Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Møbelproducenten Albero Møbelfabrik i Ejby fik mandag tildelt DI Trekantområdets initiativpris 2019 for produktionen af børnemøbler.
Selvom man er en lille virksomhed, kan man godt have store ambitioner. Det beviste Albero Møbelfabrik, da den mandag modtog DI (Dansk Industri, red.) Trekantområdets initiativpris 2019.
Den lille møbelfabrik har kun 20 ansatte, men den har en klar målsætning om at være den ledende producent inden for møbler i birkekrydsfiner.
- Vi er ganske enkelt imponerede over, at I med 20 ansatte har formået at opbygge det, som I har gjort og blevet en førende virksomhed inden for produktion af børnemøbler. Noget af det, der kendetegner jer, er flot kvalitet og design, siger formand for DI Trekantområdet Carsten Kind i talen til den lille møbelvirksomhed, inden prisen overrækkes.
Møbelfabrik løber med vækstpris
Carl Hansen & Søn løb med prisen, da årets fynske entreprenør blev kåret torsdag aften.
Der var jubel hos møbelfabrikken Carl Hansen & Søn, da de torsdag aften blev kåret som årets fynske vinder i af prisen Entrepreneur Of The Year. Til gengæld var der ikke meget overraskelse at spore hos økonomidirektøren, der modtog prisen på virksomhedens vegne.
- Jeg er ikke vildt overrasket. Vi kæmper for det her hver eneste dag i virksomheden, det gør alle medarbejderne. Når vi allesammen kæmper for det hver eneste dag, så er det et kæmpe skulderklap. Jeg er glad og stolt over, at det er lykkes, siger Brian Hansen.
Giver gejst hos medarbejderne
Entrepreneur Of The Year er en verdensomspændende konkurrence, som hylder virksomheder, der skaber vækst og udvikling. Carl Hansen & Søn har på det seneste udvidet kapaciteten til det femdobbelte og har også opstartet salgskontorer i blandt andet Japan og USA. Ifølge juryen er det netop derfor, at det blev møbelfabrikken fra Gelsted, der løb med sejren i aftenens fynske finale.
Og ifølge virksomhedens økonomidirektør er prisen meget mere en blot en statuette, som de kan tage med hjem.
- Det er meget vores medarbejdere, som vi bruger det overfor. Jeg tror ikke, at vi kan få kunderne til at købe flere møbler, fordi vi har vundet en pris, men det giver den der ekstra gejst til også næste år at kunne stå her. For det kommer vi til, siger Brian Hansen.
Nominerede til Entrepreneur Of The Year
- Alfred Pedersen & Søn
- E.Aabo Andersen A/S
- System Standex A/S
- GOG Sport A/S
- Carta Autofinans A/S
- Fingerspitz
- Svane Køkkenet Odense
- Yoyo Global Freight Aps
- Lakgruppen A/S
- Carl Hassing A/S
- Geopartner Landinspektører A/S
- Carl Hansen & Søn
- Stok Emballage K/S
- Storager Asse Invest/Bowl'n Fun Entertainment
- Hesehus
- Torneløkke Anlægsgartner og Servicepartner Aps
- CP Byg Aps
- Lars Broe Rustfrit Stål A/S
- Autorola A/S
- Dansk Ingeniør Teknik A/S
- Fyns Smedejerns Trapper A/S
- Korinth Entreprenørfirma A/S
- Bruun & Nielsen A/S
- Bluecollar A/S
- Knuca Holding ApS
Som vinder af Entrepreneur Of The Year på Fyn kommer Carl Hansen & Søn til at repræsentere øen til landsfinalen, som finder sted i Forum i København den 30. november.
- Vi har prøvet det for nogle år siden, og det var en stor oplevelse, så det forventer jeg selvfølgelig, at det er igen. Dengang vandt vi ikke finalen, og det kunne være rigtig sjovt at vinde den i år. Så det satser vi på, fortæller Brian Hansen.
