15. apr. 2021 kl. 8:08
Fyn
Fotograf: Jeanette Fournier Redigering: Marie Milling

Trods tilladelse fra næste uge: Flere fynske restauranter fortsætter nedlukningen

Artiklen er mere end 30 dage gammel

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er åbnet for, at udendørsservering kan åbne i første omgang 21. april, men flere fynske restauratører takker pænt nej.

Opdatering

  1. Torsdag har Erhvervsministeriet meldt de endelige restriktioner for udendørsservering ud. De ligner generelt restriktionerne fra før, man lukkede ned i december, men coronapasset er et nyt tiltag. Der bliver derudover et krav om lukketid klokken 22, og stederne bør indrettes, så der kan opretholdes en meters afstand mellem alle gæster ved udendørsservering. Hvis afstanden ikke er mulig, kan pladser adskilles af eksempelvis plastik eller glas. Gæsterne kan selv vælge at rykke tættere sammen, hvis de i forvejen har nær kontakt, fordi de eksempelvis bor sammen eller er kærester. Der stilles dog ikke krav om et bestemt areal per gæst, når serveringen foregår udenfor, skriver Ritzau.

Hvis man er fynbo og brænder efter at komme ud og spise, kigger man måske mod den 21. april, hvor det er besluttet, at restauranter og caféer kan starte udendørsservering.

Det er dog langt fra sikkert, at man kan regne med, at ens yndlingsrestaurant har åbent.

Det melder flere fynske restaurationsejere til TV 2 Fyn.

Hos flere fynske restauranter er de ikke begejstrede trods muligheden for at åbne 21. april

Roeds Brasserie i Nyborg er en af de restauranter, der har valgt ikke at åbne onsdag i næste uge.

- Jeg kunne meget hurtigt regne ud med de afstandskrav, der er, og krav om udendørsservering, at det bare ville øge mit økonomiske pres og mit lån, lyder det fra indehaver Claus Roed Nielsen.

Læs også: 14.200 kasserede AstraZeneca-vacciner: Andre lande tager gerne imod
Gå tilbage Del
14. apr. 2021 kl. 13:42
Opdateret: 14. apr. 2021 kl. 16:42

14.200 kasserede AstraZeneca-vacciner: Andre lande tager gerne imod

Jeppe Jensen/TV Syd

Efter man har valgt at stoppe med at bruge AstraZeneca-vaccinen, har Region Syddanmark omkring 14.200 vacciner, som ikke skal bruges.

Opdatering

  1. På pressemødet afholdt af Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen onsdag eftermiddag, meldte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm ud, at de mere end 200.000 vacciner skal bruges. Og det oplyses blandt andet af Sveriges vaccinekoordinator, Richard Bergstrøm, at mange lande gerne overtager de danske doser af AstraZenecas vaccine.

AstraZeneca-vaccinen fjernes fra vaccinationsprogrammet i Danmark. Det bekræfter Sundhedsstyrelsen på et pressemøde. Danmark er det første land til at droppe vaccinen helt.

Region Syddanmark har en stor mængde af den udgåeede vaccine liggende.

Omkring 14.200 doser råder man over, oplyses det fra Region Syddanmark.

Man var ellers gået i gang med at vaccinere personer i regionen med AstraZeneca, men 11. marts blev vaccinationerne med AstraZeneca sat på pause, og nu er der altså stoppet helt for dem.

Det valg har man taget, fordi man oplevede, at personer, der havde fået vaccinen, fik alvorlige blodpropper.

Melder ikke ud endnu

Selvom man på daværende tidspunkt ikke kunne koble vaccine og blodpropper, besluttede man, at de europæiske lægemiddelmyndigheder skulle undersøge sagen.

I Region Syddanmark findes der patienter, som har fået det første stik med AstraZeneca-vaccinen, men som mangler det andet.

Det er først efter andets stik, at vaccinen giver den fulde effekt.

I Region Syddanmark venter man med at melde noget ud om den nuværende situation, indtil der har været afholdt pressemøde klokken 14 onsdag eftermiddag.

Pressemødet holdes af Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen, som skal fortælle om, hvorfor man dropper AstraZeneca-vaccinen.

Nu hvor man har valgt at droppe AstraZeneca-vaccinen, skriver TV 2, at det generelle vaccinationsprogram bliver forsinket.

En situation, der vil blive meldt ud om senere, skriver de. 

Han fortæller, at det ikke handler om, at han er bitter eller vred over kravene fra regeringen. Dem accepterer han, som de er.

Til gengæld kunne han godt have ønsket sig mere information løbende, så han i særdeleshed kunne give besked videre til sine fire ansatte.

- Jeg savner klare retningslinjer, så man kan melde nogle ting ud.

Venter på bedre vejr

Også i Storms Pakhus i Odense, Under Uret i Svendborg og hos Fru Berg på Ærø venter de med at åbne.

Desiree Berg, der er indehaver og navngiver til Restaurant Fru Bergs, siger, at der i hvert fald ikke bliver åbnet den første uge.

- Der vil simpelthen ikke være kunder til, at det giver mening, men ugen efter afhænger det af vejret. Hvis det er godt vejr, kan det måske godt lade sig gøre for os, lyder det fra Desiree Berg.

Læs også: Se smittetal for dit sogn: Fynsk sogn har landets højeste incidenstal
Gå tilbage Del
13. apr. 2021 kl. 6:47
Fyn

Se smittetal for dit sogn: Fynsk sogn har landets højeste incidenstal

Philip Davali/Ritzau Scanpix

I dag træder Folketingets Epidemiudvalgs nye kriterier for, hvornår kommuner skal pålægges en lokal nedlukning i kraft. Se tallene for dit sogn.

Når de 405 sognebørn i Allesø Sogn i det nordvestlige hjørne i Odense Kommune tirsdag morgen for alvor har fået øjne, vågner de op til en helt ny virkelighed i den coronaramte verden.

