For anden gang på få måneder har hestene fået klippet i deres man og haler.
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Ejerne af tre ponyer, som går på et bynært, grønt område i Strib, overvejer nu at flytte hestene, efter de endnu en gang har fået klippet man og haler af.
Det er ikke første gang, at de tre ponyer, som går på det grønne område ved brugsen midt i Strib har været udsat for det, der betragtes som grove drengestreger.
Men nu er det sket igen. Ved halv fem-tiden søndag morgen var hestens ejer, beslagsmed Peter Kristiansen på en tidlig gåtur, hvor han kiggede til de tre heste.
Her var alt som det skulle være. Men ved ti-tiden var den gal. Her havde alle tre heste fået klippet i både man (ofte kaldet manke, red.) og hale.
- Det er lige før, der er saksemærker i haleroden på den ene af dem, siger Emilie Mattsson, som er datter af Peter Kristiansen.
Ved du noget? Fyns Politi søger vidner
Fyns Politi søger vidner til et voldeligt overfald på en cyklist og vidner, der har kendskab til en hvid bil med store skader.
Fyns Politi søger vidner til to hændelser i Odense natten til lørdag.
Ved den første hændelse søges der vidner, som har set en knallertkører stikke af efter det, der betragtes som et voldeligt overfald. Ved hændelsen blev en 27-årig mand fra Odense sparket ned.
Den 27-årige kom kørende på sin cykel på Langesøstien ved et-tiden, der hvor den begynder ved Hans Tausens Kirke på Rugårdsvej. Bagfra kom der en knallert.
- Anmelder oplever, at han får et spark, ryger af cyklen og slår hovedet i asfalten, forklarer vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland.
Manden fik skader i hovedet, blandt andet ved munden, mens knallerten forsvandt.
Det er meget småt med oplysninger om gerningsmanden. Det eneste politiet har at gå efter er, at føreren var iført mørkt tøj og mørk styrthjelm.
Oliespor på et par kilometer
I det andet tilfælde leder Fyns Politi efter en bil, som med stor sandsynlighed har tydelige skader, og som formentlig er hvid.
Bilen - og dermed føreren/ejeren - kom omkring to-tiden kørende på Clausens Allé i Dalum, brager ind i en parkeret sort Peugeot og stikker af.
- Vi kan udlede af skaderne, og det stykke bilen har flyttet sig, at føreren må have haft fart på. Bilen er skubbet adskillige meter, fortæller Steen Nyland.
Den sorte Peugeot er påkørt forfra. Den har store skader på fronten, mens flugtbilisten har efterladt hvid farve på den skadede bil.
Men hvid farve er ikke det eneste bilisten har efterladt, fortæller Steen Nyland:
- Vi kan følge et oliespor fra uheldsstedet. Det ender ved Kløvermosevej.
Oplysninger om de to sager kan gives til Fyns Politi på telefon 114.
Hun fortæller, at nogen for et par måneder siden også havde forceret hegnet og klippet i to af ponyernes haler.
- Nu er det både man og hale der er klippet af.
Emilie Mattsson fortæller, at det er farligt for hestene ikke at have deres man og hale.
- Det er mega farligt. De bruger det til at holde insekter og utøj væk, så de ikke bliver angrebet af alt muligt og bliver syge.
Emilie Mattsson gør også opmærksom på, at det også er farligt for gerningsmændene.
- Det kan gå grueligt galt, at gå hen bag en hest. Man kan blive alvorligt kvæstet, hvis den sparker, siger hun.
"Det tør jeg godt"
Hun er overbevist om, at det er drengestreger, og forestiller sig, at det kan kan være en slags manddomsprøve, hvor man bagefter kan sige "det tør jeg godt".
At det er drengestreger bygger hun på, at hestene går inde midt i byen og således er tilgængelige for alle.
Udover at der er blevet klippet i man og hale er der også tidligere blevet skudt på dem med plastkugler fra softguns.
Overvejer at flytte hestene
Nu overvejer Emilie Mattsson og Peter Kristiansen om de vil have hestene stående i området. Og det ærgrer Emilie Mattsson, at det er kommet der til.
- Vi tør næsten ikke have dem der nede mere. Vi overvejer at fjerne dem, men så fjerner vi også noget for de børn og ældre, der kommer for at se dem.
- Men førsteprioritet er hestenes ve og vel, siger hun.
