Kovending i drama om konstituering i Kerteminde
Artiklen er mere end 30 dage gammel
Faren for at miste borgmesterkæden ved et nyt kup i Kerteminde ser ud til at være drevet over for Kasper Ejsing Olesen.
Opdatering
Der opstod torsdag eftermiddag pludselig tvivl om den konstitueringsaftale, som gør socialdemokraten Kasper Ejsing Olesen til borgmester i Kerteminde.
Resultaterne på valgaftenen viste sig et blåt flertal på 13 mandater mod 12, men Dansk Folkeparti forlod det borgerlige valgforbund og pegede i stedet med sit ene, afgørende mandat på Kasper Ejsing Olesen som borgmester.
- Jeg har hele tiden sagt, at jeg er klar på at blive borgmester
Muligt kup på vej i Kerteminde:
- Jeg har hele tiden sagt, at jeg er klar på at blive borgmester
I Kerteminde Kommune har de forgange valg vist et billede af uhellige ægteskaber og alliancer på tværs af partierne.
Og måske er valget i 2021 ingen undtagelse.
Som bekendt endte borgmesterposten hos Kasper Ejsing Olesen, efter et flertal skrev under på en konstitueringsaftale, der gav Kasper Ejsing Olesen fire år mere som borgmester.
Det var Dansk Folkeparti, der sprang fra sit valgforbund med Konservative, Venstre og Nye Borgerlige.
Byrådet i Kerteminde består af 25 medlemmer. Skifter Dansk Folkeparti tilbage til sit valgforbund, vil det have 13 mandater i alt og dermed et flertal.
Og nu bekræfter Klavs Norup Lauridsen, der er gruppeformand for Konservative i Kerteminde, at han har været i kontakt med Dansk Folkeparti.
Klavs Norup Lauridsen fortæller, at han har været hjemme hos Lone Kiilerich, der er DF's formand i lokalforeningen i Kerteminde.
Dansk Folkepartis bestyrelse var også hjemme hos Lone Kiilerich for at høre nærmere om det hele.
Hvad handlede mødet om?
- Det kan jeg ikke sige. Men i respekt for at jeg blev inviteret af Dansk Folkeparti, så møder jeg selvfølgelig op, siger Klavs Norup Lauridsen.
Du har ikke været til at få fat på?
- Der har været mange opkald, så jeg har valgt at koncentrere mig om mødet, forklarer Klavs Norup Lauridsen.
Når spørgsmålet falder på, hvad der så skal ske nu, er Klavs Norup Lauridsen dog klar i spyttet.
- Hvis jeg får en ny invitation fra Dansk Folkeparti, så møder jeg selvfølgelig op. Men jeg ved ikke, om der kommer et nyt møde.
Det er ikke utænkeligt, at borgmesterkæden skifter hals?
- Det har jeg ingen indflydelse på. Jeg møder op, hvis Dansk Folkeparti vil snakke igen.
Men kunne du godt tænke dig borgmesterkæden?
- Jeg har hele tiden sagt, at jeg er klar på at blive borgmester for Kerteminde Kommune, siger han og fortsætter:
- Men jeg erkender også, at socialdemokratiet har haft et flot valg. Så indtil videre er vi en del af en konstituering, siger Klavs Norup Lauridsen.
Borgmester er meget overrasket
Kasper Ejsing Olesen, der er borgmester i Kerteminde, slår fast over for TV 2 Fyn, at intet har ændret sig på nuværende tidspunkt.
Men han er bevidst om, at Klavs Norup Lauridsen var hjemme hos Lone Kiilerich. Og det er han meget overrasket over.
Kasper Ejsing Olesen fortæller, Klavs Norup Lauridsen har sagt, at der ikke er nogen forhandlinger under bordet, men at det her tyder på noget andet.
- De Konservative snakker meget om ordentlighed. Det her har intet med ordentlighed at gøre, siger Kasper Ejsing Olesen.
Venstres spidskandidat Jens Gantriis bekræfter over for TV 2 Fyn, at han har haft et møde med Klavs Norup Lauridsen. Han vil ikke komme nærmere ind på, hvad mødet handlede om.
