Penge til alle: Alternativet vil bruge milliarder på borgerløn
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Alternativets spidskandidat til kommunalvalget i Odense, Susanne Bækholm, vil gøre byen til forsøgskommune i kampen for borgerløn. Konfronteret med de potentielle, kolossale udgifter anerkender hun i aftenens udgave af ”10 minutter”, at det nok er urealistisk.
Alle borgere over 18 år, uanset baggrund, skal garanteres en fast minimumsindkomst ifølge Alternativet. Spidskandidat Susanne Bækholm går til valg på at gøre Odense til frikommune for at afprøve såkaldt borgerløn.
DF’er vil fjerne 35 ud af 50 akademikere på rådhuset
Der bliver spildt alt for mange penge på administration i Kerteminde. Det mener Dansk Folkepartis Knud Skov Ahrnkiel, der vil akademikere til livs. Det siger han i aftenens udgave af ”10 minutter” på TV 2/Fyn.
Fyr 35 akademikere fra kommunens administration, så der kun er 15 tilbage, og brug pengene på varme hænder i stedet. For det er spild af penge. Sådan lyder udmeldingen fra Knud Skov Ahrnkiel, Dansk Folkepartis borgmesterkandidat i Kerteminde Kommune.
De 27,3 millioner kroner, som Kerteminde Kommune i dag bruger på aflønning af 50 personer i administrationen, skal som minimum skæres ned til 25 personer, og gerne endnu længere ned.
- Jeg er fuldt ud bevidst om, at vi ikke kan undvære akademikere. Men vi har en overadministration uden lige. Jeg er helt rolig ved at skære ned på det her. Det er skræmmende, at det lå i opdraget ved kommunesammenlægningen i 2007, at der skulle spares to procent, men i stedet har vi fordoblet antallet af akademikere fra 25 til 50. Det fortæller mig, vi er gået helt skævt.
Sådan siger Knud Skov Ahrnkiel i onsdagens udgave af TV 2/Fyns nye, konfronterende interview-format ”10 minutter”, hvor vi går i dybden med én kandidat og ét emne frem mod kommunalvalget 21. november.
Bruger som gennemsnittet
Kerteminde Kommune har ellers ikke overforbrug i administrationen. 2016-tal fra KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, viser nemlig, at Kerteminde per borger brugte 8.941 kroner i 2016 til administration.
Udgiften svarer næsten fuldstændig til gennemsnittet for kommuner, der ligner Kerteminde, når man ser på ting som geografi og befolkningssammensætning.
”10 minutter” sendes i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30, og har Frederik Roland som fast vært.
- Der skal ikke være forskel på folk. Alle skal have det samme i grundydelse. I Holland har man et forsøg hvor en gruppe borgere får 7000 kroner om måneden, forklarer Susanne Bækholm i aftenens udgave af interviewprogrammet ”10 minutter” på TV 2/Fyn.
Har endnu ikke regnet på prisen
”10 minutter” er TV 2/Fyns nye, konfronterende interview-format, hvor vi går i dybden med én kandidat og ét emne frem mod kommunalvalget 21. november.
Hun mener, at det kunne være et lignende beløb, man udbetalte til alle voksne over 18 år i Odense, uanset om der er tale om kontanthjælpsmodtagere eller for eksempel en bankdirektør.
Susanne Bækholm og Alternativet har dog ikke regnet på, hvad sådan et forsøg vil koste i Odense.
- Nej, det har vi ikke noget fast regnestykke på. Vi er et nyt parti, og vi har endnu ikke fået adgang til
Konservativ spidskandidat: Jeg spiller ikke på frygt
Den konservative spidskandidat i Odense, Søren Windell, var første gæst i TV 2/Fyn-programmet 10 Minutter.
I forbindelse med kommunalvalgkampen har TV 2/Fyn lavet et tv-format, der hedder 10 Minutter. Her udspørges en kandidat om ét emne. Mandag var der premiere, og første gæst var den konservative spidskandidat i Odense, Søren Windell.
Odenses nye konservative spidskandidat til borgmesterposten hedder Søren Windell. Han går blandt andet til valg på at skabe mere tryghed for borgerne i Odense.
- Vi har brug for tryghed. Vi skal ikke acceptere, at 89-årige kvinder med rollator, der går en tur, bliver røvet af tre banditter på en knallert, siger Søren Windell.
Tal fra 2009 til 2016 viser, at antallet af røverier i Odense er faldet 74 røverier i 2009 til 42 i 2016.
Hvorfor går du til valg på et problem, der næsten er halveret de seneste år?
- Det er jo ikke fjernet. Problemet er der jo stadigvæk. 42 røverier, det er 42 for mange. Vi skal ikke have, at folk ikke kan bevæge sig rundt i det offentlige, uden at være bange for at blive slået ned, siger Søren Windell.
Puster ikke til folks frygt
Søren Windell har adskillige opslag på sin Facebookprofil, hvor han omtaler røverier og overfald, der er sket i Odense. Men han føler ikke, at han spiller på frygt eller gør problemet større, end det er, med sin kampagne.
- Jeg tror ikke, der er nogen der begår mere kriminalitet, fordi jeg står og siger, at vi skal have gjort noget ved den kriminalitet, der er i forvejen. Jeg tror, at folk gerne vil have gjort noget ved dette problem. Vi skal ikke finde os i det, der foregår i vores by en gang imellem, siger Søren Windell.
Du kan se hele programmet her.
”regnedrengene”, lyder fra Susanne Bækholm i aftenens program.
Hun håber, at forsøget, hvis det bliver til noget, vil betyde, at borgerløn er indført overalt i Danmark i løbet af en femårs periode.
”10 minutter” sendes i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30, og har Frederik Roland som fast vært.