Her er reglerne, som flest cyklister er ligeglade med

De fleste cyklister er udmærket klar over, at de bryder reglerne, når de kører på fortovet eller bruger deres telefon, mens de cykler.

Med Jonas Vingegaards sejr i Tour de France har der i løbet af sommeren været cykelfeber i Danmark, hvor etapeløbet endda begyndte i starten af juli, med blandt andet Nyborg som målby.

Odense kaldte sig i årevis “Cyklisternes By”, og danskerne er generelt kendt for at cykle rundt, men tusindvis af danskere vælger at se stort på færdselsloven, viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for forsikringsselskabet Gjensidige.

Næsten syv ud af ti danskere erkender ifølge undersøgelsen, at de bryder loven, når de cykler.

Herunder kan du se, hvordan danskerne svarer på spørgsmålet: Har du som cyklist gjort en eller flere af følgende ting inden for de seneste tre år?

Fotograf: Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix 
Kan du ikke se grafikken, kan du klikke her. 

Skaber usikkerhed

I undersøgelsen erkender godt hver tredje af de adspurgte, at de har kørt på fortovet og drejet til højre for rødt lys, mens hver fjerde har cyklet i fodgængerfeltet ved lyskryds.

- I alle tre tilfælde er der tale om, at man bevæger sig ind i områder, som fodgængere har ret til at føle sig sikre og trygge i. Og selv hvis det ikke fører til påkørsel af fodgængere, er det alligevel med til at skabe usikkerhed, og man bør som cyklist holde sig fra fortovet og vejbanen, selvom det kan virke fristende at tage en smutvej, siger Henrik Sagild, der er direktør for Skade i Gjensidige.

Det er ikke kun cyklister, der har problemer med at følge færdselsreglerne. Det gælder også fodgængere og løbere, der ofte går eller løber i den forkerte side på stierne

Oversigt

    Oversigt