Hvis Carl Hansen & Søn også løber afsted med sejren i Forum, venter World Entrepreneur Of The Year i Monaco til næste år.
Store ambitioner
Trods størrelsen på virksomheden er Albero siden åbningen i 1985 hurtigt gået fra primært at henvende sig til det skandinaviske marked til at levere møbler til cirka 1.100 kollegieværelser og ungdomsboliger i Hamborg, hvor de også netop har åbnet et showroom.
Ejer og administrerende direktør Jesper Falkesgaard er stolt over udviklingen i firmaet og for den nyerhvervede pris fra Dansk Industri.
- Det er en anerkendelse af firmaet, men også for de ansatte, at det vi render og laver i hverdagen, giver pote, og at andre også kan se det, siger Jesper Falkesgaard.
Hos DI er man imponeret over, hvor langt den lille virksomhed er kommet på kort tid.
- Albero Møbelfabrik har vist vejen for andre små virksomheder. For selvom man er lille, kan man godt indtage en førende rolle på sit felt. Det er en fornøjelse, at se når tingene går op i en højere enhed, siger Carsten Kind.
Virkelyst, kreativitet og skabertrang
Med kun 20 ansatte er det nødvendigt, at de er villige til at lægge lidt ekstra timer i arbejdet en gang imellem.
Albero Møbelfabrik
Albero er danmarks førende møbelfabrik indenfor produktion af børnemøbler i krydsfinér. De arbejder hver dag på at fastholde og udbygge denne position gennem et tæt samarbejde med deres kunder, kvalitetsarbejde, fleksibilitet og leveringssikkerhed. Al produktion foregår på fabrikken i Ejby på fyn, hvilket betyder stor fleksibilitet i forhold til levering.
Albero samarbejder med arkitekter, designere og kunder for at finde frem til de bedste løsninger. Udover costomized produkter tilbyder Albero et bredt sortiment af egne produkter primært målrettet institutioner som børnehaver, SFO’er, skoler og biblioteker.
Kilde: Albero Møbelfabrik
- Det kræver, at de er fleksible, dygtige og engagerede og af og til lægger egne behov til side, krummer ryggen og giver den gas, fortæller Jesper Falkesgaard.
Når Dansk Industri hvert år tildeler en pris til en af DI's medlemsvirksomheder, er det virkelyst, kreativitet og skabertrang hyldes.
- Albero Møbelfabrik satser på håndværksmæssig kvalitet og flot design. Det har de gjort med så stor forretningsmæssig dygtighed, at ikke kun danske, men også norske, svenske og tyske kunder står i kø for at møblere deres skoler, daginstitutioner og kollegier med møblerne fra Ejby, siger Carsten Kind om prisen.
Sat på landkortet
Møbelfabrik fordobler i Aarup
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn køber ny erhvervsgrund og fordobler sin produktionskapacitet i Aarup. Udsigt til mange arbejdspladser.
Carl Hansen & Søn har fredag aftalt med Assens Kommune at købe en grund i erhvervsområdet Taarupparken i Aarup.
I 2014 tages der fat på at bygge en fabrikshal på 6000 kvadratmeter og dermed fordoble firmaets eksisterende produktionsareal.
Carl Hansen & Søn har i dag 80 ansatte i produktionen. Det tal kommer til at vokse markant de kommende år, bebuder virksomheden.
Årsagen til udvidelsen er, at Carl Hansen & Søn kører på fuld kraft med sin nuværende kapacitet og at efterspørgslen stadig vokser.
Hertil kommer et ønske om at bevare produktionen i Danmark.
- Vores produkter bygger på den danske designarv, og derfor ligger det i vores DNA at bevare produktion af danske designklassikere i Danmark, som vi har gjort i 100 år, siger direktør for Carl Hansen & Søn, Knud Erik Hansen.