Allesø Sogn er nemlig tæt på, at tage stikket hjem, som det første sogn i det fynske område, der rammes af den model, som Folketingets Epidemiudvalg har fastlagt for, hvornår kommuner skal pålægges en lokal nedlukning.

I Allesø Sogn er der over den seneste uge registreret syv nye smittede. Det giver et incidenstal på intet mindre end 1.728.

Samtidig er positivprocenten på 6,7, og der er funder syv nye smittede i sognet.

Incidenstallet på 1.728 er ikke bare det højeste på Fyn, men også det højeste blandt alle landets sogne.

Men samlet opfylder Allesø Sogn ikke de tre kriterier, som betyder nedlukning.

Der er tre kriterier for, hvornår et sogn skal lukke. Det ene er, når der over en uge er registreret det, der svarer til 400 positive test per 100.000 indbyggere i sognet. Det er det såkaldte incidenstal.

Derudover skal der være registreret over 20 smittede i alt de seneste syv dage, ligesom positivprocenten skal være over to.

Fakta om nedlukning af sogn

Kommunalbestyrelsen er forpligtet til at lukke et sogn når:


  • Incidensen i et sogn overstiger 400 smittede med covid-19 pr. 100.000 borgere pr. uge
  • Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de sidste syv dage
  • Og positivprocenten er på to procent eller mere


Når alle tre ovenstående kriterier er opfyldt, er kommunalbestyrelsen forpligtet til – i det pågældende sogn – at meddele påbud om lukning af:


  • Alle grundskoler
  • Alle SFO’er og klubtilbud
  • Alle ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner
  • Alle lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter
  • Alle lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter
  • Dette omfatter både kommunale, private og selvejende tilbud.


Efterskoler, kosttilbud mv. og folkehøjskoler undtages nedlukning, men der opfordres kraftigt til, at eleverne bliver på skolen under den lokale nedlukning af sognet. Dertil etableres der nødpasning under nedlukningen, og sårbare elever vil blive undtaget.


Anvendelse af lokaler til brug for genoptræning og bibliotekers adgang til at holde åbent for udlån og aflevering til forsknings- og undervisningsbrug vil blive undtaget for nedlukning. Og der vil ligeledes gælde en generel undtagelse for professionelle idrætsudøvere.


Nedlukning af sogne skal ophæves af kommunalbestyrelsen, når sognet en uge i træk har været under niveau for ét af ovenstående tre parametre. Det vil sige, at sognet enten har haft en incidens under 400 i en uge, har haft 20 eller færre nye smittetilfælde på en uge, eller at positivprocenter er under to procent i en uge i træk.


Læs mere her


Kilde: Sundhedsministeriet

Andre fynske sogne med høje tal

Mandag aften er der udover Allesø Sogn tre andre sogne i det fynske område, som har incidenstal på over 400.

Det er Udby Sogn i Middelfart Kommune, som har et incidenstal på 748, tre smittede de seneste syv dage og en positivprocent på 4,2.

Bederslev Sogn i Nordfyns Kommune har et incidenstal på 500. Det tal er udløst af én ny smittet den seneste uge. Positivprocenten i sognet er 2,7.

Det sidste sogn er Marslev Sogn i Kerteminde Kommune. Her er tallene 403 i incidens, fem nye smittede, mens positivprocenten er på 1,6.

Af de fynske sogne er det kun Vollsmose Sogn i Odense, som overstiger kriteriet om 20 smittede i alt de seneste syv dage. Her er der registreret 31 nye smittede.

Kigger man alene på positivprocenten, som ikke må være over to procent for at undgå, at komme i farezonen for en nedlukning, er der fire sogne på Fyn, som ligger på den forkerte side. Det er ovennævnte Allesø Sogn (6,7), Udby Sogn (4,2), Bederslev Sogn (2,7) samt Jordløse Sogn (2) i Assens Kommune.

Her skal lukkes ned

Mens Fyn slipper for nedlukning på sogneniveau, er der flere steder i landet, hvor den nye model betyder, at kommuner pålægges, at lukke for alle skoler, SFO'er og uddannelsesinstitutioner.

Således er tallene for de tre kriterier for to sogne i Midtjylland og Nordjylland opfyldt. En nedlukning vil derfor ske allerede tirsdag.

Således kan TV Nord fortælle, at Kollerup-Fjerritslev Sogn nedlukkes. Her er incidenstallet på 585, der er desuden fundet 22 nye smittede i den seneste uge, og 2,5 procent af de testede er positive.

TV Midtvest skriver, at Hedeager Sogn i Herning Kommune også opfylder alle tre kriterier. Her vil to skoler blive lukket.

Nedlukning af sogne skal ophæves, når sognet en uge i træk har været under niveau for et af de tre parametre.