Men det vil Klavs Norup Lauridsen.
- Jeg var lige nede for at fortælle om mødet med Dansk Folkeparti, siger Klavs Norup Lauridsen.
Men det er en overrasket Kasper Ejsing Olesen, der hører om nyheden.
- Vi skylder borgerne i Kerteminde Kommune den brede konstituering, vi har nu. Så det er meget overraskende, hvis Konservative viser sig at løbe fra deres aftale, siger Kasper Ejsing Olesen.
Alex Haurand fra SF følger trop med kritikken.
- At konservative forsøger at forhandle konstituering samtidig med at de åbentlyst modarbejder selvsamme er ikke ordentligt, siger Alex Haurand og fortsætter:
- Hvordan skal man få tillid til dem igen?
Hvad handler forhandlingerne om?
Ligeledes fortæller Kasper Ejsing Olesen, at han har forsøgt flere gange at få fat på Klavs Norup Lauridsen, men at det heller ikke er lykkedes ham.
Lone Kiilerich fortæller, at Terje Pedersen, valgt til byrådet for Dansk Folkeparti, er under stort pres lige nu. Terje Pedersen er syg lige nu, oplyser hun.
Vi ved på TV 2 Fyn, at en af knasterne mellem Dansk Folkeparti og De Konservative er spørgsmålet om etablering af friplejehjem. Det er en vigtig sag for De Konservative, som Dansk Folkeparti ikke vil være med til.
TV2 Fyn erfarer, at De Konservative nu overvejer at give sig på det punkt og dermed gøre det mere spiseligt for Dansk Folkeparti at indgå en aftale med Klavs Norup Lauridsen.
Men torsdag fortalte Klavs Norup Lauridsen, der er gruppeformand for Konservative i Kerteminde, at han havde været i kontakt med Dansk Folkeparti.
Klavs Norup Lauridsen fortalte, at han havde været hjemme hos Lone Kiilerich, der er DF's formand i lokalforeningen i Kerteminde.
Ingen af parterne ville dog røbe noget om indholdet af mødet, og derfor opstod der spekulation om, hvorvidt der var et kup under opsejling. Et kup, der i så fald ville gøre Klavs Norup Lauridsen til borgmester i stedet.
Kup afblæst
Fredag formiddag afviser Terje Pedersen, der tirsdag blev valgt til byrådet for Dansk Folkeparti i kommunen, at der er et kup under opsejling.
- Jeg står fuldt ved den aftale om konstituering, som gør Kasper Ejsing Olesen til borgmester, siger Terje Pedersen.
Han understreger over for TV 2 Fyn, at beslutningen om at støtte en rød borgmester er godkendt af partitoppen i København.
- Jeg har fuld opbakning fra partiledelsen på Christiansborg til det, jeg har gjort, siger Terje Pedersen.
DF: Relationen er ikke god
DF’s lokalformand Lone Kiilerich bekræfter mødet med Konservative, men fortæller til TV 2 Fyn, at der ikke kom noget konstruktivt ud af mødet.
Tværtimod blev stemningen mellem de to partier kun dårligere.
- Relationen er ikke god. Jeg er blevet trådt over tæerne. De har behandlet mig og Terje (Pedersen, red.) dårligt, og jeg plejer ikke at blive pigesur. Men jeg kan godt forstå, at folk bliver politikertrætte, siger Lone Kiilerich.
Til gengæld for at pege på en socialdemokratisk borgmester fik Terje Pedersen posten som første viceborgmester og posten som formand for Plan- og Teknikudvalget.
Skoleleder blev stemmesluger - men missede borgmesterkæden
I Kerteminde Kommune var det ikke valgets stemmesluger, der løb afsted med borgmesterkæden ved dette års kommunalvalg.
Spidskandidat Klavs Norup Lauridsen (KF) høstede 2.043 personlige stemmer i Kerteminde Kommune.
- Personligt er jeg stolt, glad og tilfreds over at være gået frem. Jeg er meget, meget taknemmelig over, at vi har fået så mange stemmer her i Kerteminde Kommune, siger Klavs Norup Lauridsen til TV 2 Fyn.