Carl Hansen & Søn med ialt 170 ansatte er verdens største producent af møbler designet af Hans J. Wegner.
Virksomheden producerer desuden møbler af Mogens Koch, Kaare Klint og Ole Wanscher.
Møblerne sælges over hele verden.
Initiativprisen er, som Jesper Falkesgaard siger, også en anerkendelse af de ansatte på Albero. Specialarbejder på møbelfabrikken Torben Bastbald er stolt over at være ansat i det nye prisvindende firma.
- Det er medvirkende til, at vi bliver sat på landkortet, siger Torben Bastbald.
Han tror, der kommer endnu mere arbejde til virksomheden med prisen, selvom de allerede nu har travlt med at producere møblerne.
- Der er en del overarbejde, men vi giver en ekstra hånd, når der er behov for det. Og det er fint nok, for jeg bor kun et par kilometer herfra. Fem minutter på cykel, siger Torben Bastbald med et smil.
Med DI Trekantområdets initiativpris 2019 skal Albero senere på året dyste mod initiativprisvinder fra Dansk Industris 17 andre regionalforeninger om den landsdækkende initiativpris. Den uddeles i januar 2020.
- Jeg er glad, stolt og synes, at det er flot, at vi på sådan en lille fabrik kan gøre os gældende i det store spil. Så det er jeg meget glad for, siger Jesper Falkesgaard med et stort smil.
Unge vil være møbelsnedkere: Virksomhederne vil ikke have dem
Kun få studerende starter på maskinsnedker-uddannelsen. De vil hellere være møbelsnedkere, men arbejdsgiverne vil ikke ansætte dem.
I oktober startede endnu et kuld snedkere i praktik. 175 elever på møbelsnedker-uddannelsen måtte tage til takke med skolepraktik, fordi de ikke kunne få læreplads i en virksomhed.
Helt anderledes ser det ud for søsteruddannelsen som maskinsnedker. Her røg blot 15 elever i skolepraktik.
Ifølge både virksomhederne og Svendborg Erhvervsskole er der ganske enkelt ikke længere brug for samme høje antal møbelsnedkere, fordi håndarbejdet i dag er overtaget af maskiner. Alligevel søger stadig flere ind på møbelsnedker-uddannelsen i stedet for uddannelsen som maskinsnedker.
Derfor forsøger faglærer på Svendborg Erhvervsskole Steen Ole Hansen at skubbe eleverne hen mod den mere teknologiske snedkeruddannelse.
- Vi prøver at guide eleverne over til maskinsnedkeruddannelsen, fordi der simpelthen ikke er så mange praktikpladser til møbelsnedker. Der er flere til maskinsnedker, siger han til TV 2/ Fyn.
Senest efter grundforløbet på skolen skal eleverne have scoret sig en kontrakt på et praktiksted. Hvis ikke de har det, kan de ikke komme videre med uddannelsen og må i værste tilfælde droppe ud.
- Udviklingen har været sådan, at mange møbelfabrikker er stoppet. Så de, der er tilbage, har fået større produktioner og derfor bruger mere teknologi, og de søger altså maskinsnedkere frem for møbelsnedkere, fortæller Steen Ole Hansen.
I praktik på maskinsnedkeri
Piet Cruusberg er én af de møbelsnedkere, der har fået praktik. Dog har han skrevet kontrakt med Albero Møbelfabrik i Ejby, hvor alt laves på maskiner.
- Min drøm var at lære det gamle håndværk. Det er der bare umiddelbart ikke tid til i dag, når vi skal have produceret noget. Så bliver man nødt til at gå maskinvejen, siger Piet Cruusberg.
Så det gjorde han, og han har ikke fortrudt sin underskrift på kontrakten.
- Maskinsnedker og møbelsnedker er efterhånden begyndt at ligne hinanden meget. En møbelsnedker skal også kunne arbejde med maskinerne - og det er egentlig mest det, møbelsnedkerne laver i dag, forklarer Piet Cruusberg.
