Tre dage med fuldt festivalprogram på Tinderbox er nu slut for de tusindvis af festivalgæster.
Selvom over 40.000 festivalgæster har givet anledning til ekstra arbejde for politiet, så har det overordnet set været en "sikkerhedsmæssig succes", lød det fra indsatsleder ved Fyns Politi Morten Ebersbach lørdag sidst på eftermiddagen.
- Der har heldigvis ikke været så meget, som vi havde forudset, kan man sige. Det er vi bare super glade for, lød det fra indsatsleder Morten Ebersbach.
- Jeg synes, at fynboerne og gæsterne har været rigtig gode til at gå på festival. Vi synes ikke, at vi har kunne mærke på folk, at der er gået to år siden, at de sidst har været på festival.
I år havde Fyns Politi valgt at have flere betjente til stede på festivalpladsen end de tidligere år.
Det skyldes heriblandt to års coronapause og ikke mindst festens store skala med over 40.000 festivalgæster. Derudover har festivalen haft et stort security-hold på pladsen til at samarbejde med Fyns Politi.
Ikke overraskende tal
Fyns Politi har dagen derpå givet et overblik over de forskellige sager, der er sket i løbet af de tre dage på festivalen.
Ifølge vagtchef ved Fyns Politi Peter Vestergaard har der været i alt 33 sager om besiddelse af euforiserende stoffer. Her har 11 af sagerne fundet sted på tredjedagen altså lørdag.
- Det er ikke nogle tal, som vi er overrasket over, når folk er samlet på en festival. Det er forventligt, når man er så mange. Det ligner nogenlunde samme antal som ved sidste festival, siger han.
Der er tale om euforiserende stoffer såsom joints, kokain og amfetamin, uddyber vagtchefen.
Overblik over nogle af politiets sager på Tinderbox 2022:
Til sammenligning blev der sigtet 35 personer for besiddelse af stoffer på Tinderbox i 2018.
Skub, slag og slagsmål
Derudover har der også været syv voldssager. Det drejer sig om folk, der har givet et slag, skub eller været i slagsmål. Der er tale om flere voldssager, hvor politiet har været nødsaget til at "gribe hårdt ind", fortæller indsatsleder Morten Ebersbach lørdag.
- Vi havde håbet på, at vi havde set os foruden voldssagerne. Der har desværre været nogle stykker, men set i lyset af, hvor mange forskellige mennesker der er samlet her, så er vi ret fortrøstningsfulde i forhold til antallet af voldssager, siger han.
Indsatslederen fortæller også, at der også har været episoder, hvor folk har taget knive med ind på festivalpladsen.
Fyns Politi oplyser derudover om fire sager om ordenbekendtgørelse. Det drejer sig om festivalgæster, der ikke har kunnet opføre sig ordentligt under festivalen.
- Der har været tre, der er anholdt for at have brudt ordensbekendtgørelsen. De har været inde og vende på politistationen og har fået en bøde med hjem, fortalte Peter Vestergaard fredag på allerførste festivaldag.
Muligt voldtægtsforsøg
Vagtchefen oplyser yderligere søndag, at Fyns Politi undersøger et såkaldt sædelighedsforløb på en kvinde under 18 år. Kvinden oplevede at blive befamlet mod sin vilje på festivalpladsen.
- Hun er blevet befølt af en anden festivalgænger uden at have givet sit samtykke til det. Det skete ude på pladsen tæt på midnat lørdag, fortæller Peter Vestergaard.
Derudover efterlyser Fyns Politi søndag eftermiddag også eventuelle vidner i forbindelse med voldtægtsforsøg natten mellem fredag og lørdag. En kvinde i 20'erne blev forsøgt voldtaget, da hun var på vej hjem fra Tinderbox omkring 01.45. Forbrydelsen skete ved Odense Å bag Søndre Boulevard, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.
Allerede på åbningsdagen havde Fyns Politi allerede flere sager med gæster, der havde narkotika på sig. Ifølge politiets erfaringer fra tidligere festivalår viser det sig, at stoffer hænger sammen med særligt én form for musik.