Søndag morgens skamfering er blevet meldt til politiet, og hos Fyns Politi bekræfter vagtchef Steen Nyland, at politianmeldelsen er registreret.
Kæledyr forsøgt forgiftet:
- Det er ondskabsfuldt
En hundeejer fandt smertestillende piller sammen med kødpålæg på en lang strækning. Det er ikke alene en dødsens farlig cocktail for dyrene, men også en overtrædelse af dyreværnsloven.
Marker så langt øjet rækker, en hund og dens ejer på luftetur og smertestillende piller i vejkanten.
Hundeejer Samantha Wolf viste os, hvor hun dagligt går tur med sine to hunde på Lensvej i Årslev.
- Stort set alle her har enten kat eller hund og går den her vej. Der er ikke så mange andre veje at gå på. Og det er også det, der er det tragiske i det, at folk ved, der bliver luftet dyr her, siger Samantha Wolf.
Da vi nåede op omkring skoven, stoppede Samantha Wolf op. Det var her, hun opdagede, at hunden Puppy stod og spiste noget, der knasede. Til sin forskrækkelse så hun, at der lå smertestillende piller i vejkanten. Piller som Puppy havde spist af.
- Der går jeg bare i panik. Ren panik og tænker shit, siger hun.
Dagen efter gik den 20-årige hundeejer ud for at undersøge sagen. Hun fandt et hav af piller, som lå sammen med skinke og kalkunbryst spredt ud på en 500 meter lang strækning.
- Jeg bliver rasende. Det er ondskabsfuldt. Og så er forargelsen der egentlig bare over, at folk kan finde på at gøre det, siger Samantha Wolf.
Dødsensfarlig cocktail
Hunden Puppy slap med sløvhed, men ifølge dyrlæge Peter Knold kunne det være endt meget værre.
- De bliver forgiftet og sløve og kan nærmest gå i chok. De får simpelthen nyre- og leversvigt af det. Så det er jo en forgiftning, de får. Og katten den er meget mere sensitiv end hunden, siger Peter Knold, der er dyrlæge ved Årslev Dyreklinik.
- Det er jo den gale mands værk, siger han.
Pillerne er af mærket pinex og indeholder 500 milligram per pille. Det er muligt at købe op til 20 tabletter i håndkøb på apoteket. Til en pakke med flere en 20 skal man bruge en recept.
- Man skal aldrig give menneskemedicin til dyr. 60-80 milligram er dødeligt. Så én pille til 2,5 til 5 kilos hund kan være dødelig. Der skal ikke meget til af de stoffer, siger Peter Knold.
Lagt der med vilje
Om det er en bevidst handling er Samantha Wolf ikke i tvivl om.
- Det var lagt på en meget speciel måde med kødpålæg. Jeg vil helst ikke tro på, at det er et voksent menneske, for det gør det endnu mere forkert, men jeg har også rigtig svært ved at se, hvad det sjove i drengestreger skulle være, siger hun.
Dyrlægen tror heller ikke på, at det er drengestreger.
- Det er jo ikke til at forstå, at der er nogen, der kan finde på det. Jeg tror bare ikke på, det er drengestreger, hvis det er ud over sådan en større strækning, siger Peter Knold.
Forsøg på forgiftning af dyr er ulovligt
Drengestreger eller ej, så er gerningen strafbar. Fødevarestyrelsen kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men skriver til TV 2/Fyn i en mail:
- Vi vil betragte forsøg på at forgifte hunde, katte og vilde dyr som en overtrædelse af dyreværnslovens paragraf 1. Det skyldes, at dyr jo er levende væsener og efter dyreværnsloven skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe, skriver Tom Bengtsen, der chefkonsulent hos Fødevarestyrelsen.
Sidste år skete noget lignende i samme område, hvor lokale fandt en udhulet ost med knuste piller i. Puppy og Samantha går ikke længere ture på den strækning.
- Nu er det første gang, vi er gået den her vej siden i ren frygt for, at der skal ligge noget. Det vil jeg bare ikke udsætte mine dyr for, så vil jeg hellere gå den anden vej. Jeg går hele tiden og holder øje, det gør jeg også, når vi går den anden vej, det er blevet en vane, siger hun.
Samantha Wolf har anmeldt sagen til politiet.
- De kan ikke gøre noget, når der ikke er nogen, der har set noget, og der ikke er nogen beskrivelse af nogen, der har smidt noget. De kan kun notere det, så politiet kan være opmærksom på, at det er sket, siger Samantha Wolf.