Dog savner han engang imellem at pleje og pudse træet som en rigtig møbelsnedker. Det er der dog råd for.
- Så må jeg lave lidt derhjemme for at tilfredsstille mine lyster, siger han.
kopieret!
Affaldsvirksomheden Fortum Recycling & Waste i Nyborg investerer nu 20 millioner kroner i et nyt teknisk anlæg, der skal begrænse udledningen af CO2.
- Vi har købt et anlæg i Norge til indfangning af CO2 fra vores produktionsanlæg. Det er et stort skridt på vejen mod vores mål om at blive CO2-neutrale i 2030, fortæller direktør Jens Peter Rasmussen.
Mandag bliver det nye anlæg indviet og vist frem, blandt andet for Nyborg Kommune og klimaminister Lars Aagaard.
Der er dog i første omgang kun tale om et forsøgsanlæg. Anlægget skal bruges til at teste teknologien de kommende fire-seks måneder.
- Teknologien er veldokumenteret, men da vi brænder farligt affald ved højere temperaturer end normale affaldsanlæg, så er vores røggasser anderledes. Derfor er vi nødt til at prøve tingene af først, forklarer Jens Peter Rasmussen.
Kæp og gulerod
Hvis forsøget i Nyborg lykkes, vil det åbne mulighed for at søge penge fra Energistyrelsen til at gå videre med et anlæg i fuld skala.
Fortum Recycling & Waste udleder årligt cirka 160.000 tons CO2, og virksomheden er ifølge dansk klimalov pålagt en afgift på 75 kroner pr. tons udledt CO2. Ifølge Nyborg-virksomheden vil det kræve en investering i milliardklassen at indfange hele den store mængde CO2, der udledes.
- I det her projekt er der både en kæp og en gulerod. Kæppen er selvfølgelig afgiften, og guleroden er puljemidlerne fra Energistyrelsen, siger Jens Peter Rasmussen.
På Danmarks Tekniske Universitet anerkender Philip Fosbøl, ekspert i CO2-fangst, at det er et godt skridt fremad for Fortum. Men overordnet set er der tale om et babyskridt, vurderer han.
- Det kommer ikke til at redde klimaet lige nu. Måske om seks eller syv år, siger Philip Fosbøl.
Politiet er til stede på Langebyende i Søndersø, hvor de har afspærret et større område.
- Vi er til stede grundet et mistænkeligt forhold. Der er ingen fare på færde for offentligheden, men vi vil være til stede et stykke tid endnu, oplyser Mads Boel fra Fyns Politi.
TV 2 Fyns reporter er på stedet, og han fortæller, at der er tre politibiler, en ambulance og en hundepatrulje.
Fyns Politi oplyser nu nyt i sagen.
- Vi er ude til et dødsfald, hvor en 31-årig er fundet død. De pårørende er underrettet. Efterforskning skal nu klarlægge omstændighederne, siger Mads Boel.
kopieret!
Ulykken i Odense er den tredje fynske arbejdsulykke på to måneder, der har haft dødelig udgang. I alt er fem personer omkommet.
Den 26. november omkom tre medarbejdere ved Flemløse Biogas, da et nystøbt betontag faldt sammen.
22. december mistede en 20-årig medarbejder livet, da taget styrtede ned på en landbrugsejendom ved Svendborg.
Og fredag eftermiddag døde en tømrer, da svalegangen styrtede sammen i Munkebjerg Park. De tre ulykker chokerer fagforeningen 3F, som mener at der er brug for mere kontrol.
Folketingsmedlem Karsten Hønge (F) har selv en fortid som håndværker, og han er enig med 3F.
- En af indsatserne er, at vi skal have et langt stærkere arbejdstilsyn, siger Karsten Hønge.
I morgen får vi højst sandsynligt ikke solen at se.