Kommune Sogn Indbygger tal Incidens Nye smittede Positiv procent
Assens Assens 5676 70 4 0,4
Assens Barløse 487 205 1 1,2
Assens Broholm 2660 0 0 0,0
Assens Brylle 1666 0 0 0,0
Assens Bågø 29 0 0 0,0
Assens Dreslette 794 0 0 0,0
Assens Flemløse 1086 0 0 0,0
Assens Gamtofte 918 0 0 0,0
Assens Helnæs 212 0 0 0,0
Assens Holevad 181 0 0 0,0
Assens Hårby 3236 216 7 1,2
Assens Jordløse 726 275 2 2,0
Assens Kerte 682 0 0 0,0
Assens Kærum 966 0 0 0,0
Assens Køng 3770 0 0 0,0
Assens Orte 783 0 0 0,0
Assens Rørup 715 0 0 0,0
Assens Sandager 284 0 0 0,0
Assens Skydebjerg 967 0 0 0,0
Assens Søby 265 0 0 0,0
Assens Søllested 273 0 0 0,0
Assens Sønderby 1019 0 0 0,0
Assens Tommerup 2023 0 0 0,0
Assens Turup 535 0 0 0,0
Assens Vedtofte 214 0 0 0,0
Assens Verninge 1692 59 1 0,3
Assens Vissenbjerg 5811 0 0 0,0
Assens Ørsted 551 0 0 0,0
Assens Årup 2519 79 2 0,5
Faaborg-Midtfyn Allested 727 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Avernakø 97 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Brahe-trolleborg 1728 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Diernæs 1341 75 1 0,4
Faaborg-Midtfyn Espe 918 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Fåborg 6208 64 4 0,3
Faaborg-Midtfyn Gestelev 416 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Gislev 2097 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Heden 317 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Hellerup 204 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Herringe 360 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Hillerslev 858 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Horne 1994 50 1 0,3
Faaborg-Midtfyn Håstrup 593 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Krarup 577 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Kværndrup 2437 123 3 0,5
Faaborg-Midtfyn Lyø 81 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Nørre Broby 2009 50 1 0,3
Faaborg-Midtfyn Nørre Lyndelse 2761 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Nørre Søby 1132 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Ringe 7229 28 2 0,1
Faaborg-Midtfyn Rolfsted 1935 207 4 0,8
Faaborg-Midtfyn Ryslinge 2324 43 1 0,2
Faaborg-Midtfyn Sandholts Lyndelse 204 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Svanninge 1823 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Søllinge 457 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Sønder Broby 1435 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Sønder Højrup 473 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Sønder Nærå 2842 35 1 0,1
Faaborg-Midtfyn Vantinge 299 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Vejle 924 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Vester Hæsinge 833 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Vester Åby 1239 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Øster Hæsinge 273 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Årslev 1860 0 0 0,0
Faaborg-Midtfyn Åstrup 462 0 0 0,0
Kerteminde Birkende 1722 0 0 0,0
Kerteminde Dalby 524 0 0 0,0
Kerteminde Kerteminde-Drigstrup 6384 31 2 0,1
Kerteminde Kølstrup 825 0 0 0,0
Kerteminde Marslev 1242 403 5 1,6
Kerteminde Mesinge 840 0 0 0,0
Kerteminde Munkebo 5881 0 0 0,0
Kerteminde Revninge 651 154 1 0,5
Kerteminde Rynkeby 1135 0 0 0,0
Kerteminde Rønninge 3874 0 0 0,0
Kerteminde Stubberup 440 0 0 0,0
Kerteminde Viby 266 0 0 0,0
Langeland Bagenkop 530 0 0 0,0
Langeland Bøstrup 425 0 0 0,0
Langeland Fodslette 92 0 0 0,0
Langeland Fuglsbølle 187 0 0 0,0
Langeland Hou 535 0 0 0,0
Langeland Humble 1307 0 0 0,0
Langeland Lindelse 733 0 0 0,0
Langeland Longelse 575 0 0 0,0
Langeland Magleby 368 0 0 0,0
Langeland Rudkøbing 4016 25 1 0,1
Langeland Simmerbølle 722 0 0 0,0
Langeland Skrøbelev 644 0 0 0,0
Langeland Snøde 337 0 0 0,0
Langeland Stoense 187 0 0 0,0
Langeland Strynø 197 0 0 0,0
Langeland Tranekær 191 0 0 0,0
Langeland Tryggelev 334 0 0 0,0
Langeland Tullebølle 1097 0 0 0,0
Middelfart Asperup 1558 64 1 0,3
Middelfart Balslev 290 0 0 0,0
Middelfart Brenderup 2215 90 2 0,6
Middelfart Ejby 2170 0 0 0,0
Middelfart Fjelsted 707 0 0 0,0
Middelfart Føns 303 0 0 0,0
Middelfart Gamborg 435 0 0 0,0
Middelfart Gelsted 2307 0 0 0,0
Middelfart Harndrup 887 0 0 0,0
Middelfart Husby 378 0 0 0,0
Middelfart Indslev 377 0 0 0,0
Middelfart Kauslunde 2959 270 8 1,1
Middelfart Middelfart 13138 23 3 0,1
Middelfart Nørre Aaby 3199 156 5 0,9
Middelfart Roerslev 361 0 0 0,0
Middelfart Røjleskov 391 256 1 1,1
Middelfart Strib 4370 23 1 0,1
Middelfart Tanderup 410 0 0 0,0
Middelfart Udby 401 748 3 4,2
Middelfart Vejlby 1731 0 0 0,0
Middelfart Ørslev 196 0 0 0,0
Middelfart , Assens , Nordfyns Padesø 562 0 0 0,0
Nordfyns Bederslev 200 500 1 2,7
Nordfyns Bogense 4024 298 12 1,2
Nordfyns Ejlby 119 0 0 0,0
Nordfyns Grindløse 321 0 0 0,0
Nordfyns Guldbjerg 165 0 0 0,0
Nordfyns Hjadstrup 753 0 0 0,0
Nordfyns Hårslev 1301 0 0 0,0
Nordfyns Klinte 350 0 0 0,0
Nordfyns Krogsbølle 1032 0 0 0,0
Nordfyns Lunde 575 0 0 0,0
Nordfyns Melby 211 0 0 0,0
Nordfyns Norup 876 0 0 0,0
Nordfyns Nørre Højrup 157 0 0 0,0
Nordfyns Nørre Næraa 420 0 0 0,0
Nordfyns Nørre Sandager 255 392 1 1,7
Nordfyns Ore 609 164 1 0,6
Nordfyns Otterup 5289 57 3 0,3
Nordfyns Skamby 795 0 0 0,0
Nordfyns Skeby 764 0 0 0,0
Nordfyns Skovby 992 0 0 0,0
Nordfyns Særslev 1236 0 0 0,0
Nordfyns Søndersø 3685 27 1 0,1
Nordfyns Uggerslev 613 0 0 0,0
Nordfyns Veflinge 1204 166 2 0,8
Nordfyns Vigerslev 2900 0 0 0,0
Nordfyns Østrup 488 0 0 0,0
Nyborg Aunslev 1280 0 0 0,0
Nyborg Bovense 246 0 0 0,0
Nyborg Ellested 232 0 0 0,0
Nyborg Ellinge 462 0 0 0,0
Nyborg Flødstrup 923 0 0 0,0
Nyborg Frørup 776 0 0 0,0
Nyborg Herrested 1075 0 0 0,0
Nyborg Hjulby 211 0 0 0,0
Nyborg Kullerup 297 0 0 0,0
Nyborg Langå 285 0 0 0,0
Nyborg Nyborg 14789 14 2 0,1
Nyborg Refsvindinge 932 0 0 0,0
Nyborg Skellerup 624 0 0 0,0
Nyborg Svindinge 531 0 0 0,0
Nyborg Tårup 601 0 0 0,0
Nyborg Ullerslev 2986 0 0 0,0
Nyborg Vindinge 3614 0 0 0,0
Nyborg Øksendrup 265 0 0 0,0
Nyborg Ørbæk 1845 108 2 0,4
Odense Agedrup 2924 137 4 0,5
Odense Allerup 351 0 0 0,0
Odense Allesø 405 1728 7 6,7
Odense Ansgars 6585 30 2 0,1
Odense Bellinge 5174 0 0 0,0
Odense Bolbro 10756 102 11 0,5
Odense Brændekilde 605 0 0 0,0
Odense Dalum 6660 45 3 0,1
Odense Davinde 443 0 0 0,0
Odense Dyrup 4064 0 0 0,0
Odense Fangel 955 0 0 0,0
Odense Fraugde 4148 24 1 0,1
Odense Fredens 15291 52 8 0,1
Odense Hans Tausens 4571 66 3 0,2
Odense Hjallese 9084 22 2 0,1
Odense Højby 4776 63 3 0,3
Odense Korsløkke 12402 81 10 0,3
Odense Korup 4640 0 0 0,0
Odense Lumby 4505 22 1 0,1
Odense Munkebjerg 8731 46 4 0,1
Odense Næsby 6447 0 0 0,0
Odense Næsbyhoved-Broby 3862 0 0 0,0
Odense Paarup 10950 18 2 0,1
Odense Ravnebjerg 582 0 0 0,0
Odense Sanderum 6631 30 2 0,1
Odense Sankt Hans 8479 35 3 0,3
Odense Sankt Knuds 9399 32 3 0,1
Odense Seden 5707 88 5 0,3
Odense Stenløse 3734 54 2 0,2
Odense Stige 3378 0 0 0,0
Odense Thomas Kingos 8273 24 2 0,1
Odense Tornbjerg 7244 55 4 0,2
Odense Ubberud 2643 76 2 0,3
Odense Vollsmose 10944 283 31 1,2
Odense Vor Frue 8761 57 5 0,2
Odense Åsum 771 0 0 0,0
Svendborg Bjerreby 1075 93 1 0,4
Svendborg Bregninge 4059 25 1 0,1
Svendborg Brudager 339 0 0 0,0
Svendborg Drejø 107 0 0 0,0
Svendborg Egense 2541 0 0 0,0
Svendborg Fredens 5070 178 9 0,6
Svendborg Gudbjerg 1281 0 0 0,0
Svendborg Gudme 1235 0 0 0,0
Svendborg Hesselager 1418 0 0 0,0
Svendborg Hundstrup 570 0 0 0,0
Svendborg Kirkeby 1373 73 1 0,3
Svendborg Landet 1079 0 0 0,0
Svendborg Lunde 474 211 1 0,8
Svendborg Lundeborg 554 0 0 0,0
Svendborg Ollerup 1289 78 1 0,4
Svendborg Oure 739 135 1 0,4
Svendborg Sankt Jørgens 5354 93 5 0,3
Svendborg Sankt Nikolaj 2956 34 1 0,2
Svendborg Skårup 2772 0 0 0,0
Svendborg Stenstrup 2087 0 0 0,0
Svendborg Sørup 3572 224 8 0,8
Svendborg Thurø 3545 226 8 0,7
Svendborg Tved 2853 140 4 0,4
Svendborg Ulbølle 906 0 0 0,0
Svendborg Vejstrup 617 0 0 0,0
Svendborg Vester Skerninge 1324 0 0 0,0
Svendborg Vor Frue 8071 161 13 0,7
Svendborg Øster Skerninge 925 216 2 0,8
Ærø Bregninge 468 0 0 0,0
Ærø Marstal 2747 0 0 0,0
Ærø Rise 797 0 0 0,0
Ærø Søby 597 0 0 0,0
Ærø Tranderup 357 0 0 0,0
Ærø Ærøskøbing 997 0 0 0,0

