, ny kapital og ny indretning af kendt fynsk bøfkæde.
Efter Corona-pandemien er aktionærerne bag Jensens Bøfhus klar til at genstarte den kendte kæde med fynsk hovedsæde.
Det sker med ny kapital, ny ejerstruktur, bæredygtighed, nye menuer og ny indretning af restauranten, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.
Størrelsen på kapitalindskuddet er ikke oplyst.
Fremover udgøres det primære ejerskab af tre hovedaktionærer, som hver ejer 25 procent af virksomheden.
Nye ejere
Hovedaktionærerne er fast repræsenteret i bestyrelsen via investeringsvirksomheden Selfinvest fra Østergaard Nielsen-familien, Habico Invest fra Bøgh-Sørensen-familien samt Gundersen-familien, der foruden formanden Jesper Rosener og to øvrige repræsentanter, udgør den fremtidige bestyrelse.
- At vi i ejerkredsen styrker vores position i koncernen med bestyrelsesposter, er et udtryk for en stærk tro på den fortsatte udvikling af Jensens Bøfhus og viser vores klare opbakning til både fremtiden for konceptet, vores ledelse samt vores mange dygtige medarbejdere, siger Mikkel Hammershøj, fra Selfinvest på vegne af de tre hovedaktionærer.
Bestyrelsesformand Jesper Rosener peger på en anden fordel for kæden.
- Omstruktureringen af bestyrelsesposterne betyder, at beslutningsprocesserne bliver mere agile og vil sætte fart på innovation og nye tiltag blandt kædens knap 30 restauranter, som i snart 40 år har opbygget en bred skandinavisk tilstedeværelse, siger Jesper Rosener.
Ejerne af Jensens Bøfhus har af flere omgange styrket kæden med frisk kapital, og den nye kapitalindspøjtning glæder administrerende direktør Anders Nikolaisen.
Modernisering af restauranter
Kæden er allerede i gang med at modernisere kædens restauranter.
- Første del på den rejse er gennemført i Rosengårdscentret i Odense, der vil danne forbillede for de fremtidige. Her er den gennemgående streg en lys og moderne indretning med blandt andet åbne køkkener og nye aktiviteter til de mindste i familien, siger Anders Nikolaisen.
Det nye look følges op med nye digitale løsninger, nye tiltag på bæredygtighed og nye menuer, der vil blive præsenteret senere.
Efter konsolideringen af hovedaktionærerne og beslutningen om repræsentation i bestyrelsen, består Jensens Bøfhus’ nye bestyrelse af formand Jesper Rosener, næstformand Christian Junker, Søren Bo, Peter Brink Madsen (Habico Invest), Mikkel Hammershøj (Selfinvest) og Alex Gundersen (Gundersen).
Bestyrelsen for Jensens gruppens andet ben, produktionsvirksomheden Jensen Foods i Struer, stiller ligeledes med en ny bestyrelse.
Den består af formand Christian Junker, næstformand Jesper Rosener samt Alex Gundersen.
Seks ud af ti borgere i Region Syddanmark går nu mere op i prisen på el og varme end for et år siden.
Det viser en ny undersøgelse fra Energistyrelsen.
- I en tid med meget høje priser på især naturgas, olie og strøm risikerer mange husstande at få en ekstra stor el- og varmeregning. Derfor er det godt, at rigtig mange danskere har fået øjnene op for priserne på energi, siger Matilde Grøn Bjørneboe, der er ansvarlig for Energistyrelsens SparEnergi.dk, i en pressemeddelelse.
Undersøgelsen viser også, at seks ud af ti danskere nu er mere motiverede for at spare på energien, end de var for et halv år siden.
- Det er godt for deres økonomi og vores alles energiforsyning. Og de sidste danskere kan nemt hoppe med på vognen. Det er godt at skrue ned for varmen, når vi kan, og bruge strømmen med omtanke og når den er billigst, fortæller Matilde Grøn Bjørneboe.
TV 2 Fyn har her samlet en liste med gode råd, der guider dig til at spare på strømmen.