Morgenen vil starte med blæst og regn – muligt med slud. Der kan også være risiko for rim på bilruden, oplyser TV 2 Vejret.
Temperaturerne stiger i løbet af dagen, og der er mulighed for 7 til 8 grader op ad dagen. Vinden vil dreje fra en sydøstlige retning. I aftentimerne bliver det klart og med tørvejr.
En række antikke italienere fandt søndag eftermiddag vej til Odense. 29 Vespaer stod i dag klar til at finde nye danske ejere.
Og de bragte stor begejstring hos de fremmødte entusiaster.
- I fem år er det blevet voldsomt, hvad folk køber af de her tohjulede knallerter, siger indehaver Jesper Bjørnestad.
Til trods for at beboerne regnede med, at de kun skulle forlade deres hjem i Munkebjerg Park i Odense M en eftermiddag, efter en svalegang kollapsede fredag, forholdt det sig ikke sådan.
Søndag omkring klokken 13 kunne flere af beboerne igen rykke ind i deres egne hjem.
- De fortæller os, at intet er ændret siden før Svalegangen braste sammen, men der er jo sindssygt meget, der har ændret sig oppe i hovedet, siger Kasper Martensen, der sammen med sin kæreste bor i Munkebjerg Park.
Siden fredag har de været indlogeret hos kærestens søster, og søndag eftermiddag kunne de rykke tilbage i eget hjem. Men det er ikke uden bekymringer.
- Vi skal bare prøve at leve vores liv, som vi gjorde inden da, men det er svært, når vi kigger ud af vinduet og kan se, at byggeriet stadig pågår. Det er sindssygt svært, siger han.
I fredags sad Kasper Martensen på sit arbejde, da beskeden om den kollapsede svalegang tikkede ind.
- Da vi kom hjem, var vi meget rundt på gulvet, for det var meget slemmere, end hvad vi havde regnet med, siger han.
Derfor er det følelsen af utryghed, der fylder.
- Man stiller sig selv spørgsmål til, om det rent faktisk kan holde på de andre byggerier, for det må jo være de samme projekteringer, siger han.
De fleste kommer hjem i dag
I følge bygherren Frederik Barfoed forløber alt efter planen. Det skriver han til TV 2 Fyn:
- Bygningerne er igen tilgængelige for beboerne i hele ejendommen - på nær 3. salen i bygning 13.
Han oplyser, at der i starten af næste uge skal bygges nye sikkerhedshegn, da de fleste blev beskadiget under ulykken.
- De fleste beboere flytter tilbage i dag, skriver han.
DM i issvømning, sauna og vildmarksbade.
Det er blot nogle af de ting, de har succes med i weekenden til Faaborg Vinterdage. Det fortæller Johanne Holten, der er koordinator for arrangementet.
- Jeg tror, det betyder, at flere besøger Faaborg udenfor højsæsonen, og får øje på det vi har at byde på – ikke kun om sommeren. Forhåbentligt har de lyst til at komme igen på mange forskellige tidspunkter af året, siger hun.
Over 450 billetter er solgt til forskellige aktiviteter til vinterdagene, hvor der både er ude- og inde aktiviteter. Johanne Holten fortæller, at arrangementet er vokset med 50 procent siden sidste år, og derfor forestiller hun sig også, at konceptet er tilbage igen næste år.
Fyns Politi og øvrige myndigheder har afsluttet indsatsen i Munkebjerg Park i Odense M, hvor en svalegang kollapsede fredag eftermiddag. Det skriver Fyns Politi på deres hjemmeside.
Dermed er politiafspærringer i området ophævet, og man igen sikkert bevæge sig rundt.
Dog vil Fyns Politi fortsat efterforske sagen yderligere for at vurdere, om der kan placeres et strafferetlig ansvar for ulykken, hvor en mand omkom og to blev såret. Det skriver de i samme pressemeddelelse.
Politiet oplyser ikke yderligere om de involverede personer.