Hun fortæller, at hun vil vente på turisterne.

Og i Svendborg hos Under Uret fortæller de, at den planmæssige åbning ligger 29. april.

- Vi har lige nogle ting, der skal på plads, og så kan vejret måske også blive lidt bedre, siger daglig leder, Anders Jensen.

På Storms Pakhus er man også afventende. Der åbner man først, når man får lov til at åbne for indendørsservering som efter seneste aftale bliver 6. maj.

- Vi kender ikke restriktionerne til bunds. For eksempel hvordan man tjekker op på folks coronapas, siger Stephanie Brink Harch, som ordner kommunikationen for pakhuset. Hun uddyber:

- Til gengæld håber vi på at kunne åbne 6. maj, hvor vi med indendørsservering kan give gæsterne den fulde oplevelse.

Restauranter TV 2 Fyn har talt med

Restaurant MøBer, Bogense: Åbner ikke 21 april. Har stadig takeaway

Storms Pakhus, Odense: Åbner ikke 21. april, håber på 6. maj

Roeds Brasserie, Nyborg: Åbner ikke 21. april, men regner med at åbne 1. maj, så der er indkøring til 6. maj.

Fru Bergs, Ærø:Åbner muligvis 29 maj.

Under Uret, Svendborg: Planlægger at åbne for udeservering 29. april.

Rudolf Mathis, Kerteminde: Åbner først 6. maj


Nogle vil åbne

I Bogense hos restaurant MøBer har man også valgt at holde lukket, indtil indendørsservering bliver tilladt.