Prognoser havde ellers spået den konservative spidskandidat en borgmesterkæde.
Alligevel blev det Kasper Ejsing Olesen fra Socialdemokratiet, der endte med at fortsætte på posten som borgmester.
- Jeg er ikke skuffet. Det er jeg virkelig ikke. Jeg har vidst, at det ville blive svært at skaffe borgmesterkæden. Det har jeg vidst, og det har jeg også fortalt gruppen, siger Klavs Norup Lauridsen.
I stedet gik de frem med to mandater, og de fik i alt ni mandater i byrådet. Det udløste i sidste ende to formandsposter for de stående udvalg. Heriblandt Arbejds-, Erhvervs- og Vækstudvalget.
- Måske kunne man have snakket lidt mere sammen, når vi nu er kommet ind med ni mandater. Men vi fik to (formandsposter red.). Det er det, som vi stiller os tilfreds med, siger Klavs Norup Lauridsen.
Antal personlige stemmer til borgmesterkandidaterne
- Klavs Norup Lauridsen, Det Konservative Folkeparti: 2043
- Kasper Ejsing Olesen, Socialdemokratiet: 1543
- Jens Gantriis, Venstre: 331
Kilde: Kerteminde Kommune
Dansk Folkeparti blev afgørende
Kerteminde har de forgangne valg vist et billede af uhellige ægteskaber og alliancer på tværs af partierne, som har gjort det svært for borgerne at regne med det kryds, de sætter.
Tirsdag aften i Kerteminde Idrætscenter kom også til at emme af dramatik mellem de valgte partier.
Dansk Folkeparti, der havde indgået teknisk valgforbund med de borgerlige partier, endte med at blive tungen på vægtskålen. For partiet valgte i stedet at pege på socialdemokratiske Kasper Ejsing Olesen frem for en borgerlig borgmester.
Hvilket den konservative skoleleder kalder en "overraskelse":
- Vi lever jo i et frit land, så man må gøre, som man har lyst til. Men man må også tage det ansvar, der følger med beslutningerne. Og det ansvar må Dansk Folkeparti tage efter det her, siger Klavs Norup Lauridsen og fortsætter:
- Spørgsmålet er, om der er noget, der hedder Dansk Folkeparti i næste byrådsperiode.
Rød borgmester:- det bliver det brede samarbejde
Men den socialdemokratiske borgmester Kasper Ejsing Olesen vidste allerede i weekenden inden valget, at Dansk Folkeparti med Terje Pedersen i spidsen var klar på samarbejde med de røde partier.
- Siden i lørdags har jeg vidst, at hvis det var, at der kunne skabes et flertal med andre partier også, så ønskede DF (Dansk Folkeparti red.), at jeg skulle fortsætte som borgmester, siger Kasper Ejsing Olesen til TV 2 Fyn.
Tirsdag aften blev der efter flere forhandlinger parterne imellem indgået en bred konstitueringsaftale mellem størstedelen af partierne i det nye byråd undtagen Nye Borgerlige.
I aftalen indgår Socialdemokratiet, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Venstre og Det Konservative Folkeparti.
- Det bliver det brede samarbejde. Det er det, som jeg har stået for i de seneste fire år, og det er også det, som jeg fortsat vil stå for de næste fire år, siger Kasper Ejsing Olesen.
24 ud af 25 byrådsmedlemmer har bakket op om endnu fire år med Kasper Ejsing Olesen som borgmester.
Dette indhold eksisterer ikke længere. Hvis du er interesseret i resultaterne fra Kommunalvalget i 2021, så prøv KMDs valgresultat-site:
Ifølge lokalformanden, som selv røg ud af byrådet da Dansk Folkeparti mistede det ene af sine to mandater i Kerteminde, har Konservative efter konstitueringen opført sig nedladende over for Dansk Folkeparti.
Ifølge Lone Kiilerich har Konservative beskyldt Terje Pedersen og DF for kun at gå med i konstitueringen for personligt at få fremtrædende poster.