Trods sjælden diagnose, er der fuld fart på Willie
Det er nok de færreste, der havde givet den fuld gas i en håndboldhal, hvis både deres syn, hørelse og motorik var svækket. Det er dog ikke tilfældet hos 13-årige Willie Krupsdahl. Han født med diagnosen CHARGE, der medfølger en lang liste af udfordringer, som blandt andet retarderet vækst, svækkede organer, og dårlige sanser. Men det sætter ikke en stopper for den unge dreng fra Middelfart. For selvom hans start på livet har været en lang kamp for ham selv og familien, så går han til livet med stort gåpåmod, og en ukueligt appetit på livet.
Det er nok de færreste, der havde givet den fuld gas i en håndboldhal, hvis både deres syn, hørelse og motorik var svækket. Det er dog ikke tilfældet hos 13-årige Willie Krupsdahl. Han født med diagnosen CHARGE, der medfølger en lang liste af udfordringer, som blandt andet retarderet vækst, svækkede organer, og dårlige sanser. Men det sætter ikke en stopper for den unge dreng fra Middelfart. For selvom hans start på livet har været en lang kamp for ham selv og familien, så går han til livet med stort gåpåmod, og en ukueligt appetit på livet.
Trods sjælden diagnose, er der fuld fart på Willie
Det er nok de færreste, der havde givet den fuld gas i en håndboldhal, hvis både deres syn, hørelse og motorik var svækket.
Det er dog ikke tilfældet hos 13-årige Willie Krupsdahl.
Han født med diagnosen CHARGE, der medfølger en lang liste af udfordringer, som blandt andet retarderet vækst, svækkede organer, og dårlige sanser.
Men det sætter ikke en stopper for den unge dreng fra Middelfart.
For selvom hans start på livet har været en lang kamp for ham selv og familien, så går han til livet med stort gåpåmod, og en ukueligt appetit på livet.
LYD
DEL
LYD
DEL
Siden fredag eftermiddag har Fyns Politi været til stede i Munkebjerg Park, hvor en svalegang kollapsede.
Lørdag startede nedtagningen af svalegangen, og søndag er Fyns Politi fortsat til stede i området. Vagtchef fra Fyns Politi fortæller til TV 2 Fyn, at de har afsluttet nogle af opgaverne, men at der fortsat er meget arbejde tilbage.
- Det drejer sig om nedtagning af bygningsdele, som har nedstyrtningsfare, siger Sten Nyland fra Fyns Politi.
Samme arbejde, som de også var i gang med lørdag.
Derudover laver de vurderinger af, hvad der har foregået, og hvad der foregår, samt hvornår det er sikkert at vende tilbage. Det er der dog ingen fastlagt tidshorisont for endnu, oplyser Fyns Politi.
Håndværkere har travlt med at fjerne asbest for tiden.
Travlheden skyldes, at en ny lov trådte i kraft 1. januar, og det gør det mere omstændigt at fjerne materialer med asbest.
En af de væsentligste nye regler betyder, at det kun er firmaer, der har en særlig autorisation, der må rive asbest ned. En anden regel handler om, at man som privat ikke selv må pille sit asbesttag ned.
Og det har blandt andet givet ekstra travlhed hos Odense Nedrivning.
- Jeg tror, at der ringer tre hver dag om tage, siger Henrik Schmidt, der er ejer af firmaet.
Han understreger dog, at han ikke synes, at der er grund til panik grundet tage.
Da hun vågnede op fra narkosen på OUH, startede rutsjebaneturen for Gitte Krupsdahl.
Inden hun så sit barn, kom der en overlæge ind på fødestuen, og læste, hvad der svarede til et A4-ark af diagnosetræk for hendes nyfødte dreng.
Men der var noget, som ikke gav mening.
- Han så så lille og fin ud, og lignede jo slet ikke det, som lægen havde beskrevet. Jeg beder faktisk om at blive kørt væk igen, for jeg troede, de havde kørt mig hen til det forkerte barn, siger Gitte Krupsdahl.
