Fødevarestyrelsen forklarer forbud mod kaffesalg fra hønsehus
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
- Der var så uhygiejnisk, at vi simpelthen var nødt til at udstede et forbud mod at servere noget.
Sådan forklarer chefen for Fødevarestyrelsens Rejsehold, Michael Rosenmark, om årsagen til, at de valgte at forbyde Henrik Weile at sælge kaffe fra sin cafe i et hønsehus.
Ifølge Michael Rosenmark har Fødevarestyrelsen allerede i 2019 vejledt Henrik Weile i, hvordan han lovligt kan drive cafe fra sit hønsehus på Sydlangeland.
- Vi fortæller ham, at han ikke behøver være registreret hos os, hvis han driver cafeen som forening, og at der er en bagatelgrænse, hvis han holder mindre åben.
Herefter går der to år, før Fødevarestyrelsen får en ny henvendelse fra en borger. Her ender det med et markedsføringsforbud, som Fødevarestyrelsen følger op på halvanden måned senere.
Michael Rosenmark er godt klar over, at cafeen ikke er den mest besøgte i landet, men han understreger samtidig, at reglerne er der af en grund.
- Vi render ikke rundt for at genere ejerne. Vi gør det for, at forbrugerne skal kunne købe mad og drikke uden at frygte, at man dør af det, man spiser.