Undgå trælse bøder: Sådan fungerer Storebæltsbroens nye fartkontrol
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Fremover kan bilister, der trykker lidt for hårdt på speederen, når de kører hen over Storebæltsbroen, regne med at få en venlig hilsen og et medfølgende girokort i deres e-boks, efter at de har krydset broen.
Sund og Bælt, som driver Storebæltsbroen, har nemlig opsat automatiske fartmålere tre steder på broen.
Fartkontrollen har været flere år undervejs og gælder på en 16 kilometer lange strækning fra Knudshoved ved Nyborg til Halsskov ved Korsør.
Hver fartmåler registrerer bilernes nummerplade og hastighed. På den baggrund kan man udregne deres gennemsnitshastighed på hele strækningen.
Overstiger bilister den tilladte hastighed, der normalt er 110 km i timen, modtager de en bøde via e-boks. Formålet med kontrollen er at få bilister til at køre med en mere jævn fart over broen, oplyser Sund og Bælt.
Storebælt tager nyt våben i brug mod fartsyndere
Nu klapper fælden, hvis du kører for hurtigt over Storebælt. Sund & Bælt, der ejer og driver Storebæltsbroen, har indført permanent fartkontrol på broen mellem Sjælland og Fyn, oplyser Sund & Bælt til TV2 ØST.
Helt konkret registrerer kameraerne køretøjets nummerplade og måler på den måde gennemsnitshastigheden tre forskellige steder på broen. Overstiger bilisterne den tilladte hastighed, modtager de en bøde på e-boks.
Tiltaget stammer fra 2019, hvor den daværende transportminister Benny Engelbrecht (S) havde en ambition om at stoppe vanvidskørsel hen over Storebæltsbroen. Det er politiet, der skal håndtere overtrædelserne af fartbegrænsningerne, og selvom strækningen er fordelt i tre zoner, skal bilisterne kun forvente én fartbøde.