Men det havde de ikke.
Det var hendes lille Willie.
Liv eller død
Willie Krupsdahl fra Middelfart er født med diagnosen CHARGE.
En bred diagnose, der blandt andet kan medføre dårligt syn og hørelse, svækkede organer og retarderet vækst.
Willie var især udfordret af et blødt luftrør, og af at hans spiserør og mavesæk ikke hang sammen ved fødslen.
Det resulterede i en operation, da han var blot 20 timer gammel – derefter gik der syv døgn før, at Gitte Krupsdahl fik lov til at holde sit lille barn for første gang.
Da han var seks måneder gammel, blev de udskrevet fra OUH for første gang.
De første to år af hans liv levede familien isoleret i deres hjem uden gæster – hans egen storebror var nægtet adgang til Willies værelse grundet Willies dårlige immunforsvar.
Selv den lokale brugsforening gik med til, at Gitte Krupsdahl handlede 30 minutter før, at de åbnede.
Hun tog ingen chancer.
- Det var skrækkelige år, fordi alt hele tiden var sat på spidsen. Vi skulle hele tiden tage stilling til behandlinger og måske forberede os på at tage afsked. Det hele handlede om liv eller død, siger Gitte Krupsdahl.
Hvad er CHARGE?
CHARGE syndromet opstår i den tidlige fosterudvikling og påvirker mange organsystemer.
Navnet kommer fra de første bogstaver i de engelske betegnelser for de hyppigste sygdomstegn:
C – Colobom (spalte i øjets regnbue- eller nethinde)
H – Hjertemisdannelser
A – koanal Atresi (manglende passage mellem næse og svælg)
R – Retarderet (forsinket) vækst og/eller udvikling
G – underudviklede Genitalier (kønsdele)
E – misdannede ører (Ears) og nedsat hørelse
De fleste børn med CHARGE har også andre problemer i forskelligt antal og omfang, bl.a. lammelse af ansigtsnerve, ganespalte, misdannelse af spiserør eller forbindelse mellem spiserør og luftrør
Årsagen til CHARGE er som regel en nyopstået mutation i CHD7-genet.
Skønnet til 1 per 8.500 levendefødsler.
Der fødes omkring 5 børn med CHARGE om året i Danmark.
Kilde: Sundhed.dk
Ustyrlig appetit på livet
Willie Krupsdahl er i dag 13 år gammel – fyldt med livsglæde, gåpåmod, og så elsker han YouTube og sociale medier.
Det er på trods af, at han har over 30 operationer og 50 gange i fuld narkose på sit CV.
Han lever med en trangstomi, han er tilkoblet en respirator, når han sidder stille eller sover, og så er der en hjælper tilknyttet 24 timer i døgnet.
Til trods for, at han stadig er udsat, så skal der mere end en dum diagnose til at stoppe Willie.
- Han har imponeret mig gang på gang ved at modbevise, hvad der er blevet sagt. Han har en stædighed, der gør, at han kommer langt. Han har på mirakuløs vis snydt døden op til flere gange, og hans udvikling har trodset manges forventninger. Det er kun Willie, der sætter grænsen for, hvor langt han kan nå, siger Gitte Krupsdahl.
Søndag vil begynde med skyet vejr og enkelte regnbyger i løbet af formiddagen.
Hen ad eftermiddagen klarer det op, og solen vil også titte frem.
Temperaturerne vil være mellem en og fem grader. Det oplyser DMI.
Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Fyn lige ved hånden.
Dit digitale aftryk
Vi bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Enkelte bruges til reklameformål. Vi klatter ikke med dine data, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs mere her.
Du kan altid ændre dine præferencer senere
Her kan du finde en oversigt over, hvilke cookies vi potentielt sætter.
Se flere detaljer om vores cookies her