- Og Konservative kalder sig for et ordentligt parti. De nærmest håner og griner af vores vælgere. Vi fik et mandat, og her har vi vores indflydelse – det kalder jeg politik. Men når man siger, at vi gør det for egen vindings skyld. Det er for galt, siger en tydeligt vred Lone Kiilerich.
Op til valget var der indgået et valgforbund med Dansk Folkeparti, Konservative, Venstre og Nye Borgerlige. Men DF valgte altså alligevel at pege på den socialdemokratiske borgmesterkandidat.
– Det er et teknisk valgforbund, og det har vi hele tiden sagt. Der har været et enormt godt samarbejde med Kasper (Ejsing Olesen, red.), og sådan vil vi gerne have det fire år frem. Når Konservative starter sådan, som de gør, så får de det svært, siger Lone Kiilerich.
Til det siger konservative Klavs Norup Lauridsen, at han og partiet bakker op om konstitueringen.
- Vi blev inviteret til et kaffemøde af Dansk Folkeparti, og jeg deltog i respekt for de borgerlige vælgere og Dansk Folkeparti. Jeg står ikke inde for andet end et godt samarbejde i byrådssalen, siger Klavs Norup Lauridsen og tilføjer:
- Vi har haft et bredt samarbejde de sidste fire år, og det får vi igen. Og det med valg, som vi har haft, så vil vi selvfølgelig vise, at vi vil føre en borgerlig politik - og det kommer vi til.
Klavs Norup Lauridsen siger desuden, at Konservative og Dansk Folkeparti har meget forskellige opfattelse af, hvad der skete på valgaftenen - og også i dagene efter.
- Det var tydeligt, at Dansk Folkeparti havde en aftale med Socialdemokratiet. Vi lever i et frit Danmark. Derfor må Terje og Lone Kiilerich vælge som de har lyst, men de må også være klar til, at stå til ansvar om fire år overfor deres borgerlige vælgere.
Borgmester ikke overrasket
Selv om borgmester Kasper Ejsing Olesen torsdag aften var noget overrasket over at høre om mødet mellem Dansk Folkeparti og Konservative, så kommer konklusionen, altså at DF fortsat støtter ham som borgmester i de næste fire år, ikke for alvor bag på ham.
- Det er jo det, de har sagt hele tiden. Det sagde de til mig tirsdag aften, og det sagde de til mig i dagene efter også, når jeg har snakket med dem, siger Kasper Ejsing Olesen (S).
DF'erne har også fortalt borgmesteren om det pres, der er blevet lagt på dem efter konstitueringsaftalen, og som Lone Kiilerich kalder en hån af DF.
- Jeg har jo også godt lagt mærke til, at der er et andet parti, der forsøger at ændre noget, og det giver selvfølgelig altid noget uro. Men jeg synes stadig, som jeg hele tiden har sagt, at det rigtigste for Kerteminde Kommune er en så bred konstituering, som vi lavede i tirsdags, og den vil jeg rigtig gerne stå i spidsen for, siger Kasper Ejsing Olesen.
Trods uroen er Konservative fortsat velkomne i den indgåede konstituering, understreger han.
- Selv om nogen har forsøgt at ændre konstitueringen, så skal de være velkomne til at være med i den.
Får uroen betydning for samarbejdet i det nye byråd?
- Det håber jeg ikke. Jeg håber rigtig meget, at det var et spil om, hvem der skal være borgmester. Nu er det vigtigste, hvordan vi får Kerteminde Kommune bedst videre, siger borgmesteren.
Hamas havde underjordisk våbenlager ved Nyborg
Terrorbevægelsen Hamas havde et underjordisk våbenlager nær Nyborg. Det oplyser
Ines Peterson fra pressetjenesten for forbundsanklageren i Tyskland til TV 2 Fyn.
- Vi kan ikke afsløre den nøjagtige placering, men vi ved, at depotet mindst har indeholdt ét håndvåben. Vi antager, depotet er blevet nedlagt for omtrent to år siden og ikke længere eksisterer, oplyser forbundsanklageren.
