Medvind på Lindø: Søger 50 nye medarbejdere
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
MHI Vestas Offshore Wind er gået i gang med at ansætte 50 nye medarbejdere på deres afdeling på Lindø.
Der er stigende efterspørgsel efter havvindmøller, og det mærker de også hos MHI Vestas Offshore Wind.
Den dansk-japanske virksomhed vil derfor udvide deres produktion på Lindø. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
MHI Vestas Offshore Wind samler og opbygger de store maskinhuse til vindmøllerne - de såkaldte naceller - på Lindø.
MHI Vestas meddelte tirsdag, at selskabet straks vil begynde at rekruttere 50 nye medarbejdere på sin nacellefabrikken på Lindø.
- Ud over rekruttering af 50 nye medarbejdere gennemfører vi nye testsystemer på fabrikken, der er designet til at øge produktionshastigheden og forbedre kvaliteten af den samlede nacelle, siger fabrikschef Claus Ungstrup fra MHI Vestas afdeling på Lindø.
Ud over flere ansatte personale udvider MHI Vestas også arealerne på Lindø med 10.000 kvadratmeter fabriksplads og 27.000 kvadratmeter lagerplads til de færdige naceller. Dermed fordobler MHI Vestas deres tilstedeværelse på Lindø.
Virksomheden har samtidig har forlænget sin lejekontrakt med havnen til otte år.
Lindø skal levere dele til USA's første store havvindmøllepark
MHI Vestas er udset til at levere vindmøllerne til den første rigtig store havmøllepark i USA. Et projekt til omkring seks milliarder kroner.
MHI Vestas er udset til at skulle levere vindmøller til den første store havvindmøllepark i USA.
Vindmølleselskabet er således blevet udpeget til foretrukken leverandør til et stort projekt ud for den amerikanske østkyst i delstaten Massachusetts.
Projektet har en samlet størrelse af 800 megawatt (MW). Det oplyser MHI Vestas i en pressemeddelelse.
Tidligere tirsdag meddelte dansk-japanske MHI Vestas, at der skal ansættes 50 medarbejdere på Lindø. Her samles og opbygges de store maskinhuse til vindmøllerne - de såkaldte naceller.
Ud over rekruttering af 50 nye medarbejdere skal der gennemføres nye testsystemer på fabrikken, der er designet til at øge produktionshastigheden og forbedre kvaliteten af den samlede nacelle, oplyser fabrikschef Claus Ungstrup.
MHI Vestas udvider desuden arealerne på Lindø med 10.000 kvadratmeter fabriksplads og 27.000 kvadratmeter lagerplads til de færdige naceller. Dermed fordobler MHI Vestas deres tilstedeværelse på Lindø.
Virksomheden har samtidig har forlænget sin lejekontrakt med havnen til otte år.
Ekspert: En ordre til mindst seks milliarder kroner
Hos Sydbank betegner aktieanalysechef Jacob Pedersen udsigten til den store ordre som særdeles positiv.
Dels vil kontrakten ifølge hans vurdering have en værdi af mindst seks milliarder kroner, og dels har MHI Vestas i en lang periode haltet efter rivalen Siemens Gamesa på det europæiske marked.
- Det er meget vigtigt for MHI Vestas. Selskabet har været nummer to i rækken i Europa.
- Ved at sætte sig på det her projekt sikrer MHI Vestas, at man er helt lige - hvis ikke lidt foran Siemens Gamesa. Det er vigtigt at være helt fremme i skoene på et nyt marked, siger Jacob Pedersen.
Det amerikanske marked har gennem Vestas' historie været et af de vigtigste. Men det har kun været vindmøller på land.
Først de seneste år er de første havvindmølleprojekter begyndt at tage form, og på havet gemmer der sig ifølge Jacob Pedersen også et stort potentiale.
- Der er al mulig grund til at forvente, at det er et stort marked for producenterne af havvindmøller.
- Der er planer for nye parker mange steder rundt i USA, og jeg forventer, at det amerikanske marked kommer til at bidrage til MHI Vestas' vækst, når vi kigger tre, fire eller fem år frem, siger Jacob Pedersen.
Den endelige kontrakt er endnu ikke på plads, men som oftest plejer den foretrukne leverandør også at vinde ordren i sidste ende.
Første store projekt af sin slags
Vindmøllerne skal installeres i 2021, og hvis den tidsplan holder, vil havvindmølleparken ifølge MHI Vestas være den første store af sin slags på amerikansk grund.
MHI Vestas er ejet af Vestas og japanske Mitsubishi Heavy Industries.
Selve projektet har også dansk islæt, da selskabet Copenhagen Infrastructure Partners er medejer af havvindmølleparken.
Det er stiftet af flere topfolk i det tidligere Dong, der nu går under navnet Ørsted.