- Vi fortsætter dog med takeaway, som folk stadig kan hente, men det giver ikke mening med det danske vejr og så udendørsservering på havnen her hos os, lyder det fra indehaver Xenius B. Nielsen.

Samme melding lyder fra Rudolf Mathis i Kerteminde. Den er nemlig også placeret ved vandet.

- Det er simpelthen for koldt for vores gæster, lyder det fra indehaver Puk Larsen, som siger, at de åbner 6. maj.

Der er dog også steder på Fyn, man vil kunne få sig et bord udenfor 21. april.

Læs også: Vrede borgere overfuser podere: Sådan undgår du at gå forgæves til testcenter
Gå tilbage Del
7. apr. 2021 kl. 20:16
Fyn

Vrede borgere overfuser podere: Sådan undgår du at gå forgæves til testcenter

Fotograf: Redigering:

Lederen af testcentret på Billedskærervej i Odense fortæller, at podere flere gange er blevet overfuset af borgere, der har fået slettet deres tider.

Flere tusinde mennesker er dagligt forbi testcentret på Billedskærervej i Odense, og for langt de fleste foregår det uden dramatik.

Men omkring 125 af dem møder op for at finde ud af, at deres tid er blevet slettet, og de derfor ikke kan blive podet. 

Det har resulteret i flere ubehagelige episoder, fortæller lederen af testcentret, Birgitte Christensen.

- Vi har oplevet meget grove tilfælde af vrede mennesker, som har chokeret de unge podere, og det er selvfølgelig en svær ting, siger hun.

Den uheldige situation opstår, fordi mange ikke er opmærksomme på, at deres PCR-testtid bliver slettet, hvis de får foretaget en anden i mellemtiden.

Kan nemt undgås

Har man for eksempel booket tid til en PCR-test om fredagen, men vælger at få en PCR-test på et mobilt testcenter inden, frafalder den anden booking, forklarer Birgitte Christensen.

Man kan nemlig kun have én tid ad gangen.

- Det er selvfølgelig nogle, der bliver meget frustrerede over, at de ikke vidste det, siger Birgitte Christensen.

Derfor er det vigtigt, at man er sikker på, at man har en booket tid, inden man møder op på et testcenter.

- Langt de fleste er rigtig søde herude, men der er nogle borgere, der har svært ved at forstå, hvordan man taler til mine podere, og det gør ondt. De 20-30 mennesker kommer til at fylde ret meget, siger testcenterlederen.

Får man taget en kviktest, har det ikke indvirkning på en eventuel booket tid til en PCR-test, oplyser Region Syddanmark.

Mange testet i påsken

Henover påsken har mange borgere i Region Syddanmark valgt at blive testet for coronavirus, og 2. påskedag kulminerede det med 94.789 tests i regionen, hvilket er rekord.

Derfor blev der også flere steder meldt om lange køer, hvilket gav anledning til frustration nogle steder. En frustration, som også er gået ud over poderne.

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark, har derfor opfordret til, at man husker at behandle poderne pænt.

- Der er det vigtigt, at vi minder hinanden om, at poderne fortjener respekt for det arbejde, de udfører. Eller sagt på en anden måde: Hold den gode tone, siger siger han.

Hos Cafe Biografen i Odense ser man frem til at byde kunderne velkommen igen så hurtigt som muligt.

- Det er jo det, vi gør. Så nu, hvor vi har muligheden, åbner vi igen. Så må vi se, hvordan det går, siger indehaver Jørgen Christensen.

Man kan dog ikke bestille bord, for det kan man ikke på udendørsbordene ved Café Biografen.

- Man kommer bare forbi. Vi har mange borde, siger Christensen.

For strenge krav

Og Horesta, brancheorganisationen for restaurations-, hotel- og turisterhvervet, mener i samme forbindelse, at reglerne, der er sat, er for snævre.

Nærmere bestemt siger organisationens politiske chefkonsulent Kristian Nørgaard, at coronapasset er for strengt et krav.

- Vi ved, at 60 procent af de gæster, som går ud og spiser, beslutter sig på dagen, og hvis der så er krav om, at man skal have en negativ test, vælger mange måske en anden løsning, siger Kristian Nørgaard.

Han mener, man skal droppe coronapasset, fordi det presser en hårdt trængt branche yderligere.

I stedet for at tage på café eller restaurant, frygter Kristian Nørgaard, at folk tager i parken.

- Hvis man er fire venner, der skal ud, og to ikke er testet, så tager man måske i Munke Mose i stedet og sætter sig

28. dec. 2024 kl. 19:47

Asta omdanner ikonisk "gå-ud-sted" til techno og lysshow

Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.

Asta Leonora Sandvad arrangerer fester, du normalt ikke møder, torsdag aften på Boogies. Under navnet Thursday Rave Club bliver rammerne på Boogies i Odense omdannet til en hyldest af techno og det fælleskab, der følger med. Det handler i stor grad om en fælles kærlighed for den musik, og det miljø som hører til den musik, fortæller Asta Leonora Sandvad. Forestillingen om technomiljøet er, at det er et sted, hvor der bliver taget mange stoffer, og at mange drikker sig fra sans og samling. Asta Leonora Sandvad fortæller også, at hun oftere ser folk, der er ædru til arrangementerne, end folk, der vælter rundt fulde og påvirkede. Hun tilføjer, at det er en misforståelse om miljøet, som hun ofte oplever.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Fyns Politi indstiller eftersøgningen af Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Både Fyns Politi, Forsvaret og lokale borgere har lørdagen igennem ledt efter den forsvundne Poul Frank Andersen, men det har endnu ikke ført til et fund af manden.

Nu indstiller Fyns Politi eftersøgningen for i dag, oplyser vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn.

- Mørket gør, at vi ikke kan fortsætte eftersøgningen. Vi har ledt i alle de lyse timer, og vi har afsøgt et stort område, siger vagtchefen, der ikke vil komme omfanget af eftersøgningen nærmere.

I samarbejde med en hundeleder skal det nu vurderes, om det giver mening at fortsætte eftersøgningen i morgen, forklarer vagtchefen.

