Lokale fødevarer hitter
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
De små, lokale madproducenter er for alvor ved at få en fod indenfor hos de store supermarkedskæder og forbrugerne tager godt imod.
Der er tendens til, at danskerne vil have lokale, økologiske råvarer i dagligvarebutikkerne.
Og mange betaler gerne, hvis det koster ekstra men for det meste kan butikkerne sælge varerne billigere, fordi de springer grossistledet over og får varerne direkte fra producenten.
Mågebakken Fødevaremarked i Sanderum, der er med i kæden SuperBest, får for eksempel oksekød fra Svendborg Slagtehus og blomkål fra et gartneri i Assens.
De har slået sig op på at være leverandør af lokale lækkerier som tegner sig for omkring fem procent af den samlede omsætning.
Frisk fisk, eget pølsemageri og en masse fynske specialiteter.
De senest 30 år har vi forbrugere efterspurgt et fast sortiment til den billigste pris.
Men sådan er det ikke længere og trenden med de lokale varer boomer nu.
Der er ved at ske et stort skift i detailbranchen, så de lokale varer fremover bliver en fast del af sortimentet.
Også Coop er begyndt at tage lokale varer ind på hylderne og forventer at fordoble omsætningen af de lokale varer i 2014 fra 50 til 100 millioner kroner på landsplan.
Se mere om det på TV 2/FYN klokken 19.30.