Region Syddanmark opgiver kampen
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Region Syddanmark opgiver nu at kæmpe for akutfunktionen i Svendborg. Det er det seneste svar fra sundhedsministeren, der har slukket de sidste håb.
- Der er ikke noget gøre, og nu må det stoppe. Vi bliver nødt til at se fremad, siger en skuffet og vred regionrådsformand Carl Holst til TV2/FYN.
I sundhedsminister Astrid Krags svarbrev gør hun rede for Sundhedsstyrelsens begrundelse for at fraråde en akutfunktion i Svendborg, når det nye OUH står færdigt om ti år. Hvis regionsrådet vil bevare akutfunktionen, så bliver OUH et andet end det, der er givet tilsagn til, og regionsrådet skal derfor søge på ny.
Et nyt tilsagn til universitetshospitalet forudsætter derfor en ny ansøgning, en ny behandling i ekspertpanelet og en ny udtalelse fra Sundhedsstyrelsen.
- Det er tidsudtræk af værste skuffe. Vi ved med meget stor sikkerhed, at ekspert-panelet vil fraråde en akutfunktion i Svendborg. Det samme vil Sundhedsstyrelsen. Samtidig ligger det fast, at regeringen vil skære i de 6,3 mia. kroner til et nyt OUH. Vi risikerer at spilde mindst et år på en skueproces, som fører os præcis det samme sted hen, som vi er nu, siger gruppeformændene, der altså nu har opgivet kampen.
I går var næstformanden i regionen endnu ikke helt klar til at kaste håndklædet i ringen, men i dag giver også han fortabt.
- Jeg er skuffet over hele forløbet og det, der er blevet sagt i valgkampen. Jeg føler, vi er blevet holdt for nar, siger Poul-Erik Svendsen (A) til TV2/FYN.
I Akutgruppe Sydfyn, der har kæmpet for bevarelse af skadestuen og akutberedskab på Svendborg Sygehus har man forståelse for, at regionen nu vælger at give op.
- Det har været et underligt spil, og vi forstår vores kampfæller. Men vi er de sidste, der smider håndklædet i ringen, siger Gert Rasmussen, der er talsmand for akutgruppen.
Der forventes, at regionsrådet drøfter sagen på regionsrådsmødet den 30. januar, skriver Region Syddanmark onsdag i en pressemeddelelse.