Han opfordrer til, at borgere i området fortsat kigger i skure, lader og andre gemmesteder efter manden.

Læs også: "Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 16:15

"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul

Lasse Beck Frost Presse-fotos.dk

Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.

- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.

Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.

- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.

Går mod skoven

Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.

- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.

Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.

- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.

Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.

Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.

- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.

28. dec. 2024 kl. 17:29
Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Odense moser Sønderjyske og er klar til finalebrag

LYT
Del
Link
kopieret!

Helt som ventet kommer søndagens pokalfinale i kvindehåndbold til at stå mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold.

I lørdagens anden semifinale vandt Odense med 31-22 over Sønderjyske. Tidligere på dagen havde Esbjerg slået Silkeborg-Voel med 38-26.

Dermed måtte tilskuerne i Silkeborg kigge langt efter spænding på førstedagen af Final 4-stævnet.

Odense førte komfortabelt i stort set hele kampen, og der var ingen træthedstegn at spore, selv om det fynske hold tæller en række profiler fra december måneds EM-slutrunde.

Magtesløse sønderjyder

På forhånd var det svært at tro på Sønderjyskes muligheder. Odense havde vundet de seneste 11 indbyrdes opgør - de fleste ganske klart - og Sønderjyskes seneste sejr over fynboerne er helt tilbage i 2013.

Sønderjyske indledte alligevel med optimisme og et par hurtige scoringer, men Odense fik overtaget med fire mål på stribe og Thale Rushfeldt Deilas scoring til 5-2.

Deila gjorde det siden til 8-4, og Sønderjyske-træner Peter Nielsen reagerede ved at tage kampens første timeout.

Det stoppede dog hverken Odense eller den norske EM-guldvinder Deila, der rundede sit femte mål allerede efter 18 minutter med scoringen til 11-5.

Det var svært at se, hvad Sønderjyske skulle stille op. Holdet forsøgte sig med en ekstra spiller, når det angreb, men dyre boldtab gav Odense muligheder for at score flere gange i det tomme mål, og det gav pauseføring på hele 19-9.

Generelt lavede Sønderjyske alt for mange fejl til at kunne byde Odense op til dans, men holdet fulgte dog bedre med efter pausen.

Odense havde nu heller ikke travlt med at øge den allerede store føring. Det handlede snarere om at gemme så mange kræfter som muligt til søndagens finale.

I størstedelen af anden halvleg havde Odense et forspring i omegnen af ti mål, og forestillingen fes lidt ud i slutfasen.

Søndag klokken 16 gælder det så finalen mod Team Esbjerg, der har vundet pokalturneringen de seneste tre år. Odense vandt sin hidtil eneste pokalfinale i 2020.

28. dec. 2024 kl. 16:15
Lasse Beck Frost Presse-fotos.dk

"Det er ens borgerpligt" siger Patrick, der leder efter forsvundne Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Borgere fra området i og omkring Nørre Lyndelse på Midtfyn har assisteret Fyns Politi og Forsvaret i eftersøgningen af 70-årige Poul Frank Andersen, der sidst blev set torsdag aften.

- Jeg mistede en kammerat for et par år siden, så jeg synes bare, at det er ens borgerpligt at hjælpe, siger borger Patrick Ninn Baudeau til TV 2 Fyn.

Da han læste om den forsvundne Poul Frank Andersen, tog han familien med ud i lokalområdet for at lede efter manden.

- Hvis det nu var min egen far, der har samme alder, så ville jeg også gerne have, at han blev fundet, siger han.

Går mod skoven

Fyns Politi har ledt efter den forsvundne mand med hunde både fredag og lørdag, og lørdag middag kom det frem, at politiet har bedt Forsvaret om assistance, og som har indsat en helikopter i eftersøgningen.

- Vi kunne høre helikopteren lige før, siger Patrick Ninn Baudeau.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, sagde vagtchef hos Fyns Politi Peter Vestergaard tidligere lørdag om det usædvanlige tiltag.

Læs også: Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 12:09

Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul

Presse-fotos.dk

Forsvaret har sendt en helikopter i vejret i eftersøgningen af en forsvundet 70-årig mand, der senest blev set torsdag eftermiddag, hvor han gik i ukendt retning fra sin bopæl i Årslev.

Desuden søger Fyns Politi lørdag med hunde.

Det er ganske normalt, at politiet indsætter hundepatruljer i eftersøgning af en forsvundet person, men det er ikke lige så sædvanligt, at Forsvaret bliver bedt om hjælp.

Åbne marker

Det sker i sager, hvor de geografiske forhold tilsiger, at man også søger fra luften, så større områder hurtigere kan tjekkes igennem, end man kan fra jorden.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, siger vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.

Politiet har ikke noget konkret at gå efter andet end det store geografiske område. Det er blandt andet tjekket, om der har været aktivitet på mandens konti eller lignende.

- Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter Vestergaard.

Vagtchefen formoder lørdag kort før middag ikke, at han har været udsat for en forbrydelse.

Men kredsen har bedt offentligheden om hjælp til at finde 70-årige Poul Frank Andersen.

I politiets efterlysning fremgår det, at han har hvidt hår og gråt fuldskæg. Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt.

- Det er selvfølgelig med forbehold for, at han kan have skiftet den i mellemtiden, så man må ikke stirre sig blind på, at han skal have den her dragt på.

Politiet har ingen viden om, om den pågældende kedeldragt er en termokedeldragt eller ej.

Eftersøgningen med hunde og helikopteren fortsætter ifølge vagtchefen, så længe det giver mening. Den fortsætter som udgangspunkt, til det bliver mørkt.

Lørdag morgen opfordrede Fyns Politi borgere i og omkring Nørre Lyndelse til at kigge efter i skure, lader eller andre gemmesteder, i tilfælde af at Poul Frank Andersen skulle have søgt mod et sådant.

- Vi må selvfølgelig ikke gå ind i haverne, men vi går og kigger langs buskene nu her, og så tænker vi at gå over mod skoven for at kigge, siger Patrick Ninn Baudeau.