Tirsdag kom det frem, at forbundsanklageren mener, at Hamas har haft flere underjordiske våbenlagre i Europa. Det fremgik af et anklageskrift. I sagen er fire formodede medlemmer af terrorbevægelsen tiltalt.
Ville angribe jøder
Forbundsanklageren mener, at Hamas “for lang tid siden” etablerede våbendepoterne, og at de skulle bruges til at angribe jødiske institutioner i Europa.
Bag våbenlagrene stod en række såkaldte udenlandske operatører, som ifølge forbundsanklageren dækker over personer med opholdstilladelse i Europa.
Operatørerne blev ifølge anklageskriftet aktiveret i forbindelse med forberedelserne til terrorangrebet mod Israel den 7. oktober 2023, men hvordan aktiveringen foregik er uklart.
Fyns Politi vil ikke kommentere oplysningerne fra den tyske forbundsanklager og henviser til Politiets Efterretningstjeneste (PET), som endnu ikke har svaret på TV 2 Fyns henvendelse.
Borgmesteren i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V), var overrasket over TV 2 Fyns opkald, om det formodede tidligere våbenlager i Nyborg.
- Det er ikke noget, jeg har fået nogen orientering om, men jeg antager, at det er noget, PET ville være orienteret om, hvis der har været en sag her i Nyborg, siger han.
Foruden våbenlageret i Danmark, formodes det, at Hamas også har haft våben liggende i Bulgarien og Polen.
Arbejdstilsynet besøgte biogas-byggeri inden ulykke - fandt ingen problemer
Da der tirsdag skete en voldsom ulykke, som kostede tre mennesker livet, på Flemløse Biogas, var byggetilladelsen på plads. Men den blev først givet 8. oktober mens byggeriet havde været i gang siden foråret.
I perioden har Arbejdstilsynet været på byggepladsen to gange, og det fandt ikke anledning til at give anmærkninger.
Trods den manglende byggetilladelse har Flemløse Biogas haft anmeldt et byggeri i følge Arbejdstilsynet, som har betydet, at Arbejdstilsynet har været på byggepladsen ad to omgange i perioden, inden ulykken indtraf tirsdag. Begge besøg var uden anmærkninger, har TV 2 Fyn fået oplyst.
Tilladelse på bagkant
Det er dog stadig problematisk at byggeriet er begyndt uden en tilladelse, siger advokat og direktør hos Knudsgaard Advokater, Mads Knudsgaard, der har speciale i entreprise- og byggeret.
- Det, der er problemet, er, at der er andre myndigheder, der måske ikke kommer i spil. Eksempelvis Arbejdstilsynet eller andre miljømæssige forhold bliver ikke bragt på banen, fordi man simpelthen ikke kender sagen, før der er indsendt en byggeansøgning.
I dette tilfælde har Arbejdstilsynet dog været vidende om at et byggeri fandt sted på grund af virksomhedens egen anmeldelse.
Byggetilladelse bidrager til sikkerhed
Når der gives en byggetilladelse til et byggeri, følger der ofte en række vilkår med, som skal være opfyldt for den pågældende byggeplads. Det kan dreje sig om arbejdstid og sikkerhed, lyder det fra Mads Knudsgaard.
- Man ved jo strengt taget ikke, om det er et lovligt byggeri, og om der potentielt er farligt på byggepladsen. Er der nogle ting, der gør, at man ikke må fortsætte på den her måde. Og det skal jo afgøres fra sag til sag fra kommunens side(Når der gives byggetilladelse, red.).
Efter dødsulykke: Kollapset tank blev bygget uden tilladelse
Byggetilladelsen fik Flemløse Biogas først den 8. oktober i år. Året forinden havde Flemløse Biogas søgt om dispensation til at bygge reaktortanken i 18 meters højde i stedet for de 15 meter, lokalplanen foreskrev. En dispensation man fik.
Byggeriet foregik altså uden tilladelse, og i en mailkorrespondance den 16. april i år gjorde Assens Kommunes Miljøafdeling opmærksom på, at man skulle søge byggetilladelse til det byggeri, biogasanlægget allerede havde påbegyndt i marts måned.
