DF vil rykke Institut for Menneskerettigheder til Vollsmose
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
150 statslige arbejdspladser bør flyttes fra København til Vollsmose, mener Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti.
I denne uge præsenterer regeringen sin plan for udflytning af tusindvis af statslige arbejdspladser.
Folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) håber, at Institut for Menneskerettigheder vil blive rykket fra København til Odense-bydelen Vollsmose.
Mikkels job flyttede fra København til Odense: - En rigtig stor omvæltning
Det er voldsomt og belastende for medarbejderne, når deres arbejde rykkes til en anden by. En rigtig stor omvæltning, siger en af Odenses nye borgere.
For to år siden skulle Mikkel Rosenvold tage en stor beslutning. Hans arbejdsplads skulle flytte fra København til Odense, og spørgsmålet var så, om han ville med.
- Det har været en rigtig stor omvæltning, siger Mikkel Rosenvold, der valgte at flytte med Spilmyndigheden, som regulerer spilmarkedet i Danmark.
Spillemyndigheden rykkede til Odense 1. december 2016, og det skete i forbindelse med udflytningen af knap 4.000 statslige arbejdspladser.
Flere tusinde arbejdspladser skal rykkes
I sin åbningstale bebudede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at flere tusinde arbejdspladser endnu en gang skal rykkes fra hovedstadsområdet til provinsen.
Det var en stor omvæltning for den københavnske konsulent, der havde boet hele sit liv i hovedstaden.
- Jeg har hele mit netværk - min familie og venner - i København. Det er klart, at der er et afsavn i forhold til det, men det bygger man jo op i en ny by. Så langt er der heller ikke hjem til København, fortæller Mikkel Rosenvold, der arbejder som konsulent.
Til trods for at han fortsat kalder København for sit hjem, valgte han alligevel at følge med jobbet til landets tredjestørste by.
- Jeg var rigtig glad for mit job, og så synes jeg ikke, at Odense var mere skræmmende end som så. Det kunne have været endnu værre med vores udflytning, så jeg syntes alt i alt, at det var tillokkende at flytte herover, forklarer Mikkel Rosenvold.
Var du flyttet, hvis Spillemyndigheden var rykket til Tønder eller Nakskov?
- Nej. Med al respekt for både Sønderjylland og Lolland var jeg ikke det. Jeg er bymenneske, og det betyder meget for mig, at Odense trods alt er en by af en vis størrelse, forklarer Mikkel Rosenvold.
Direktør: Voldsomt og belastende for medarbejdere
Cirka 60 medarbejdere blev berørt af Spillemyndighedens flytning. Kun to medarbejdere er flyttet fra København til Odense, mens 15 pendler dagligt.
Med andre ord er flere end 40 medarbejdere blevet skiftet ud, og det er dermed en stor omvæltning for både virksomhed og medarbejdere.
- Det var voldsomt. Det var en belastning for undertegnede, men i særdeleshed også for de kollegaer, der gang på gang måtte sige farvel til dem, de arbejdede sammen med hver evig eneste dag, siger Birgitte Sand, der er direktør for Spillemyndigheden.
- Man skal ikke undervurdere, hvor barskt det opleves, når folk får sådan en besked, fastslår hun.
TV 2/Fyns Christiansborg-redaktør, Thomas Funding, vurderer, at især Sydfyn kunne være et oplagt valg til at blive hovedsæde for nogle af de statslige myndigheder, der i dag ligger i København.
- Jeg er oprigtig interesseret i at løfte Vollsmose. Jeg bor her selv. Der er mange gode ting ved området. De mangler lige lidt hjælp, og der kunne menneskeretsinstituttet være en god ting, siger Alex Ahrendtsen til TV 2/Fyn.
Hvis det bliver tilfældet, får Odense glæde af 150 statslige arbejdspladser. Ifølge Alex Ahrendtsen vil det gavne både Vollsmose og Institut for Menneskerettigheder, hvis de statslige arbejdspladser blev flyttet til den odenseanske ghetto.
- De har en masse erfaring med at arbejde med menneskerettigheder - også på lokalplan. Her vil de komme helt tæt på etniske minoriteter og de udfordringer, de har, forklarer Alex Ahrendtsen.
Symbol for Dansk Folkeparti
Vil det ikke være et godt symbol for Dansk Folkeparti at få flyttet Instituttet for Menneskerettigheder til Vollsmose?
- Det er bare en lille brik i en større udflytningsplan. Det her vil konkret være godt for Vollsmose. Det vil være godt for menneskeretsinstituttet, der vil komme tæt på de borgere, som de interesserer sig for, siger Alex Ahrendtsen.
Institut for Menneskerettigheder har eksisteret siden 1987 og ligger på Christianshavn i det centrale København.
Hvis instituttet bliver flyttet, skal medarbejderne enten pendle til Odense for at beholde deres arbejde eller flytte til Fyn.
Medarbejdere vil flytte til Vollsmose
Alex Ahrendtsen mener, der er en god chance for, at medarbejderne vil bosætte sig - ikke alene i Odense, men også i Vollsmose.
- Når de får øjnene op for, hvor dejlig Vollsmose er, tror jeg, de har lyst til at komme, siger Alex Ahrendtsen.
- Der er gode erfaringer med at flytte styrelser og institutioner ud af hovedstaden - til Jylland og Fyn. Det tager lige lidt tid, før de er oppe at køre, men når det først kører, er der virkelig gode erfaringer, forklarer han.
Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvornår det bliver afsløret, hvilke fynske kommuner der får tildelt statslige arbejdspladser.