Læs også: Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring
Gå tilbage Del

Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Den 70-årige Poul Frank Andersen, der forsvandt torsdag aften, er endnu ikke fundet, oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Vi savner ham stadig. Når det bliver lyst, tager vi ud og leder efter ham igen med hunde, siger vagtchef Peter Vestergaard.

- Folk i området, der har skure, lader eller andre gemmesteder, må gerne kigge efter, om han er søgt derind i løbet af natten, siger vagtchefen videre.

Torsdag eftermiddag forlod Poul Frank Andersen sin bopæl i Årslev og gik i en ukendt retning. Han er sidst set omkring Dømmestrupvej ved Årslev omkring klokken 18 torsdag.

Han var iklædt en sort eller grå kedeldragt og har hvidt hår samt gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Fyns Politi formodede lørdag middag, at Poul Frank Andersen ikke har været udsat for en forbrydelse.

Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt. Han har desuden et hvidt hår og gråt fuldskæg.

- Vi håber på det bedste, siger Patrick Ninn Baudeau.

28. dec. 2024 kl. 14:50
Alexander Aagaard

Voldsomt vejr varslet nytårsnat: Ekspert kommer med anbefaling

LYT
Del
Link
kopieret!

Der er varslet blæsevejr for alle pengene, når der skal tages hul på 2025 natten til onsdag. Det kunne TV 2 Vejret berette lørdag formiddag på baggrund af en ny prognose.

Og det giver anledning til at udvise ekstra forsigtighed. Affyring af nytårskrudt og blæsevejr er nemlig ikke den bedste kombination, påpeger ejer af Krudthuset i Ringe til TV 2 Fyn.

- Hvis det er på grund af blæsevejr, så anbefaler jeg altid batterier. Det er det mest sikre at skyde af på sådan en dag, hvis det blæser, siger han.

Så glem raketterne?

- Umiddelbart ja.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke.

Læs også: Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat
Gå tilbage Del
28. dec. 2024 kl. 10:36

Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fynboerne kan godt forberede sig på, at det bliver særdeles blæsende nytårsnat.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke, hvis prognosen holder.

- Hvis denne prognose kommer til at holde, så vil der også komme snebyger nytårsnat, siger meteorolog Jens Ringgård.

Det er den amerikanske regnemodel GFS, der har lavet prognosen, og TV 2 Vejret påpeger, at den er behæftet med en vis usikkerhed, når det kommer til graden af vindstyrke. Men at det kommer til at blæse natten til onsdag er der ikke megen tvivl om.

Andre dele af landet vil opleve vindstyrke af orkanstyrke ifølge prognosen.

TV 2 Vejret

De fem udvidede fyrværkeriråd

  1. Brug altid beskyttelsesbriller. Også selvom du kun er tilskuer.

  2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Fyrværkeri opfører sig ikke altid efter hensigten, og der er ingen kvalitetskontrol på fyrværkeri, der ikke er godkendt.

  3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden. Følg altid brugsanvisningen om sikkerhedsafstand.

  4. Hold sikkerhedsafstanden, og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.

  5. Gå aldrig tilbage til en fuser. Fusere er utilregnelige og skal fjernes med skovl og spand.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Gård brænder: - Der er synlige flammer

LYT
Del
Link
kopieret!

Et større kavaleri blev rullet ud efter en anmeldelse om brand i en gård på Egsgyden i Faaborg lørdag formiddag. Det oplyser Fyns Politi, der lige nu arbejder på stedet, til TV 2 Fyn.

- Der er synlige flammer, da vi ankommer til stedet, siger vagtchef Peter Vestergaard til TV 2 Fyn og tilføjer, at der er tale om en brand i et fyrrum.

Politi og brandvæsen fik dog styr på flammerne, inden branden bredte sig til hovedhuset, der ifølge vagtchefen “ser ud til at kunne reddes”.

Hvordan branden opstod, kan vagtchefen ikke komme nærmere ind på. Det skal brandtekniske undersøgelser nu forsøge at fastslå.

Hverken mennesker eller dyr kom til skade i forbindelse med branden.

28. dec. 2024 kl. 13:20
Ole Holbech

Cyklist påkørt af letbanetog

LYT
Del
Link
kopieret!

Fyns Politi blev tilkaldt efter et sammenstød mellem en kvindelig cyklist og et letbanetog lørdag formiddag. Det oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Hun kommer for langt frem, og det er her påkørslen sker, siger vagtchef Peter Vestergaard, der tilføjer, at kvinden ikke kom til skade ved påkørslen.

Uheldet skete ved krydset mellem Svendborgvej og Hjallesevej, og det resulterede i, at letbanetoget holdt stille, indtil politiet ankom til stedet.

- Vi får os en snak med både chaufføren og cyklisten, siger vagtchefen, der påpeger, at det er ren og skær held, at kvinden ikke kom til skade.

- Det kan sagtens gå galt, når man bliver påkørt af et tog på 40 ton.

Letbanen kører igen efter planen.

28. dec. 2024 kl. 12:09
Presse-fotos.dk

Helikopter indsat i eftersøgningen af forsvundne Poul

LYT
Del
Link
kopieret!

Forsvaret har sendt en helikopter i vejret i eftersøgningen af en forsvundet 70-årig mand, der senest blev set torsdag eftermiddag, hvor han gik i ukendt retning fra sin bopæl i Årslev.

Desuden søger Fyns Politi lørdag med hunde.

Det er ganske normalt, at politiet indsætter hundepatruljer i eftersøgning af en forsvundet person, men det er ikke lige så sædvanligt, at Forsvaret bliver bedt om hjælp.

Åbne marker

Det sker i sager, hvor de geografiske forhold tilsiger, at man også søger fra luften, så større områder hurtigere kan tjekkes igennem, end man kan fra jorden.

- Geografien er sådan, at der er åbne marker og sådan noget, vi gerne vil have kigget efter, siger vagtchef Peter Vestergaard fra Fyns Politi.