Her gør Miljøafdelingen også opmærksom på, at der skal søges byggetilladelse til en teknikhal, som allerede er opført.
Det fremgår af en aktindsigt, som TV 2 Fyn har gennemlæst.
Gjort lovligt senere
Først den 19. juni søgte Nordic Green Engineering fra Silkeborg på vegne af Flemløse Biogas om byggetilladelse til tanken, og den 8. oktober meddelte Assens Kommune en lovliggørelse – ikke alene af tanken – men også af gyllenedkøling, pumpehus og varmevekslerhus.
- Ethvert byggeri, der kræver en byggetilladelse, skal have en byggetilladelse inden det går i gang. Det er hævet over en hver tvivl, siger Martin Albertsen, der er direktør i By, Land og Kultur i Assens Kommune.
- Vi kan enten bede om, at det bliver revet ned, eller vi kan bede om en juridisk lovliggørelse. Vi har en forpligtelse til at vælge den mindst indgribende. Vi vurderede, at man her ville opnå en byggetilladelse.
Oplysningerne bekræftes af nabo Karin Jensen og hendes mand, der fra adressen Langgade 15 har direkte udsyn til anlægget.
- Min mand og jeg er enige om, at byggeriet startede allerede i marts. Det fremgår jo også af aktindsigten fra Assens Kommune, siger Karin Jensen.
Satellitbilleder fra Miljøstyrelsen taget i sommeren 2024, hvor byggeriet er i fuld gang og synligt fra luften. Altså længe før byggeriet blev lovliggjort.
Miljøministeriet - https://miljoegis.mim.dk/
Flemløse Biogas sommer 2022Miljøministeriet - https://miljoegis.mim.dk/
Flemløse Biogas sommer 2024 - opførelsen afHelt forkert at bygge uden tilladelse
Mads Knudsgaard, advokat og direktør i Knudsgaard advokater, der har speciale i entreprise- og byggeret kalder det helt forkert at bygge inden, der ligger en tilladelse.
- Det er i strid med den byggeretlige lovgivning at begynde byggeri inden tilladelsen foreligger, siger Mads Knudsgaard.
Samtidig peger han dog på, at det ofte er set før, at der bliver tilgivet frem for tilladt, når det gælder byggesager i kommunerne.
- Det er ikke usædvanligt at få en lovliggørelse, fordi man ”glemmer” at ansøge om byggetilladelse. Nogle gange skal man rose kommunen for at være samarbejdsvillige.
Et af de spørgsmål, der fortsat mangler at blive besvaret efter ulykken er, om sikkerheden på arbejdspladsen har været i orden – og om Arbejdstilsynet har været vidende om det store byggeri på biogasanlægget. Noget som Mads Knudsgaard vurderer usandsynligt.
- De (Arbejdstilsynet, red.) har helt sikkert ikke vidst det, før der har ligget en ansøgning om byggeriet. Det kan være bagsiden ved, at kommunen vil være flinke, så er der information, der kan gå tabt til diverse myndigheder.
Det er ikke lykkedes TV 2 Fyn at få en kommentar fra Kurt Brusgård Poulsen, der er direktør i Flemløse Biogas.
Kommunen gjorde i april selv opmærksom på, at Flemløse Biogas skulle ansøge om byggetilladelsen, når nu det allerede var i gang med opførelsen.
- Man prøver langt hen ad vejen at være en god samarbejdspartner som kommune, man prøver at få tingene til at lykkes i stedet for at bremse projekterne, siger Mads Knudsgaard.
Udover tre omkomne, kom seks personer alvorligt til skade.
Hundredevis vil tjene penge på sne
Dette indhold eksisterer ikke længere. Hvis du er interesseret i resultaterne fra Kommunalvalget i 2021, så prøv KMDs valgresultat-site:
Sidste hovednavn afsløret til fynsk festival
Dette indhold eksisterer ikke længere. Hvis du er interesseret i resultaterne fra Kommunalvalget i 2021, så prøv KMDs valgresultat-site:
Louise har indpakket 528 gaver – og der er en helt særlig årsag
ADD, ængstelig personlighedsforstyrrelse og angst.
