Konditorlandsholdet er klar til EM: - Vi går efter at vinde

Det danske konditorlandshold er både spændte og nervøse under deres sidste træning i Odense inden EM i konditori, som finder sted mandag den 28. marts i Paris.

Hos Dansk Gastronomisk Union, som holder til i det sydøstlige Odense, er der i disse dage godt gang i de store ovne og gryder. Det danske konditorlandshold er i gang med de sidste træninger inden EM i konditori, som finder sted mandag 28. marts i Paris.

Konditorerne Lea Marie Strøbæk og Anne Banke arbejder på højtryk, og der er nerver i luften her en uge inden konkurrencen.

- Vi går efter at vinde, siger konditor og EM-deltager Lea Marie Strøbæk.

- Men mest af alt går vi efter at få god erfaring, så vi kan blive endnu bedre til næste gang, fortsætter hun.

Til EM-arrangementet for konditori konkurrerer Europas bedste hold af konditorer mod hinanden. De skal hver især bage en række forskellige desserter, hvor de bliver målt på tid, alt imens dommerne vil holde øje med teknik, renlighed og samarbejde.

Dommerpanelet vil bestå af eksperter inden for konditorfaget fra alle de deltagende lande. 

Ifølge fynske Dennis Justesen Nielsen, som er landsholdets kaptajn, vil dommerne bedømme deltagerne på både kagernes æstetik og smag samt på deltagernes hygiejne og målte tid.

Intens træning

Det er en intens træning op til konditori-mesterskabet, og deltagerne bruger lange dage på at øve sig og forbedre deres resultater, forklarer Dennis Justesen Nielsen.

- Vi har ét skud i bøssen. Vi ved ikke, hvad de andre kommer med, siger han.

Det danske konditorlandshold har tidligere vundet guld ved Nordic Pastry Cup i 2019. De har været en del af Dansk Gastronomisk Union siden maj 2020.

- Vi har det sjovt med at lave konkurrencer, selvom det er hårdt til tider, siger Lea Marie Strøbæk.

Arbejdet på konditorlandsholdet er frivilligt, og deltagerne bruger mange interessetimer på at forsvare de danske farver til EM i konditori og andre større mesterskaber inden for faget.

- Det er jo denne her del af jobbet, der er det rigtig sjove. Det er her, vi får lov til at være lidt kreative, siger Lea Marie Strøbæk.

Sammenholdet er vigtigt

Konditor og EM-deltager Lea Marie Strøbæk understreger, at de er mange mennesker på konditorlandsholdet, som yder en stor indsats op til mesterskabet. Hun fortæller, at hun allerede har lært meget af sine dygtige kollegaer.

- Det er jo en holdkonkurrence, så selvom det er mig og Anne, som står her i køkkenet, så er der jo rigtig mange mennesker, der har lagt rigtig mange timer i det her, fortæller hun.

Holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen understreger også væsentligheden ved en god holdindsats blandt konditorerne. Ifølge ham er det vigtigste, at deltagerne har et stærkt sammenhold, når de bager og fremstiller diverse lækkerier under konkurrencen.

Konditorerne bliver i høj grad vurderet på deres evner til at samarbejde, når dommerne skal give point i konkurrencen.

- Det er god træning for os, så vi kan blive endnu bedre til VM i konditori til januar næste år, fortsætter han.

Dennis Justesen Nielsen er ny kaptajn for det danske konditorlandshold, og har tidligere vundet OL-guld som holdkaptajn for cateringlandsholdet i 2020 i Stuttgart.

Fakta om Dansk Gastronomisk Union

Inden EM i konditori i næste uge, øver det danske konditorlandshold i Odense for at få endelig styr på konsistenser og bagetider.
Fotograf: Anders Høgh

Oversigt

    Oversigt