17 GODE RÅDE TIL AT SPARE PÅ ELREGNINGEN
Brug strøm om natten
Hvis du kan vente med at sætte opvaskemaskinen i gang eller vaske tøj til sent om aftenen, om natten eller tidligt om morgenen, så er det billigere. Vent gerne til efter klokken 21, og hvis du står tidligt op, så lad maskinerne køre før klokken 7.
Undgå højt strømforbrug i primetime
Det er i vinterhalvåret dyrest at bruge elektricitet mellem klokken 17 og 20, så undgå disse tidspunkter til ting, der kan vente. Det er her, at hr. og fru Danmark laver mad og ser TV 2 Fyn og andre gode tv-udsendelser.
Brug forvarmen i ovnen
I opskriften står der, at du skal vente med at sætte det ildfaste fad i ovnen, til ovnen er forvarmet til 200 grader. Det er dog ikke nødvendigt, hvis din ret skal have mere end 15 minutter, og derfor kan du spare på elforbruget ved at varme din mad i ovnen, allerede fra når du tænder den.
Træk gardiner for - og fra igen
Sørg for at lade solen varme dine rum op i løbet af dagtimerne, så træk gardinerne fra om dagen. Om aftenen kan du omvendt trække gardinerne for, så holder du bedre på varmen og sparer mere på elforbruget.
Spar på det varme vand
En kubikmeter koldt vand koster cirka 70 kroner. Prisen for varmt vand er dog cirka 70 procent højere, for det koster mellem 40 og 60 kroner at varme vandet op.
Fyld mere tøj i vaskemaskinen
De fleste vaskemaskiner kan klare mellem fem og otte kilo, men alligevel fylder danskerne i gennemsnit kun 3,2 kilo tøj i maskinen ad gangen. Mere tøj og dermed færre vaske kan mærkes på elforbruget.
Vask ved lave temperaturer
Hvis du vasker ved 20 eller 30 grader i stedet for 40 grader, kan du spare en del på elforbruget - op mod 55 procent.
Sænk temperaturen
Hvis du sænker temperaturen én grad i dit hus eller din lejlighed, sparer du fem procent på varmeregningen. Hold dog temperaturen på minimum 18 grader af hensyn til fugt.
Indstil termostaterne ens
Dine radiatorer er mest effektive, hvis termostaterne er indstillet ens. Det gælder især, hvis du har rum med åbne døre imellem.
Luk døren mellem varme og kolde rum
Hvis du ønsker en lavere temperaturer i eksempelvis soveværelset eller et bryggers, så luk døren ind til stuen eller køkkenet.
Tø mad op i køleskabet
Står den på spaghetti bolognese eller lasagne i aften, så tag oksekødet op allerede dagen før eller om morgenen, og sæt det i køleskabet. På den måde udnytter du kulden fra den frosne mad og sparer på strømmen.
Smid ikke varm mad i fryseren
Når lasagnen skal gemmes til en travl hverdag, så vent med at sætte den direkte i fryseren. Lad den køle af inden, for ellers kommer din fryser på overarbejde og bruger mere strøm.
Hold rette temperatur i dit køleskab
Dit køleskab skal selvfølgelig være koldt, men ikke alt for koldt. For hver grad temperaturen sænkes under fem grader, stiger elforbruget med cirka to-tre procent. Det samme gælder din fryser. Temperaturen bør ligge på -18 grader. For hver grad temperaturen sænkes under -18 grader, stiger dit elforbrug med cirka to-tre procent.
Brug stikdåser med afbrydere til elektronik
Når fjernsynet, telefonopladeren eller andet elektronik kører på standby, bruger de fortsat strøm. Køb nogle stikdåser med afbrydere, og sluk så vidt muligt for apparaterne, når du ikke bruger dem.
Læg låg på gryden
Når du laver mad, så læg låg på gryden. På den måde sparer du strøm, næste gang du koger kartofler eller pasta.
Drop tørretumbleren
Hvis vejret tillader det, kan du hænge tøjet op udenfor i stedet for at tørre det i tumbleren.
Skift til LED-pærer
LED-pærer er ganske vist dyrere at købe, men der kan hurtigt blive tale om en investering, for de bruger langt mindre strøm end traditionelle pærer.
Kilde: Energi Fyn og Energistyrelsen. Fotos: Ritzau/Scanpix, HBO Nordic, Sune Jørgensen