Louise Rasmussen fra Faaborg lider af flere psykiatriske diagnoser, og de mørke måneder plejer at være de allersværeste at komme igennem.
I år har hun dog fundet et lyspunkt. På eget initiativ har hun lavet pakkekalendere til børn fra økonomisk pressede familier.
- Jeg føler mig lidt mere som andre mennesker. At jeg også kan byde ind med noget, selvom jeg har mine diagnoser at kæmpe med, siger den 38-årige førtidspensionist.
528 små kalendergaver giver hun videre til udsatte børn – men faktisk lå det slet ikke i kortene.
Vil give særlig følelse videre
Louise Rasmussen elsker jul, men bryder sig egentlig slet ikke om gaveindpakning. Alligevel opstod ideen, da hun sad og lagde sidste hånd på årets pakkekalendere til sine egne døtre.
Hun følte sig privilegeret over at have muligheden. For på Facebook havde hun set flere opslag fra folk, der søgte hjælp til decembers mange udgifter.
- Så tænkte jeg: ”Det vil jeg gerne hjælpe med”. Både for børnenes skyld og for forældrenes. For det kan altså noget at se ens børn sidde spændte i nattøj og åbne gaver. Det er en skøn følelse, smiler Louise Rasmussen.
Greb om sig
I starten var Louise Rasmussens mål at lave pakkekalendere til to børn ud over sine egne.
Men da familien og andre fra lokalområdet hørte om hendes initiativ, voksede projektet hurtigt
I sidste uge kunne hun aflevere 22 pakkekalendere á 24 gaver til den frivillige forening Faaborg Restvarer, der året rundt uddeler mad og tøj til udsatte familier.
- Jeg håber at kunne inspirere andre til at gøre noget lignende – måske særligt dem, der kæmper med de samme udfordringer som mig, siger Louise Rasmussen.
Julehjælp slår rekord
Hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors melder de igen i år om rekordmange ansøgninger om julehjælp.
I år har 2.074 fynske familier ansøgt om hjælp til julemad og gaver.
Sidste år søgte 1.846 fynske familier om samme hjælp.
Kilder: Blå Kors Danmark og Ritzau
Taget på kollapset silo var et "pionerprojekt"
Dette indhold eksisterer ikke længere. Hvis du er interesseret i resultaterne fra Kommunalvalget i 2021, så prøv KMDs valgresultat-site:
TV 2 Fyn-reporter var på stedet, da sidste mand blev fundet: - Pludselig kunne jeg se blå blink
Klokken 19.08 torsdag aften kom en ambulance kørende med høj fart og udrykning ved Flemløse Biogas.
TV 2 Fyns reportere Peter Salomon og Thomas Mengers Karstensen var på stedet, da den sidste person, som var forsvundet under en arbejdsulykke, blev fundet.
I forbindelse med forberedelserne til torsdagens 19:30-udsendelse kunne de se blå blink fra en ambulance i horisonten.
Ambulancen kørte igen efter 10-15 minutter, fortæller Peter Salomon, der noterede sig, at den forlod adressen uden udrykning.
- Vi troede først, at de havde fundet den savnede person, men fordi ambulancen kørte igen stille og roligt, gik vi ud fra, at det ikke var den savnede person, der var fundet.
Lind strøm af beredskabsbiler fortsatte
Efter ambulancen var kørt, kom der stadig en lind strøm af forskellige beredskabsbiler, fortæller Peter Salomon videre. Derfor antog han helt frem til, Fyns Politi oplyste, at det havde fundet den savnede person, at eftersøgningsarbejdet stadig var i gang.
- Derfor tænkte jeg, at ambulancen måske var kommet for at tilse en af redningsarbejderne, som måske var kommet mindre til skade.
I alt var ti personer involveret i arbejdsulykken på Flemløse Biogas. Seks af dem er kommet alvorligt til skade, mens tre er omkommet. Den sidste person slap uskadt fra ulykken.