Ost, ost, ost - Kold College vil ha' ost!
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Kold College i Odense uddanner mejerister som den eneste skole i hele Norden.
I dag lagde skolen hus til en omfattende osteproduktion.
- Det har været meget lærerigt. Det er ikke bare sådan lige at fremstille sådan en ost, fortæller Mette Tolberg Andersen, kok og lærer, Gamtofte:
- Jeg var ikke klar over, at det kræver så meget håndarbejde at lave ost.
En af underviserne, mejerist og faglærer Poul Verner, var meget begejstret for dagens kursister.
- Ostekornene er næsten til UG, så de har imponeret mig meget, siger han.
Faglæreren mener, at osteproduktionen lægger sig op ad trenden med hjemmebrygget øl.
I slutningen af oktober vil kursisterne så kunne hente deres færdige oste. Som en bonus kunne kursisterne også få valle med hjem. Det skulle efter sigende være godt at bage brød med.
Øl som vor fynske farmor lavede den
Munkebo Mikrobryg laver øl som i gamle dage.
Specialøl er efterhånden blevet mainstream. Derfor skal der nørdede processer til for skabe produkter der skiller sig ud.
Det tager de alvorligt på Munkebo Mikrobryg, hvor man med egenproduceret humle og gær er leverandør til adskillelige prisbelønnede specialøl.
Senest den danske og skandinaviske mester i håndbryg, der brugte ølgær med fersken/abrikos fra Munkebo Mikrobryg.
- Ligesom min farmor har brygget øl, og hendes mor har brygget øl, så har jeg lavet dansk gård-øl, fortæller Claus Christensen, grundlægger af Munkebo Mikrobryg.
- Jeg har fået en ældre herre fra Middelfart til at teste øllen og det er fuldstændig magen til det min farmor lavede, og det som man lavede på gårdene i gamle dage.
Se TV2 /Fyns snak med Claus Christensen om de specielle gærtyper.