Romkuglekongen fra Nørre Aaby har ikke længere Danmarks bedste romkugler

Den forsvarende danmarksmester i romkugle fra Nørre Aaby måtte tirsdag overdrage prisen til Seest Bageri ved Kolding til romkuglekonkurrencen i Herning.

I 2018 blev Nørre Aaby Bageri, der i dag hedder Bak's Bakery & Deli, vinder af den fornemme pris for Danmarks bedste romkugler. 

Tirsdag eftermiddag måtte det vestfynske bageri overdrage prisen til Seest bageri ved Kolding til konkurrencen på fødevaremessen Foodexpo i Herning. 

Men det har ikke taget modet fra bageriet.

- Stemningen er ganske fin. Vi ville gerne have vundet, men vi vidste, at det var et stærkt felt, siger Sebastian Bjørn Bak Mathiassen, der er logistikchef i bageriet - og søn af bagermester Carsten Bjørn Bak Mathiassen, på vej hjem mod Fyn.

Seest Bageri blev nummer tre ved samme konkurrence i 2018.

Nye kunder

Det første år efter sejren i 2018 steg overskuddet med 4.000 procent og Bak's Bakery & Deli sælger i dag deres romkugler hos omkring 250 forhandlere. På en god dag kan bageriet producere 40.000 styks og har udviddet med store maskiner frem for håndtrillede kugler.

quote Romkugler er blevet hypet helt vildt de sidste par år, og det er ikke længere bare et restprodukt

Sebastian Bjørn Bak Mathiassen, logistikchef, Bak's Bakery & Deli

Og efter fire års massiv succes, forventer han ikke, at alle bageriets trofaste kunder strømmer til Seest for at få fingrene i afløseren.

- Jeg håber, at han kommer til at ride på samme succesbølge, som vi gjorde, men med et nyt kundeklientel. Det kommer an på, hvad han vil lægge i det, for vi satsede alt på det, siger Sebastian Bjørn Bak Mathiassen.

Det glæder bagersønnen, at kagen har fået så meget opmærksomhed.

- Romkugler er blevet hypet helt vildt de sidste par år. Det er ikke længere bare et restprodukt. Så selvom vi ikke vandt, så er det ikke skidt for os, at der bliver endnu mere opmærksomhed på branchen, siger han.

Der kan laves op til 40.000 romkugler om dagen på maskinerne i Bak's Bakery & Deli.
Der kan laves op til 40.000 romkugler om dagen på maskinerne i Bak's Bakery & Deli.
Foto: Arkivfoto: Flemming Ellegaard

Den prisvindende kage

Til tirsdagens konkurrence i Herning havde Bak's Bakery & Deli medbragt en helt ny version af romkuglen, som i stedet var lavet på whisky. 

- Vi har forsøgt at nytænke romkuglen, og vores romkugle fra 2018 har ikke tabt, for den var ikke med i dag, siger Sebastian Bjørn Bak Mathiassen.

For knap tre år siden fik bageriet lavet ny emballage og plakater i forbindelse med navneskiftet. 

- Der forberedte vi os på, at vi på et tidspunkt ikke længere ville være Danmarks bedste, så vi har de seneste par år brandet os på at have prisvindende romkugler, fortæller Sebastian Bjørn Bak Mathiassen.

Derfor frygter han heller ikke, at alle kunderne forlader bageriet til fordel for den nye vinder.

- Dem, der køber romkuglerne nu, er nogen, der har fået dem mange gange før. De køber dem, fordi de kan lide dem, så jeg er ikke så nervøs, siger han.

- Og jeg har kæmpe respekt for det, han står over for nu, for vi ved hvor meget arbejde, der bliver lagt i det.

Oversigt

    Oversigt