Politiet har ikke noget konkret at gå efter andet end det store geografiske område. Det er blandt andet tjekket, om der har været aktivitet på mandens konti eller lignende.

- Det er der ikke noget, der tyder på, siger Peter Vestergaard.

Læs også: Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring
Gå tilbage Del

Poul er forsvundet - nu kommer Fyns Politi med opfordring

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Den 70-årige Poul Frank Andersen, der forsvandt torsdag aften, er endnu ikke fundet, oplyser Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Vi savner ham stadig. Når det bliver lyst, tager vi ud og leder efter ham igen med hunde, siger vagtchef Peter Vestergaard.

- Folk i området, der har skure, lader eller andre gemmesteder, må gerne kigge efter, om han er søgt derind i løbet af natten, siger vagtchefen videre.

Torsdag eftermiddag forlod Poul Frank Andersen sin bopæl i Årslev og gik i en ukendt retning. Han er sidst set omkring Dømmestrupvej ved Årslev omkring klokken 18 torsdag.

Han var iklædt en sort eller grå kedeldragt og har hvidt hår samt gråt fuldskæg.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Vagtchefen formoder lørdag kort før middag ikke, at han har været udsat for en forbrydelse.

Men kredsen har bedt offentligheden om hjælp til at finde 70-årige Poul Frank Andersen.

I politiets efterlysning fremgår det, at han har hvidt hår og gråt fuldskæg. Et vidne har over for politiet beskrevet at have set ham iført en sort eller grå kedeldragt.

- Det er selvfølgelig med forbehold for, at han kan have skiftet den i mellemtiden, så man må ikke stirre sig blind på, at han skal have den her dragt på.

Politiet har ingen viden om, om den pågældende kedeldragt er en termokedeldragt eller ej.

Eftersøgningen med hunde og helikopteren fortsætter ifølge vagtchefen, så længe det giver mening. Den fortsætter som udgangspunkt, til det bliver mørkt.

28. dec. 2024 kl. 11:44

Kan man danse til det? Atypisk musikgenre er rykket ind på ikonisk natklub

LYT
Del
Link
kopieret!

Techno, lys og dans. Det er, hvad du bliver mødt af, når Boogies Dance Café holder Thursday Rave Club.

Boogies Dance Café bliver i ny og næ om torsdagen omdannet til en hyldest af technomusikken, skæve visuelle elementer og såkaldt samtidsperformance. Asta Leonora Sandvad er en af medarrangørerne til disse events. Derudover er hun også en af de faste artister bag dj-pulten, hvor hun spiller techno det engagerede publikum.

- Jeg synes, det er sjovt at kunne blive ved med at overraske folk. De ved aldrig helt, hvad de skal høre, når de skal høre mig spille, fortæller Asta Leonora Sandvad.

Det dårlige rygte

Technomusikken bliver ofte forbundet med stoffer og noget meget voldsomt. Men når man kommer til technorave på Boogies Dance Café, så kan man med ro i maven give sig hen til musikken og stemningen, fortæller Asta Leonora Sandvad.

- Jeg tror oftere, jeg ser folk, som er ædru til de events, vi laver, end at folk vælter rundt og er megapåvirkede og fulde, siger dj’en, der tit bliver mødt med misforståelsen om det hårde technomiljø med stoffer.

Hvad er techno?

Techno er en samlet betegnelse for elektronisk danse- og lyttemusik skabt på synthesizere, trommemaskiner, samplere, sequencere og computere.

Technomusikken har rødder i den eksperimenterende elektronmusik i Darmstadtskolen, og den tyske gruppe Kraftwerk eksperimenterede i 1970'erne med at komponere musik på baggrund af små sequencergentagne motiver.

Også inspireret af bl.a. synthpop og disco begyndte dj's som Juan Atkins (f. 1962), Derrick May (f. 1963) og Kevin Saunderson (f. 1964) i midten af 1980'erne i Detroit at opbygge musik med en kølig, futuristisk lydarkitektur og repeterede beats.

Via housemusikken og klubkulturen bredte techno sig fra Detroit til England og siden til resten af Europa.

(Kilde: lex.dk)

Stærkt fællesskab i technomiljøet

Asta Leonora Sandvad har en klar mission med de her særlige torsdage på Boogies. Det handler for hende om at tage noget mindre kommercielt - technomiljøet - og bringe det ind i noget mere kommercielt, som er det klassiske natteliv på Boogies.

Missionen er at synliggøre det her miljø, som Asta Leonora Sandvad har fået stor glæde ud af at finde.

- Jeg blev mobbet sindssyg meget i folkeskolen, så det der med fællesskaber er ikke noget, jeg har haft. Jeg synes, det er rart at kunne sprede kærligheden og fællesskabet, fortæller hun.

Asta Leonora Sandvad fandt sit fællesskab gennem en fælles kærlighed for technomusikken. Derfor bliver hun ved at arrangere Thursday Rave Club, så andre kan opleve den samme fællesskabsfølelse.

28. dec. 2024 kl. 10:36
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ny prognose varsler voldsomt vejr nytårsnat

LYT
Del
Link
kopieret!

Fynboerne kan godt forberede sig på, at det bliver særdeles blæsende nytårsnat.

Sydfyn og øerne vil opleve vindstød af styrken “stærk storm”, varsler TV 2 Vejret. Resten af Fyn vil opleve vindstød af kuling- og stormstyrke, hvis prognosen holder.

- Hvis denne prognose kommer til at holde, så vil der også komme snebyger nytårsnat, siger meteorolog Jens Ringgård.

Det er den amerikanske regnemodel GFS, der har lavet prognosen, og TV 2 Vejret påpeger, at den er behæftet med en vis usikkerhed, når det kommer til graden af vindstyrke. Men at det kommer til at blæse natten til onsdag er der ikke megen tvivl om.

Andre dele af landet vil opleve vindstyrke af orkanstyrke ifølge prognosen.

TV 2 Vejret

Dit digitale aftryk

Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.

Du kan altid ændre dine præferencer senere

Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.

Se flere detaljer om vores cookies her