Glad borgmester
Udvidelsen af produktionen er en fantastisk nyhed for ikke bare Kerteminde Kommune, men for hele Fyn. Det mener Kerteminde Kommunes socialdemokratiske borgmester, Kasper Ejsing Olesen.
- Udvidelsen kommer, fordi markedet for off-shore vindmøller er i vækst, men den kommer også fordi Vestas er en veldrevet og dygtig virksomhed, som vi er stolte af at have i Kerteminde Kommune, siger Kasper Ejsing Olesen i en pressemeddelelse og fortsætter:
- Produktionen af naceller er et højteknologisk område, og de 50 nye arbejdspladser, som der udvides med, kan betyde, at vi i Kerteminde Kommune og på Fyn står stærk i forhold til at sikre os flere arbejdspladser i fremtiden.
Lindø klar til udbygning for 350 millioner: - Man bliver lidt ydmyg
Den nye Terminal Nord på Lindø skal fremtidssikre aktiviteterne på den mere end én million kvadratmeter store industriområde i Munkebo.
Med noget blæk på et stykke papir har Lindø - eller rettere Port of Odense A/S - fremtidssikret sig med en udbygning af havnen til intet mindre end 350 millioner kroner.
Underskrivelsen af kontrakten med et konsortium bestående af Jan de Nul VN fra Belgien og Züblin A/S fra Danmark er det nu sikkert, at arbejdet med at etablere et havneareal på 400.000 kvadratmeter og én kilometer ny kaj kan sættes i gang.
Udvidelsen skal understøtte havnens aktiviteter indenfor både bulkvarer og maritim- og offshoreindustri.
- Man bliver lidt ydmyg. Det er rigtig, rigtig mange penge at skrive under på. Vi står her med Danmarks tredjestørste havn og vi udvider den nu for 350 millioner kroner, sagde administrerende direktør for Odense Port of Lindø, Carsten Aa, da blækket var sat.
Han erkender, at han ikke havde forudset den succes, som Lindø har fået siden havneselskabet overtog grunden, hvor Odense Staalskibsværft lå indtil udgangen af 2013.
I øjeblikket er mere end 90 procent af det mere end én million kvadratmeter store industriområde udlejet.
Heavy-areal imødekommer kunderne
Udover nyt havneareal og nyt kajanlæg skal der laves en såkaldt heavy-load-plade ved kajen, som bliver et særlig unikt element på den nye Terminal Nord på Lindø, skriver Port of Odense A/S
Denne såkaldte heavy-load-plade etableres 30 meter fra kaj og ind i land og 100 meter langs kajen. Det er en massiv konstruktion, som er særligt egnet til placering af meget store mobil- og crawlerkraner.
Heavy-load pladen konstrueres således, at alle kendte kommercielt tilgængelige mobil- og crawlerkraner kan bruges til maksimum-grænsen af deres kapacitet.
Det betyder at havnens kunder ikke skal lave individuel lastfordelingsopbygning ved hvert projekt, som er en omfattende og omkostningsfuld midlertidig etablering på kajen.
Dermed vil heavy-load-projekter på Lindø både kunne serviceres med den eksisterende 1.200 ton tunge kran på Terminal Syd og fra 2020 med projektopstillede mobil- og crawlerkraner på Terminal Nord.
Züblin A/S, der er et datterselskab af den tyske storentreprenør Ed. Züblin AG, som ejes af østrigske Strabag SE, er i forvejen i gang med et større projekt på Fyn. Züblin A/S er hyret af Odense Kommune som en del af Fra Gade Til By projektet.
Lindø bygger ud
Lindø - der i dag hedder Lindø port of Odense - er i gang med at bygge ud på flere måder. Det gælder blandt andet havneareal og nye bygninger.
- Vores ambitiøse mål for udviklingen af Lindoe og de matchende mål for høje standarder inden for produktion med MHI Vestas går meget godt sammen. Vi har set en tidlig og fokuseret start med montering af nacelle prototypen til en stærk og engageret tilstedeværelse hos Lindoe, der skaber værdi for havnen og for vindklyngeselskaberne, siger direktør for Lindø port of Odense, Carsten Aa.
Samarbejdet mellem LINDOE-havnen i Odense og partnere som MHI Vestas har i de seneste år givet et stærkt løft til den lokale økonomi med hundredvis af højtuddannede, rene energiproduktionsjob, der kommer ind i regionen.
- Jeg er mere end glad for at se, at vores stærke investeringer i havnefaciliteter nu bliver til jobskabelse. Tilstedeværelsen af MHI Vestas på Lindoe er af høj værdi, siger Peter Rahbæk Juel, der er næstformand i Lindø port of Odense og borgmester i Odense.